The Japanese Dog

(2013)

Câinele Japonez

Poster The Japanese Dog Poster The Japanese Dog

Sinopsis The Japanese Dog

Câinele japonez

Bătrânul Costache Moldu și-a pierdut soția, casa și agoniseala de-o viață, în urma unei inundații. Întoarcerea neașteptată a fiului său, Ticu, din Japonia, alături de soție și băiat, îi va pune pe amândoi în situația în care trebuie să reînvețe să comunice, să redevină o familie. Costache învață să devină un bunic adevărat pentru nepotul lui de 7 ani iar Ticu repară greșelile trecutului. Un film delicat și tandru despre reconciliere familială.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.5
Vezi pe Hbo Max
Un premiu şi 6 nominalizări Gopo, un premiu TIFF
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • The Japanese Dog

Produs de

Libra Film

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Țara

Romania

Site oficial

The Japanese Dog

Box office The Japanese Dog

Weekend premieră (14.10.2013)
  • Loc 20
  • Spectatori 1.190
  • Încasări (RON) 9.257,18
Total
  • Spectatori 10.739
  • Încasări (RON) 25.493,68
  • Încasări (USD) 7.846,49

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
edinaa pe 05 Decembrie 2013 14:47
cel mai slab film
E cel mai slab film pe care l-am vazut vreodata si nu ma refer doar la filmele romanesti ci per ansamblu.Pacat!
12 10
MORGARETA99 pe 5 decembrie 2013 19:49
Asa este.Eu nu am rezitat mai mult de 30 min
ro200755 pe 22 noiembrie 2020 10:40
N-am rezistat sa-l vad pana la sfarsit. M-au dezgustat picioarele paroase ale fiului intors din JAPONIA! Am sa-mi mai calc pe suflet sa incerc sa-l vad pana la sfarsit, dar sigur voi gasi mai multe cusururi, decat calitati. Victor Rebengiuc e capcana. Daca ar fi avut un venit decent, poate ar fi refuzat rolul...
cezarika21 pe 22 August 2014 12:04
Povara singurătăţii şi nevoia de a lua viaţa de la capăt
Având un parcurs lent, monoton şi meditativ, "Câinele japonez" este o tulburătoare dramă despre singurătate şi dezrădăcinare, asemănătoare cu cea trăită de sutele de mii de oameni care au rămas singuri după ce copiii lor au luat calea străinătăţii cu speranţa unei vieţi mai bune. Lipsiţi de cei apropiaţi şi fără puterea de a o mai lua de la capăt într-o lume tot mai străină şi mai indiferentă, cei rămaşi încearcă să-şi ducă zilele în tăcere potrivit unei rutine a existenţei însuşite de nevoie. Aceasta este situaţia bătrânului Costache (interpretat admirabil de Victor Rebengiuc), care este nevoit să-şi poarte în tăcere suferinţa singurătăţii şi a pierderii agoniselii de o viaţă. Sosirea intempestivă din Japonia a fiului său, Ticu, împreună cu soţia şi băiatul său, îi oferă bătrânului ocazia de a-şi analiza viaţa, de a… citeşte
10 2
cosmin742000 pe 27 Decembrie 2013 09:59
Un film romanesc slab in care astepti sa se intample ceva , si cand pare ca se intampla ceva , de fapt nu se intampla nimic
10 5
sabinalin pe 05 Decembrie 2013 16:00
"Poate vii si tu inapoi, si cu Shiroko, cu Kojita... Nu zic acu', poate mai tarziu..." "Ce sa fac, ma tata, aici? Acolo e viata mea, acolo traiesc. Mai degraba eu am venit sa-ti zic sa vii cu noi". Traim intr-o societate in care, dupa aproape un sfert de veac, iluziile Revolutiei (care Revolutie?) s-au facut tandari. A mai ramas doar evadarea catre alte zari de soare pline, asta daca esti decent, daca nu furi, daca nu-ti storci mintea cum sa-l pacalesti si sa-l jecmanesti pe celalalt... Tema emigratiei e in permanenta actualitate, subiectul filmului e foarte ofertant, din pacate la pupitru nu se afla vreun mare maestru al noului val precum Mungiu sau Puiu ci tanarul debutant Tudor Jurgiu iar in regia acestuia pelicula euseaza de prea multe ori in banalitate. Salveaza impresia generala actorii din rolurile principale: Victor Rebengiuc cu un rol undeva la limita dintre "Morometii" si… citeşte
5 3
bitter_moon pe 5 decembrie 2013 19:29
Si cata reclama i s-a facut...
emy_sinaia pe 18 Ianuarie 2014 02:01
Slab
Un film slab, fara cap , fara coada, doar din curiozitate am stat sa-l vad pana la capat.
5 7
Pantaleon pe 08 Februarie 2014 18:37
Nici nu latra, nici nu musca !
Monoton si plictisitor, chiar enervant pe alocuri, "Cainele Japonez" este un veritabil exemplu despre cum se face un film romanesc prost, avand la baza o idee decenta. Desi beneficiaza de aportul unuia dintre cei mai mari actori romani in viata si de cel al unuia dintre exponentii de baza ai tinerei generatii, filmul nu este altceva decat un rateu penibil, care nici nu sensibilizeaza, si nici macar nu amuza (desi nu asta e rolul lui). Iata ca, dupa ce am vazut in ultimul timp filme romanesti bune precum ''Despre Oameni si Melci'' sau 'Toata Lumea din Familia Noastra", m-am trezit si cu acest dus rece, care mi-a demonstrat (pentru a mia oara) ca unii regizori romanasi se "pricep" de minune sa faca si filme foarte proaste.
3 5
lili_rosca pe 14 octombrie 2014 18:02
Mi-a placut foarte mult acest film,pacat ca dureaza doar 83 min.Cat despre coloana sonora,nici macar n-am sesizat absenta. Succes in continuare si asteptam un Oscar!
lili22 pe 09 August 2013 09:25
iar Rebengiuc?
Nu a fost gasit un alt actor in tara asta, s-a gindit ca lumea va da buzna in sali vazind un nume cunoscut.Va inselati.
Se pare ca sunt singura persoana de sex feminin care nu e emotionata de Victor Rebengiuc, dar l-am prins intr-o piesa la Bulandra jucind atit de plictisit pentru un public de matineu, incit nu mai pot gindi bine despre el.
................................................
Am reusit sa vad filmul, nu stiu cum am rezistat pina la sfirsit.Este un film foarte slab, nu are niciun scenariu, nu are dialoguri, trebuie sa-l urmaresti pe Rebengiuc cum maninca si bate cuie.

3 9
Crynick pe 10 septembrie 2013 11:46
care e problema ta?
movie_fan77 pe 24 octombrie 2013 15:28
tzarani romani infecti
AnalyticVision pe 04 Noiembrie 2014 19:29
prost
va invit sa cititi pareri argumentate ce explica de ce aceasta productie este unul din cele mai proaste filme romanesti din 2013, chiar daca a avut succes de public:
http://discerne.wordpress.com/2014/10/25/f23-cele-mai-proaste-si-populare-filme-romanesti-din-2013-2014-partea-iv/

2 3
mariokempes pe 20 Octombrie 2013 09:49
Nu era necesar asa un limbaj de mitocan, fata si-a exprimat o simpla parere, nu l-a jignit in nici un fel pe Victor Rebengiuc, care este intr-adevar un mare actor. Nici daca era tatal tau nu trebuia sa ai asa o replica. Gandeste-te putin la faptul ca nimanui nu-i place sa fie jignit in asemenea hal, nu te-a vizat pe tine personal. Sincer, se presupune ca acesta este un site cultural, limbajul suburban nu-si are rostul, lasa-i mortii in pace sa se odihneasca iar tu calmeaza-te un pic si nu mai jigni pe nimeni pentru ceea ce crede despre un anumit film sau actor. Este cel mai abject comentariu pe care l-am citit pe Cinemagia. Ar trebui sa-i ceri scuze fetei.
2 4
kasmyn pe 01 Decembrie 2013 23:28
ACEASTA E ROMANIA!!
UN FILM CE REFLECTA REALITATEA ROMANEASCA!!BRAVO HBO CA L-ATI DIFUZAT DE ZIUA ROMANIEI!!
2 6
etavi pe 21 Octombrie 2013 10:35
Desi dupa un scenariu premiat (pe care il voi citi doar din curiozitatea compararii; este disponibil pe Liternet) filmul este o pierdere de timp din punctul meu de vedere: pacat de dl Rebengiuc pe care l-am vazut in atatea filme si piese mult peste acesta (desi este 'filmul lui' am ramas cu sentimentul ca n-a avut loc sa se manifeste aici ca actor);
dialogurile sunt rizibile;
montajul este extrem de abrupt.

Sunt scene nenumarate care nu au legatura cu nimic din ce a fost inaintea lor sau ce urmeaza. (chiar scena carutei de la final e un exemplu bun, si sunt sigur ca trebuia sa fie o scena de forta). Privitorul nu e niciodata introdus in subiect. Si in cazul meu, am ramas de cele mai multe ori cu intrebarea: de ce tocmai am vazut scena de adineauri.
Am retinut ca in prima jumatate a filmului se pronunta Costache la fiecare 2 propozitii. Cel putin… citeşte

2 6
GabrielaSirbu pe 21 Octombrie 2013 10:14
Pe perioada derularii filmului vei crede multe despre personajul Costica: ca este un batran ursuz si nesuferit, ca este fratele geaman al lui Hagi Tudose, ca nu-i place sa socializeze cu nimeni, ca sigur a fost un sot si un tata nemernic – eventual un betiv violent – motiv pentru care fiul i-a fugit de acasa si vei fi curios sa afli eventuale adevaruri cutremuratoare despre trecutul familiei Moldu.
Recunosc ca m-a cam scos din sarite lentoarea derularii evenimentelor, dar a meritat.
Ce aveti dragilor cu muzica de film???? De ce nu exista??? =motiv pentru care ii dau filmului 7 stelute in loc de 8 .
Din punctul meu de vedere Domnul Victor Rebengiuc este un actor de Oscar, iar daca nu va primi niciodata aceasta distinctie, va fi pierderea altora.

2 6
sabinalin pe 5 decembrie 2013 16:03
Asteptam parca un pic mai mult... Au salvat impresia generala Rebengiuc si Pavlu, bravo lor!
Pantaleon pe 8 februarie 2014 18:46
Parerea mea este ca acorzi o nota prea mare unui film atat de slab. Faptul ca nu exista muzica in film este un lucru minor, in comparatie cu scenariul execrabil si, mai ales, cu o regie caracteristica filmelor sortite reciclarii. Inca o data, se dovedeste ca nu numai actorii fac filmul, desi aportul lor poate salva uneori filmul de la dezastru. Regizorul este cel responsabil de soarta unui film, iar dupa el urmeaza scenaristul si de-abia apoi actorii.Cu un regizor slab nu poti face un film bun. E la mintea oricarui ageamiu.
mitica04 pe 04 Decembrie 2013 20:55
rebencic a fost candva mare, (oare a sost??????), acum este un actoras de 2 lei. S-a demonetiyat la rascoala din 89 cand a venit cu sulul de hartie igienica.....cine, el??? cel care a supt PCR-ul si l-a cantat pana l-a durut gatul???? Un jeg, om fara caracter, invidios, zgarcit si per total.....om de nimic
2 12
lazar90 pe 18 decembrie 2013 00:55
you're a funny man
Pantaleon pe 8 februarie 2014 18:40
Do you speek romanian, sir ???
Iulidesprefilme pe 25 Iulie 2017 09:45
Până la un punct personajul principal, Costache, se comportă moromețian...apoi, după întoarcerea fiului, țăranul patriarhal acceptă o nouă situație...sunt surprinse multe aspecte realiste care au marcat societatea românească a ultimilor ani...tema dezrădăcinării este tratată cu oarecare înțelegere, cu resemnare...
1 0
bizonul pe 05 Noiembrie 2020 08:52
Firar-va "cainele" sa va fie, dupa ce ca-i prost, apoi zilnic-zilnic, este in grila unei televiziuni, parca cei care se uita la un film de acest gen ar f. fericiti.
1 1

Spune-ţi părerea despre The Japanese Dog

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi drama
Liste cu The Japanese Dog
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells