Cristian Mungiu a dat marele premiu al Săptămânii Criticii filmului Feathers

de Marina Florea în 15 Iul 2021
Mai mulți regizori cu filme în competiția principală de acest an - printre care Leos Carax, Jacques Audiard, François Ozon - au debutat cu toții în Săptămâna Criticii

Primul lungmetraj al regizorului egiptean Omar El Zohairy a luat premiul cel mare la competiția paralelă de la Cannes numită La Semaine de la Critique/Săptămâna Criticii, câștigând Marele premiu Nespresso.

Feathers este o comedie dramatică despre o femeie care are de-a face cu unele consecințe dramatice atunci când o vrajă scapă de sub control.

Săptămâna Criticii de la Cannes a avut în competiție 13 lungmetraje care au concurat în secțiunea paralelă, dintre care Feathers a fost în premieră mondială. În fruntea juriului a fost regizorul român Cristian Mungiu, marcând cea de-a 60-a ediție a secțiunii, cunoscută pentru promovarea tinerelor talente.

Premiul Discovery Prize a mers la regizoarea chineză Zou Jing cu filmul Lili Alone (Duo Lili), iar regizorul columbian Simón Mesa Soto cu Amparo, despre o mamă singură care se luptă să își aducă acasă băiatul trimis de armată într-o zonă de conflict, a câștigat Premiul Rising Star.

În paralel, premiul SACD a mers la regizoarea Elie Grappe și scenarista Raphaëlle Desplechin pentru lungmetrajul de debut Olga, despre o tânără gimnastă de 15 ani care se luptă cu dorința de a se antrena în Elveția și cu dorul de casă, unde mama ei este ziaristă. Premiul Gan Foundation a mers la Emmanuel Marre și Julie Lecoustre pentru Rien à foutre (Zero Fucks Given), despre o stewardesă cu o viață personală agitată.

Premiul Canal+ pentru cel mai bun scurtmetraj a mers la Brutalia, Days of Labour a regizorului Manolis Mavris. Un total de 11 dintre cele 13 lungmetraje alese pentru Săptămâna Criticii 2021, care s-a derulat între 7 și 15 iulie, au fost filme de debut, inclusiv toate cele șapte din competiție.

Mai mulți regizori cu filme în competiția principală de acest an - printre care Leos Carax, Jacques Audiard, Nadav Lapid, Justin Kurzel și François Ozon - au debutat cu toții în Săptămâna Criticii.

Exploreaza subiecte similare:

cristian mungiu, Omar El Zohairy, Zou Jing, Lili Alone, Feathers, Amparo, Simón Mesa Soto, Elie Grappe, Raphaëlle Desplechin, Olga, Leos Carax, Jacques Audiard, Nadav Lapid, Justin Kurzel, François Ozon, Rien à foutre, Emmanuel Marre, Julie Lecoustre

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells