Iată ce gafă a făcut regizoarea Jane Campion în discursul de mulțumire de la Critics Choice Awards

de Marina Florea în 15 Mar 2022
Jane Campion a avut un comentariu controversat la adresa celor două legende ale tenisului, Venus și Serena Williams

Regizoarea Jane Campion, al cărei film - The Power of the Dog - este principalul favorit la Oscar, a primit critici pentru comentariile la adresa lui Venus și a Serenei Williams în timpul discursului de premiere la Critics Choice Awards, scrie Variety.

Luni dimineața, Jane Campion și-a cerut scuze pentru comentariile la adresa lui Venus și a Serenei Williams la Critics Choice Awards, declarând: „Am făcut un comentariu neinspirat prin care mi-am comparat propriile mele realizări cu acelea ale Serenei Williams și ale lui Venus Williams. Nu am avut de gând să minimalizez cele două legende de culoare și două atlete de talie globală”.

În timpul discursului de premiere pentru cel mai bun regizor în timpul ceremoniei de sâmbătă, Jane Campion a avut un comentariu controversat la adresa celor două legende ale tenisului, Venus și Serena Williams.

Cele două jucătoare de tenis sunt personajele filmului din 2021 King Richard – titlul face aluzie la numele tatălui celor două jucătoare, care a avut un rol crucial în formarea lor. Salutându-și colegii regizori bărbați din categoria ei de premii: anume pe Paul Thomas Anderson (Licorice Pizza), Kenneth Branagh (Belfast), Guillermo del Toro (Nightmare Alley), Steven Spielberg (West Side Story) și Denis Villeneuve (Dune), regizoarea a făcut o referire la cele două jucatoare de tenis: „Venus și Serena, sunteți adevărate minuni. Totuși, nu jucați împotriva bărbaților, ca mine”.

Comentariul a stârnit urale puternice, însă a fost criticat pe social media, unde a fost descris drept „nepotrivit” în cel mai bun caz, sau „arogant și ignorant”.

Exploreaza subiecte similare:

Jane Campion, The Power of the Dog, King Richard

Alte știri din cinema

The Apprentice la Cannes: Sebastian Stan interpretează un tânăr Donald Trump într-un film ce relevă corupția din America anilor '70 și '80

Regizorul iranian Ali Abbasi a adus săptămâna aceasta în prim-plan la Cannes filmul The Apprentice, ce explorează ascensiunea lui Donald Trump, de la fiu de milionar la mogul imobiliar necruțător.

Ce-ar fi dacă nu s-ar povesti? Ne-am crea toți niște preteni imaginari ca în IF

IF, pelicula lui John Krasinski din 2024, va intra în cinematografe din data de 31 mai, titlu care are un double entendre: o dată cel propriu-zis al cuvântului "if" din engleză (dacă), dar și acronimul I.F., imaginary friends (prieteni imaginari).

Primele imagini cu Liam Hemsworth în rolul lui Geralt din Rivia pentru cel de-al patrulea sezon al seriei The Witcher

Fanii seriei "The Witcher" de pe Netflix vor avea parte de o schimbare majoră, odată cu preluarea rolului principal de către Liam Hemsworth în sezoanele 4 și 5

Megalopolis, pariul de 120 de milioane de dolari al lui Francis Ford Coppola

Filmul teribil de ambițios pe care Coppola visa să-l facă de peste 40 de ani și pe care l-a finanțat cu aproximativ 120 de milioane de dolari din bani proprii a avut premiera pe Croazetă și a fost întâmpinat de critici cu păreri mixte.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells