Closer to the Moon

(2014)

Mai aproape de lună

Poster Closer to the Moon Postere Closer to the Moon

Sinopsis Closer to the Moon

Mai mult
Closer to the Moon

București, 1959. Un spectaculos jaf asupra unei furgonete a Băncii Naționale pune întreaga țară pe jar. În România comunistă, un astfel de atac gangsteresc este de neconceput atât pentru autoritățile statului, cât si pentru orice om normal: ce poți să faci cu lei neconvertibili, într-un regim politic și economic ce limitează drastic utilitatea banilor? Autorii loviturii: patru bărbați și o femeie, toți comuniști situați la vârful ierarhiei de Partid, departe de orice lipsuri…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.7
8 premii şi 3 nominalizări Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Alice în ţara tovarăşilor
  • Gang Rosenthala

Produs de

Mandragora Movies

Tip Ecran

wide

Distribuit in Romania de

Mandragora

Site oficial

Closer to the Moon

Box office Closer to the Moon

Weekend premieră (03.03.2014)
  • Loc 8
  • Spectatori 5.175
  • Încasări (RON) 71.998,60
Total
  • Spectatori 20.135
  • Încasări (RON) 368.332,92
  • Încasări (USD) 113.665,65

Părerea criticului

StefanDo pe 25 Martie 2014 17:06
Am mai văzut staruri trecând prin filme realizate în România, dar niciodată Hollywood-ul nu ne-a vizitat cu atâta aplomb: cu Closer to the Moon, Nae Caranfil reuşeşte cea mai titrată producţie românească, iar îndelungata aşteptare a premierei a luat sfârşit, căci filmul de epocă se lansează vineri pe ecrane. Iată mai jos la ce să te aştepţi de la această vizită în Bucureştiul de acum mai bine de cinci decenii.

Am spune că de la 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile nu a existat subiect în cinema-ul românesc care să se compare ca potenţial cu Closer to the Moon. O poveste absurdă, un extraordinar act de frondă, o palmă dată pe obrazul unui sistem totalitar şi un act de sacrificiu, totul ambalat într-un film ce refuză să se înscrie într-un gen fiind pe rând satiră, comedie, dramă, film de dragoste şi film de acţiune. Nae Caranfil a… citeşte

2 7
GabrielaSirbu pe 26 martie 2014 13:49
Genul de cronica ce nu vrea sa deranjeze pe nimeni, ii acorzi 6 stelute=bunicel (fara sa zici care-i sunt defectele, dupa parerea ta) DAR continui cu " Nu ne-ar mira deloc ca la anul Closer to the Moon să câştige multe categorii ale premiilor Gopo şi să reprezinte România la Oscaruri". Cam bizar...

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
sabinalin pe 28 Martie 2014 14:20
Din ciclul "Cum isi promoveaza romanii valorile nationale": in orasul Slatina, resedinta a judetului Olt, exista de ceva vreme centrul cultural "Eugen Ionescu" dotat cu doua sali de cinema si una de teatru. Ca pana acum in sala de teatru nu s-a jucat nici o piesa de Eugen Ionescu e logic, ca doar marele dramaturg e parintele teatrului absurd... Logic ar fi fost ca foarte asteptatul "Closer to the moon" sa fi ajuns si la Slatina dar cei responsabili de acest gest, firesc intr-o tara sanatoasa la cap, au considerat ca acest cel mai nou film al lui Nae Caranfil nu-i demn de a fi vazut de slatineni. Am avut totusi sansa de a profita de cateva zile de concediu si l-am vazut la mall la Bucuresti in miezul zilei, a fost o zi de neuitat intrucat seara am vazut-o pe viu pe Mireille Mathieu, n-o mai fi ea ca la 30 de ani insa ramane cea mai frumoasa voce feminina pe care am auzit-o vreodata...… citeşte
13 2
GabrielaSirbu pe 28 martie 2014 19:16
Un verde de la mine pentru comenteriu si pentru ca~ti place Mireille Mathieu.
Nimicdinceparafi pe 19 Iulie 2013 23:09
Daca filmul va fii promovat cum trebuie are toate sansele sa fie un succes international .Vera Farmiga este o actrita foarte populara in Statele Unite in acest moment datorita serialului Bates Motel(pt care a fost nominalizata la Emmy) dar si pt lovitura la Box-Office-ul american cu The conjuring.
13 4
Marmotan pe 18 Martie 2014 18:24
Caldut si putin superficial.
O combinatie de heist movie cu un pic de spleen dar, totusi, per ansamblu cam prea putina emotie.
Cred ca principalul minus al filmului este superficialitatea cu care sunt tratate personajele si parcursul lor. Poate motivatia jafului nu este importanta insa motivatia revoltei lor atipice este (protagonistii pana la urma nu au ales sa puna o bomba la sediul PCR ci sa ia peste picior sistemul cu o spargere mai teatrala). Iar daca tot e fictiune cred ca se putea inchega mai bine povestea lor. Ca spectator primesti multe informatii despre personaje insa distribuite cam haotic si inegal.
Nici luate separat nu stralucesc, nici ca personaj colectiv nu functioneaza, convingerile si idealurile lor nu razbat prea bine, nu e prea clar ce ii mana in lupta (nesupunerea si dorinta de adrenalina sunt niste justificari cam volatile tinand cont de context). Pana la final nu reusesti sa te… citeşte

10 4
routelange pe 21 August 2009 13:27
Are toate atu-urile pentru a deveni o capodopera
http://routelange.wordpress.com/ . Povestea este una noua pentru un film romanesc, snu este eturna poveste depsre comunismul gri si sufocant. Este ceva nou, iar nae caramfil e super tare.
8 9
sirmaximus26 pe 06 August 2014 19:47
In primul rand: Mark Strong are rolul principal. In al doilea rand: Povestea este centrata in jurul lui Max Rosenthal un polonez nascut in Romania.Nae Caranfil a facut un film eceptional,acest film este un film care il voi putea adauga in lista : Filme clasice.Pe scurt vreau sa il felicit pe Nae Caranfil si pe Mark Strong. filmul este placut sa inveti despre romania comunista. Watch the movie.Have a good time.
5 3
GabrielaSirbu pe 07 Martie 2014 14:51
Banuiesc ca exista retete consacrate, unde ingredientul principal este banul, care aplicate exact asa cum...trebuie, aduc succesul garantat al unui film, succes pe care filmul de fata sper sa~l aiba. Chiar nu am ce sa~i reprosez, filmului, doar ca mie nu mi~a placut asa ca astept cu mult interes urmatorul film romanesc cu actori romani, in limba romana a lui Nae Caranfil pe care~l apreciez mult.
Mergeti sa~l vedeti la cinema.

4 4
sabinalin pe 12 martie 2014 15:53
Poate daca ajung in Bucuresti in timp util voi putea sa-l vad la cinema... De-abia astept sa am posibilitatea de a-l viziona cat mai repede!
marillion pe 29 martie 2014 10:06
Nu-i facem nimic, important e că i-a fost demascată impostura. Meritul îi aparţine userului D-Rex pe 11 martie 2014 14:39 "Cred ca ai uitat sa iti pui intre ghilimele comentariul:) De la incolo, desigur."
into_the_labyrinth pe 06 Iulie 2014 21:58
Desigur, nimeni nu pretinde că exact aşa s-au petrecut lucrurile, chiar dacă e inspirat de un caz real. (Probabil nici regizorul, care ne oferă însă o viziune artistică asupra evenimentelor). Fără a fi cel mai bun film al lui Caranfil, merită văzut pentru atmosfera de epocă (împănată uneori nu foarte reuşit cu anumite modernisme) şi pentru amprenta inconfundabilă de tragicomedie specifică regizorului român, pe care o are şi în alte pelicule. Cred că ar fi fost mai bine dacă s-ar fi pus un accent mai mare pe dramatism şi s-ar fi eliminat anumite politizări inutile, dar per ansamblu am urmărit filmul cu plăcere.
3 2
cosmin742000 pe 22 februarie 2015 09:39
treaba cu nimeni nu pretinde ca asa s-au petrecut lucrurile , nu prea sta in picioare.Adica eu stiu ca nu s-au petrecut asa , dar zi asta generatiei Cernobil , care daca vede inspirat din fapte reale , e gata sa jure cu mana pe cannabis ca asa a fost.S-au vazut si altele mai gogonate de atat (vezi eu nu i-am tras copilului nici un pumn in stomac )
alex_eichorn pe 06 August 2014 20:39
Nu mi-a placut deloc. Din mai multe motive: nu prezinta realitatea anilor 1959, "eroii" filmului sunt de fapt niste aventurieri, oportunisti, unii cu apucaturi de sociopati( fara grija consecintelor propriilor fapte) protejati ai regimului pana nu mult inaintea jafului. Fosti partizani si membri de partid care au ajutat la instaurarea comunismului in Romania, unii dintre ei cu apucaturi de teroristi, plictisiti de viata lor,voiau ceva picant. Ceva picant care a dus la mutilarea fizica si psihica a sute poate chiar mii de oameni. "Eroi" carora nu le pasa de consecintele faptelor lor cu toate ca, fiind oameni ai regimul, cunosteau metodele de interogatoriu ale securitatii. Fimul pare inspirat dintr-un jaf oarecare, ca un film de duzina despre hoti, nu dintr-o realitate a anilor 1959. Ma intreb cum se simt rudele celor torturati fara nici o vina din cauza jafului. Oare vad filmul ca o… citeşte
3 4
Doctor_Who pe 24 Februarie 2014 21:26
Interesant
Pot sa zic ca ar fii un singur dezavantaj ei vorbesc limba engleza si scrisul este in limba romana sper sa fie o explicatie "plauzibila" in rest din trailer pare ceva foarte fresh google it daca nu ma insel este dupa un "caz" foarte real :))
3 4
Dacianus pe 10 martie 2014 18:36
Nu e la fel de bun ca si "Restul e tacere" - capodopera absoluta a lui Nae Caranfil, dar mi-a placut mai mult decat "The Wolf of Wall Street" sau "American Hustle", filme cvasi-concomitente cu subiecte apropiate.
Pantaleon pe 12 Decembrie 2015 12:01
Subțirel
Îl consider pe Nae Caranfil unul dintre cei mai mari regizori contemporani și sunt un fan înrăit al celebrului Filantropica, dar cu acest Closer To The Moon (titlu absolut neinspirat, părerea mea) nu a reușit să mă surprindă absolut deloc. Departe de a fi un film prost, reușește cel mult să fie mediocru, un film pe care nu cred că cineva va simți nevoia să-l revadă vreodată, sau măcar nu curând după prima vizionare. Evident că hiba lui cea mare este lipsa dialogurilor în limba română, lipsa actorilor români în rolurile principale. Acum știu cum se simt nemții când văd filme despre al doilea război mondial cu naziști vorbind în engleză sau alte asemenea cazuri. Da, engleza este o limbă universală, dar impusă într-un film românesc, de la care te aștepți la poante neaoșe, replici savuroase și înjurături birjărești (unde e cazul) stoarce de… citeşte
2 0
Anna-Maria pe 05 Aprilie 2015 09:53
Mai aproape de ideal
"Closer to the MOON nu e un film ca oricare altul, fiindcă nu prezintă aceleași cadre despre comunism cu care ne-am obișnuit și care pot face parte din două categorii: fie preaslăvesc realizările și tovarășii din comunism (filmele aparținând respectivei perioade), fie prezintă fațete ascunse ale „prosperității” comuniste (filmele post-’89). Nu, Closer to the MOON spune povestea unor comuniști (aș adăuga eu idealiști și nostalgici) în plin comunism. Dar comunismul lor era diferit de realitatea în care trăiau, deoarece pentru cei 5 (sau 6?) protagoniști comunismul rămăsese mai degrabă ancorat în perioada lui de ilegalitate, de Rezistență, de teama de a fi arestat la orice pas, de dorința de a aduce o schimbare."

Cititi continuarea aici: http://societatesicultura.ro/2014/03/closer-to-the-moon/

2 0
defav pe 31 August 2014 22:39
Desi imi pare bine realizat, adica subiectul -bun-e tratat destul de bine, de la decoruri, regie, acting, montaj, etc, totusi nu sunt foarte incantat de el, regizorul nu a stiut sa-l faca mai captivant, mai cu suspans, sau cam asa ceva , ceva ii lipseste .Desi apreciez umorul negru de buna calitate din film, cred totusi ca subiectul se putea dovedi foarte generos pentru un Brian De Palma sau Martin Scorsese si iesea altfel ...sau sunt eu bolnav de "hollywood-ism "- care nu lipseste totusi nici din filmul asta .
2 0
quintul pe 11 Iulie 2014 02:06
simpatic
un flm care m-a binedispus! mi-a placut mult cum e montata povestea,coloana sonora relaxanta, tipica acelor vremuri, actorii din rolul principal Vera Farmiga si Mark Strong.Da,se incearca a a se povesti ceva tragic intr o nota mai funny.Iese cam de un 7(nota).Il recomand cu placere pentru vizionare!
2 0
cosmin742000 pe 22 Februarie 2015 09:54
Este filmul la care am stat cel mai mult sa ma gandesc ce nota sa ii dau , de aia i-am si marit nota cu un punct.Cred ca este unul din filmele neSF cu cele mai multe greseli , nu neg ca unele dintre ele or fi intentionate.In primul rand ni se spune la inceput ca filmul este inspirat din fapte reale , ori pe tot parcursul pe mine nu a reusit sa ma convinga de acest lucru , ba mai mult ma facut sa cred ca asa ceva nu s-a intamplat vreodata.(ceea ce se prea poate sa fie adevarat insa nu asta conteaza).Cea mai deranjanta greseala dupa mine a fost folosirea limbii engleze , care s-a potrivit ca nuca in perete , si nici macar engleza de balta americaneasca nu a fost , nu , nu , nu , engleza de Oxford trebuia ca sa ne convinga ca securistii "e" niste oameni rai si prosti.La un singur film am mai resimtit aproape la fel de acut inoportunitatea folosirii englezei de Oxford , la Rome , dar filmul… citeşte
2 2
lili22 pe 06 Martie 2014 02:51
iar Monica Birladeanu?
Nu intelegeam de ce a fost distribuita , pe urma am vazut ca tipul ei e producator.Mai terminati odata cu metodele astea comuniste, sa ne promovam amanta, prost e cine da banii sa mearga la acest film.
il consider cel mai slab film facut de Caranfil.

2 8
Anna-Maria pe 9 martie 2014 08:57
L-ai vazut? Daca joaca ea in 2 scene nu cred ca are atat de mare importanta! Ce ar fi fost daca rolul principal era jucat de ea? Atunci taceai? De Vera Farmiga nu zici nimic? Si ea e distribuita de gagicu-su?

Spune-ţi părerea despre Closer to the Moon

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Closer to the Moon
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells