Acasă la tata

(2015)

Acasă la tata

Poster Acasă la tata Postere Acasă la tata

Sinopsis Acasă la tata

Mai mult
Acasă la tata

Robert este un scriitor tânăr care trece printr-o criză. Decide să se întoarcă acasă în satul natal, prima dată după trei ani de la moartea mamei sale. Nici înainte nu își vizita părinții pea des și asta se reflectă în relația distantă pe care o are cu tatăl lui. Ajuns acasă, îi întâlnește doi dintre foștii colegi de clasă - pe Petrică - prietenul cel mai bun din copilărie, acum însurat și cu copii - și pe Paula - iubita lui din adolescență. În 24 de ore rescrie toate…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.6
Vezi pe Netflix
Un premiu şi 7 nominalizări Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Back Home

Produs de

Film Location Guide

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Mandragora

Țara

Romania

Box office Acasă la tata

Weekend premieră (02.11.2015)
  • Loc 17
  • Spectatori 2.220
  • Încasări (RON) 16.713,50
Total
  • Spectatori 3.363
  • Încasări (RON) 32.576,99
  • Încasări (USD) 7.921,35

Părerea criticului

StefanDo pe 21 August 2015 13:13
După ce anul acesta a fost văzut la TIFF, în Bucureşti NonStop, într-un rol secundar, Alexandru Papadopol are partea leului din scenariul lui Acasă la tata, scris de Mimi Brănescu. Actorul îl interpretează pe Robert, un tânăr scriitor care se întoarce în satul natal, la malul mării, pentru prima oară de când i-a murit mama. Vor urma 24 de ore de înfruntare a trecutului pentru Robert. Pentru spectatori, această înfruntare este o interesantă disecţie de 91 de minute a condiţiei provincialului, dar şi a ratării, a ambiţiei şi a renegocierii aşteptărilor în momentele de cotitură ale vieţii. Confruntarea dintre punctele de vedere masculin şi feminin are şi ea o importanţă extraordinară în aventura eroilor.

Traducerea în limba engleză a titlului, Back Home, este parcă mai inspirată decât versiunea în limba română. Itinerariul lui Robert… citeşte

8 4

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
xerses pe 06 Noiembrie 2015 10:57
Bine realizat, filmul are o poveste cu care ne putem identifica usor multi dintre noi...
8 4
ene_george_cristian pe 23 Ianuarie 2016 21:04
UN CACAT, UN FAIANTAR
Un film de CĂCAT!!!!!! Inca un rebut romanesc.Un film de CĂCAT!!!!!! Inca un rebut romanesc.
6 8
inexistentus pe 27 ianuarie 2016 11:39
Ciudat e cum in mai toate astfel de filme aparute in ultima vreme comportamentul tiganesc, grotest, porcos si violent ne este atribuit noua romanilor, ceea ce ma face sa cred ca astfel de cacaturi, da, sunt fabricate la sugestia sau directiva unor bulangii de afara. Cativa slugoi platiti bine pentru a terfeli imaginea Romaniei. FRATILOR, NOI NU SUNTEM ASA !
davil pe 21 noiembrie 2016 21:58
(in primul rand, nu stiu cati frati ai tu p-aici, da' - vorba Parazitilor - o fi pe cale artificiala:))) "In ultima vreme", "inecsistentius" e de vreo 25 de ani.... de pe la ""Sobolanii rosii"... pana atunci, nici injuraturi de gradinita nu auzeai in filmele romanesti. Second : fuck-u' de la americani e mai cool... da' tot aia inseamna... asa ca, cu toata dragostea (cacofonie evitata), ce spui cam macane ! Cat despre comportamentul din filme, personal, cand ies cu prietenii, nu discutam cu limbaju' lu' Eminescu...Ca nu ne-am intelege ! Daca "initiatoru'" cu poza de pisica ingrozita e oripilat de film - desi, nu din cauza limbajului, banuiesc... poate e suparat ca nu e cu bataie, sau cu "secs", ca orice zvoner, are raspandacu' lui : ala oripilat ca nu se vorbeste cu rime si iambi! Haida-de ! Asta e societatea : SUNTEM ASA ! Ca sa fim oarecum in ton, totusi, vorba acelorasi Paraziti : "citeste-o carte" !
simona_d_d pe 23 Iunie 2015 12:02
prezentare - cronica
Bazat pe o piesă de teatru şi un scenariu scrise de (actorul şi dramaturgul) Mimi Brănescu, filmul este debutul în regie al lui Andrei Cohn.
Prima cronica romaneasca despre film poate fi citita aici:
http://www.ziarulmetropolis.ro/acasa-la-tata-farsa-cu-accente-de-drama/

5 1
Kul pe 19 Noiembrie 2015 09:44
Acasă la tata (2015)

– m-a castigat de la primul cadru
– ca buget cre’ca l-au facut cu 3 salarii si 88 de prietenii. still: hai cu o inca camera (s-au pierdut destule din cauza asta), HAI! cu lavaliere si nu doar ambiental la scene outdoor, si ‘pe noapte’ fu mult prea mult intuneric (cand nu era cazul)
– si merge si putina coloana sonora, da-o drq de saracie. faceai acasa.
– avem o tehnica (misto) de rupt cadru sacadat asa, mi-a placut
– in f bun contra-balans cu clasicul cadru lung romanesc ‘de autor’, si unul reusit
– mega-misto replici. poate cea mai buna potrivire intre ‘sictir’ & ‘la vita e bella’ d’aci de pana acum din ’90 incoace.
– foarte reusita fresca sociala. in front-subsidar punctat la fix criza generatiei fara ‘casa’
– “da-mi o…” si figuranta de la chiosc se blocheaza si… citeşte

5 5
cezaur pe 26 iulie 2016 13:53
Vad ca-ti place mult cuvantul tiganesc "misto". Mega misto replici: "Ba ej nebun? Ce dreq faci ma bulangiule?? Ce bine-mi pare sa te vad, 'te dreq!" Cat talent actoricesc, cata finete si naturalete! Sa-ti spun un secret - Romania are si oameni decenti, nu doar cocalari frustrati de Mangalia. Dramele unor oameni obisnuiti - de atat sunt in stare sa puna pe pelicula 99% din regizorii romani. Pentru ca-i ieftin si bun, nu-ti trebuie cine stie ce locatii, nu-ti trebuie cine stie ce efecte sau coloana sonora. Sunt situatii si drame pe care majoritatea romanilor le stiu mult prea bine si DE CARE SUNT SATUI. Chiar vor oare toti sa fie inconjurati de jeg si lehamite? Peisaje absolut dezolante, paleta rece pe tot parcursul filmului, lipsa totala de interes pentru compozitia imaginii - trebuie doar alese zone si cadre cat mai apasatoare si mai sumbre, oameni indaratnici, incatusati de saracie, cu trairi si conflicte ce le macina existenta si mutrele vesnic incruntate etc. Toate converg catre stilul plin de lehamite al cinematografiei romanesti, care te face sa scuipi plin de sictir cand iesi din sala de cinema. Inca mai astept noul val de regizori care vor indrazni sa dea frau liber imaginatiei si faca un film bun de comedie, o drama, chiar unul SF sau fantasy, de arta, etc. NUMAI SA FIE CU OAMENI SPALATI! CU OAMENI SENINI!! SA NU MAI SCURME IN GHENA COTIDIANULUI DUPA ULTIMELE SCURSURI, DUPA ULTIMII OAMENI... E un film ieftin, obositor (inca de la inceput, cand se balacaresc grotesc pret de vreun sfert de ora tatal si fiul... bun inceput!), dedicat consumatorilor de seriale gen Las Fierbinti (deh, scris tot de Mimi!) si de emisiuni ca "Asta-i Romania!" De aia-s tari vesticii intr-ale filmului (vorbesc de ce au mai bun de oferit, nu de prostioarele infantile care umplu Hollywood-ul cu personaje din benzi desenate) - pentru ca si-au dat seama ca arta cinematografica e menita sa inspire si sa motiveze. Noi am avut acest film in deschiderea Festivalului Filmului European! Asa au fost impinse in festivaluri si "Dupa Dealuri", "Moartea Domnului Lazarescu", "Sunt o baba comunista", "Tuns, ras si frezat", "4 luni, 3 saptamani si 2 zile", "Ticalosii", etc etc etc - filme menite sa-i faca sa creada pe privitori ca Romania e o grota de lumea a 3-a, plina cu oligofreni care se zbat in saracie, coruptie, bautura, balacareala neeesfarsita si JEG, mult JEG pus ostentativ in fiecare cadru. Asa ca hai sictir, Mimi Branescu (cu capodoperele tale "Acasa la tata" si "Las Fierbinti") si tuturor "regizorilor" mercenari care-si fac faima turnand cenusa-n cap propriului neam. In folosul cui, numai ei stiu. Ca al romanilor cu siguranta nu.
davil pe 21 noiembrie 2016 22:08
Bravos, cezaure - "Vocea patriotului nationale" emana din ce spui ! Tocmai ce-ai combatut cu argumente din interior, tocmai ce-ai trezit intrebari existentiale, cu aceleasi cuvinte si expresii:))) Drama lu' Mihai Viteazu, ilustrata de Nicolaescu, a Maresalului Antonescu, ilustrata de acelasi, sunt istorie... Nu e mega-film asta de fata, da' nu e nici desene animate cu cichi cian ! Principiul e simplu : nu-ti place, nu te uiti ! Aplica-l ! Desi, fiind democratie, avem dreptul la opinie. Felicitari c-ai exprimat-o ! M-astept, totusi, sa fii la fel de critic si la comedii gen "Ultimul corupt din Romania"... tot romanesti, tot din zilele noastre.... stil hollywoodian, umor zero !
SconsulParfumat pe 26 Mai 2016 20:43
Good job!... Papadipil
Foarte bine pus în scenă! Papadipil e credibil, ca de obicei, și joacă excelent! Rol care-i vine mânușă, bine ales! O Poveste clasică românească, cu trei vechi prieteni - vecini comunali, (care, evident, au copilărit împreună), și care se revăd după mai mulți ani, dând-o de la depanarea veselă de amintiri la sentimentele ce s-au agravat odată cu trecerea timpului pe care le aveau de mici, și pe care n-au avut ocazia/curajul să și le spună unul altuia.
Totul petrecându-se într-o mirifică comună de la malul mării (apropo - unde s-a filmat? sunt constănțean, dar, spre rușinea mea, nu mi-am dat seama)
Recomand!
Altfel spus, pe scurt, te trezești din viață la un moment dat(3x spre 40 ani), și stai să vezi ce-ai făcut - unde-ai ajuns (probabil ni se-ntâmplă tuturor)....și nu că ai face neapărat ceva, să schimbi ceva (pentru că nu… citeşte

4 1
kasmyn pe 23 Ianuarie 2016 21:38
ACTORI BUNI...
ACTORI BUNI ,FILM SLAB!!PRIN ASEMENEA FILME NE DAM SEAMA CA CINEMATOGRAFIA ROMANEASCA ESTE LA PAMINT!!SE POT ECRANIZA CARTILE DE AUTORI ROMANII!!MIMI BRANESCU LA SCENARIU S-A SURCLASAT FATA DE SCENARIILE DE LA LAS FIERBINTI!!
4 2
EUGEN.VIDEO pe 24 februarie 2016 14:49
Total de acord!
violeta_nicolae pe 11 Septembrie 2018 22:19
Realitate pur romaneasca, pana'n maduva. Actori credibili si naturali, cadre de un realism sfasietor,. Povestea ratarii ca om, ca femeie, ca orice, viata fara perspective, care nu duce nicaieri. Film bun!
2 0
Stalker2009 pe 23 Ianuarie 2016 22:22
Acasa la origini
Inca de la primele cadre observam ca avem un conflict care nu este intre doua generatii - tatal si fiul, merge chiar mai departe, spre un conflict intre personajul interior (Robert) care vrea sa evadeze in realitate bravand si personajul vedeta asa cum este perceput de fostii prieteni si apropiati. Robert (interpretat admirabil de Alex Papadopol), cauta un raspuns al framantarilor sale interioare in multitudinea de situatii ivite de-a lungul a 24 ore in care la o masa cu apropiatii si prietenii reface anumite legaturi afective si isi pune ordine in gandurile sale, prin care il ajuta sa ia o decizie finala asupra problemei majore care l-a adus acasa la tata pentru 1 zi, pentru o saptamana sau pentru restul vietii...
2 1
DragosIonutIonescu pe 16 Decembrie 2018 17:36
Văd că părerile despre film sunt împărțite pe aici. Personal, mi s-a părut destul de bun, dar cel mai mult mi-a plăcut interpretarea actorilor.
Andi Vasluianu a jucat perfect rolul bărbatului de la țară care bea zilnic la cârciuma din sat, e cu ochii după alte femei deși se consideră familist, cu soție și copii acasă, și care așteaptă să moară socrii ca să îi rămână lui casa. Este unul dintre cei mai buni actori români în momentul de față.

1 0
user-5a6be9b57b42c pe 27 Ianuarie 2018 05:00
Scenariu prost, povestea slaba, regie si mai proasta. Ai impresia ca vezi un reality. Pacat de actori. Un film fara morala, fara concluzii, fara farmec, fara psihologie, fara! Nu stiu cat timp mai trebuie sa asteptam un film bun romanesc. Nu inteleg cum reusim sa livram asa ceva publicului si sa avem pretentii de artisti! E lung drumul pana la Competenta...
1 1
Licurici75 pe 07 Martie 2017 08:28
Banalitatea reala a romanului de rand
Un film simplu cu buget restrans care afiseaza o scena intre smecherasul lefter de capitala, naivitatea tarancutei si invidia taranului involut fata de prietenul sau "ajunsul" de capitala. Un film care se merita vizionat
1 1
lizzy_tunc pe 04 Noiembrie 2017 21:27
acasa la tac-so e cam nashpa. nu merita sa-ti pierzi timpul cu el. era mai credibil facut cu niste betivi din vaslui decat cu actorii astia de carton. daca ei au luat premiu de interpretare imi inchipui cum au fost ceilalti....
un film ratat despre niste ratati: un tata ratat (care n-a citit o poezie in viata lui), un fiu ratat (un anonim las din capitala), o mama vitrega ratata (25 de ani a fost sluga) un coleg de scoala ratat si adancit in bautura, cu o nevasta ratata ce s-a ales cu 2 plozi si un mascul netrebnic, cu o fata de primar ratata (la care baia e centrul universului ei) plus o ratata bortzoasa in bucuresti (care o sa aiba un copil nedorit , dintr-o aventura cu unul lash prin defintie). In fond personajele se merita unul pe altul, fac parte din acelasi model de rahat. Problema e ca actorii n-au reusit sa dea profunzime ideei, au jucat artificial si rece. cred ca mergea… citeşte

1 2
Ghemot pe 28 Mai 2017 21:48
Un film foarte bun! Chiar mi-a plăcut! Merită văzut!
1 2
emy_sinaia pe 11 Martie 2016 17:09
Nasparliu.
Un aspect din viata unui roman care fuge de responsabilitati si se ascunde acasa la tata undeva la mare ca sa-si puna cumva ordine in ganduri. Un film cenusiu, tipic, cu betivi si fete batrane nemaritate, cu eternele conflicte dintre generatii si viata la tara fara perspective.
1 2
Rasimico2 pe 01 Aprilie 2024 21:11
N-am rezistat mai mult de zece minute.
Dialogul cretin dintre tată și fiu, filmare și montaj de toată jena, etc...

0 0

Spune-ţi părerea despre Acasă la tata

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Acasă la tata
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells