Arta gătitului
Am observat că de multe ori s-au scris comentarii legate de reţete şi pentru că sunt convinsă că am putea să dezvoltăm subiectul... hai să avem şi unde. :P
În acest moment sunt ajutor de bucătar* la făcut mucenici la cuptor. Am rugat-o ieri pe bunica să se îndure de poftele mele, iar acum... aştept să se dospească şi apoi îi pot modela şi băga la cuptor. :) _______________ * eu fac, bunica dictează |
mie-mi place "ciorba" de macinici din sud :D
|
zi-i ca-i faci la schimb supa crema de conopida
|
daca tot vorbim de mancare, imi recomanda cineva o cura buna de slabire?:-?
|
cel mai bun mod de a slabi este sa mananci in cantitati reduse si cat mai sanatos + miscare, restul curelor sunt niste tampenii cu care iti distrugi organismul :)
pentru multi asta cu mancatul mai putin + miscare e o metoda la care renunta usor, dar sfatul meu este sa o urmezi pentru ca e cea mai buna si desi la inceput probabil e mai greu, in timp te vei obisnui si ti se va parea o alegere buna ca tot suntem la capitolul gatit ... incearca sa faci din gatitul de mancaruri cat mai sanatoase o arta... nu trebuie sa gatesti neaparat doar ce au gatit ai nostri, exista foarte multe retete din care poti sa alegi unele noi |
Originally Posted by keepwalking:
|
O reteta pentru ingrasat nu aveti? Oricit bag in mine, tot ca Masinistul arat...
|
am auzit ca un pahar de bere baut dimineata pe stomacul gol, timp de cateva luni, face minuni :) din pacate nu as putea sa zic ca am si verificat metoda :)
|
Da eu ma imbat si de la o jumate de pahar (pe stomacul plin).:-<
|
Originally Posted by StefanDo:
face minuni la burta |
Originally Posted by Windom:
Daca arati ca Masinistul n-o sa ajungi niciodata gras, in schimb poti sa pui masa musculara pe tine. Iti recomand si tie revista "Culturism", scrie-i lui Florin Uceanu, te rezolva el. |
Prima tură e la cuptor, a doua aşteaptă.
La mine gătitul [în special când am de făcut prăjituri] mă relaxează... e cea mai bună terapie. :) |
Mie imi place sa gatesc pentru prieten si eventual amici care vin pe la noi :D Daca as gati doar pentru mine cred ca ar iesi mai naspa .
|
specialitatea mea sunt cartofii carbonizati:P
|
eu am 62-64 de kile de vreo 13 ani, sper sa nu-mi creasca fundul cand sar de 30 :D
|
Pentru slabit, ideea e sa arzi mai mult decat bagi in tine. Organismul depoziteaza caloriile de care nu are nevoie sub forma de grasimi. Din astea ia in vremuri de restriste, ca de exemplu cand faci efort fizic mai mult decat de obicei. Depinde si de metabolismul fiecaruia si de stilul de viata, dar in principiu cativa kilometri zilnic alergare usoara dimineata si evitarea produselor cu continut mare de calorii plus o cina slabuta cu cateva ore bune inainte de somn dau rezultate miraculoase.
Asta e valabil la masculi, ca-i testata pe mine asta-vara/toamna, cu specificatia ca eu am inlocuit alergarea usoara zilnica dimineata cu inot din cand in cand si deplasare cu bicicleta sau pe jos. La 1,82m - de la 95kg in iunie '09 am ajuns de Craciun la 84kg, in conditiile in care sunt bautor inversunat de bere! Cei care sunt foarte slabi n-ar trebui sa-si doreasca sa puna pe ei grasimi, ci, asa cum spunea si Neuptolem, sa-si dezvolte masa musculara. Iar pentru asta exista exercitii specifice - flotari, genuflexiuni, tractiuni, lucrul la diverse aparate cu greutati etc. Ceva mai ON: ma apuc de facut aluatul pentru mucenici. :D |
da' ieri ce-ai păzit?
|
Ieri am fost after Oscars. :D
|
Originally Posted by keepwalking:
N-ar fi bine sa faci un topic numai cu asta, eventual si sfaturi de fitness? |
Eram în bucătărie şi îmi mâncam cina, o cană cu lapte alături de pâine cu gem. Mă vede vară-mea şi mă întreabă "dar tu nu vrei să mănânci nimic?" =))
Răspunsul meu fiind: la tine mâncarea e de la friptură în sus? |
Mie imi place foarte mult sa gatesc...mai putin sa mananc. Imi place atat de mult, in special partea dulce a artei culinare incat fac acum un curs profi de cofetar patiser. Abia astept sa fac practica la laboratoare.
|
Tot ce stiu sa fac este o salata foarte bunacu salata verde, ciuperci facute in tigaie cu putin unt, telemea de bivolita, rosii si ulei de masline si oregano. Atat.
Mi-ar placea la nebunie sa invat sa fac supe creme - de ciuperci, sau de broccoli sau de legume. Imi e imposibil, am incercat de 3 ori a iesit atat de oribila incat am aruncat-o la toaleta. Nici macar pisica nu s-a apropiat sa miroasa. |
Eu iubesc sa gatesc! Ieri seara am facut la cerere vreo 90 de gogosi mici (ca-s mai dragute) din care cam jumate s-au dus. Sunt curioasa daca mai gasesc ceva cand ajung acasa. Azi o sa fac rapid un spanac cand ajung acasa, mai am si supa de rosii si maine e zi de fasole cu ciolan, una din preferatele familiei.
|
eu stiu sa fac salate si... atat....
|
Originally Posted by illotempore2002:
suna bine salata asta :-? |
facut aseara supa crema de conopida, e f. simplu daca ai blender
o conopida mare taiata buchetele, pusa la fiert cu doua lingurite de sare. dupa ce s-a fiert (si racit) blender pana se omogenizeaza (mie-mi place mai "teapana", asa ca renunt la aproape toata apa de la fiert), apoi iar in oala la foc ffff mic. alaturi se topesc 100 de grame de unt si se ingroasa cu o lingura-doua de faina (atentie la cocoloase), dupa care se omogenizeaza cu supa de conopida. Se mai tine pe foc 15 minute, amestecand des, sa nu se prinda. la sfarsit piper alb, sare si o legatura nu foarte mare de patrunjel, taiat marunt-marunt. |
Originally Posted by StefanDo:
|
nu e cam grasa? 100 de grame de unt...hmmm:-?
|
Ma duc sa-mi iau un hamburger. Frigiderul e gol.
|
Originally Posted by Neuptolem:
|
Dar salata de conopidă? [făcută cu maioneză şi e asemănătoare cu salata de vinete]. =P~
P.S. Caloriile se adună oricum, ar fi prea ciudat să le tot socotesc la fiecare îmbucătură. :P |
Originally Posted by vave:
|
Originally Posted by Judex:
Te referi la mine sau în general? :-? |
Originally Posted by keepwalking:
Eu am avut perioada mea de fanatism in care mancam impreuna cu prietenul meu de atunci un pachet de unt pe zi, pt multe, multe luni, cu paine integrala.....eram efectiv disperati, orice ne gateau parintii zacea in frigider saptamani in sir :D si nu, nu m-am ingrasat sau ceva :) |
n-am probleme legate de colesterol si greutate, deci chiar nu ma uit la ce (si cat) pun in mancare :)
oricum, neajutat mananc supa aia intr-o saptamana... |
Gizaz, Stef, esti femeie ?????
@vave In genere |
nu, judex, nu sunt femeie, ci doar nu obisnuiesc sa mananc DOAR supa crema de conopida in fiecare zi
|
Yummy! ;)
|
Originally Posted by illotempore2002:
Ultima descoperire, ca sa zic asa: cica untul face mai bine la colesterol decit uleiul de masline.:| Me too, un pachet pe zi - lejer. (Si n-am nici pe Dracu' - decit 97de kg (la 1.80), inima e varza, si nici cu plaminii nu ma simt prea in regula:-? , da' in rest e bine!:) ) |
Bullshit, bro!
|
StefanDo, buna buna aia de conopida. Dar de dovleac ai mancat? E preferata mea supa crema.
|
Poti sa iti faci lasagna cu spanac, rosii si branza. E sanatoasa si buna. Nu mai sta asa un an murind de pofta!:)
|
Originally Posted by Judex:
Originally Posted by MariaMona:
|
Originally Posted by Dragomara:
Oamenii de rând trăiesc ca să mănânce şi să bea. Oamenii de valoare mănâncă şi beau ca să simtă că trăiesc. Zise Socrate. |
Si muri, bind cucuta...:D (Am ramas cu sechele de la Povesti...:( )
|
Socrate nu e mort. Socrate se transforma.
|
Mai gata cu off topicul!
Ştie cineva cum se fac papanaşii? :D |
pai nu-i reteta de gogosi? ti-o da mona... :)
|
Eram curioasă cum fac alţii/altele, nu sunt chiar gogoşi. :P
|
Wow, toata lumea gateste conopida, de parca asta i-ar fi sezonul.
Aseara am facut si eu, la cuptor, buna zic, dar n-am mai mincat, deja era trecut de 11 noaptea cind a fost gata. Am uitat-o putin cam mult la cuptor pentru ca vedeam un film in timpu asta, film excelent de altfel, pe care vi-l recomand cu caldura - White sheik al lui Fellini, primul film regizat singur, dar atit de fin ironic si fiecare personaj si imagine conturate perfect. Cel putin scena in care sotul vine sa-si recupereze sotia de la spital/sanatoriu si ea plinge intr-un colt al camerei iar el plinge cu niste sunete dubioase stind pe pat, adus de spate, cu spatele spre ea e geniala iar spectatorul care pina atunci poate incerca compasiune pentru sotul disperat sau pentru sotia victima a infantilitatii si foiletoanelor de dragoste promovate in reviste, nu poate decit sa izbucneasca in hohote de ris in fata unei scene atit de absurde. Revenind la conopida, acum mi-am dat seama ca am uitat s-o "oparesc" sau s-o dau intr-un clocot cum se zice, deci am pus-o cruda intr-un vas de iena, un strat, apoi am presarat brinza sarata, apoi alt strat de conopida si brinza sarata din nou, dupa care am batut 2 oua cu smintina pe deasupra si asta a fost tot gatitul meu. Cred ca a iesit buna desi e putin inegrita. |
All times are GMT +2. The time now is 22:38. |
Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.