View Full Version : Cel mai recent film vizionat.
Saving Private Ryan (1998) - 10/10: singurul film de razboi care mi-a placut in totalitate.
Saving Private Ryan - 8.5/10: nu am vazut decat o jumatate (am mers la "Alexander"), dar trebuie sa-l mentionez. Nu stiu daca sunteti de acord cu mine, insa in ceea ce priveste filmul de razboi, Spielberg, cu acest "Saving Private Ryan" depaseste anumiti veterani, precum Coppola ("Apocalypse Now") sau Kubrick ("Full Metal Jacket"). Spielberg ar trebui sa-si incerce mana mai des in filmul de razboi si in filmul SF (pentru ca in rest il bate Zemeckis)... Spre norocul lui, "War of the Worlds" inainteaza cu pasi mari.
Alexander - 5-6/10: nu chiar atat de rau pe cat ma asteptam, dar imi pare rau ca am ratat documentarul despre Nikita Mihalkov de pe TVR1 de la 10.
ultimele zile
1twenty bucks 7 din 10
oarecum interesant , pt idee k nu ma dau in vant dupa fraiser
2 NAKED GUN 2 SI JUMA 10 DIN 10
ASTA DA COMEDIE
TONE DE TRIMITERI SI MISTOCAREALA MAXIMA
JUST LOVED IT
3 JACKIE BROWN 6 din 10 dac nu era tarantino era chiar 8
nu totalmente ratata dar totusi....
slabutz
dialoguri interesante
4 sixth hapiness 9 din 10
asta e aa cu handicapatu bisexual
5 soldatul ryan 3 din 10
detestabil propaganda ( a zis si mr mikhalkov)
gretos
toAte punctele pt primele 25 de minute de macel
ar fi fost un scurtmetraj impresioanant
6 SATYRICON STILL 10 DIN 10
DESI VAZUT COLOR SI CU SUBTITRARI PIERDE DIN MAGIE SI MISTISISM E AL NAIBI DE BUN
CULOAREA BORDELIZEAZA, DIALOGURILE EXPLICA, DAR TONELE DE TRIMITERI VIZUALE SI NU NUMAI RAMAN
CAPODOPERA
7 DIALOG CU MIHALKOV
F DE BUN SIMT OMUL
SURPRINZATOR PT UN REGIZOR ATAT DE VEHICULAT
de vazut luni barbieru din siberia
herbert
15 Jan 2005, 17:20
soldatul ryan 3 din 10
detestabil propaganda ( a zis si mr mikhalkov)
gretos toAte punctele pt primele 25 de minute de macel
ar fi fost un scurtmetraj impresioanant
7 DIALOG CU MIHALKOV
F DE BUN SIMT OMUL
SURPRINZATOR PT UN REGIZOR ATAT DE VEHICULAT
de vazut luni barbieru din siberia
ti-a cazut la inima antiamericanismul lui Mihalkov...
nu gasesti mai mare propagandist ca Mihalkov. si, mai ales, un propagandist platit.
cat despre bun-simt... nu se lasa schimbat de la carma Uniunii Cineastilor din Rusia, desi colegii sai nu-l mai vor cocotat acolo. mananca aproape toti banii rezervati filmului. are instincte de slujitor si sufera acum enorm - uneori bea pana cade in coma... - ca nu mai este in favorurile tzarului Putin. a binecuvantat macelul rusilor din Cecenia, iar pe musulmani i-ar manca la zakuska... "curat" intelectual.
herbert
15 Jan 2005, 17:29
revazut Satyricon - 7,5/10. aproximatii si libertati ale lui Fellini chiar deranjante uneori.
Cinemania
15 Jan 2005, 18:47
Saving Private Ryan - 8.5/10: nu am vazut decat o jumatate (am mers la "Alexander"), dar trebuie sa-l mentionez. Nu stiu daca sunteti de acord cu mine, insa in ceea ce priveste filmul de razboi, Spielberg, cu acest "Saving Private Ryan" depaseste anumiti veterani, precum Coppola ("Apocalypse Now") sau Kubrick ("Full Metal Jacket"). Spielberg ar trebui sa-si incerce mana mai des in filmul de razboi si in filmul SF (pentru ca in rest il bate Zemeckis)... Spre norocul lui, "War of the Worlds" inainteaza cu pasi mari.
Alexander - 5-6/10: nu chiar atat de rau pe cat ma asteptam, dar imi pare rau ca am ratat documentarul despre Nikita Mihalkov de pe TVR1 de la 10.
la spectaculozitate cu siguranta ii depaseste, dar pana sa atinga profunzimea unui Full Metal Jacket, Spielberg ar mai avea multe de invatat de la tata Kubrick, sa-i fie tzarana usoara
europe_east
16 Jan 2005, 01:09
Kontroll - filmul unguresc care a tot fost laudat aici... Mie mi s-a parut bun, insa parca nu m-a dat pe spate... Mi-a placut mult scena cu moristile (sau ce erau alea) din fundul tunelului atunci cand moare baiatul cu rotilele... Si ritmul scenei in general.
Garden State - SUPERB..... N-am mai vazut de mult timp un film care sa ma tina asa in transa...
la spectaculozitate cu siguranta ii depaseste, dar pana sa atinga profunzimea unui Full Metal Jacket, Spielberg ar mai avea multe de invatat de la tata Kubrick, sa-i fie tzarana usoara
Cu toata "reputatia" mea de mare admirator al lui Kubrick, in cazul lui "Full Metal Jacket" pot zice linistit ca e mai slab decat "Ryan"-ul lui Spielberg. Problema e cu "Paths of Glory"...
21 Grams 5/10
Lung (prea lung), plictisitor (aproapa sa adorm), chinuitor.
Tema nu e noua, povestile care se intretaie la nesfarsit ca sa dea in epilogul ala induiosator: "atat se spune ca se pierde cand murim". Wow, ce chestie ! Si ? (Hai sariti acum ca n-am inteles nimic.)
Dupa filmul asta a inceput sa ma doara inima, ficatul ... am rezistat eroic pana la capat, cu foarte multe pauze.
Finalul a venit ca o binemeritata izbavire. Aleluia !!!
notorious
16 Jan 2005, 12:15
'alexander' - 6/10 - nu chiar atat de prost pe cat ma asteptam. cu siguranta nu trebuia ca americanii sa-l condamne la asa un B.O. catastrofal. vorba tutror - e mai bun decat 'troia'.
Gaandalf
16 Jan 2005, 14:03
Seed of Chucky - sick: - nu pot sa accept ideea k lui Don Mancini i-a dat cineva voie sa scrie shi sa regizeze asemenea voma industriala :sick:
Van Wilder - amuzant pe ici pe colo ... nota 10 ptr Tara Reid
South Park - Bigger, Longer & Uncut - 10/10 - too god damn funny!
South Park - Bigger, Longer & Uncut - 10/10 - too god damn funny!
subscriu
Lady_Skar
16 Jan 2005, 16:16
Catwoman: cel mai lung videoclip care l-am vazut vreodata.
3/10
obvious
16 Jan 2005, 17:04
in urmatoarele 10 minute-down by law
allriiiight.
cat despre michalkov...am ratat sansa de a-l vedea la scoala, avand curs.abia astept
waking life-8.5/10
The Point 9/10 film animatie pt. tv din anii 70-80 care s-a dat la TV de multe ori, cred ca unii l-ati vazut. Foarte frumos, n-am ce zice. Tot filmul e un joc de cuvinte, cateva melodii care nu's enervante si glume pt. copii si pt. adulti (in caz ca se uita cu copii). Iar vocile sunt exceptionale.
Adams Family Values 8/10 La fel ca primul + rol mai mare pt. Christina Ricci :happy: Charming.
Dumb and Dumber nu pot sa-i dau 8, dar parca merita mai mult de 7,5, ii dau 7,8. Frumos, cateva scene FOARTE funny (we mated a bulldog and a shit'tzu, we called it a bullshit :happy: )
Mars Attacks 8/10 N-am ce spune. E exact ce trbuie sa fie. Un film in spiritul benzilor desenate chichioase din anii '60 cu extraterestri. Mult umor negru, aparitii scurte de la acotri cunoscuti (cam tot filmul e asa) + un final putin mai mult decat inspirat (melodia mortala). Apare Natalie Portman ( :happy: ), Jack ( :happy: ), Jack Black ( :happy: ) + Danny DeVito (dar moare :( ). It's all good.
cam atat, cred...
Sm�agol-Gollum
16 Jan 2005, 21:15
LOTR - FOTR 10/10 it gets better and better
Mars Attacks! - 4/10: genul de film care imi place la nebunie, il savurez cand ma uit la el, rad si toate alea... dar are ceva in modul cum este realizat care nu imi place deloc. Si ma mira, pentru ca Burton e unul dintre preferatii mei (apropo, maine seara, "Edward Scissorhands" pe HBO).
Barbierul din Siberia - 8.5/10.
@herbert
da, mihailkov bea
e rus, n`est pas?
si chestiile lui cu ucinu rus chiar nu ma intereaza
intre un on care zice ca tot cinemau e propaganda si deci se include si spitbag care pretinde ca face filmulete dragalase pt familie si drame cutemuratoare pt cei mult prea usor impresionabili si imbuiba mapamondu cu propaganda de prostgust ........
.................
barbierul din siberia 8/10
cam melo
mars attacks 10/10
indubitabil si inegalabil
Cinemania
17 Jan 2005, 00:28
Cu toata "reputatia" mea de mare admirator al lui Kubrick, in cazul lui "Full Metal Jacket" pot zice linistit ca e mai slab decat "Ryan"-ul lui Spielberg. Problema e cu "Paths of Glory"...
Cele doua filme au aceeasi realitate (razboiul), insa exista o mare diferenta intre ele la nivelul valorii mesajului.
In Saving Private Ryan Spielberg incearca mai mult sa impresioneze publicul american si sa-i tranteasca in fata acel eroism/patriotism american care duhneste pe la Hollywood. La asta se adauga atrocitatile razboului (prezentate, recunosc, cu o mana de maestru).
De cealalta parte, Kubrick pune accent pe soldat ca individ, pe trairile acestuia din armata care il pregatea pentru razboi (R. Lee Ermey, care il joaca pe sergentul Hartman cel cu gura "spurcata" a fost ales de Kubrick deoarece a activat in fortele marine ca instructor timp de 11 ani), apoi pe trairile din timpul razboului.
Razboiul nu e doar actiune, distrugere si victime colaterale, ci si "filosofie", un front intern al celuia caruia ii zboara sange si gloante pe langa urechi. La prezentarea ultimului capitol, exceleaza Kubrick.
In Ryan mai mult imi venea sa vomit si sa-mi caut membrele sa vad daca mai sunt la loc. Am spus ca e mai slab decat Full Metal Jacket pentru ca e un film viciat din start, care pleaca de la un pretext putred (salvarea ultimului fiu al mamei indurerate - daca tot s-au gandit la biata mama de ce nu au avut initiativa mai devreme, adica sa-i salveze macar un sfert din copii?!) si care nu mai poate atinge profunzimea actiunii din Full Metal Jacket, in care se pune accent pe evolutia mentala si psihologica a soldatului.
Daca Spielberg voia sa de o lectie de istorie, putea sa o faca linistit, in schimb a incercat sa construiasca o lectie de istorie in jurul unui pretext nesanatos, dar (deh) oscarizabil pana la urma. Filmul se bazeaza pe povestea fratilor Niland, insa, in realitate, doar doi fii a pierdut mama Bixby, unul in batalia de la Fredericksburg din 1863, celalalt un an mai tarziu la Petersburg, Virginia, iar doi dintre frati au desertat, ultimul ramas fiind capturat si eliberat ulterior intr-un schimb de prizonieri. Doamna Bixby, de fapt, a mintit departamentul de razboi in legatura cu numarul de fii pe care i-a pierdut.
E foarte usor sa cazi in capcana peliculei lui Spielberg pt ca filmul e mult mai spectaculos, actiunea e mai alerta, mai atragatoare ochiului, mai hollywoodiana.
Consider ca si The Thin Red Line e mai bun decat Ryan. Si in filmul lui Terrence Malick sunt destule momente filosofice. Cele de pe insula, de ex, care se completeaza perfect cu scenele de razboi in care soldatii isi pierd mintile. Rolul lui Hanks din Ryan l-as compara cu cel al lui Nolte din The Thin Red Line. Hanks incearca sa ne bage mereu pe gat ca isi face datoria fata de tara si urmeaza ordinele, pe cand dementul de Nolte isi urmarea propriul instict militar (bolnav, daca pot folosi cuvantul asta) dand ordine ca atare.
Atat filmul lui Kubrick cat si cel al lui Spielberg arata ce face razboiul din oameni. La Kubrick, pe plan psihic, la Spielberg mai mult pe plan fizic (mare branza, oricum - stie oricine ca unde pica bombe si zboara gloante, pica si capete, maini picioare si alte organe)
Full Metal e un film anti razboi, un film care critica violenta umana, in Ryan nu am avut nici macar o secunda impresia asta, dar desigur s-ar putea sa fi inteles eu gresit filmul, al carui mesaj, de fapt, este patriotismul (so cheesy) si salvarea soldatului Ryan (lucky he).
Kubrick s-a bazat, cand a scris scenariul, si pe experientele lui Michael Herr, un prieten apropiat al regizorului, Herr activand ca reporter de razboi. Celalalt scenarist, Gustav Hassford, si-a inceput munca la cartea Shortimers (din care este inspirat Full Metal Jacket) in timp ce se afla in Vietnam, astfel ca multe din caracterele cartii se bazeaza pe fostii sai colegi de razboi. Or, producatorii lui Ryan au plecat tot de la ceva real, deformandu-l insa, ceea ce nu mai conteaza, desigur, ei avand in minte alte planuri decat o lectie de razboi.
...am vorbit cam mult, stiu...nu am nimic cu Ryan, mi-a placut si mie foarte mult (i-am dat 10 pentru ceea ce a fost), dar pe langa Full Metal Jacket nu este decat o groapa cu soldati mutilati.
PS: care-i faza cu Paths of Glory?!
@Cinemagia, misto, pacat ca l-ai pus aici, se pierde printre vome.
The nest, r. Florent Emilio Siri , Franta
Realizat dupa retele americane fumate. Francezii au invatat in sfarsit sa faca filme ca la Holywood. Bine regizat, antrenant, dar nu-si poate depasi conditia. 4/10
crissis
17 Jan 2005, 13:18
la mala educacion.
ca toate filmele lui almodovar, mi-a placut, dar nu m-a dat pe spate.
@ polemica full metal jacket vs saving private ryan: prefer sarcasmul lui kubrick. filmul lui spielberg oscileaza intre melodrama si propaganda facila. excelenta, totusi, scena masacrului.
Inainte sa continui, desi nu aici e locul cel mai indicat pentru o disputa amicala, vreau sa spun ca - in general - filmele lui Stanley Kubrick sunt printre preferatele mele. Spielberg - pe de alta parte - este un maestru al spectacolului. Ii apreciez pe amandoi, chiar daca Kubrick stapaneste mai bine forma cinematografica si are intotdeauna un mesaj (cel putin...) de transmis.
E foarte usor sa cazi in capcana peliculei lui Spielberg pt ca filmul e mult mai spectaculos, actiunea e mai alerta, mai atragatoare ochiului, mai hollywoodiana.
Nu apreciez faptul ca filmul lui Speilberg este mai hollywoodian decat cel al lui Kubrick. De asemenea, tenta de patriotism nu ma atinge deloc. Nu sunt nici american, nici pro-american, nici anti-american. De fapt, pentru sfarsitul lui WW II, ar trebui sa le multumim japonezilor. Daca nu atacau la Pearl Harbor, americanii nu se oboseau sa salveze vestul Europei... Si rusii ce puteau sa faca?
Full Metal e un film anti razboi, un film care critica violenta umana, in Ryan nu am avut nici macar o secunda impresia asta
Dar scena in care Tom Hanks priveste campul de batalie? Sau, un pic mai tarziu, cand americanii ii impusca pe germanii care se predau. Imediat dupa acea scena, este o scurta expresie pe fata lui Hanks, dezaproband violenta. Chestiile astea pot fi ratate, dar e o scena MARE in care Speilberg critica razboiul si dezumanizarea: cand cei trei soldati trec in revista placutele cu numele celor ucisi, in cautarea lui Ryan sub privirea celorlalti soldati... Sunt de acord ca nu e cel mai important element in "Saving Private Ryan", dar - de asemenea - cred ca este gresit sa spunem ca Spielberg vrea doar sa scoata in vedere violenta, atata timp cat comentarii despre natura razboiului exista.
"Paths of Glory" este un film anti-razboi. Si in FMJ se observa critica pe care Kubrick o aduce razboiului, dar filmul vede razboiul efectiv ca pe un eveniment, ca pe un fenomen. Nu se aduce un comentariu atat de direct ca in "Paths of Glory". Mai mult, finalul este usor optimist... Atat timp cat esti antrenat in lumea asta de cacat, ai face bine sa strangi din dinti, sa nu-ti fie frica si sa-ti faci datoria.
Ca o nota, "Paths of Glory" depaseste FMJ si SPR, dar tot prin aceeasi zona se situaza.
Kubrick s-a bazat, cand a scris scenariul, si pe experientele lui Michael Herr, un prieten apropiat al regizorului, Herr activand ca reporter de razboi.
Fara nici o legatura cu restul: Herr e unul dintre scenaristii lui "Apocalypse Now". Mai precis, a scris partea narativa.
Or, producatorii lui Ryan au plecat tot de la ceva real, deformandu-l insa, ceea ce nu mai conteaza, desigur, ei avand in minte alte planuri decat o lectie de razboi.
Nu inteleg aici... Misiunea soldatilor din Ryan e fictiva, dar cu ce se deosebeste confruntarea din satul francez de confruntarea de la uzina, in ceea ce priveste credibilitatea. Amandoua sunt la fel de "reale", la fel de plauzibile. Probabil amandoua chiar s-au intamplat. Adevarul este, totusi, ca Spielberg a recunoscut ca si-a stabilit o limita pana la care sa mearga. Intr-un interviu a zis ca a incercat sa transpuna efectiv imaginea razboiului asa cum apare ea, privita cu ochiul liber, dar a renuntat la unele aspecte pe care le-a considerat prea dure pentru a fi aratate pe ecran.
P.S.: Ce am zis pana acum a fost o aparare pentru "Saving Private Ryan" (8 si ceva/10) nu un atac adus lui "Full Metal Jacket" (8/10). Las "The Thin Red Line" (mai bun :P) si "Paths of Glory" (tot acolo) in afara disputei.
Gaandalf
17 Jan 2005, 14:40
Barbierul din Siberia - 7/10
Shawshank Redemption - 10/10 - bun de tot ... cap - coada.
Mars Attacks - 5/10 - funny dar l-am vazut in reprize k ma plictiseam.
Blade Runner - 8/10 - actziunea cam lipseshte dar imaginea futuristica shi feeling-ul au facut tot filmul.
M_olecula
17 Jan 2005, 15:14
Insomnia 6/10 - previzibil (Al pacino 9/10)
Memento 8.5/10
tailgunner
17 Jan 2005, 15:17
Mulholland Drive (7/10) (re), numa atita finca Laura Harring e enervanta, iar Justin Theroux si mai si. "Say there's a buggy..." (genial)
The Butterfly Effect (4/10) prostie, da l-am vazut cu inca doi carora le-a placut, asa ca m-am abtinut.
Shrek 2 (6/10) in sfirshit, dupa luni si luni...am ris mai putin decit m-as fi asteptat. "Pray for mercy from...Puss...in boots" (Banderas si motanu is de 10/10)
Elephant (9/10). Unflinching and convincing.
mihai770
17 Jan 2005, 16:51
Bridget Jones 2 .. 8/10 tare rau filmu, ca si prima parte
Pollar Express .. 7.5/10 frumos "filmat"...
Am vazut ieri Barbierul din Siberia pe TVR. Mihalkov /asa se scrie!/ nu se dezminte: drama cu accente comice, uneori rocambolesti. Preferam, poate, un final mai putin explicit, adica ar fi fost mai bine sa nu mi-l arate pe Tolstoi la final, ca si-a vazut iubita cautandu-l prin Siberia. M-a ingrijorat, de asemnea, si rolul pe care si l-a ales Mihalkov pentru sine: cel de tar al Rusiei! /m-a cam dus cu gandul la Sergiu Nicolaescu/. Totusi, sunt dati dracului rusii, cu filmele lor, care imi plac la nebunie si le prefer categoric celor americane ºi în mod sigur celor romanesti.
Cinemania
17 Jan 2005, 18:21
@Cinemagia, misto, pacat ca l-ai pus aici, se pierde printre vome.
The nest, r. Florent Emilio Siri , Franta
Realizat dupa retele americane fumate. Francezii au invatat in sfarsit sa faca filme ca la Holywood. Bine regizat, antrenant, dar nu-si poate depasi conditia. 4/10
thx
The Nest nu e filmul ala in care cativa ajung sa se rafuiasca in ceva depozit (Nid de guêpes e in original, nu?)
daca da, mi-a placut cat de cat...filmul e OK si bun de vazut duminica dupa amiaza :D
nu m-am plictisit urmarindu-l
Buddy Buddy (1981) - ~8/10
A fost ok, funny, dar nu mi s-a parut cine stie ce.
Edward Scissorhands - 8/10: quite a change fata de "Mars Attacks!" Oare e vreun rol pe care Depp sa nu-l poata juca?
cherryblossom
17 Jan 2005, 22:00
Seppuku (Masaki Kobayashi, 1962) - regizorul exploreaza un aspect important din cultura japoneza, si anume onoarea... ce ascunde onoarea? ipocrizie? sentimente reprimate? ce este mai important, onoarea sau viata, natura umana? iata cateva intrebari pe care le ridica maestrul Kobayashi in chiar primul sau film...
@cinemania
Maniacule, da ala e ! :w00t: E subtire, dar are niste chestii destul de misto in el. Sa zicem ....
Cinemania
17 Jan 2005, 23:07
@nume
da, are ceva chestii misto, de ex. o are pe Nadia Fares :w00t:
http://www.perfectpeople.net/picpage.php3/cpid=95363
Gaandalf
18 Jan 2005, 00:18
Edward Scissorhands - 9.5/10 - excelent! tot tacamul ...
morrigan_
18 Jan 2005, 00:38
the life aquatic with steve zissou (http://lifeaquatic.com/) 10/10
absolut mortal... in cazul in care se degusta umorul bizar/negru si in general filmul neconventional, cu vagi tendinte de fellini. usor cel mai "cool" film al anului trecut. bine, poate sunt si eu subiectiva, avand in vedere ca wes anderson e regizorul meu preferat. da' e bestial, pe bune...
sunt surprinsa, apropo, ca va aparea si in romania. mare minune, avand in vedere ca nu-s nici stallone, nici nicole kidman in el, si nici actori negrii vorbind in argou si injurand in mod insultator.
Gaandalf
18 Jan 2005, 01:05
Ghost In The Shell - Innocence - 6.5/10 fuck CGI! :x
europe_east
18 Jan 2005, 09:16
The Good Thief -revazut de vreo trei ori. Filmul asta va fi pentru mine "a favorite" pentru mult timp. Filmul asta nu este un film de actiune. Este numai in plan secundar o PARODIE de film de actiune (come on, Kusturica -- un pasionat de rock expert in sisteme de alarma? sau
political correctness si la hit-men? Marele culturist Phelipe care devine, printr-o adaugire minora in partea superioara a corpului, Phelipa? Hit-woman? Sau finalul apoteotic a la Run Lola Run, si cu banii furati, si si cu pot-ul castigat. Sau discutiile alea pe marginea lui Picasso, cu Fiennes
care vede un pic de Ingres intr-un colt al unui fals dupa Picasso?) Principala tema a filmului este batranetea, sau mai bine zis varsta aceea delicata cand un tip isi da seama ca fata aia frumoasa de douazeci de ani nu se va mai indragosti de el asa ca si pana atunci (sau chiar daca da, nu mai e aceeasi chestie) si ca de fapt trebuie sa isi cam faca suma lucrurilor traite pana atunci si sa vada cu ce a ramas. Iar Nick Nolte se achita cu mare eleganta de rol. Mai e vorba si despre pustimea in deriva, cu visele lor inecate mai mult sau mai putin in droguri. Apropo de asta, Eliot Goldenthal este un geniu... Creeaza o coloana sonora care uneori aduce asa de mult a transa... trip, whatever, iar alteori pica intr-un Cohen-ism delicios cu "A Thousand Kisses Deep"... Acolo e mesajul filmului asta, in cantecul ala. Cu imaginea de Casino de Monte-Carlo in final, ca un simbol... It's only gambling, adica, asta ca sa fim poetici.
Hai sa va povestesc eu filmul, ca sa nu va faceti o parere idilica despre acest jeg.
Nolte este o cutra batrana, drogata si cam alcoolica. El este un baiat bun (hotul nobil), plin de printzipuri, ce sa mai un Iisus in varianta moderna, care, chiar daca este tradat de n ori de "pustoaica de 20 de ani", o iarta si o iubeste platonic. Ea ii cere sa o f. , dar el o refuza.
Batranul Nolte are un mare dusman, un ofiter de politie francez, care chiar daca este pe urmele lui, il simpatizeaza. Nolte pune la punct jefuirea unui cazinou al unor japonezi, vrea sa fure niste tablouri din el. Spargerea esueaza lamentabil, dar pentru ca Nolte e baiat bun si Dumnezeu tine cu el, reuseste sa castige la respectivul cazinou mai mult decat avea institutia in seifurile golite de hoti. :shock:
In noaptea cea mare, batrana tarfa ia cu el pustoaica drogata si imorala. O transforma din gasca ametita in lebada gratioasa, imbracand-o corespunzator. Fata ii poarta noroc (mai trebuia sa-i sufle si-n zaruri, pt. noroc :sick: , in cate filme am vazut faza asta).
Finalul este abisal, pentru ca managerul cazinoului nu-i poate da banii cash, ii scrie un cec. Nolte pleaca fericit acasa, la brat cu micuta. In urma ramana regretul politistului ca nu l-a insfacat.
Lacrimi si suspine. END
notorious
18 Jan 2005, 09:52
'strangers on a train' - 9.5/10 - unul dintre cel mai bune si rafinate filmele ale lui hitchcock. robert walker extraordinar.
Longshot
18 Jan 2005, 10:02
buna ideea de la care porneste subiectul in strangers on a train.dar mi s-a parut ca a imbatranit atat de rau incat singurul lucru care l-a facut pentru mine a fost sa ma plictiseasca la greu.
Buddy Buddy 8,5/10 Great flick with Matthau and Lemmon. Worth your time :happy:
Edward Scissorhands 9/10 Imi place filmul asta f. mult. E frumos, dar si trist... De referinta + Winona Ryder in nice role :happy: I like Winona...
The snow walkers r. Charles Martin Smith
Dragut, simplu, nu prea igienic (eviscerarea renilor scarbeste dar, deh, asa e omul in salbaticie, face totul pentru a supravietui.
Fata moare si e luata de duhul atotputernic pe luna, in lumea spiritelor, un fel de rai al eschimosilor. Pilotul o cauta, urmele ei se opresc undeva in zapada, semn ca a fost ridicata la cer. :sleep: Asta s-a vrut a fi "elementul cinematografic". Chiar aici a zbarcit-o.
Inutil 6,5/10
@cinemania p-asta l-ai vazut ? :P
M_olecula
18 Jan 2005, 15:20
Dady Day Care 2/10 - doua trei faze funny in rest jeg
Eduard Scissorhands 9/10 - superb , prima data cand il vad si ... :love:
Exorcist the beginning 2/10 - infect film
Cinemania
18 Jan 2005, 16:37
@nume
...si oricum politia franceza nu are jurisdictie la Monaco, asa ca politistii din Nisa nu aveau cum sa apere cazinoul si nici vila (vorbeam de The Good Thief :D )
inca nu am vazut The Snow Walker (m-ai prins :D ), dar o sa ma uit la el...pentru Barry Pepper (unul din favoritii mei)...chiar cum a jucat?
La the good thief , whatever... tot jeg e, fie la Monaco sau la Nisa.
La al doilea ... nu prea joaca. Piloteaza un avion, se prabuseste intr-o baltoaca, omoara reni si este mancat de tantari ucigasi. Cam atat ... :hmm:
Cinemania
18 Jan 2005, 16:45
e jeg, e jeg Good Thief, din ala tras de par
saracu' Barry...o sa ajung sa-l vad mancat :D
Duets (2000) 7.5/10, explicatii: 9/10 pentru Andre Braugher si Paul Giamatti, 6/10 pentru restul filmului care e slabut. Insa mi-au placut super mult fazele cu cei doi mai sus mentionati, parca era un cu totul alt film (nu de alta, dar si merita sa fie un alt film), doar la sfarsit intalnindu-se cu restul tristilor.
blitz43
18 Jan 2005, 19:43
DAWN OF THE DEAD! :w00t:
Sm�agol-Gollum
18 Jan 2005, 21:28
28 days later - 5/10 niste imitatii patetice a unor zombii.
europe_east
18 Jan 2005, 21:59
...si oricum politia franceza nu are jurisdictie la Monaco, asa ca politistii din Nisa nu aveau cum sa apere cazinoul si nici vila
i
Oameni buni, voi de PARODIE ati auzit? ... In fine, nu vreau sa va conving, doar sa zic din nou ca partea de actiune a filmului The Good Thief este o gluma intentionata. Am sa vad si originalul Bob le Flambeur, de curiozitate, sa vad daca se confirma chestia asta.
Cinemania
18 Jan 2005, 23:05
...si oricum politia franceza nu are jurisdictie la Monaco, asa ca politistii din Nisa nu aveau cum sa apere cazinoul si nici vila
i
Oameni buni, voi de PARODIE ati auzit? ... In fine, nu vreau sa va conving, doar sa zic din nou ca partea de actiune a filmului The Good Thief este o gluma intentionata. Am sa vad si originalul Bob le Flambeur, de curiozitate, sa vad daca se confirma chestia asta.
parodie la ce? la filmul lui Melville? la politia franceza? sau la viata de gangster?
normal ca filmul e o gluma intentionata, e o copie facuta dupa Bob le flambeur
io m-am legat de un detaliu amarat, nu trebuia sa sari asa in sus...elementul parodiat de Jordan nu este politia franceza si nici Monaco, asa ca ironizarea s.a. anumitor trasaturi sau moduri de viata (ca in cazul acestui film) poate fi facuta prin exagerarea sau modificarea intentionata a trasaturilor si modului de viata respective, deci fara sa incurci "jurisdictiile, de ex :D ...oricum, importanta fazei cu politia, pe care am amintit-o, e invers proportionala cu influenta lui Melville asupra cinematografiei care i-a urmat :D ...hai ca am lungit-o prea mult cu The Good Thief
Ingrediente : iei un pic din Kaurismaki (Omul fara trecut), un pic din Tornatore (Cinema Paradiso), adaugi ceva sirop roz, ceva intriga politica (vanatoarea de vrajitoare din Holywoodul anilor '50),niste patriotism infect american, si rezulta The Majestic, r. Frank Darabont. In plus il regizezi a la Hallmark si ai compotul perfect.
Cuminte, neinteresant, pocnitoare. Individul ramas fara mana in razboi, care saluta maretul steag american, pe muzica imnului national m-a facut sa vomit. Astia sunt tampitii cu steagul lor de c****. E al patrulea film in ultimile doua saptamani, in care vad secventa asta copiata la indigo. Maretului steag i se falfaie in razele soarelui. :sick: Finalul scarbeste, un final demn de happy end-urile anilor '50.
A, era sa uit ... e cu jim carrey. Evitati-l !
Cinemania
19 Jan 2005, 18:35
aham...e unul din filmele cele mai slabe cu Jim...de fapt asta m-a enervat cel mai tare din toate filmele cu Jim
Serghei
19 Jan 2005, 23:40
Diarios de Motocicleta-2004
Tagline: Let the world change you... and you can change the world
This is not the tale of impressive deeds.Is a piece of two lives taken in a moment when they were cruising together along a given path with identity of aspirations and a conjunction of dreams.Was our vision too narrow, too partial, too rushed?Were our conclusions too rigid?...but that aimless roaming through our enormous America has changed me more than i thought.I...am not myself anymore,at least, I’m not the same inside.
Film neasteptat de bun,o privire pasionala asupra Americii Latine,un areal de imensa cultura,rupta intre frumusetea picturala si saracia insolita.O incursiune in formarea unuia din simbolurile sec 20.
Gaandalf
20 Jan 2005, 02:26
Matchstick Men - 4/10 - m-am luptat cu el sa-l vad. Final tampit.
Spanglish - 7.5/10 - Paz Vega = :love: kam toate fetele se indragostesc de Adam dar mi-a placut de el. Povestea frumoasa. Personajele ok.
BD In Actiune - 10/10 - Film romanesc superb. Nu te fortzeaza sa razi ... pur shi simplu razi!
Nightwane
20 Jan 2005, 10:29
Zombi 3 - 8/10 e mishtocutz, are cateva faze tari de tot dar per total nu e un film "genial" but hey..it's lucio fulci si chit ca as vrea nu as putea sa-i dau o nota mai mica :)
Frankenhooker - 5/10 eh...it could have been better
Invasion of the saucer men 0/10 sau 10/10 depinde de cum il privesti :) Adevaru' e ca e mortal filmu'. Best goddamn comedy since Plan 9 from outer space :P
Evil ED - 9/10 HA HA HA! GE-NI-AL!
Eaten Alive - 8/10 - Tobe Hooper...
Brain Damage - 7/10 HA HA HA! Are cateva faze la care m-am cacat pe mine de ras (literally :) ) Good popcorn flick.
Toolbox Murders - 9/10 Nu e remake-ul regizat de Tobe Hooper, e originalul si e tare rau :P
Phenomena 10/10 ... deh..Dario Argento...
A Nymphoid Barbarian In Dinosaur Hell - -5/10 sau 8/10 depinde cum il privesti :) TROMA!!! TROMA!!!
Gaandalf
20 Jan 2005, 12:36
Invasion of the saucer men 0/10 sau 10/10 depinde de cum il privesti :) Adevaru' e ca e mortal filmu'. Best goddamn comedy since Plan 9 from outer space :P
A Nymphoid Barbarian In Dinosaur Hell - -5/10 sau 8/10 depinde cum il privesti :) TROMA!!! TROMA!!!
sa-tzi explic ceva ... astea 2 sunt super tari numai dupa titlu ... sper k nu le-ai shters ... k vreau ... :lol:
vb serios...
notorious
20 Jan 2005, 22:54
'frida' - 9.5/10 - absolut incantator. stralucitor jucat (salma hayek face rolul carierei, molina este mereu in forma, rush portretizeaza un trotki parca prea simpatic), dar, mai ales, extraordinar regizat ! aceasta doamna julie taymor se dovedeste un estet incredibil: cu o voluptate a simturilor a la sam peckinpah, zugraveste, in niste imagini calde, picturale (felicitari, deci, operatorului rodrigo prieto) cel mai frumos mexic vazut pe ecran in ultimii 35 de ani (mergem pana la 'hoarda salbatica a lui peckinpah). nu mai pomenesc de artificiile vizuale geniale, de la genericul ce 'ingheata' ca intr-un tablou, pana la imaginile pictate care prind viata si se misca liber.
pasionant !
The Private Life of Henry VIII - 7/10: butonam si m-am trezit brusc cu filmul asta pe Cultural... Poate abordarea este un pic cam moderna, dar intrerpretarea lui Charles Laughton este magistrala ("Six wives... And the best of them... is the worst" - brrr!)
The Last Tycoon - 7/10: Filmul asta sta mai mult in interpretarea lui DeNiro, in rolulile lui Jeanne Moreau si Tony Curtis si in aparitia lui Jack Nicholson... In rest... astia de la TVR1 i-au facut o reclama exceptionala.
Alien Hunter 6,5/10 Interesant...
School or Rock 8,5/10 Foarte misto. Una din comediile superioare... Un fel de Blues Brothers meets High Fidelity, muzica foarte buna. Incantator :happy:
Gross Point Blank 8,5/10 Face parte din aceeasi categorie ca School of Rock. SI filmul asta are muzica foarte buna. Love Cusak (both of them). Ma uitam la asta si SoR in paralel :happy:
Lady_Skar
21 Jan 2005, 15:33
The Forgotten 6/10
Awwwww, the widdle aiwiens wanted theiw mommy!!!
So cute. 8)
Gross Point Blank 8,5/10
Grosse Pointe Blank (weird name)
M_olecula
22 Jan 2005, 01:53
After The Sunset 6/10 - acelasi rol care a facut din Brosnan actorul filmelor de actiune de mana a doua . Salma Hayek... :love: . Damn , conducea masina cu "mobilul" :?
The Recruit 7.5/10 - un pic previzibil , pacino de nota 9
Ransom 8,2/10 Mel Gibson is THE MAN. Interesant film, bazat pe ideea "I won't do exactly what you tell me". Cateva faze geniale: "aparitia la tv ruled...
Valentin 8/10 Cute. Ma asteptam la ceva bullshity cu un copil minune, dar it's not that bad
Stupidity 8/10 Ma mir ca au dat documetarul asta la TVR. Foarte dur, dar misto.
Beverly Hills Cop 3 7/10 Yeah, sure, why not...
Gaandalf
22 Jan 2005, 13:00
Bridget Jones - The Edge of Reason - 7.5/10 - funny, catchy, muzica frumoasa shi peisaje la fel ...
Finding Neverland 10/10
Sm�agol-Gollum
22 Jan 2005, 18:34
proiectul Huxley - 5/10.....yeah right! laim!
notorious
22 Jan 2005, 18:38
'edward scissorhands' - 9/10 - o film fantastic pt ochi (ca tot veni vorba pe 'blowup') si pt suflet. de o eleganta vizuala desavarsita, imagini de basm si culori ametitoare. dar si o parodiaca referire la 'frankenstein'.
Longshot
22 Jan 2005, 19:26
sjunde inseglet - bergman.nu-l mai vazusem pana acum.
nu stau sa insir adjective laudandu-l si descriind experienta.o sa spun doar ca partile de "parodie/comedie" din prima jumatate m-au cam dezumflat.si da, le-am inteles rostul.fascinant insa dupa jumatate, cu o imagine finala a mortii carand dupa el sufletele, de vorbesti singur.8/10.
'edward scissorhands' n-am depistat eleganta vizuala. Cuvinte mari pentru nimicuri, pomposenii gratuite.
Cat despre parodie ... cred ca a fost un mic accesoriu. Vorbe-n vant ca sa ne aflam in treaba. Exact asa cum spuneam.
On topic :
In the mood for love, wkw
Nu tin neaparat sa ma pronunt, asa cum observ la altii.
2046 mi s-a parut necesar si mult mai bun decat ITMFL. Imi pare rau ca nu le-am vazut in ordine inversa, dar am tot timpul din lume sa le revad. La 2046 vizionarea a fost un chin, pt. ca la cd-ul 2 subtitrarea nu era sincronizata cu actiunea, era decalata cu plus.
Oricum superbe. 2046 ma urmareste inca, tipul asta chiar e DJ.
O posibila notare e inutila ...
obvious
22 Jan 2005, 22:03
the last temptaion of christ - 9.8/10
pentru:
-lectie de actorie la modul " ia uite cum le-a stralucit becul divin fix in crestet unor oameni".
-demitizarea si remitizarea superba
-monologuri la harvey keitel care si-a aratat o masura a craftsmanshipului actoricesc mult mai departe de diversi mister wolffi.
-fata lui willem dafoe care este o institutie in sine, fara sa mai punem la socoteala restul
-scenografie, scenografie, scenografie- nu inovatie, ci pastrare in tema perfect.
-scorsese. grrrr....
cat despre frida, vad ca a scris notoriuosu mai devreme..intr-adevar, se pare ca europe-east si eu am mai castigat un aliat in tabara julie taymor rules. intr-adevar, avem de-a face cu un estet in adevaratul sens al cuvantului, si nu cu un estetist ca in majoritatea cazurilor, un om care controleaza aproape draconic dar cu farmec tot procesul pana la produsul cinematografic finit. "frida" e un film superb. salma hayek arata ca e actrita, si doamne, cum mai arata, parca se razbuna pe toti ani de bobonica hispanica.goldenthal si chavela vargas rup sufletul cu muzica lor. vedeti "titus". acolo e adevarata julie taymor, la capacitate maxima..
sper sa aiba ocazia cat de curand sa iasa din biopic si din ecranizari psiheldelice. as fi curioasa...
europe_east
22 Jan 2005, 22:52
Din cat am vazut Taymor nu a mai facut alte filme decat Frida si Titus. Stie cineva, face teatru in restul timpului? Si daca da, unde?
PS: Eu tin sa-l felicit pe Notorius pentru faptul ca si-a atras atati polemizatori... A tabarat toata lumea pe el. Nu-i nimic, asa se cizeleaza omul. Da-i inainte Notorius, dupa vorba aia: If it doesn't kill you, it will make you stronger!!! :)
notorious
22 Jan 2005, 23:12
'edward scissorhands' n-am depistat eleganta vizuala
pare-mi-se ca nume este pregatit sa debiteze orice aberatie numai ca sa ma contrazica. :) tipul asta, de dragul meu, ajunge sa-si denudeze personalitatea (nu ca ar fi avut asa ceva de la bun inceput, decat poate cea a unui arici pogonici).
daca n-ai remarcat eleganta vizuala la 'edward...', inseamna ca l-ai vazut legat la ochi. sau cu nasul in borcanul cu gem, maestre.
Cinemania
22 Jan 2005, 23:20
de obicei regizeaza musical-uri, mai ales pe Broadway, unde a debutat in 1996 cu Juan Darién (a primit 5 nominalizari la premiul Tony). A realizat urmatoarele piese de teatru: The Green Bird , Titus Andronicus, The Tempest and The Taming of the Shrew. A regizat The Transposed Heads si Liberty’s Taken, si a facut coregrafia pentru The King Stag. A regizat musical-urile The Lion King (2 premii Tony pentru regie si costume), The Magic Flute , Oedipus Rex(premiul Emmy), Salome si The Flying Dutchman.
momentan este ocupata cu piesaGrendel, pe care o va prezenta in curand la Opera din Los Angeles.
Cinemania
22 Jan 2005, 23:21
mesajul anterior era pt europe_east :D
notorious
22 Jan 2005, 23:22
PS: Eu tin sa-l felicit pe Notorius pentru faptul ca si-a atras atati polemizatori... A tabarat toata lumea pe el. Nu-i nimic, asa se cizeleaza omul. Da-i inainte Notorius, dupa vorba aia: If it doesn't kill you, it will make you stronger!!!
cdespre ce polemizatori vorbesti ? daca te referi la MinRep (caz 'bowup'), sunt oricand dispus sa polemizez cu el: baiatul asta are cel mai mare potential de pe cinemagia. si suntem extrem de polite unul cu altul.
daca te referi la ambra blu, este normal - tipul atat de destept, incat aproape ca o face dintr-un automatism.
daca te referi la trepadusul de nume, gresesti. individul nu stie sa vorbeasca despre film. postarile lui se reduc la injurarea postarilor mele intr-un mod scandalos & vulgar (ma amuza) si la mistocareala fata de alti utilizatori (remarc ca nu ma injura doar pe mine, ci si pe... multi altii).
dar despre film, nema, este flescait ca o carpa de sters vase baiatul. si cand te gandesti ca-i abslovent de facultate... uita-te la ce-a 'scris' despre 'edward scissorhands'... adica ce-a 'scris', ca mie tot injuratura la adresa mea mi se pare ?
nu-l lua in seama, europe_east ! din cate-am vazut, tu esti cinefil avizat, cu bun-gust, cu condei propriu, in timp ce NUME (ca-l scrii cu majuscule, ca-l scrii cu litere mici, tot sters ramane) poate sa se certe sau sa injure gasca lui de prieteni, boschetarii de la marginea strazii, sa intre pe o linie telefonica pe care sa-si verse nervii, dar pe cinemagia este un baietas de zahar.
europe_east
22 Jan 2005, 23:32
Cinemania, sa traiesti... Asa raspuns nici ca speram.
Notorius, cuvantul "polemizatori" era ironic... ;) Asa polemici... mai rar! Si ca sa schimbam subiectul, cel mai recente filme vazute de mine au fost:
Paris, Texas -- Wenders, o frumusete... Robby Muller cred ca trebuie sa fie pe prima pagina a manualului de Cinematography, daca o fi existand asa ceva.
All President's Men -- neinteresant
Ma pregatesc si eu sa vad 8 si 1/2... poate ma luminati voi cum e cu filmul asta.
Nu-mi ramane decat sa-ti dedic si eu doi banuti de arama , pe ca sa tii pui pe ochi.
Ce limbi poti sa tragi, ma uimesti ! :shock: Mai opreste-te, devii un glaspapir ambulant....
Notorius, cuvantul "polemizatori" era ironic... ;) Asa polemici... mai rar!
Houston, probleme ? Sa se transforme oare stahanovismul in securism?
Ce face america asta din om. :hmm:
europe_east
23 Jan 2005, 00:33
Sa se transforme oare stahanovismul in securism?
Ce sa fie oare? Am cautat in DEX si n-am gasit. 'Securism'. Da' ma gandesc ca tre' sa fie ceva ascuns aici, ca tot e scris in italics. Voi vedeti-va de polemica in continuare, ca vad ca respecta toate regulile alea cu atacul la persoana ca principiu de baza.
obvious
23 Jan 2005, 01:31
otto e mezzo..alt subiect. mie personal mi-a placut la nebunie filmul asta, cu toate impedimentele cinematecii-frigul sinistru si probleme la sunet si faptul ca abia se stransesera 4 oameni in sala-apropo, cam asta e problema majora la noi la cinemateca..nu se pot difuza filmele pentru ca nu renteaza sa proiecteze pentru un om jumate.mare, mare problem.
deci otto e mezzo..sehr gut, totusi mai nimic nu prea loveste pe sistemul "E LA NAVE VA". acolo numai pentru vocea si privirea pinei bausch merita.
cat despre julie..hmmm..genial faptul ca un regizor de teatru, obisnuit sa comprime cat sa incapa intr-o scena, obisnuit sa se exprime prin vizual by default (teatrul admite mult mai mult conventia asta si o transpune) a reusit sa faca filme, in numar de doua, in felul in care le-a facut. totusi, cultura teatrala-iacata, ea a ecranizat teatru...si daca stai sa te gandesti un pic, mai ales scenografic, ii si place genul asta un pic trompe l'oeil, un pic butaforie, un pic conventie.
presimt ca propun un subiect.
mwahaha...
fara sonor sau subtitluri gangs of newyork 6/10
marseaza pe cinematografie si e misto filmat....
dar nici macar fara dialoguri nu mi-a plakut
si fata lu jegosel al caprei...
si modul in care vechiulyork devine noulyork, iar ei doi privesk de la marginea ciminitrului.... cam jenant
Cinemania
23 Jan 2005, 02:30
...dar un rol de zile pentru Daniel Day-Lewis (10/10)
Sa se transforme oare stahanovismul in securism?
Ce sa fie oare? Am cautat in DEX si n-am gasit. 'Securism'. Da' ma gandesc ca tre' sa fie ceva ascuns aici, ca tot e scris in italics. Voi vedeti-va de polemica in continuare, ca vad ca respecta toate regulile alea cu atacul la persoana ca principiu de baza.
Securism probabil de la Securitatea romaneasca de dinainte de '89 sau ceva de genul
notorious
23 Jan 2005, 18:46
'spartacus' (ce-am apucat sa vad azi la protv) - 8.5/10 - invechit, din pacate.
'the hudsucker proxy' - 7.5/10 - desi este o reala placere sa imi completez lista cu coen bros' films, nu prea m-a incantat. da, imaginea lui roger deakins este superba. da, robbins si leigh sunt incredibili (leigh fusese instruita sa vorbeasca la fel ca eroina din 'my girl friday'). da, filmul are touch-ul coen-ilor, inlocuind umorul naiv al lui capra cu cinica lor satira: modul in care se sinucide hudsucker, scena in care newman atarna din varful zgarie-norului, salvarea in extremis a eroului principal etc
dar nu m-am prins ce vroiau pana urma fratii ? sa pastiseze unul dintre cei mai originali regizori ai anilor '30-'40 ? sa il omagieze ? sa il parodieze ? inutil sa mai spun ca personajul lor nu se compara cu personajele LUI (longfellow deeds, mr smith), care nu s-ar fi lasat niciodata dezumanizate de succes. si ca acestea din urma nu erau niste caricaturi aflate in jocul soartei.
obvious
24 Jan 2005, 00:03
MAR ADENTRO - 8/10
culmea filmului. in sensul ca uite cum cinematografia europeana reuseste sa rezolve fara probleme un subiect care este atat de controversat incat are toate sansele ca din orice scriitura, fie de dragul moralei, fie de dragul poeziei are sansele sa devina o peltea scabroasa de invataminte cu iz religios sau si mai rau, politically correct uman.
faptul ca actorii sunt frumosi fara sa fie frumosi si felul in care se face abuz de accentul gallego in furia oamenilor, felul in care imaginile au cat se poate de putina relevanta dand prim-planul jocului unor oameni ca bardem si tot asa.
si apropo de bardem...ai un rol care in general e reteta de oscar pentru ca te planteaza intr-o situatie in care apeleaza la tine ceva visceralo-temator din oameni, iar tu, mai actorule mai, reusesti sa fii genial prin cu totul altceva, te negi de la un capat la altul ca prin asta cu atat mai mult sa iesi in fata, zambetul ironic si frazarea sacadata...right on, brother.
si pe urma ca maxima ironie, ca sa faca si mai amar ce era deja, "quien es ramon?"
dirigida por amenabar. frumos.
1juma de serie futurama 10/10
mai ales ca am ajuns, cu un grup de prieteni fani southpark ca, pe alocuri futurama e MULT mai tare decat o sa fie vreodata southpark
2Varsityblues (partial) 9/10 si o tona de simpatie
3farenheit 451 9/10
capodopera "dated" din cauza cinematografiei si designului
impecabila societatea disfunctionala in care tv-ul tine loc de familie si toti spectatorii sunt "veri"
colosal momentul in care o vecina explica pompierului ca familia care a fost arestata era bizara si ii arata ca erau singurii fara antena tv pe casa (si aici e legat de genericul demn de toata lauda) din cartier
cum se filmeaza, in stiluri de la horror la filmulete frantuzesti ieftine din epoca (seria Fanthomas) si de la mari drame hollywoodiene ale anilor 40 la un minimalism elocvent si cam electric...
julie cristie, mai mult interesanta si statuara decat frumoasa
banzile desenate fara "bule" cu cuvinte"
pastilele pe care orice sotie le poate lua, cu avertismentul ca odata ce incepe tratamentul prietenii vor roi in jurul lor ca mustele
amnezia totala (iti mai amintesti cand ne-am intalnit? sau unde? sau ce s0-a intamplat ieri seara? nu, dar am o pofta de mancare teribila)
femeile care incep sa planga cand pompierul citeste din david copperfield, neobisnuite cu sentimente atat de puternice
ideea ca filozofia e un mare vax
personajul care isi vede moarte in direct la tv, doar pt ca "verii" nu puteau sa mai astepte ca el sa fie prins
televiziunea interactiva "ce parere ai Linda?" intreaba un personaj de pe ecran si sotia, total tuflita ede emotie spune "eu...eu..' la care pe ecran "linda e de acord. asa vom face"
ce m-a deranjat insa mai mult decat designu deficitar este finalul, in care oamenii care fug de o societate debila si automatizata devin carti, adica memoreaza o carte
nu e nimic optimist in asta, se robotizeaza in padure in loc sa se indobitoceasca in oras si truffaut nu accentueza deloc aspectul asta...
cartea trebuie citita
4 hellraiser3 7/10
nimic remarcabil, un clasic, se putea mult mai bine
5 6feet under
10/10
nu cred ca un alt serial tv a fost mai bine filmat si ca personajele au fost vreodata mai reale
@korben
L-am vazut si eu acum multi ani....
Cum se termina ? Personajul principal da foc la o carte nu ? Era ceva cu o cutie postala in care trimitea o scrisoare .... finalul nu-l mai tin minte deloc, in rest filmul mi l-am reamintit perfect din descrierea ta .
Fahrenheit 451 - 8/10: Nu atat de fresh ca la prima vizionare, dar ramane un film mare, in ciuda trecerii timpului. Ce as avea de reprosat este usoara naivitate a finalului si, poate, chiar in ceea ce priveste ilustrarea unui stat fascist evoluat. De asemenea, omagiul la "Vertigo"... hmm... uitasem de asta...
ce m-a deranjat insa mai mult decat designu deficitar este finalul, in care oamenii care fug de o societate debila si automatizata devin carti, adica memoreaza o carte
nu e nimic optimist in asta, se robotizeaza in padure in loc sa se indobitoceasca in oras si truffaut nu accentueza deloc aspectul asta...
cartea trebuie citita
In all fairness, cred ca ideea din spatele finalului este deja anuntata in film: "Cartile sunt vii". Si pana si personajele spun ca ele doar asigura perpetuarea in timp a cartilor, urmand probabil sa le rescrie cand vor putea.
Si, oricum, cel mai bun moment al filmului (desi exagerat) este cand batranul il invata pe copil cartea...
Despre film s-a mai vorbit la iconoclast? Ambra il descrie foarte bine, mi-am adus aminte si finalul cu ocazia asta.
1juma de serie futurama 10/10
stai sa vezi si celalta jumatate ;)
Dodgeball: A True Underdog Story (2004) - 7/10
The School of Rock (2003) - 8/10
notorious
24 Jan 2005, 15:16
Cum se termina ? Personajul principal da foc la o carte nu ? Era ceva cu o cutie postala in care trimitea o scrisoare .... finalul nu-l mai tin minte deloc, in rest filmul mi l-am reamintit perfect din descrierea ta .
pus in situatia sa isi incendieze propriile carti, montag nu poate decat sa se supuna, dar, nesuportand teoria expusa de seful sau, da foc intregii case. urmarit de 'incendiatori', se refugiaza in padure, unde descopera comunitatea aceea de oameni care memoreaza fiecare cate o carte, pt a permite literaturii sa supravietuiasca. (eu l-am vazut chiar anul trecut pe vremea asta.)
analiza lui KORBEN este incitanta, ce-i drept, dar eu as mai fi adaugat si episodul cutremurator in care batrana posesoare a unei biblioteci, care prefera sa arda impreuna cu cartile ei, probabil cea mai intensa scena a filmului.
notorious
24 Jan 2005, 15:20
De asemenea, omagiul la "Vertigo"... hmm... uitasem de asta...
i guess i missed it. care to remind me? :)
on topic
'viridiana' - 10/10 - hidoasa fresca a naturii umane. fascinanta meditatie asupra binelui si raului. socant atac asupra simbolurilor crestine (v coroana de spini), din nou. bunuel iarasi mi-a inselat asteptarile.
'viridiana' - 10/10 - hidoasa fresca a naturii umane. fascinanta meditatie asupra binelui si raului. socant atac asupra simbolurilor crestine (v coroana de spini), din nou. bunuel iarasi mi-a inselat asteptarile.
da, viridiana este impressionant.
ciudat nu, cum te astepti la ceva de la un film despre care ai citit/auzit multe, si cum atunci cand il vezi, nici nu-ti vine sa crezi ca este filmul pe care ai sperat sa-l vezi.
eu os a ma duc sa vad 'e la nave va' a lu' fellini, si am ciutit mult, si stiu multe despre el, am auzit comentarii interesante de la oameni destepti, si acuma deja ma bucur sa-l vad.... sa vad cum o sa-mi placa mie, daca o sa-mi placa. va scriu.
De asemenea, omagiul la "Vertigo"... hmm... uitasem de asta...
i guess i missed it. care to remind me? :)
E o scena in care Montag viseaza si il vedem zvarcolindu-se in pat (muzica asemanatoare), dupa care ni se arata - in visul sau - coridorul scolii si se reproduce efectul de imagine din "Vertigo". Nu am verificat din nici o sursa daca este un omagiu sau nu, dar totusi... vorbim de Truffaut! :D
Sm�agol-Gollum
24 Jan 2005, 21:35
piratii - 6/10
crissis
25 Jan 2005, 13:12
@ fahrenheit 451
nu am citit povestirea lui bradbury, dar ideea interzicerii din principiu a tuturor textelor scrise, sorry, imi pare neverosimila. nimeni nu s-ar obosi sa faca asa ceva, nu are rost. sigur, dictaturile au gasit de cuviinta sa treaca pe lista neagra unele carti, picturi, etc. care din motive ideologice erau incomode, dar le-au inlocuit cu 'opere' de propaganda.
iar masina de pompieri arhaica a lui Montag imi aminteste de o jucarie chinezeasca, e de-a dreptul amuzanta.
notorious
25 Jan 2005, 15:52
Nu am verificat din nici o sursa daca este un omagiu sau nu, dar totusi... vorbim de Truffaut!
right. ;) despre acel truffaut care i-a luat lui hitchcock cel mai lung interviu din istoria cinematografiei, intocmind biblia criticii de film. parca 'vertigo' nici nu aparuse cand truffaut demarase proiectul. dar stiu ca in ulterior devenise hitch-ul lui preferat. :)
cherryblossom
25 Jan 2005, 16:12
Of Freaks and Men (Aleksei Balabanov, 1998) - comedie neagra extrem de originala despre pornografie si laturile ascunse ale celor care au trait in epoca victoriana a Rusiei... imaginea este super, totul este filmat in sepia, fatadele cladirilor arata impecabil, dar in spatele usilor e numai depravare si oameni chinuiti de libodou si tot felul de alti freaks... seamana cu ceva intre Lynch si Greenaway (nu credeati ca exista asa ceva la rusi, nu?, eu ma obisnuisem cu chestiile grele)... excelent, tare as vrea sa vad si celalalt film al lui Balabanov, Brother...
Gaandalf
25 Jan 2005, 16:14
Unfaithfull - 6/10
After The Sunset - 2/10
nu am citit povestirea lui bradbury, dar ideea interzicerii din principiu a tuturor textelor scrise, sorry, imi pare neverosimila. nimeni nu s-ar obosi sa faca asa ceva, nu are rost.
Nici eu nu am citit opera care sta la baza filmului, dar este evident ca situatia este voit exagerata, ca si in alte cazuri. Scopul este, evident, acela de a atrage atentia asupra pericolelor unui astfel de regim. Pe de alta parte, mai exista un punct de interes pe care Truffaut insista inca din generic: televiziunea. Regizorul o priveste ca pe o amenintare la adresa societatii umane, aceasta aducand o data cu ea trivialitatea, indobitocirea si (culmea!) lipsa de comunicare. E ca si chestia aia: nu-ti poti da seama cat de mult tii la ceva pana cand acel ceva nu mai este... :D
dar ideea interzicerii din principiu a tuturor textelor scrise, sorry, imi pare neverosimila. nimeni nu s-ar obosi sa faca asa ceva, nu are rost.
iar masina de pompieri arhaica a lui Montag imi aminteste de o jucarie chinezeasca, e de-a dreptul amuzanta.
1. Era o metafora.
2. Am avut si eu, era telegidata, cand atingea ceva isi schimba directia. :lol:
Nightwane
25 Jan 2005, 19:37
Bridget Jones' Diary
Doua note:
1. If i were a woman: 10/10
2. The way i am now: 6/10 (cateva faze amuzante da' tot nu pot s-o sufar pe Renee Zelelewewewewewewgger)
Sm�agol-Gollum
25 Jan 2005, 21:39
The princess diaries - 7/10 cute...not cute enough :)
Gaandalf
26 Jan 2005, 00:55
Love Actually - 10/10 - cam tras de par la unele faze dar extraordinar... Aurelia :love:
egoistii (film rusesc) 7/10
cu nidulgenta adica nue foarte plikticos pt un film rus
7even 10/10
totusi, am ajuns la faza 7even-3leven
dupa a10a vizionare nu mai are haz, dar e un thriller de exceptie
fight club10/10
priceless fu Cking ,masterpiece
the game 9/10
final de rahat, dar un noir pe cinste
panic room
slabut
adica minunat in limitele unui gen rasuflat
gen mama divoratat si fiica diabetica atacate de raufacatori
toata lumea scapa
aproape toata lumea
jenant dupa ce vezi alelalte fincheruri
emanuel
26 Jan 2005, 10:16
Love Actually - 10/10 - cam tras de par la unele faze dar extraordinar... Aurelia :love:
Vrei sa spui Bonita Ourelia :)
Subscriu, superb film!
Gaandalf
26 Jan 2005, 12:23
Vrei sa spui Bonita Ourelia :)
Subscriu, superb film!
se poate ... nu shtiu sigur... eu am traducerea in engleza britanica dar numele era scris Aurelia ...
Bonita shtiu k ii zice el in restaurant - as in Beautiful Aurelia...
oricum nu conteaza filmul e prea belea ...
obvious
26 Jan 2005, 13:54
EPILOG - TOM TYKWER-do i notice a pattern here? oricum, actorie de mare efect pe-acolo. 9.8/10
[/b]
Nightwane
26 Jan 2005, 14:10
Bridget Jones - the edge of reason
1. if i were a woman: 9/10
2. the way i am now: 4/10
Longshot
26 Jan 2005, 17:48
ba da' stiu ca, pt unul care nu o sufera pe renee, te uiti la greu la bridget jones-uri :D
Nightwane
26 Jan 2005, 18:39
ba da' stiu ca, pt unul care nu o sufera pe renee, te uiti la greu la bridget jones-uri :D
bite me...m-am uitat la ele ca eram really bored si deja vazusem Invasion of the saucer men de prea multe ori and on top of that i thought "what the fuck let's give ugly renee a chance".
Longshot
26 Jan 2005, 21:29
yeah whateva...
the salton sea.6.5/10
o poveste de razbunare incercata a fi spusa cu stil, pentru a se trece cu vederea faptul ca temele principale au mai fost spuse, si reuseste intr-o oarecare masura.d'onofrio si sarsgaard(deja devenit febletze de-a mea) fac tot filmul.pacat ca val kilmer, care e pers principal, nu convinge.bummer.
notorious
26 Jan 2005, 22:22
the game 9/10
final de rahat, dar un noir pe cinste
panic room
slabut
adica minunat in limitele unui gen rasuflat
gen mama divoratat si fiica diabetica atacate de raufacatori
toata lumea scapa
aproape toata lumea
jenant dupa ce vezi alelalte fincheruri
vrei cumva sa scrii un articol despre fincher ? (fara poante) :)
Wimbledon - 5/10
Elf [cu will ferrell] - 6.5/10
Blade Trinity - 4,5/10
Stepford wives 6.8/10
Triplets of Belleville [animatie franceza] 8.5/10
triplets of belleville este o animatie foarte buna, o nominalizare pt cea mai buna animatie [nu a primit pentru ca is foarte putine replici , americanii poate gusta mai putin asta.]
Longshot
27 Jan 2005, 13:05
elf mi s-a parut de c**** rau.am auzit despre el ca ar fi o parodie a comercialismului de craciun, ceva ce nu e asha light, fluffy si branzos ca toate astea de craciun si taman asta a fost.crunta, crunta dezamagire.4/10
crissis
27 Jan 2005, 14:10
'fata morgana', 1971, de werner herzog
o voce de femeie debiteaza un mit mayas, huracan, cucumatz si asa mai departe, o intreaga cosmogonie. nu ma prea intereseaza subiectul si in plus e greu sa nu pierd firul, pentru ca subtitrarea in engleza e la marginea de jos a ecranului iar imaginea e captivanta. peisaje halucinante in spiritul psihedelic al sfirsitului anlilor 60: dune, cer, piatra, vint, nisip, soare orbitor, miraje, schelete de animale si masini. apoi sate, orase, oameni care supravietuiesc in conditii extreme. muzica de la mozart [cred] la leonard cohen si unele piese cu inflexiuni amerindiene. in plus un duet ridicol: o cucoana la pian, un tip cu ochelari la percutie/voce.
notorious
27 Jan 2005, 14:47
bite me...m-am uitat la ele ca eram really bored si deja vazusem Invasion of the saucer men de prea multe ori and on top of that i thought "what the f*** let's give ugly renee a chance".
btw - le-ai analizat simpatic pe amandoua :)
dar renee ramane o scumpa ! :P
Simplul fapt ca tu consideri perspectiva unei femei e bizar :huh:
The Legend Of Bagger Vance 9/10 Filmul e cam de 8, dar mie personal mi-a placut f. f. f. mult. Rareori vad un film asa de simplu si frumos. Am savurat fiecare secunda. Actorii erau incantatori, in special Will Smith. This movie is simply beautiful... Loved it!
30 min din Vagabondul no score. Filmul asta s-a mai dat si A RUPT TOATE RECORDURILE de audienta din romania, asta STIU sigur. un film indian din anii 50 a rupt recordurile in romania... Ciudat. Nu mi s-a parut cu nimic special. Love story shit... Nu ma interesa. Si era si titrat f. prost si asta ma enerva... :hmm:
Takin' Care Of Bussines 7/10 Decent comedy...
@notorius
fara poante
nu am reusit sa scriu nimic rezonabil dsp fincher
.......................
littel odessa 2/5
minunat tim roth, edward furlong ok, dar regizorul e un debilut
si scenariul e de rahat
cat dsp muzica lugubra care intra peste toate secventele de familie doar pentru ca altfel regizoru nu ar fin stare sa dea nici un feeling .........
si un episod din "prietenie pe muchie de cutit"
rezonabil dar not worth the time decat in lipsa de orice altceva
si un fel de turul eupopei organizat si filmat de XXL...
oarecum interesant, mai mult pentru interviuri :D
Nightwane
27 Jan 2005, 19:10
Simplul fapt ca tu consideri perspectiva unei femei e bizar :huh:
amaze me...why?
Jack the Bear 8/10
A fost placut.
Longshot
27 Jan 2005, 21:26
repulsion 7/10
primul film din "trilogia" lui polanski despre chiriasi.practic 1 ora 40 despre cum personajul lui catherine deneuve o ia si mai rau razna (dusa e inca de la inceput) in apartamentul ei.paranoie, schizofrenie si psihoza, totul pe fondul unei, ma rog, inexplicabile repulsii sexuale fata de barbati.nu prea e asa de socant vizual, daca e sa luam standardele actuale, si nu a speriat r***tul viu din mine cum a facut-o le locataire, insa nu mi-am irosit timpul.
onutza_
27 Jan 2005, 22:14
The Terminal 8 /10
Inceput bun, final aproape clasic fara pupaturi pe pista de avion (si nici n-a ramas cu gagica). Daca n-ar fi fost cateva exagerari clasice (ca arteziana din aeroport) si baiatul rau ar fi fost mai bun.
Imi place cum joaca Tom Hanks rolul (e si credibil si simpatic).
notorious
27 Jan 2005, 22:22
'saw' - 5/10 - what a piece of crap... :sick:
mentionez inventivitatea crimelor iesita din comun, dar filmul ramane coplesitor de jegos jucat, amatorist inscenat, cu serioase carente de montaj, deranjant de tras de par... dar deja e mai mult decat vroiam sa zic despre el.
Closer 8/10 - la un momentdat ai impresia ca urmaresti Tanar si Nelinistit.
Dan & Alice, Larry & Ana ... Dan & Ana, Larry & Alice ... Cand nu sunt cu cel pe care il iubesc, il iubesc pe cel cu care sunt.
Mi se par tare nefericiti toti 4, e un film care pare desprins din viata reala. Sunt multe relatii de genul asta, si de multe ori oamenii nu fac cea mai buna alegere cand e vorba de cel cu care vrei sa fi. Sau strica totul numai pentru ca vor sa spuna adevarul cand nu este necesar.
E un film care merita vazut.
Oricum nu-l vad pe Clive Owen sa castige Oscarul pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar. In schimb Natalie Portman sper sa castige Oscarul pentru cea mai buna actrita intr-un rol secundar. A jucat excelent.
Gaandalf
27 Jan 2005, 23:02
BD In Alerta - 10/10 - no comment!
Alfie - 7.5/10 - In the end it always comes down to one thing ... it always does.
House Of Flying Daggers - 9.5/10 - DIVIN ... imaginea fantastica, povestea pe masura, muzica foarte buna!
Cinemania
27 Jan 2005, 23:03
Something's Gotta Give (2003)
R: Nancy Meyers
Cu Jack Nicholson, Diane Keaton, Keanu Reeves, Frances McDormand, Amanda Peet
7/10
Slabut...cliseistic...macar nu la fel de prost ca What Women Want
Trecand cu vederea partile slabe, pot spune ca nu mi-am pierdut vremea uitandu-ma la cel de-al doilea film regizat Nancy, dupa What Women Want, macar pentru Jack Nicholson, actorul meu preferat.
Filmul nu e mare branza...subiectul l-am mai intalnit tot intr-un film in care a jucat Nicholson, As Good As It Gets (femeia si barbatul, desi nu se plac de la bun inceput, ajung sa se iubeasca, relatie in care avem de-a face cu un Jack futut in cur, dar care se schimba pentru ea :D )
Scenariul are cateva faze inteligente, insa Nancy putea sa-si scurteze povestea linistita cu vreo juma' de ora, iar faptul ca l-a bagat in schema si pe Keanu Reevs - de umplutura, de altfel - (o mare laba in rolul doctorului, parca i-au fost infundate replicile pe gat cu forta) ca posibil concurent pt Jack este o dovada de slabiciune din partea autoarei, nefiind in stare sa construiasca story-ul bazandu-se doar pe cei doi (era evident ca tot impreuna sfarseau)...
Anyway, Keanu+Diane= :sick: (probabil mai mult si din cauza nenaturaletii cu care a jucat Keanu)...Jack, incomparabil mai slab decat cel din As Good As It Gets si About Schmidt, prafuit pe alocuri, dar, totusi, inca placut ochiului si urechii...Diane Keaton a jucat si ea foarte bine (totusi m-a enervat la culme la faza - prea lungita - cu plansul, dar aici e vina scenariului)...Amanda Peet a fost o surpriza placuta...Frances McDormand de umplutura.
Nancy Meyers ar trebui sa schime macazul un pic, iar eu abia astept sa ajung acasa la filmele mele de urcat creierii pe pereti :D
tailgunner
28 Jan 2005, 08:24
BD in alerta 9/10
Cuceritoare si spumoasa iresponsabilitate cinematica, logica naratiunii filmice nu conteaza in filmele astea, ci realizarea (fericita) de set-pieces comice (in care Caragiu si Dem Radulescu sint inegalabili). Geniala faza cu Papaiani, Mihaita si bancnota de 100> "Ce vezi, ma?"; "Balcescu".
New York, New York - 7/10: asa... pentru DeNiro, pentru Scorsese, pentru vocea lui Minelli si pentru jazz... Poate si pentru melodie.
Hitman sau The contract killer, r. Wei Tung (1998), cu Jet Li
Chinezarie induiosatoare prin naivitatea sa, jeg 2/10.
Mi-a adus aminte de filme cu karate de pe timpuri.
Longshot
28 Jan 2005, 19:40
lost weekend 8/10
un weekend al unui alcoolic cronic care dupa cateva zile fara lichidul pretios se intoarce la dragostea lui cea dintai, sticla.auto distrugere la greu, umilinta si ceva delirium tremens spre final.pe hartie suna plictisitor dar wilder stie sa le faca incat sa nu fie si pe film.cam neverosimila subita schimbare in bine sugerata la sfarsit.
ca si maj filmelor lui wilder si asta a imbatranit impecabil.
capitain
28 Jan 2005, 19:50
ken park - ma asteptam la ceva mai mult, tot filmul mi s-a parut 'descleiat'
the trouble with harry - good old hitchcock, super tare
alexander - cam lung, dar mi-a placut, cel putin climax-ul din timpul luptei din india, (din care a aparut o imagine si-n cinemagia)
dodgeball - hmpfff
team america - ok, nu m-a impresionat
apartamentu104
28 Jan 2005, 20:19
Ray......9/10
Jamie Foxx joaca excelent.
Daca va place muzica lui Ray Charles o sa fie o experienta de neuitat (cliseu, stiu, dar nu ma pot abtine 8) )
notorious
28 Jan 2005, 22:01
'ladder 49' - 6.5/10 - tocmai vin de la premiera de la partia.
masini de pompieri afara, o cuvantare banalle din partea nu-stiu-carui distribuitor, un sef al pompierilor foarte emotionat, cu nasul in bucata de hartie pe care era scrisa o cuvantare lacrimogena (chiar am distins cuvantul 'backdraft' :)), un vecin de scaun sinistru, chicoteli numeroase din partea unor retardati. asta, pe plan organizatoric.
filmul n-a fost chiar asa de prost - cam pe aceeasi treapta cu ron howard, poate (un regizor pe care mereu l-am socotit cam fad...), mai bun decat catastrofalul 'the towering inferno'.
travolta malaiet, pheonix ok, chestnut... mutilat...
apreciez intentia de a face bravii pompieri credibili & profunzi, dar totul s-a redus la ideea ca par mai credibili daca mor.
onutza_
28 Jan 2005, 22:33
Finding Neverland 7.5/10
Mi-a placut dar nu m-a impresionat. Poate pt ca ma asteptam la ceva mai mult. Lui Johny Depp i s-a potrivit rolul.
Nu cred insa ca merita toate cele 7 nominalizari (desi nu am vazut restul filmelor).
Ginger and Fred - Frederico Fellini 1985...
nu este cel mai frumos film a lui fellini, insa este si asta, o mica capodopera. incepe intr-un mediu urat, aratand de fapt o roma de cosmar (vazuta cu ochii lui fellini, aluzie la filmul lui 'Roma;), insa se salveaza la sfarsit prin cei doi actori geniali (marcello mastroianni, si giulietta masina) care fac din acest film o poveste umana incredibil de frumoasa. relatia actoriilor cu regizorul este bine cunoscuta, dar se poate vedea si in filmul asta: totul este natural, pentru ca asa a fost gandit de la inceput, si totul, desi este apasator, are no umanitate echilibrata.
povestea este f. frumoasa, si are un sfarsit cat se poate de felliniesc. iti lasa o caldura in suflet, cu care reusesti sa treci si peste cele mai uarte scene din film, facandu-te sa le uiti....
pentru starea buna care mi-a dat-o filmul asta, 9/10.
Sm�agol-Gollum
29 Jan 2005, 02:16
LOTR - TTT EE -10/10
LOTR - ROTK 10/10
Lotr freak! ia-ti un bolovan gigantic, leaga-ti-l de gat, si arunca-te intr-un vulcan! :)
The Aviator - 8/10 , foarte bun film... nu mi-a inselat deloc asteptarile, poate un pic exagerate crizele prin care trecea Howard Hughes, sau poate sunt eu prea rational... in orice caz, merita vazut, si ceva premiu important... nu doar pt DiCaprio...
Sm�agol-Gollum
29 Jan 2005, 17:28
Lotr freak! ia-ti un bolovan gigantic, leaga-ti-l de gat, si arunca-te intr-un vulcan! :)
si bolovanu pt ce mai e? :D
Million Dollar Baby - 7.5/10.
Le Père Goriot (2004) - 6.5/10.
obvious
29 Jan 2005, 21:15
hiroshima mon amour - 7.9/10
as cam vrea sa imi explice cineva de ce. de ce optiunea aia pentru jocul actorilor? de ce cvasi-documentaristiciunea si totusi fictiune(lipsa unei optiuni clare strica aici).. de ce insista marguerite duras cu? de ce nu iti dai seama cum e filmul asta...
M_olecula
30 Jan 2005, 00:25
Alexander 5/10 - plictisitor film , m-a si luat somnul in sala inghetata de la scala . Calul lui a trait cel putin 16 ani :shock:
The Thin Red Line 7/10 - coloana sonora foarte enervanta , film si mai plictisitor ca alexander , nu stiu ce v-a impresionat atat de mult
Cidade de Deus (2002) 9.5/10
Nu se compara cu nici un film care l-am vazut un ultima vreme. Total superior. Excelenta imaginea & actorii & tot.
The Front Page (1974) 8.5/10 r. Billy Wilder
Comedie buna, pe scurt Jack Lemmon si Walter Matthau.
Gaandalf
30 Jan 2005, 01:36
Exorcist IV - The Beginning - 1/10 - ideea cu Lucifer mi-a placut.
Casino - 10/10 ... chiar nu are nevoie de comentarii ...
2046 - 8/10 - primul film al lui WKW care l-am vazut shi indragit ...
Mr. 3000 - 0.5/10 cateva faze bune, shi muzica buna ...
as cam vrea sa imi explice cineva de ce. de ce optiunea aia pentru jocul actorilor? de ce cvasi-documentaristiciunea si totusi fictiune(lipsa unei optiuni clare strica aici).. de ce insista marguerite duras cu? de ce nu iti dai seama cum e filmul asta...
ce note exacte mai dai...
resnais amesteca in acest film mai multe stiluri, de la surrealism, la ceea ce numesti tu aici 'cvasi-documentaristiciune'. prin asta, el arat mai bine trecerea din prezentul care este 'rece' in amintiirile 'calde' ale protagonistei. inspirat din litearura de Proust, si din filozofie de Bergson, el se detaseaza de felul traditional de narratiune, si amesteca pezent, trecut si viitor intr-o tehnica de flash-back-uri ciudate, ca sa arate ciudatenia mintii omenesti.... si cam despre asta este vorba in film. intrand asa de adanc in intimitatea unei persoane, tu devii acea pesoana, pierduta in ceea ce-ti doresti, ceea ce visezi, si ceea ce esti, amestecand toate astea cu realitatea din jur... totusi, diferenta este aratata destul de simplu, prin stilul asta, denumit de tine 'cvasi-documentaristiciunea'.
numai asa iti mai dai seama ce se petrece cu adevarat, si ce nu... desi totul este adevarat, pentru ca tu ai devenit protagonistul....
trebuie insa sa recunosc ca si pe mine m-a lasat filmul asta cu ochii in soare.
sper ca te-am putut ajuta, macar un pic.
eu la randul meu am revazut Oblomov - Nikita Mihalkov...
ce film frumos, ahhh, ce placere din nou. si ca de fiecare data dupa filmul asta imi vine sa incep sa vorbesc in ruseste, sa zic ceva, de dragul limbii... un film care dupa mine merta numai un 10/10. e mult prea frumos ca sa nu-i poti da macar atat.
europe_east
30 Jan 2005, 03:36
Collateral -- bunicel pentru genul "film de actiune". Tom Cruise arata ca un lup... realmente, si ii sta bine. Si nu stiu de ce, dar din tot filmul pe mine m-a impresionat cel mai mult scena cand Max iese din sala in care s-a intalnit cu Felix (cine-i actorul ala? Parca l-am vazut pe undeva, Live Flesh sa fi fost?) si se aude "Il destino de abril".... A, si Mark Ruffalo... cam dezamagitor, baiatul asta poate mai mult. XX/XY acolo joaca tare bine.
Cinemania
30 Jan 2005, 03:44
Felix e jucat de Javier Bardem
VladRock
30 Jan 2005, 09:42
Bizar,acum imi dau si io seama,dar ultimu film pe care l-am vazut,la tv a fost Hellraiser 3.Mie mi-a placut,in ciuda vechimii sale.
The Front Page (1974) 8.5/10 r. Billy Wilder
Comedie buna, pe scurt Jack Lemmon si Walter Matthau.
mai pe scurt de atat nu se poate.
The Front Page 8,5/10 What he said.
Twins 8,2/10 nice comedy
cherryblossom
30 Jan 2005, 12:18
Morvern Callar (Lynne Ramsay, 2002) - still don't know what to say about it... povestea e cam asa: o tinara vinzatoare la raionul de legume-fructe se trezeste intr-o dimineata linga cadavrul prietenului ei scriitor, care se sinucisese intr-un moment de ratacire. Contrar asteptarilor, tipa ia banii lasati de raposatul pentru inmormintare si pleaca cu prietena ei cea mai buna in Spania, in vacanta. Pana sa plece, isi macelareste iubitul scriitor, il cara cu sacul pe cimp si-l ingroapa acolo, apoi ia manuscrisele lui, isi trece numele ei pe ele si le trimite la un editor in Anglia. While being in Spain, primeste un telefon de la editor si apoi o vizita, care se lasa in final cu un payment de 100.000 de lire pentru prima carte publicata. Interesant nu? acum mai ramine si modul cum regizoarea a spus toate astea, chestie care a cam lasat de dorit... filmul e cam diluat, regizoarea nu a stiut sa surprinda foarte bine partea psihologica, suferinta fetei e abia perceptibila... cam ciudat, am ramas cu sentimente contradictorii... cred ca se putea face mult mai mult..
Din cate mai tin eu minte (am vazut filmul acum 2 ani, deci e un pic blurry), inceputul filmului se concentreaza mai mult pe tragedia de la Hiroshima, ca apoi - inspre final - drama personajului principal feminin sa treaca pe primul loc, seria de flash-back-uri si amintiri fiind declansata de impactul consecintelor celei de dinainte (cuplul ala mi s-a parut un pretext). Nu mi se pare ca imbinarea de stiluri cinematografice strica filmului, ci - mai mult - il sustine, facandu-l mai misterios, mai bizar si mai uman. Totusi, "Hiroshima..." paleste in fata lui "L'Annee Derniere a Marienbad" --- acolo flash-back-uri si suprarealism!
Ultimele mele:
Dial "M" For Murder - 8/10: dangerously fascinating.
Shanghai Knights - 6/10: enjoyable and relaxing.
Twins - 8/10: funny and :D well-done
Iei un Cadillac El Dorado din '67 cu geamuri cat mai negre, pui la volan un criminal in serie, pentru care masina e o extensie a trupului (tipul e handicapat fizic).
Mai pui si un individ a carui sotie a fost omorata de psihopat, pe urmele acestuia. Ceea ce rezulta este un The punisher motorizat. :sick:
Nici macar tamponarile nu sunt regizate cum trebuie. Americanii le au in general cu masinile de politie care sar peste"tzap" invartindu-se in aer.
In cate filme nu ati vazut masina ucigasa cu geamuri fumurii ?
The highwaymen, r. Robert Harmon (idiotul asta scrie pe imdb despre propriile filme , a facut acolo un fel de posta redactiei, iar fraierii nu mai stiu cum sa-i dea limbi in ...
@Emanuel
Datele despre Highwaymen (Urmarire pe autostrada), de pe cinemagia sunt eronate, exact inverse "realitatilor" din film. Nu ca ar conta prea mult.
Ambra Blu
30 Jan 2005, 13:05
Morvern Callar (Lynne Ramsay, 2002) - still don't know what to say about it... povestea e cam asa: [...]... cam ciudat, am ramas cu sentimente contradictorii... cred ca se putea face mult mai mult..
Ce se intimpla, cind citesti toata viata carti cu fonturi de 16 si ai deodata ocazia sa citesti si carti cu scrisu' de 12, nu mai intelegi ce scrie. Asa si cu filmele: te uiti toata viata la filme pe calculator (deh, nu ai bani de mers la cinema, sau, daca ai, preferi sa iti iei doua merdenele) cu subtitrarile date la maxim si, cind dai peste un film precum Morvern Callar, fara subtitrare, ajungi la o concluzie precum cea citata mai sus. Sigur ca da, ramii cu sentimente contradictorii cind nu pricepi ca un film poate sa fie si low key si sa evite cu multa gratie si bun gust stridentele. Daca nu tipa si nu plinge nimeni ca Uma Thurman sau Sean Penn, personajele nu au viata. Iar cind Aphex Twin si Boards of Canada nu iti zic nimic la ureche, se da cu presupusul: cred ca se putea face mult mai mult. Sigur, puteau sa aduca niste elefanti, niste elicoptere, some aerial shots, poate si o melodrama cu gaozari ca la Almodovar. In concluzie, exista filme care vorbesc intr-o cu totul alta limba decit cea invatata in cartile cu drame umane intense, inrosite cu fierul de cacat.
obvious
30 Jan 2005, 19:31
akira kurosawa - rhapsody in august - 9/10
cu minusurile de rigoare, trei cadre mi-au ramas forever in minte ca fiind senzationale:- cel cu "slujba", filmat de afara, toate personajele sunt cu spatele, bate un fel de briza si cam 1/5 din ecran il ocupa iarba care 'danseaza' in vant, si care devine personaj - si abia acolo intelegi ce inseamna arta culorii.
-insectele urcandu-se pe trandafir - aici muzica este "carja", nevertheless frumos.
- cadrul cu kane, cu umbrela intoarsa, in ploaie. acolo plastica si corporalitate, acolo personaj.
plus - filmul asta a creat unul dintre cele mai frumoase, tacute si speciale personaje pe care le-a dat vreodata cinematografia.
kane - Sachiko Murase. great actress.
cherryblossom
30 Jan 2005, 20:46
Ce se intimpla, cind citesti toata viata carti cu fonturi de 16 si ai deodata ocazia sa citesti si carti cu scrisu' de 12, nu mai intelegi ce scrie. Asa si cu filmele: te uiti toata viata la filme pe calculator (deh, nu ai bani de mers la cinema, sau, daca ai, preferi sa iti iei doua merdenele) cu subtitrarile date la maxim si, cind dai peste un film precum Morvern Callar, fara subtitrare, ajungi la o concluzie precum cea citata mai sus. Sigur ca da, ramii cu sentimente contradictorii cind nu pricepi ca un film poate sa fie si low key si sa evite cu multa gratie si bun gust stridentele. Daca nu tipa si nu plinge nimeni ca Uma Thurman sau Sean Penn, personajele nu au viata. Iar cind Aphex Twin si Boards of Canada nu iti zic nimic la ureche, se da cu presupusul: cred ca se putea face mult mai mult. Sigur, puteau sa aduca niste elefanti, niste elicoptere, some aerial shots, poate si o melodrama cu gaozari ca la Almodovar. In concluzie, exista filme care vorbesc intr-o cu totul alta limba decit cea invatata in cartile cu drame umane intense, inrosite cu fierul de c****.
Ambra Blu, nu e musai ca toti sa perceapa in acelasi fel un film... la mine pur si simplu nu prea a prins, asta e... si nu e vorba ca nu plinge sau urla nimeni, nici nu doream asa ceva... poate imi explici si mie in ce consta gratia si bunul gust, ca student la regie (e corect?) e posibil sa fi vazut lucrurile mai clar. Recunosc, scenariul e original, asta mi-a placut, insa m-am plictisit de filmele in care sa urmaresc firul povestii si atat.
In rest, lasa tonul tendentios si nu mai fabula despre ce/cum fac etc, pentru ca nu esti in masura... deja incep sa am respect pentru tine, te uiti prin gaura cheii la cineva si deja stii totul despre persoana respectiva... bravo tipule, esti tare!
Ambra Blu
30 Jan 2005, 20:49
Ambra Blu,[...]bravo, tipule, esti tare!
Stiu. Si?
A friendly reminder, lol.
INDEED
mda...
the thin red line 10/10
nu sun t genu care sa se lase impresionat de filosofari si filosofii despre razboi, da terrence malik a comis o mare capodopera, tot incercand sa afle de unde vine raul.... o variatie pe teme apokalipsu right here, right now demna de trei vizionari (so far)
cherryblossom
31 Jan 2005, 14:19
A friendly reminder, lol.
poate a friendly irony
casino 10/10
scorsese-ul meu favorit
gangs of ny (tot fara sonor si fara subtitrari) 6/10
episoadele de la procinema 6 feet under 10/10
oz, inca impecabil
Lady_Skar
31 Jan 2005, 14:30
13 going on 30 si Freaky Friday, courtesy of my sex deprived brother care are nevoie sa traga filme cu Jennifer Garner si Lindsay Lohan pentru God knows what. :)
Etajul 13 : Tot nu inteleg de ce aveau nevoie de simularea aceea dar este interesanta ideea. Nu a avut cel mai bun sfarshit posibil dar mi-a placut. Sunt obishnuita sa-l vad pe actorul din rolul principal numai in roluri de comedie dar aici s-a descurcat binishor. Daca e facut dupa o carte, as vrea sa o citesc. La fel ca in cazul lui Earthsea. :)
The Punisher: din nou! Si mi-a placut... thiiiiiiiiiii*intinde mainile*iiiiiiiiiiiiiiiiis much!
Blues Brothers 2000 - 6/10: un film intreg de doua ore ca un simplu pretext pentru multa, multa muzica buna!
mihai770
31 Jan 2005, 16:45
Pollar Express - 7.5/10 - animatie foarte foarte reusita, poveste bunicica, pacat ca nu l-am vazut in perioada Craciunului :oops:
Meet the Fockers - 8.10 - cred ca e mai tare decat primul ... sa va spun primul lui cuvant??? LOOO....ZAAA... =)) eram pe jos ....
Milionari de Weekend - 8.5/10 - la fel ca shi Filantropica, m-a impresionat placut filmul....merita vazut!
Bridget Jones 2 - 7.5/10 - cel putin la fel de bun k prima parte
Sm�agol-Gollum
31 Jan 2005, 21:33
Barbatul ideal - 8/10 pt scenele de bataie...0.5/10 pt restul!
INDEED
mda...
the thin red line 10/10
nu sun t genu care sa se lase impresionat de filosofari si filosofii despre razboi, da terrence malik a comis o mare capodopera, tot incercand sa afle de unde vine raul.... o variatie pe teme apokalipsu right here, right now demna de trei vizionari (so far)
Am vazut cam 1/4 din el dupa care m-am dus sa-mi pun un pahar de Pepsi. Nu m-am mai intors.
(in alte cuvinte: nu mi-a placut)
Morte a Venetia - 8/10: o poveste fascinanta, un pic cam lungita de Visconti. Interesanta si adaptarea moderna, "Love and Death on Lond Island".
herbert
01 Feb 2005, 12:30
Morte a Venetia - 8/10: o poveste fascinanta, un pic cam lungita de Visconti.
fascinant acest Moarte la Venetzia - 8,5/10 - revazut acum. Nu cred ca e lungita povestea - agonia e, de cele mai multe ori, dulce-chinuitoare... si merita traita pana la ultima consecinta, pt ca... e ultima "aventura" in acesta lume.
e una din prozele mele preferate din Thomas Mann, dupa Der Zauberberg "Muntele vrajit"
tailgunner
01 Feb 2005, 13:15
bine gasit Tadzio, si canzonettist-ul ala infricosator. Dirk Bogarde neconvigator. Da bun film.
bill_the_butcher
01 Feb 2005, 13:34
garden state-7/10(film placut, in genul lui lost in translation, dar care nu se adreseaza generatiei mele)
million dollar baby-7/10(asta e o drama la propriu, morgan freeman foarte bun, dar pana la urma, tot un film cu box )
before sunrise-5/10
before sunset-5/10(astea doua nu-s genul meu, nu mi s-au parut plictisitoare, le-am vazut pana la capat, dar nu-s genul meu)
aviator-7/10(leonardo incearca ceva pe acolo, si cred ca anul asta o sa-i dea oscarul lui scorsese)
finding neverland(8/10)-m-as bucura sa castige johnny depp anul asta, pentru rolul plin de vitalitate care l-a interpretat, nu cred c-ar fi o surpriza
Sm�agol-Gollum
01 Feb 2005, 20:33
a walk to remember - 8.5/10 ...excelent....
Milionari de Weekend - 5/10.
Nightwane
01 Feb 2005, 21:47
I :love: Huckabees
8.5/10
Demential. Mi-a placut mult de tot toata teoria paturii (cica toti am fi la fel da' diferim prin incapatznarea noastra de a ne diferentzia :P or smth like that).
Baba spanioloaica este absolut ucigatoare (am crapat de ras cand canta), Shania Twain BUNA - BUNA - BUNA. Naomi Watts la fel...ma rog...are unele momente cand e urata cu spume (deh...e imbracata ca o tzaranca in momentele alea).
Per total, e o comedie mishto, cu unele filosofii sa zicem inteligente.
Si lenea mea monumentala ma impiedica sa zic mai multe :P
Longshot
01 Feb 2005, 22:36
the machinist 8/10
si mie mi-e lene insa simt ca e de datoria mea sa mai cresc popularitatea filmului asta care risca sa treaca nebagat in seama.
filmul e genul de realizare atmosferica, misterioasa, intunecata, filmata in saracie de mijloace cu twist-ul final care rezolva toate enigmele si intrebarile aparute pe durata celor, ceva peste 100 minute.de altfel mi-a adus aminte de spider a lui cronenberg, fiind mult mai ritmat si dinamic decat acela.e drept ca prezenta cheii de final duce gradul de revizionabilitate spre zero a genului asta de filme, dar ce mai conteaza cand te simti bine pe parcursul lor.
cireasa de pe tort e un christian bale care a dat jos peste 30 de kile pentru rolul asta, ajungand in ultimul hal.
Two brothers r. Jean - Jacques Annaud (Amantul,superb)
Dezamagitor, film cu animalute pentru copilasi, gen jegurile l.m. de la Disney. Productia asta mi-a rapit doua ore din viata. As fi vrut sa scriu mai mult, dar chiar n-are rost. Tot asteptam sa se intample ceva, sa regasesc un fir anemic din alte filme ale regizorului. Liniste.
3/10
fanroxette
01 Feb 2005, 23:41
simplu si superb filmul. Un Tim Burton al carui adevarat talent acum il vad. de vizionat!
the machinist 8/10
si mie mi-e lene insa simt ca e de datoria mea sa mai cresc popularitatea filmului asta care risca sa treaca nebagat in seama.
filmul e genul de realizare atmosferica, misterioasa, intunecata, filmata in saracie de mijloace cu twist-ul final care rezolva toate enigmele si intrebarile aparute pe durata celor, ceva peste 100 minute.de altfel mi-a adus aminte de spider a lui cronenberg, fiind mult mai ritmat si dinamic decat acela.e drept ca prezenta cheii de final duce gradul de revizionabilitate spre zero a genului asta de filme, dar ce mai conteaza cand te simti bine pe parcursul lor.
cireasa de pe tort e un christian bale care a dat jos peste 30 de kile pentru rolul asta, ajungand in ultimul hal.
da, ai dreptate, a fost un film superb, pe care l-am vazut si eu la un moment dat. eu i-as da 9,5/10, pentru atmosfera in care te tine, si pentru actori, care dupa mine au fost buni de tot. la fel de frumos este si cum isi bate filmul asta joc de toate psycho-thrillerele americane, tinandu-te pe un fir fals pana la sfarsit....
@longshot, @nae & restu'
de vazut si "session 9", filmul precedent al aceluiasi regizor. un horror psihologic cu bani putini si efect maxim. [/b]
bellhop
02 Feb 2005, 01:27
dupã mine, The Machinist poate fi considerat thrillerul anului; pãcat cã Bale nu a primit o nominalizare, probabil cã l-au considerat filmul prea de categoria B, ceea ce nu este, chit cã e destul de noire.. poate la premiile MTV Movie va fi remarcat;
ce m-a impresionat foarte tare erau accentele comice, cînd se chinuia el de vai mama lui sã le explice politistilor ãlora cã nu era nebun..se vedea clar cã n-avea putere nici sã vorbeascã de slab ce era;
finalul m-a dezamãgit în momentele imediate, dar apoi mai importantã mi s-a pãrut ideea cã a realizat el de unde venea totul;
Longshot
02 Feb 2005, 07:44
eu i-as da 9,5/10
am incercat sa dau ratingul netinand cont ca sunt un fan al genului.altfel ma duceam si eu peste 9.
tailgunner
02 Feb 2005, 07:49
Touching the void (Kevin McDonald), 8/10
spectaculos, excelent filmat si povestit ("God, I'm gonna die to Boney M", lol)
notorious
02 Feb 2005, 11:47
'goodbye, lenin!' - 5/10 - in sfarsit, l-am vazut si eu ieri seara (dupa un obositor examen la contabilitate, prajit creieri & altele). muzica score-ul este superlativ, imaginea este fascinanta (v cadrele in care un elicopter transporta statuia lui lenin, disparand, apoi, dupa un bloc, din spatele caruia bat razele soarelui din asfintit - superb efect !), actoria (cel putin) interesanta.
dar povestea lui wolfgang becker este cusuta cu ata alba & peticita ca mantoul lui bunicu' ! un circ, un teatru de marionete (or, manipularea nu mi s-a parut niciodata o tema atat de funny), lipsit de o directie precisa, zbatandu-se pe un teritoriu incert, sa zicem intre drama politica si comedie neagra. nu exista suficiente vorbe ca sa-l descriu in toata dizgratia sa dramaturgica.
dupa un obositor examen la contabilitate, prajit creieri & altele)
Pe viitor scuteste-ne de astfel de detalii din insipida ta viata de caminist muritor de foame.
cherryblossom
02 Feb 2005, 13:47
Ai no corrida (Nagisa Oshima, 1976) - sex, obsesie si violenta at their best, super tare pentru un film facut acum 30 de ani!!
bill_the_butcher
02 Feb 2005, 14:09
''Pe viitor scuteste-ne de astfel de detalii din insipida ta viata de caminist muritor de foame.''
hahahaha, asta a fost tare.
Blues Brothers 2000 6,5/10 Primul a fost FOARTE bun, asta nu e rau, dar nu se compara.
Once Around 8/10 Film trist, dar nu e rau...
that's it... sad, no?
The Thin Red Line (1998) - 9/10: in afara de Full Metal Jacket si Saving Private Ryan (cele 3 fiind foarte diferite, o comparatie nu are rost), este singurul film despre razboi care m-a captivat si mi-a starnit interesul pentru razboaie si istorie in general.
Thirteen (2003) - 8.5/10: socant! Genul de film pe care nu-l uiti prea usor, desi ai vrea, avand in vedere ce se intampla in film. Holly Hunter si Evan Rachel Wood au avut prestatii execelente.
Holly Hunter si Evan Rachel Wood au avut prestatii execelente.
Dar n-arata de 13 ani nici daca le bati.
Longshot
02 Feb 2005, 20:13
1.tu probabil confunzi personajele.holly hunter a jucat-o pe maica-sa lu' evan wood.
si
2.nikki reed avea 15 si evan rachel wood avea 16 cand au filmat asta.
nu mi se pare prea mare diferenta.
notorious
02 Feb 2005, 21:20
Pe viitor scuteste-ne de astfel de detalii din insipida ta viata de caminist muritor de foame.
mah, caminist ma recunosc, dar muritor de foame ??? de unde tot scoti asemenea gogoritze mucegaite ? :?
Nightwane
02 Feb 2005, 21:38
The Life And Death Of Peter Sellers
8.5/10
Mishto rau de tot. M-a gadilat adanc in anus ideea de a inlocui personajele feminine (mostly ... ma rog...si cate un Stanley Kubrick) cu un Peter Sellers modificat (actually un Geoffrey Rush modificat :P).
Atmosfera anilor 60 - 70 or whatever they were :P a fost facuta mishto (mai ales cu muzica si cu zborsheala de culori aprinse).
Un mare plus pt. showroom-ul cu muieri una si una.
1.tu probabil confunzi personajele.holly hunter a jucat-o pe maica-sa lu' evan wood.
si
2.nikki reed avea 15 si evan rachel wood avea 16 cand au filmat asta.
nu mi se pare prea mare diferenta.
1. Da, le-am confundat.
2. E o mare diferenta de la 15-16 la 13, crede-ma, ca stau in fiecare zi printre fete de 13-14 ani din pacate.
Gaandalf
02 Feb 2005, 23:09
BD - La munte si la mare - 10/10 :love:
Ladder 49 - 6/10 - mi-a placut dar nu inteleg de ce l-au finisat asa dramatic. Total inutil.
The Grudge - 7.5/10 - incepe in fortza, m-a speriat ... DAR unele faze sunt tampite, aiurea si de cacat iar acel curse nu a fost asha scary k Samara din The Ring
Spartacus - 5/10 deshi scrie Kubrick nu pot sa spun k m-a impresionat asha mult.
The Rocky Horror Picture Show
Doamneeeeeeeeee .... ce gunoi. E o performanta sa vrei faci asa un jeg. Sublim. Ce tare e Eddie, motociclistul cu mainile tatuate (Love/Hate), trimitere la alte filme.
Cea mai tare secventa : Dr. Scott ! Janet ! Brad ! Rocky ! Janet ! Dr. Scott ! Janet ! Brad ! Rocky ! Janett ! Dr. Scott ! Janet ! Brad ! Rocky ! :w00t:
"I'll tell you once / I w'ont tell u twice/ You better wise up Janet Weiss/ Your apple pie/ D'ont taste so nice."
10/10
Multumiri lui Nightwane.
stau in fiecare zi printre fete de 13-14 ani din pacate.
crede-ma. din pacate pt asta nu te pot compatimi in vreun fel.
serios
zile destul de suspect de retro-cool
1 enter the dragon 8/10
adica e cu bruce lee, e aproape camp la cat de cretinoid si penibil e scenariul
dar e un clasic
tradus ca intrarea dragonului ( de ce nu aleea dragonului? gangul dragonului???)
l-am savurat si totusi nu m-am putut abtine sa nu-l vad ca pe o scadere fata de chinezariile lui lee
un deliciu cam prea americano-lobotomizat (avem si un negru si un w.c.m. care evident nu va trece de parte raului>>>)
cand scoate sefu poza cu female operative sent to the island si e o bunaciune, cazi pe spate de ras, gagica putea sa fie chiar decupata din playboy si poanta n-ar fi fost ;la fel de tare
cat dsp momentul in care the criminal mastermind explica toate chestiile de pe insula si apoi sp[une "probabil te intrebi de ce iti spun toate astea?" e colosal
2 gorgeous 8/10
jackie chan, tony leung si o SUPER BUNACIUNE QI SHU, taiwaneza de sa`ti cada ochii din cap de deliciu vizual....
un film simplu, stupizel, dar atat de .... NICE? ca zau s-a meritat
am zis cat de buna e mititica qi shu?
3 the life and death of peter sellers 7/10
nu pentru ca n-ar fi minunat rush, cat pentru ca o idee buna kaufman-style e pierduta din lipsa de personaj....
ca sa nu mai zik de the death care e expediata din insert
adica nu intelegem mare lucru din viata da` macar moartea sa o intelegem....
eu i-as da 9,5/10
am incercat sa dau ratingul netinand cont ca sunt un fan al genului.altfel ma duceam si eu peste 9.
eu NU sunt fan al genului. deloc chiar.
la mine reiese nota din imagine (un neo-expressionism german genial), scenariu (felul in care te pacaleste si in care te tine in suspans, folosind de fapt numai 'obisnuinta' ta de genul asta de filme), regie (mi-a placut, punct.) si din jocul actorilor (m-au convins)... si asa am ajuns eu la 9,5... sigur ca exista filme mai bune (mai importante), dar asta mi-a placut, la asta m-am simtit bine, si la asta am aplaudat la Karlovy Vary.
cam asta e.
dead poets society - 8/10 - o poezie de film :) [Robin Williams the one and only]. motto-ul filmului: Carpe Diem.
Jersey Girl - 4,5/10 :p slab film... ma asteptam mai mult..., a salvat oricum Lyv Tyler situatia deplorabila :), singurul rol potrivit care l-a jucat Ben Afflek a fost in Good Will Hunting, sau acela din Mall Rats...
mah, caminist ma recunosc, dar muritor de foame ??? de unde tot scoti asemenea gogoritze mucegaite ? :?
Mirosi de la o posta a prost. Lasa-ne, avem treaba.
Nightwane
03 Feb 2005, 08:17
The Rocky Horror Picture Show
Doamneeeeeeeeee .... ce gunoi. E o performanta sa vrei faci asa un jeg. Sublim. Ce tare e Eddie, motociclistul cu mainile tatuate (Love/Hate), trimitere la alte filme.
Cea mai tare secventa : Dr. Scott ! Janet ! Brad ! Rocky ! Janet ! Dr. Scott ! Janet ! Brad ! Rocky ! Janett ! Dr. Scott ! Janet ! Brad ! Rocky ! :w00t:
"I'll tell you once / I w'ont tell u twice/ You better wise up Janet Weiss/ Your apple pie/ D'ont taste so nice."
10/10
Multumiri lui Nightwane.
dude...ma bucur ca ti-a placut but you got it all mixed up. Pe langa ideea de parodiere a filmelor horror/sf ieftine din anii 50-60 (aici ai identificat tu gunoiul si mizeria), lies beneath a deeper thingie :P : sexual freedom and stuff. Presupun k ai obsv ca atunci cand Brad si Janet ajung la castel si Frank ii invita in laborator, el e imbracat intr-un halat cu un triunghi roz - parca - si asa erau imbracati poponarii la Auschwitz. Apoi, faptul ca toti ajung sa se imbrace ca el, iarasi aduce in vizor problema libertatii/eliberarii sexuale pentru ca toti ajung la un moment dat sa-i imbratiseze -fortat sau nu - habits-urile si stilul de clothing - parca sunt Zina Dumitrescu cu clothingu' asta :P. Anyway...it's more than a parody...it's a stroke of genius.
Rounders - 6.25/10. Nice russian accent :) .
cherryblossom
03 Feb 2005, 10:41
Jamon, Jamon (Bigas Luna, 1992) - nu prea am inteles care e treaba cu filmul asta... sex comedy? satira? melodrama? telenovela??!! are cite putin din toate, dar e slabut, noroc cu Penelope Cruz, care arata foarte sexy, si mai condimenteaza aceasta varza... printre altele mai spicuim asa: picioare afumate de porc, sini goi, tortillas, papagali (la propriu si la figurat), bull balls, usturoi, mult usturoi, sunca, sex cu mama si fiica, lupte cu tauri, outdoor cu chiloti barbatesti etc... fuck off! waste of time!
notorious
03 Feb 2005, 11:18
Mirosi de la o posta a prost. Lasa-ne, avem treaba.
ce injuratura fada...
.................................................. .............................
'resident evil 2' - 3/10 - cazul acela de exceptie cand cobor cu nota sub 4 - well, here it is. un jeg afurisit si costisitor (95.000). :sick:
bill_the_butcher
03 Feb 2005, 16:15
anchorman-7/10(pentru brick)
kids-5/10-film propagandist(in plus, unul dinre cele mai enervante personaje din cte-am vazut eu pana acum, rahiticul ala care le-o punea fetelor de 12-13 ani)
maria full of grace-5/10-am mai vazut de-astea
ondskan-8/10(dialoguri dragute, actorul principal stie ce face)
documentar (viata lui Ronaldo de la barcelona si inter nclusiv pana in 99)-cu adevarat fenomen regret ca n-am vazut meciuri intregi de-ale lui pele, asa puteam face o comparatie. asa, ronaldo ramane primul.
kids-5/10-film propagandist
maria full of grace-5/10-am mai vazut de-astea
kids nu e film propagandist, nici pe departe.
ma-ndoiesc c-ai mai vazut filme ca maria full of grace. in primul rand, din punct de vedere tematic, in al doilea rand din punct de vedere al demersului artistic.
mai cresti, mai vezi, mai incearca......
Longshot
03 Feb 2005, 22:31
meet the fockers.6.5/10.
ia sub 7 din oficiu pentru ca e sequel.oricum e material suficient de ras, nici pe de parte ca la primul, dar nu ma pot plictisi niciodata de modul in care de niro pronunta "focker".iar hoffman e in nota lui obisnuita, genial.
de vazut.
strangers on a train - alfred hitchcock (1951)........8/10
cam in filmul asta incepe san fie asa cum il cunoaste lumea, cu mult suspans, cu multi morti, cu drame psihologice blablabla... i'm not a fan.
insa ca regizor, este genial. foloseste in cel mai frumos fel gros-planul, si stie cum sa creeze un suspans din care nu iesi nici in vremuriile de azi, cand totusi ai vazut filme ceva mai thriller-oase. deh, de aia 8.
apartamentu104
04 Feb 2005, 01:21
operatiunea monstrul.....10/10
The Bad and the Beautiful - 8/10: o "antichitate" in alb-negru, combinatie de "Citizen Kane" cu "The Last Tycoon", cu un splendid Kirk Douglas in rolul unui producator fara scrupule.
Gossip - 4/10: un filmulet interesant, dar premisele puteau fi exploatate mult mai bine decat ce s-a reusit. Finalul, desi cam jalnic si previzibil, salveaza oarecum stupiditatea ultimei treimi.
notorious
04 Feb 2005, 10:24
ia sub 7 din oficiu pentru ca e sequel.
huh ??
Longshot
04 Feb 2005, 11:45
ce nu pricepi?meet the parents 7/10.meet the fockers 6.5/10
pe langa faptul ca sequelurile sunt mai slabe de fiecare data ca originalul (exista evident exceptii de la regula, cea mai la indemana fiind godfather 2, care mi-a placut mai mult ca primul), ele mai sunt trase in jos si de faptul ca, urmare a trasaturii de sequel, le lipseste originalitatea.personajele sunt deja cunoscute, trasaturile lor de caracter la fel.toata lumea stie la ce sa se astepte.asadar filmele astea nu pot sa vina decat cu "more of the same".granted, meet the fockers incearca sa vina cu doua personaje noi (trei daca-l bagam si pe ala micu') insa am considerat ca atractia principala ramane in continuare tandemul stiller - de niro, ale caror abilitati se stiau deja din primul, hoffman si cu streisand fiind personaje secundare.
notorious
04 Feb 2005, 21:03
daca-l raportezi la 'meet the parents', ok. credeam ca sustineai ca orice sequel primeste sub 7. which would have been 2 weird !!
Rounders 9.2/10 I personally LOVE this movie. Printre favoritele mele. Asta si The Legend of Bagger Vance, sunt cele mai bune zen sport movies. Iar ambele sunt cu Matt Damon :happy:
Divine Secrets Of The Ya-Ya Sisterhood 7/10 Nimic special. Maggie Smith e amuzanta, great actress.
Signs 9/10 Imi place Shyamalan, imi place Gibson, mi-a placut filmul asta + Unbreakable si The Village, dar nu mi-a placut deloc Sixth Sense. Concluzia, Shyamalan rules and so do his movies (most of them). :happy:
sequelurile sunt mai slabe de fiecare data ca originalul.
Desi ai mentionat ca exista exceptii, adaug ca asta nu e o lege a urmarilor. Nu s-a facut legea ca sequelurile sunt mai proaste, s-au facut multe sequeluri proaste de unde provine aceasta "lege".
Mi se pare cam tembela ideea de a porni de la 7 in jos scorul pt. orice sequel... :sleep:
iuiuiuiuiui ... ce ne-o spart
Bravo @apartamentu104 , esti bun... tu aici ai zis ca asta ii filmu vietii tale, ca ii filmul perfect, ca nu poate exista nimic pe lumea asta mai bun decat filmu ala...
10/10... wow.. aia da... eu la filmele mele preferate nu dau peste 8,5 {eventual 9} pentru ca nu stiu ce este deasupra
las loc de mai bun..
ajungi peste 3 ani comparand cu acest rating sa dai la Godfather 38/5
hmm... totusi ... despre ce e vorba in operatiunea monstrul (si cum dracu se numeste in engleza, ca dracu stie care film ii ala in romana).
Emily Bronte's Wuthering Heights [var. 1998] 4.6/10 desi trebuie sa critic foarte aspru story-line-ul ... nu sunt misogin, dar viata nu e asa, imi pare rau pentru Emily... nu a inteles nimic... :) autoarea are o atitudine mai mult decat paranoica, oameni cu probleme stupide... lucruri de care nici nu ar trebui sa ne facem probleme, oameni care se schimba... intr-un mod stupid si total irealistic.... Imi pare foarte rau ca acest film este apreciat [probabil doar pentru varianta din 92 cu Binoche si Fiennes - good acting couple] varianta care am urmarit-o eu nu sunt sigur pe cine promoveaza... dar nu am putut fii atent fiind uimit de stupiditatea subiectului....
operatiunea monstrul.....10/10iuiuiuiuiui ... ce ne-o spart
Bravo @apartamentu104 , esti bun... tu aici ai zis ca asta ii filmu vietii tale, ca ii filmul perfect, ca nu poate exista nimic pe lumea asta mai bun decat filmu ala...
10/10... wow.. aia da... eu la filmele mele preferate nu dau peste 8,5 {eventual 9} pentru ca nu stiu ce este deasupra
las loc de mai bun..
despre ce e vorba in operatiunea monstrul (si cum dracu se numeste in engleza, ca dracu stie care film ii ala in romana)
Operatiunea ... e una dintre cele mai bune comedii romanesti, daca nu cumva cea mai reusita, cu toate imperfectiunile ei. Isi merita perfect 10/10. Nu trebuie neaparat sa-l compari cu Nasul ... sau altceva.
herbert
05 Feb 2005, 02:01
Signs 9/10 Imi place Shyamalan,(...) imi place The Village, dar nu mi-a placut deloc Sixth Sense. Concluzia, Shyamalan rules and so do his movies (most of them). :happy:
inca un adept al lui Shyamalan. ma bucur pt tine, Ogto.
vezi doar sa nu afle INTOLERANTUL :P notorious, ca el e pornit rau impotriva hindusului.
apartamentu104
05 Feb 2005, 02:25
hmm... totusi ... despre ce e vorba in operatiunea monstrul (si cum dracu se numeste in engleza, ca dracu stie care film ii ala in romana).
foloseste-ti inainte capul, flaviule, sau poate macar un motor de cautare.
ar fi bine totusi sa incerci sa vizionezi un film pana sa-ti dai cu parerea asa de radical.
ps:
multumesc lui nume.
Signs 9 / 10
Regret ca niciodata nu-i retin numele lui Shyamalan si nici nu stiu cum se pronunta...
apartamentu104
05 Feb 2005, 06:28
mulholland drive : 10/10
nu e pentru oricine.
daca e sa-l vezi, trebuie neaparat sa-l vezi de mai multe ori ca sa intelegi ceva....
ma intreb daca david lynch a citit eliade. daca nu, ar trebui :D
dogville 10/10
nu pentru nicole desi e unu din pre putinele filme in care nu pare frigida sau constipata, cat pentru concluzia memorabila: chiar si judecati dupa cele mai joase standarde oamenii sunt inumani si bicisnici, deci ca cineva sa mai creada in umaniatate ca fiind ceva pozitiv, oraselul trebuie ras de pe fata pamantului. doar ca se ajunge undeva gen exterminare in numele iertarii si umanitatii. si unde ,mai pui ca tot se repeta faza cu dogville, un orasel ca oricare altul, deci asa sunt oamenii peste tot, mici si infecti (drop the bomb?!)
si pentru ca e cinematgrafie la maxim, in ciuda decorurilor de teatru si a tonelor de voiceoff evident dupa dogville, singurul lucru care putea sa-mi redea incerderea in specia umana a fost un thriller politist amrican pe xxl
revazut
Big Fish - Tim Burton. 10/10
filmul asta e genial. m-i se pare una dintre cele mai frumosase povesti transformate in film vreo data. Tim Burton ramane unu' dintre regizorii mei preferati.
mulholland drive : 10/10
nu e pentru oricine.
daca e sa-l vezi, trebuie neaparat sa-l vezi de mai multe ori ca sa intelegi ceva....
ma intreb daca david lynch a citit eliade. daca nu, ar trebui :D
Oh my GOD!! tu vezi pentru prima data filme in viata ta? ai trait la tzara izolat sau ce?
Poate fi un film bun... dar ... in pana mea... nu stiu... nu as da nici unui film 10/10... serios... trebuie sa fie ... in pana mea... facut de mine cu toate resursele necesare, dupa 10 ani de studii de cinematografie...
ok ... nu mai comentez... da ratingurile cum vrei tu... da la toate 10/10 si daca vezi unul chiar slab de tot... te rog... da-i sub 10/10 !
Ok... sorry pentru mistake-ul care l-am facut in legatura cu Operatiunea Monstrul (faptul ca nu am stiut ca este comedie romaneasca)[totusi... 10/10? in pana mea... ]
FITZI OBIECTIVI OAMENI BUNI!
apartamentu104
06 Feb 2005, 05:55
pt. flav:
nu sunt critic de film si nici nu-mi dau impresii de mare cunoscator. pur si simplu notez dupa cum am simtit eu ca trebuie notate aceste filme, care m-au "atins" placut, fiecare in felul lor.
pe langa asta, pun pariu ca ar mai fi o gramada de lume care ar fi de acord cu ratingurile mele, precum si alta gramada care ar fi de partea ta.
acum am si eu o mica itrebare pt tine: tu in afara de nasul , ce film ai marca cu 10/10? am observat ca tu esti ca profesorii aia imbecili care sustin ca zecele e doar al lor...
cat despre izolarea la tara..... asta a fost o inceracare de jignire sau ce?
nici daca as locui la tara nu m-ar ataca replica asta a ta.....mai incearca.
apartamentu104
06 Feb 2005, 05:58
alexander 7/10....nu comentez....desi poate incerci tu flav...si asa esti un asa de activ critic al meu( :oops: )
notorious
06 Feb 2005, 11:54
vezi doar sa nu afle INTOLERANTUL notorious, ca el e pornit rau impotriva hindusului.
iar mie mi-a placut 'the 6th sense' (grozav ! desi titlul a ajuns sa sune ca o masina de spalat) si nu mi-au placut celelalte. ha ! :P :)
notorious
06 Feb 2005, 11:59
'abre los ojos' - 9/10
un salut pt toti fanii amenabar out there, cel mai romantic regizor spaniol ever ! nu doar pt finalul de o frumusete ireala, nu doar pt impletirea (mai mult decat lynch-iana!) de vis si realitate, nu doar pt noriega (care joaca la superlativ !), nu doar pt cruz (incredibil de senzuala)... ci pt romantismul covarsitor al peliculei. punct.
azi vad la hbo 'vanilla-vanilla sky' - vreau sa (re)compar.
aditza2004
06 Feb 2005, 12:04
5 feb 2oo5 ...ora 17...The Grudge...4/10...nu il recomand...si nu inteleg cum au putut zice unii ca e mai inspaimantator ca the ring...
ah...si am inceput dar nu am termiant Milionari de Weekend...hmm..nu pot sa imi dau inca cu parerea...:)
Nightwane
06 Feb 2005, 16:32
5 feb 2oo5 ...ora 17...The Grudge...4/10...nu il recomand...si nu inteleg cum au putut zice unii ca e mai inspaimantator ca the ring...
remake-ul e de rahat. filmele pt. cinema la fel. cele pt. TV cica sunt intr-adevar divine :) nu le-am vazut p-alea pt. TV ca n-am de unde da' cele japoneze pt. cinema sunt cat-de-cat interesante sa zicem... remake-ul e sub orice critica :)
bellhop
06 Feb 2005, 18:19
Grudge e scary rau de tot.. n-am putut sa ma uit, dupa vreo juma de ora am dat repede la sfirsit; dar apreciez realizarea, fãrã balauri si hacuieli cu toptanu ca-n alte filme ale genului..;
The Maltese Falcon - 7/10: nefiind un consumator si cunoscator al filmului noir, pot spune ca filmul este destul de bun, dar, chiar si la a doua vizionare, un pic sub asteptari. Forta filmul sta in personajele masculine (predominant Bogart si Lorre).
Thirteen at Dinner - 3/10: dezamagitor in realizare, lipsit de viata... Faye Dunaway si Peter Ustinov fac filmul sa mearga, dar de un farmec irezistibil este David Suchet, chiar si in rolul inspectorului Japp...
vezi doar sa nu afle INTOLERANTUL notorious, ca el e pornit rau impotriva hindusului.
iar mie mi-a placut 'the 6th sense' (grozav ! desi titlul a ajuns sa sune ca o masina de spalat) si nu mi-au placut celelalte. ha ! :P :)
Se poate dezvolta aici: http://www.cinemagia.ro/forum/viewtopic.php?t=5203&hist=0 ;)
aditza2004
06 Feb 2005, 22:48
6 feb 2oo5 ora 20:30 Ocean's Twelve - 8/10....un film dragutz...care daca ar fi comparat cu primu...ar fi muuuult mai putzina actiune...dar o poveste mai buna...eu spun ca e un film care merita vazut.
Candidat la Oscar la categoria Clint Eastwood: Milion Dolar Baby. 1/4*film baby convinge antrenor, 1/4 se antreneaza, 1/4 se bate, 1/4 sta paralizata in spital. Speram sa vad ceva revolutionar pentru un film cu asemenea plot dar a fost penibil. Toate cliseele de la Rocky&Co se regasesc in filmul asta.
Cube Zero. Nu aveam asteptarile prea ridicate dupa Hypercube dar despre filmul asta pot spune ca a fost ok. Nu-mi pare rau dupa timpul, nu m-am plictisit deloc in timpul vizionarii.
Dear Frankie. Un film ce merita vazut. Pate prea emotional pentru unii dar realizarea si actorii te pot face sa-l urmaresti cu placere chiar daca nu esti mare fan al genului dar vrei ceva mai deosebit...mai ales dupa ce iti faci plinul cu filme ca cele pe care le-am amintit mai sus.
kill bill vol1 urmat de kill bill vol2 10/10
capodopera? per total da, mai ales vol1, revazut pt a 11a oara
volumul2, desi priceless masterpiece se dovedeste, revazut a contine cel putin 2 iesiri aiurea in decor: cand tarantino intra prin efractie peste personajul lui bill si incepe sa aiureze dsp cat ii plac comics-urile si superman care e defapt suepererou cu norma intreaga, si bl, bla bla....
si faza de pe genericul final cu mammy patetismul asta l-am ignorat first time
totusi.... povestea lui o-ren-ishii (poate e doar un moment de ratacire dar vol1 e al lui o-ren) epidoul cu pai mei... god...
si totusi, abia acu inteleg pentru prima oara de ce zicea un amic ca ar cam fi just the gadgets and nothing more
pt. flav:
nu sunt critic de film si nici nu-mi dau impresii de mare cunoscator. pur si simplu notez dupa cum am simtit eu ca trebuie notate aceste filme, care m-au "atins" placut, fiecare in felul lor.
pe langa asta, pun pariu ca ar mai fi o gramada de lume care ar fi de acord cu ratingurile mele, precum si alta gramada care ar fi de partea ta.
acum am si eu o mica itrebare pt tine: tu in afara de nasul , ce film ai marca cu 10/10? am observat ca tu esti ca profesorii aia imbecili care sustin ca zecele e doar al lor...
cat despre izolarea la tara..... asta a fost o inceracare de jignire sau ce?
nici daca as locui la tara nu m-ar ataca replica asta a ta.....mai incearca.
Hehe.... @apartament104 , nici eu nu sunt. nu zic ca nasul e 10/10, nasul e singurul film care are 9/10 din partea mea, apoi filmele de Shyamalan 8,5/10. dar 10 nu dau la nici unul pentr ca s-ar putea un film care inca nu l-am vazut sa fie cu 10% mai bun decat astealalte [poate un film mai vechi de spielberg... nu le-am vazut pe toate...]
Tu ajungi sa dai la vreo 15 filme 10, apoi incepi sa faci diferenta intre ele daca stai sa le analizezi, si vei vedea ca nu e chiar asa simplu, oricum, si faza cu ratingurile in general nu e asa simpla... un film poate insemna mai mult pentru o persoana decat pentru alta, de asta sunt critici de film, si cinefili :), eu poate sunt cinefil, cu obiectivismul unui critic.
Si stai lejer, nu incerc sa te jignesc, chestia aia a fost despre izolatie, adica poc , 10/10 la 2 filme direct, ma gandeam ca nu ai mai vazut filme [si acum glumesc]. sa nu te superi...
Anyhow....
The Core 6,5/10 [tinde sa fie comercial, hillary swank e o cretina.[parca tot timpul e constipata si in nevoie de sex]-nu comentez, nu raspund de ce...].
Longshot
07 Feb 2005, 07:35
ray 7.5/10
biopic realizat dupa manual.fara prea multe sclipiri artistice, dar povestea si muzica lui ray charles sunt prea bune, si duse prea bine in spate de jamie foxx pentru a nu iesi ceva bun.si a iesit.
sustin in continuare pe aviator pe 27 feb, dar jamie foxx a facut-o lata rau cu asta, si merita best actor.nici nu banuiam ca are asa ceva in el, in special dupa filme ca held up sau booty call (chiar si collateral sau any given sunday)
cherryblossom
07 Feb 2005, 08:43
... mai ales vol1, revazut pt a 11a oara...
serios? dar de ce?
tailgunner
07 Feb 2005, 09:06
Out of Sight (re) 8.5/10, cu care Soderbergh a gasit filonul exploatat magistral in Ocean's. Aia care traduc titlurile filmelor in romana had better dig a deep hole, crawl in it and die, ca "Pasiune periculoasa" suna rau a B-movie (unul cu Eric Roberts, de pilda)
Minority Report (re) 8/10. Clean, crisp, sci-fi thriller, desi cu obosite racursiuri "psihologice" (I lost my son so I'm gonna make sure this doesn't happen to ANYONE, EVER AGAIN; I lost my mum so I'm gonna help the guy who lost his son make it right; I also lost my son, I left my husband but I'll go back and stand by him and we'll be reunited).
Gaandalf
07 Feb 2005, 09:09
kung fu session ...
Fist of Legend
The Legend Of The Drunken Master
Hero
Ong Bak
Crouching Tiger, Hidden Dragon
Iron Monkey
Police Story 1,2,3
others:
Incredibles 10/10 - superb
AvP - am incercat shi n-am rezistat...
crissis
07 Feb 2005, 09:36
Europa lui lars von trier
danezul e inegalabil in a spune o poveste neverosimila cu aerul cel mai firesc. un tren, penumbra, werewolves nazisti, culoarea folosita sugestiv intr-o pelicula predominant alb-negru, o tipa [barbara sukowa, lola lui fassbinder], singe, penumbra, sabotaje. plus vocea lui max von sydow.
incredibile secventa "examenului" [birocratia indestructibila, mecanismul e dereglat dar continua sa functioneze in orice conditii, ma intreb ce ar fi zis eugen ionescu despre asta] si scena inecului.
notorious
07 Feb 2005, 11:41
remake-ul e de rahat. filmele pt. cinema la fel. cele pt. TV cica sunt intr-adevar divine nu le-am vazut p-alea pt. TV ca n-am de unde da' cele japoneze pt. cinema sunt cat-de-cat interesante sa zicem... remake-ul e sub orice critica
ca tot veni vorbe de remake-uri....
'vanilla sky' - cat sa-i dam, night ? 4/10 sau mai putin ? pt ca vizionat a doua oara dupa 'abre los ojos' este J.A.L.N.I.C. what do you think ? ;)
Nightwane
07 Feb 2005, 11:44
remake-ul e de rahat. filmele pt. cinema la fel. cele pt. TV cica sunt intr-adevar divine nu le-am vazut p-alea pt. TV ca n-am de unde da' cele japoneze pt. cinema sunt cat-de-cat interesante sa zicem... remake-ul e sub orice critica
ca tot veni vorbe de remake-uri....
'vanilla sky' - cat sa-i dam, night ? 4/10 sau mai putin ? pt ca vizionat a doua oara dupa 'abre los ojos' este J.A.L.N.I.C. what do you think ? ;)
4???? Cine dracu' e asa de darnic cu bucata aia de diaree? un -78 e suficient.
Saw - 3/10: what a cute little piece of crap! :x Suportabil daca vreti sa va reamintiti de Danny Glover si Cary Elwes, desi nu prea straluceste niciunul.
Light It Up (1999) - 7/10
Tuck Everlasting (2002) - 7.5/10
Mindhunters (2004) - 7/10
Alone in the Dark. Mai bine (re)jucati joculetul ala vechi (preferabil 3-ul) ca aveti mai mult de castigat. O porcarie de film ce continua seria AvsP, ResidentEvil...
Sm�agol-Gollum
07 Feb 2005, 22:09
the divine secrets of the Ya-Ya sisterhood - 7/10
vBulletin® v3.5.8, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.