Oul de cuc

(2010)

Oul de cuc

Poster Oul de cuc Poster Oul de cuc

Sinopsis Oul de cuc

Mai mult

Două destine, parcă împotriva voinței lor, sunt puse în situația de a traversa toată țara, unul alături de celălalt în dorința nebună de a nu fi prinși de organele legii. Doi paria, doi evadați, ca două cremene încărcate de energie, caută să se strecoare spre o libertate ce nu poate fi reală.
Vasile Dragu, profesor, pe care viața l-a încercat cu o nenorocire nemeritată - dublă crimă și o condamnare pe măsură, pe de o parte, și, Mitu Suveică, un notoriu criminal trecut…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM

Caseta tehnică

Produs de

Filmex Romania

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Asociatia Film Romania

Țara

Romania

Box office Oul de cuc

Weekend premieră (29.11.2010)
  • Loc 23
  • Spectatori 102
  • Încasări (RON) 1.547,00
Total
  • Spectatori 427
  • Încasări (RON) 5.039,00
  • Încasări (USD) 1.550,11

Părerea criticului

Pitbull pe 30 Noiembrie 2010 21:38
Cai albaştri pe pereţi
"Oul de cuc"-u bau...!
Cai albaştri pe pereţi

*** ATENŢIE!!! Conţine spoilere! ***

"Finalul poveştii - neaşteptat poate - încearcă să urmărească numai Dumnezeu ştie ce", recunoaşte cu modestie textul conceptual din caietul de presă, intitulat aproximativ "sinopsis" (ambiguitate scuzabilă, dat fiind că profesiunea scenaristicii în România abia se căzneşte să se nască, iar autorii ouători ai acestui derutant "cuib peste un ou de cuc" provin dintr-o generaţie cu multişor anterioară. Ca atare, umilinţa mărturisirii de mai sus devine cam neavenită, din moment ce mult mai cuprinzător şi adecvat ar fi fost să spună: "Totalul poveştii încearcă să urmărească numai Dumnezeu ştie ce." La fel de sincer, Ioan Cărmăzan admite public: "Credeam că fac un film poliţist, pentru ca de la un moment dat să-mi dau seama că habar… citeşte

3 2

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
horia1969 pe 03 Decembrie 2010 15:54
Parerea parerii criticului zis "Pitbul"
Referitor la "Nimeni n-ar avea de ce să conteste talentul unei autoare consacrate de romane poliţiste ca Rodica Ojoc-Braşoveanu - iar romanul ei "Fuga"
AFLA D-LE CRITIC CA ACEASTA CARTE A FOST SCRISA DE COSMA BRASOVEANU !!!!!!!!!

3 2
adisilav pe 4 decembrie 2010 13:51
Touché
ovibug pe 26 ianuarie 2012 00:28
ADEVARAT GRAIESTI! A MAI SCRIS SI ..OMUL FARA UMBRA SI UN MARTOR INCOMOD,IN TOATE SE SIMTE INFLUENTA STILULUI LUI R.O.B.
sabinalin pe 04 Decembrie 2010 19:15
Nici in caruta, nici in teleguta
Cinematograful Scala,sambata dimineata. 4 spectatori, deci se poate da drumul la film! Nu vazusem nici un film de Ioan Carmazan, unul dintre cei mai criticati regizori ai cinematografiei romane. Am citit ca omul e responsabil de mari esecuri cinematografice, ba a mai regizat si o versiune teatrala la "Romeo si Julieta" care-ti intoarce stomacul pe dos. M-a facut totusi curios faptul ca era o ecranizare dupa Rodica Ojog Brasoveanu, aceasta Agatha Christie a literaturii politiste autohtone. Pana la urma, desi R.O.B e trecuta pe generic, se pare ca romanul apartine sotului ei,Cosma Brasoveanu... N-am citit cartea dar acest amanunt conteaza totusi mai putin. Nu inteleg de ce "Fuga" a fost inlocuit cu "Oul de cuc", titlu care mi se pare fara noima,daca a inteles cineva ce e cu el sa-mi spuna si mie! Filme cu doi evadati care se sprijina unul pe altul s-au mai vazut. Pana la urma nu mi-e clar… citeşte
1 1
Pitbull pe 5 decembrie 2010 17:39
Fiindcä Cärmäzan considerä infiltrarea lui Boogie în prietenia lor o trädare, un "ou de cuc" (depus în cuibul altei päsäri, pe care-l va distruge), un dar oträvit. Nu e constient de faptul cä în realitate s-a întâmplat tocmai invers: iscoada mai întâi s-a infiltrat, si abia pe urmä s-a împrietenit. Adicä, cuibul s-a clädit în jurul oului deja depus. - motiv pentru care mult mai potrivit ar fi fost titlul: "Cuib în jurul unui ou de cuci". Am conversat despre asta si pe forum. De ce nu vii, sabinalin? Te asteptäm!
sabinalin pe 7 decembrie 2010 16:52
Pitbull,multumesc pentru explicatie! In limita timpului pe care il am,o sa incerc sa scriu si pe forum.
cosmin742000 pe 05 Decembrie 2016 07:02
Un film romanesc destul de slab..............................................
1 2
blacksea_rider pe 06 Aprilie 2020 10:26
Dupa un fapt real?
Romanul este incomparabil mai bun.... Am citit o recenzie a Deliei Marc,recunosc ca n-am auzit de ea,care spunea :"ca aceasta poveste inspirata de romanul Fuga a Rodicai Ojog Brasoveanu (sau Cosma Brasoveanu, asa cum a aparut ea initial in editura Dacia – parca in 1978), isi are radacinile intr-un fapt real!"...posibil,desi greu de crezut,s-ar fi auzit ceva...in fine,cartea,extraordinara, am citit-o inainte de '89 si tin minte c-am terminat-o intr-o zi...mi-a ramas in minte si acum Mitu Suveică, zis Litruţă !
0 0
Horatiucrisan pe 13 Mai 2020 13:34
În ciuda prestației bune a celor doi actori din noua generație, Andi Vasluianu si Bogdan Dumitrache, filmul e o insailare de scene fara cap si coada, insailare care nu transmite nimic, vedem doar o fuga a celor doi protagoniști de Poliție. Un film care se dorește polițist dar sfârșește în a fi un film slab în ciuda talentului protagoniștilor de mai sus pe care i-am putut admira în filme cu substanță, având roluri serioase spre deosebire de acest film a cărui scenariu nu permite nici o interpretare memorabilă.
0 1
Vegetarian pe 21 Iulie 2014 04:10
Un film interesant despte interlopi , kiriasi evadati care se dau doctori , tradari la skimb , minciuni peste minciuni ..

Foarte bine distribuit Andi Vasluianu la la 36 de ani , in rolul unuia acuzat de 8 crime , furt de 10 mil $ din masina de valori etc ..

Furt de 10 mil $ dintro masina de valori , bani ascunsi , iar politia asteapta ca unu din hoti , cu un simt deosibit de a banui din timp situatii in care ar putea fi prins , sa ii duca la bani ascunsi cine stie pe unde .. . Probabil lasat sa evadeze !? Tot oamenii cinstiti care se deplaseaza cu masina sunt opriti in trafic cand evadeaza cineva pt ca o banca a fost neglijenta cu banii , deoarece plateste obligatoriu asigurare antifurt ? Apoi un hot este lasat sa evadeze ca sa gaseasca politia banii ..

Celalalt criminal evadat , cu care se asociaza hotul de 10 mil !? , pare a lucra pt polite… citeşte

0 1
algaida pe 22 Iunie 2011 23:11
oul de cuc
se zice................nu uitati................se zice...............ca romanul politist FUGA......... a fost scris de cosma brasoveanu..............i l a scris nevasta sa si i l a trecut in dreptul lui..............aceeasi poveste si cu celelate 2 ........OMUL FARA UMBRA si UN MARTOR INCOMOD.................
0 1
ovibug pe 26 ianuarie 2012 00:26
AM CITIT TOT CE TINEA DE R.O.B.,CARE INTAMPLATOR ARE ACELEASI INITIALE CA SI ALE MELE ...FUGA A FOST CARTEA CE AM RECITIT-O DE CATEVA ORI.INDIFERENT CA A SCRIS-O EA SAU SOTUL,IMPORTANT CA PE VREMEA IMPUSCATULUI,CARTILE LOR AVEAU UN FARMEC APARTE.CEI CE AU CITIT ROMANELE POLITISTE CU MELANIA SAU CELE ISTORICE CU LOGOFATUL ANDRONIC,CU SIGURANTA IMI VOR DA DREPTATE.FUGA RAMANE INSA CEVA DEOSEBIT,PRIN UMORUL SPONTAN,PE CARE AZI NU IL MAI SAVURAM CA IN TRECUT...APROPOS DE BATRANUL CARE MATURA PRIN CURTE SI SPUNEA CA...SCARCHINA CHETRELE...
CristiN pe 03 Februarie 2011 02:42
Ce pot sa zic , mie mi-a placut filmul . Fiecare cu genurile lui . Gusturile nu se discuta .
0 1
Lelouche pe 02 Decembrie 2010 14:46
Seamana cumva,asa in linii mari, cu Diario de Motocicleta?
0 1

Spune-ţi părerea despre Oul de cuc

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Oul de cuc
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells