Tanti

(2010)

Tanti

Poster Tanti Poster Tanti

Sinopsis Tanti

Mai mult
Tanti

Marcel e un om de afaceri belgian, are patruzeci de ani și e căsătorit cu Marilena. A dezvoltat pentru ea o pasiune. A doua pasiune e fixată pe copiii străzii, pentru că dl. Marcel iubește România unde aceștia abundă și unde pentru pornirile pedofile este suficientă o oarecare discreție. Marilena e nevoită să accepte de dragul unei presupuse armonii a menajului. Curând, dl. Marcel găsește că echilibrul său conjugal a devenit instabil. Ca atare, Simona, care se recomandă a fi…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 5.5
O nominalizare Gopo
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

Produs de

MDV Film si Tandem Film

Tip Ecran

normal

Distribuit in Romania de

Cinemagix ID

Țara

Romania

Site oficial

Tanti

Box office Tanti

Weekend premieră (09.05.2011)
  • Loc 33
  • Spectatori 37
  • Încasări (RON) 325,76
Total
  • Spectatori 106
  • Încasări (RON) 781,02
  • Încasări (USD) 271,32

Părerea criticului

Gloria pe 05 Iulie 2010 12:16
Regizorul filmului Cel mai iubit dintre pământeni (1995), dar şi al producţiei Ticăloşii, Şerban Marinescu, a luat un scenariu al lui Mircea Daneliuc şi l-a regizat. Aşa a ieşit filmul Tanti, cu premiera la IPIFF joi seară. Daneliuc "şi-a recunoscut opera", după cum declară Marinescu la conferinţa de presă. Ceea ce este, din păcate, letal pentru film. Este pentru prima oară când Daneliuc îşi cedează scenariul unui coleg, dar Marinescu nu poate salva cu regia un film al cărui scenariu este haotic, cu o învălmăşire de întâmplări fără cap sau coadă. Ieşind de la film, singura concluzie este "nu am înţeles nimic".

De la escrocherii confuze - cu un BMW dezmembrat, comert cu banane, droguri, înscenări de răpiri, fotografii compromiţătoare, un aparat stricat, la încercări de a crea o "satiră socială".

Şerban Marinescu… citeşte

6 9

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Pitbull pe 13 Mai 2011 17:24
Hai să delirăm puţin
"Tanti" - Hai să delirăm puţin
Profan profanând trivialităţi

O făcurăm şi pe asta.
Dădurăm drumu' la "Tanti".
Doi ani s-au tot câcâit, ştiau ei ce ştiau - sau... mai bine zis, tocmai, că nu ştiau: era atâta de prost, încât nici nu ştiau ce-i ţinea să-l scoată pe ecrane - ruşinea sau frica. Sau şi una, şi alta...? Alte guri, şi mai rele, zic că alergau cu el în dinţi pe la distribuitori, iar ăia stucheau de trei ori în sân şi dădeau în ei cu pliciul de muşte: "Luaţi-l, luaţi-l de-aici...! Piei, drace!" Până la urmă, i-au păcălit pe unii pe care-i cheamă Cinemagix, şi-au strecurat pă şestache o proiecţie de gală aseară la Patria - noroc că tocmai treceam pe-acolo, cu Flash Mob-ul în memoria maidanezilor masacraţi la Botoşani, şi când am văzut afişul (deloc rău, ce-i drept!), nu mi-am venit să cred,… citeşte

10 2
catalin_duta pe 13 mai 2011 23:32
Nu am înţeles, Mihnea, de ce lauzi imaginea filmului. Mie mi se pare aproape la fel de proastă ca şi restul. Poate şi pentru că am vizionat filmul din rândul cinci şi m văzut cât de tare se bâţâie camera în cadrele fixe. Se pare deci că operatorul nu stăpâneşte atât bine camera cum scri tu. Şi nici nu era vorba în acele momente de vreun "unghi subiectiv", ci de unul absolut neutru.
Pitbull pe 14 mai 2011 10:34
Nu, uite cum stau lucrurile: aia e o decizie REGISORALA (sa filmezi totul din mana, inclusiv cadrele fixe, "ca sa dai o stare de real mai accentuata"); e un procedeu valid, dar desuet, (se folosea mult pe la inceputul anilor '70, la Warner Bros, etc.) Serban Marinescu nu stie, crede ca inca mai e utilizabil, si i l-a cerut lui Alex Sterian, care s-a conformat. Dincolo de asta, nici un operator nu poate tine camera perfect fixa, ca om e si el, nu-i trepied, deci lui nu i se poate reprosa nimic. Atât cât i-a dat voie Serban, omul chiar si-a fäcut bine meseria.
Chrisstina pe 12 Iulie 2010 21:35
Pe mine ma cam dezgusta filmele astea de "transpunere a societatii romanesti si a ei lume interlopa". Vreun strainas daca vede cateva filme din-astea , le ia ca atare, incepe sa creada ca noi daca asa ne promovam, asa suntem cu adevarat: un popor de mafioti, dealeri de droguri, proxeneti&prostituate si violenti cu spirit 'balcanic" ce se iau la bataie de dragul alungarii plictiselii. Probabil ca asa suntem... ca si asa avem alti zmei peste mari si tari care au "grija" sa ne faca reclama.
Dar ce-as prefera de la ai nostri regizori sunt niste filme care sa ne mai scoata si pe noi din problemele noastre cotidiene, ca suntem obositi sa le vedem si pe ale altora.

5 5
myrrkhoos pe 15 mai 2011 23:30
Acest argument este unul nevalid, pentru că tu nu judeci calitatea unui film, ci posibilitatea de a ne promova, or, nu înțeleg de ce este datoria unui film să promoveze imaginea României. Aproape toate marile curente cinematografice au fost acuzate că defăimează imaginea națională, de la neorealismul italian la filmele lui Scorsese, pe când ele erau lăudate în străinătate. Problema acestui film este că a fost scris și regizat prost, nu tema și mesajul. Și, apropo de dorința unui cinema escapist, precum îți dorești- având în vedere bugetele reduse ale producțiilor românești și piața foarte proastă în Romania , deoarece cinema-urile sunt în număr prea mic pentru a scoate un profit , fiind și nevoite să se bată cu Hollywood, șansa unui regizor român este piața festivalieră, unde contează filmele de autor, adică fix acela mai complex, pentru cinefil, unde nu te duci doar că să uiți de problemele tale. Așa că, tu poți dori, dar până când un producător român nu va putea scoate profit de pe urma unui film românesc pe piața autohtonă, nu vei vedea probabil, asemenea filme. Și, mai ales, că nu tre să poată scoate doar 1 film pe an profit, ar trebui măcar 10 să poată scoate profit, ceea ce..., mă scuzi, dar acum pare irealizabil.
Gabriel Baloiu pe 29 Octombrie 2008 21:51
De-abia astept sa-l vad. Serban Marinescu spune in mod normal ce gandeste. Eu l-am vazut dand din cap in semn c-a fost bine la filmari :D De-abia astept :D
3 11
vlad_felicia pe 22 Martie 2008 16:13
De-abia astept sa vad premiera .Cred ca va fi un film interesant.
2 10
Edddd pe 25 Noiembrie 2020 01:21
o obișnuită cine-mizerie românească
A suta mizerie cinematografică românească post-revoluționară pe care o văd în ultimii ani...
Cred că e concurs între cineaștii români care face cel mai purulent film ....
Nimic nu va rămâne în istoria filmului din perioada asta .....
Scenariu infect, actori infecți .....

1 0
sherlock1 pe 28 mai 2022 00:58
Subscriu 100%.
xerses pe 18 Iulie 2015 17:25
Nici acest film nu reuseste sa aduca emotie si traire reala; jocul actorilor este fals....
1 0
cosmin742000 pe 10 Iulie 2015 10:40
Un film romanesc foarte , foarte slab , avand cel putin 2 dintre subiectele care imi repugna in cel mai inalt grad : pedofilia si drogurile , un scenariu alambicat
1 0
nemotoujours pe 08 Iunie 2011 10:30
CE BINE!
CE BINE CA A APARUT,SA VAD SI EU DE CE ESTE BLAMAT.DE ABIA ASTEPT SA-MI CHELTUI BANII PE UN FILM CONSIDERAT PROST.DEOARECE SUNT MASOCHIST DECLARAT.SI PENTRU CA NU AM BAFTA ALTORA SA LE VAD GRATIS INTOTDEAUNA SI APOI SA LE FAC PRAF DUPE COCKTAIL=UL ULTERIOR.SUNT ASA DE TAMPIT CA LA PREMIERA PLOIESTEANA A 'UMILINTEI''I-AM REFUZAT LUI SABADOS SI PAHARUL DE SAMPANIE,FIIND STRESAT DE FAPTUL CA AM AVUT INVITATIE SI NU AM PLATIT NIMIC.DESIGUR,NEVRAND SA SE CREADA CA AM FOST CUMPARAT...
1 1
TAMARAINSA pe 06 Aprilie 2009 07:54
Am o presimtire de traducere
De ce am impresia ca este o 'tradare' a la Mitza Baston?
De ce rolul de profesoara este asa de 'falsificat' de unii care nu au predat in viata lor?
Sunt in proces de mostenire cu fiica vitrega a lui Marinescu...
Oare filmul vietii colegului sau tot ...serban este acum marfa pentru filmele lor?
E usor a face filme cand nimic nu ai a spune?
Insirand la scene 'goale' ce din 'coada' de pornografie au sa-ti sune...?

1 5
TAMARAINSA pe 6 aprilie 2009 07:57
Fiul meu Radu a dat un scenariu la TANDEM. De ce oare nu a primit niciun raspuns? Nu cumva este aici o inscenare ca sa aiba scrierile sale? Ce ziceti de un proces?
Crynick pe 12 iunie 2011 23:13
am vazut cu totii cat talent aveti atat d-voastra cat si fiul d-voastra.
vlad_felicia pe 22 Martie 2008 16:13
De-abia astept sa vad premiera .Cred ca va fi un film interesant.
1 5
fely pe 04 Februarie 2009 16:29
Va rog spuneti cand este premiera filmului Tanti,intelesesem ca la sfarsitul anului 2008.
1 6
catalin_duta pe 13 mai 2011 23:28
Abia acum a fost lansat. Dar aici nu poate fi votat şi nu înţeleng de ce?
eu eu pe 16 Septembrie 2008 01:40
Abea astept sa imi vad fata acolo!!in ''sectia de politie'' la cat am inghetat pt cele nici 5 secunde cat cred k o sa ma arate acolo........makr sper sa dau bine:))pe ecran:)))
1 8
danglumetu pe 08 Decembrie 2023 09:26
cecilica, eterna saltea!
trivialitati si isterie tipice lui daneliuc, fara autocenzura ante-decembrie, dar cu nelipsita si etern tavalita cecilica, tip de rol neacceptat vreodata de ante-sotia astuia!
0 0
qp_andrei pe 24 Decembrie 2015 11:50
Care este piesa de final
As dorii si eu sa stiu cum se numeste piesa de la sfarsit a lui chelloo , soundtracku de final
0 0
mariana.mary_89 pe 24 August 2012 19:23
Va salut! Nu am reusit sa il vad in cinematograf... L-am cautat pe DVD dar nu l-am gasit, nu a aparut sau ce s-a intamplat?
0 3

Spune-ţi părerea despre Tanti

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells