« Înapoi la pagina festivalului

Filme asiatice închid şi deschid Berlinala

de Ştefan Dobroiu in 19 Ian 2010
Filme asiatice închid şi deschid Berlinala

Următoarea ediţie a festivalului de film de la Berlin începe pe 11 februarie, iar primul titlu prezentat în proiecţie de gală va fi Apart Together al chinezului Quanan Wang. Acesta este inclus în competiţia pentru celebrul trofeu Ursul de Aur.

Quanan Wang a participat la Berlinală în 2007, filmul său Tuya's Marriage/Nunta lui Tuya (foto) câştigând prestigiosul Urs. Filmul a fost distribuit şi în România la începutul lui 2008.

Tuan Yuan spune povestea unei mari iubiri în timp ce prezintă şi tragica situaţie a unei ţări scindate. Au trecut decenii de când fostul soldat Liu Yansheng, care a fugit din Shanghai în Taiwan în 1949 pentru a scăpa de armata lui Mao Zedong, şi-a văzut pentru ultima oară iubirea vieţii. Reunirea celor doi foşti iubiţi aprinde vechi emoţii în acest film în care apar Lu Yan, Ling Feng, Xu cai gen şi Mo Xiaoqi.

Titlul proiectat în închiderea festivalului este Otôto/About Her Brother, de Yoji Yamada, regizorul japonez cunoscut pentru Tasogare Seibei/The Twilight Samurai, nominalizat la Oscar în 2004. Prezent pentru a şaptea oară la Berlinală, Yamada a fost selectat anul acesta în afara competiţiei.

Festivalul de film de la Berlin va avea loc între 11 şi 21 februarie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells