Dictionar TIFF
4 – Rusesc, dupã Koktebell de anul trecut, premiat cu Marele Premiu, prima jumãtate remarcabilã, a doua, siktirizantã
AperiTIFF – Publicaþie oficialã a Festivalului Internaþional de Film Transilvania scrie pe ea. De 8 pagini, anunþã în fiecare dimineaþã a festivalului diferite happening-uri
Axe – Brand vãzut adesea pe diferitele individe cu un piept considerabil îmbrãcate în negru, care se plimbau la party-uri împãrþind mostre
Branea (Matei) – Mereu prezent în AperiTIFF, îmbogãþind vizual, intelectual, (mini)ziarul
Calvarul – Film underrated de Fabrice Du Welz care considerã ieºirea spectatorilor din salã o victorie. Deloc despre condiþia artistului, cum explica un individ suspect din juriu
Cinemagia – Premiul cel mai arãtos ºi simpatic. Fãcut din sticlã
Dark Horse – ªi Dagur Kari. ªi câºtigãtor al premiului Cinemagia. Alb-negru, dar bogat în nuanþe, ramâne în minte dialogul iniþiatic, cu cei 7 dolari în 4 ani
Fu cking – De 9 ori în(tre) 9 cantece, the gay way în Fantasma ºi Un año sin amor, individual în Wrong, profesional în A Hole in My Heart, zoofil în Calvarul, pedofil în Palindromuri ºi neomenesc, dar mai uman decât cu oameni în Strings
Hotel – Copil rebel al TIFF-ului, nu s-a înþeles cu nimeni ºi nimeni nu l-a înþeles, regizorul, care e de fapt regizoriþã, declarând apoi cã nu era nimic de înþeles
Jeg – Hotel, Private, 2/3 din Trei ºi majoritatea Umbrelor (scurtmetrajele)
Love – Toþi regizorii declarau cã filmele lor sunt despre dragoste, inclusiv Todd Solondz ºi Lukas Moodysson cu Palindromes ºi, respectiv, A Hole in My Heart. Trendy
Muncã – Depusã în cantitãþi industriale ºi admirabil de cãtre echipa TIFF, care a fãcut ca majoritatea evenimentelor sã decurgã smoothly
Non-Stop – Nu existã în Cluj! Oraºul e cuminte ºi doarme noaptea. Pâna ºi Insomnia se închide la ora 01:00.
Palindromuri – Al lui Todd Solondz, surprinzãtor de bun filmul ºi de simpatic tipul
Re
ublik – Cel mai miºto party, cu muzicã bunã, bãuturi bune ºi oameni cel puþin la fel de buni. ªi aºa e ºi revista.
Revelaþie – Nae Caranfil, pentru cea mai cool prezenþã de la TIFF, Mãdãlina Roºca, pentru cea mai sociabilã fiinþã ever to walk the Earth, Moartea Domnului Lãzãrescu pentru o treaptã urcatã de filmul românesc ºi Fraþii Quay pentru un festin vizual incomparabil ºi inimitabil
ªoc – Element comun al filmelor TIFFiene, cuvânt mereu prezent în descrierile filmelor din program
Visul Ceh – By far cel mai bun documentar din festival
Asta e al meu. Imi pare rau ca nu s-a publicat. De-asta m-am si oferit sa-l scriu eu, pentru ca imi imaginam ce-o sa scrie christi. Asta e