Go Back   Cinemagia Forum > S.F.ilm: dincolo de realitate

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 24 Aug 2004, 13:58   #1
ovidiu bufnila
Veteran

ovidiu bufnila

muzica bestiala in filmele SF

Sute si sute de filme science fiction ne-au tinut cu sufletul la gura. Ceea ce impresioneaza este insa si muzica din filmele SF. Copilul Ovidiu Bufnila se da in vant dupa muzica din Star Wars! E bestiala, de exemplu, scena muzicala de JAZZ din barul unde tocmai aterizeaza Luc!
Va invit sa dezbateti unele aspecte interesante si chiar stranii despre muzica din filmele science fiction. Putem vorbi si despre pragurile subliminale?

http://www.olimpiadelecomunicarii.ro...fb4705 9fe3a3
Old 24 Aug 2004, 14:16   #2
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Dk eshti fan Star Wars - e bine... am incredere in ce scrii. Dar revista cum pot sa pun shi eu mana pe ea ? Eu sunt din Constantza shi la noi activitatea aceasta numita cinematografie nu este moarta ci in stare de descompunere.
More info please...

Apropo de filmul SF ... muzica din Event Horizon era in perfecta ambianta cu scenele care se derulau shi care recunosc k m-au facut sa-mi fie frica.
Ash mai adauga : main theme-ul de la Super Man care de fiekre data knd o auzeam in film (oricat de banal ar fi el ptr vremurile noastre) mi se zbarlea parul pe mine.

Oricat de mult ash incerca sa ma conving k orice film fara muzica ar fi la fel de bun ... m-ash mintzi pe mine insumi. O sa intrebatzi de filmele mute care din cate imi amintesc sunt unele destul de reushite... Chestia este ca nu imi place sa traiesc "prea" mult in trecut. Ar fi fost LOTR acelashi film de nota 10 (parerea mea) fara muzica aia ? Niciodata!

Ar mai fi fost Star Wars la fel fara muzica lui John williams - shi k tot l-am mentzionat sa nu mentzionez shi Indiana Jones shi acea coloana sonora inconfundabila care l-a facut faimos pe Ford ?

Vreau sa mai adaug (deshi putzin off topic)... muzica din Fight Club ... care are fragmente din jocul Star Craft ... soundtrackul 10/10.
Fara muzica ... filmele ar fi nule.
Old 24 Aug 2004, 21:42   #3
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Ma bag, nu ma bag... Haý ca ma bag...

Incep cu Star Wars. Dincolo de faptul ca John Wýllýams rules, muzýca dýn Star Wars e una dýntre cele maý bune compozýtii nu numaý de fýlm, dar sý dýn ultýmii 50 de aný sau asa.

Despre alte fýlme nu þtiu ce sa zic... De Blade Runner nu stýu sa fý avut cýne-stýe-ce muzýca, "Close Encounters Of the Thýrd Kýnd" are cateva note clasice, ýar celelalte Spýelberg-urý ("Jurassýc Park", "A.I.", "Mýnorýty Report") sunt tot cu John Williams, decý e clar! (desý Shubert ýn "Mýnorýty report" e super!)... Asa ca eu o sa trec la Kubrick sý melanjul se Strauss, Strauss, Lýgetý sý "Daýsy" dýn "2001" sý cel de Beethoven, Rossýný sý Gene Kelly dýn "Portocala mecanýca". Superbe, de altfel...

Parca "Contact" avea nýste chestýý bune pe generýcul de fýnal...
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Aug 2004, 10:37   #4
Semaca
Veteran

Semaca

MinRep, nu m-asteptam sa nu mentionezi ce se aude in deschiderea Odiseei Spatiale 2001!!

Woody Allen
Semaca is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Aug 2004, 12:13   #5
raven88
Senior

raven88

Originally Posted by MinRep:
De Blade Runner nu stýu sa fý avut cýne-stýe-ce muzýca

What is wrong with you??? Vangelis a realizat o coloana sonora impresionanta pt acest film...
Fire walk with me!
raven88 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Aug 2004, 12:08   #6
MinRep
Legend

MinRep

Originally Posted by Semaca:
MinRep, nu m-asteptam sa nu mentionezi ce se aude in deschiderea Odiseei Spatiale 2001!!
Te referi la Strauss sau la Ligeti?
Old 30 Aug 2004, 12:13   #7
MinRep
Legend

MinRep

Originally Posted by raven88:

What is wrong with you??? Vangelis a realizat o coloana sonora impresionanta pt acest film...
Pe mine nu m-a prea atras, desi imi place Vangelis... Sau poate au trecut prea multi ani de cand am vazut filmul...
Old 13 Sep 2004, 09:27   #8
ovidiu bufnila
Veteran

ovidiu bufnila

Ce imagine aveai in minte?

Gaandalf,
Ce imagine aveai in minte cand ti se zbarlea parul?

Originally Posted by Gaandalf:
Dk eshti fan Star Wars - e bine... am incredere in ce scrii. Dar revista cum pot sa pun shi eu mana pe ea ? Eu sunt din Constantza shi la noi activitatea aceasta numita cinematografie nu este moarta ci in stare de descompunere.
More info please...

Apropo de filmul SF ... muzica din Event Horizon era in perfecta ambianta cu scenele care se derulau shi care recunosc k m-au facut sa-mi fie frica.
Ash mai adauga : main theme-ul de la Super Man care de fiekre data knd o auzeam in film (oricat de banal ar fi el ptr vremurile noastre) mi se zbarlea parul pe mine.

Oricat de mult ash incerca sa ma conving k orice film fara muzica ar fi la fel de bun ... m-ash mintzi pe mine insumi. O sa intrebatzi de filmele mute care din cate imi amintesc sunt unele destul de reushite... Chestia este ca nu imi place sa traiesc "prea" mult in trecut. Ar fi fost LOTR acelashi film de nota 10 (parerea mea) fara muzica aia ? Niciodata!

Ar mai fi fost Star Wars la fel fara muzica lui John williams - shi k tot l-am mentzionat sa nu mentzionez shi Indiana Jones shi acea coloana sonora inconfundabila care l-a facut faimos pe Ford ?

Vreau sa mai adaug (deshi putzin off topic)... muzica din Fight Club ... care are fragmente din jocul Star Craft ... soundtrackul 10/10.
Fara muzica ... filmele ar fi nule.
Old 22 Oct 2004, 13:46   #9
ovidiu bufnila
Veteran

ovidiu bufnila

Vangelis

Vangelis e bestial! ma intreb cum ara arata un film SF dupa Oceanic.

Originally Posted by raven88:

Old 23 Oct 2004, 13:24   #10
emaneul
Novice

emaneul

He

Mie mi-a placut muzica de la sfarsitul filmului "Seniorii Spatiului" ( Space Cowboys). Cum au reusit mosnegii aia sa ajunga in spatiu , ala da film SF.
emaneul is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules