Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 21 Apr 2007, 15:37   #21
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by pantagruel:
pitbull (lichidat total in doar 3 cuvinte)
Vai de mine! :shock: Si mie de ce nu mi-a spus nimeni? :huh: Acu' ce tre' sä fac, sä mä solidific la loc? 8) Si de-acolo, sä mä sublimez într-un gaz...? Hmm, îmi place cum sunä! :happy: Voi studia problema. :sleep:
ce ai zice, domnule als, de un topic pre numele lui "un film intr-un rand"?
Cred cä domnul ALS va zice cam la fel ca domnul Pitbull: ideea e excelentä si-ti revine onoarea de a lansa acest topic, la "Film în general".
(mai "scurta, austera si la obiect - fara inlofituri", decat atat nu pot pt ca sa spui)
Pentru rectificäri, ai functia "Edit" - dreapta-sus.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Apr 2007, 15:45   #22
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

s pare k nu-mi ramine decit sa ma repet (pt cei kre n-au citit cartzoiu zis 'd c vdm filme' - NU e un repros, ci o constatare!): am scris acolo k idealu meu d cronik e aforismu
in sensu k NU (in niciun caz!), nu vad cronik d film k p una din 'artele frumoase' - hell no! e cva mult mai modest (si e bina sa ramina asha!), ea face parte din specia txtelor utilitare, k atare nu tre sa atraga atentia asupra ei cu orice pretz; dar poate fi eleganta - da, expresiva - desigur, concentrata - neaparat!
deci - un aforism

dar dif d gust dintre mine si ex-studentu meu (eu cu aplecaciune pt avangarde & experimente, convins k filmu e mai aproape d artele vizuale, el mai asezat, mai bourgeois, convins k filmu e mai aproape d literatura...) nu ating niciodata cratitza fierbinte a pasiunilor ucigatoare pt k eu, mai flegmatic din fire, imi spun k - at the end of the day - 'it's only a movie':
nu merita sa-ti dai viata pt el si - MAI ALES! - nu este substitut pt viata!!
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Apr 2007, 15:50   #23
marx
Guru

marx

in loc sa scrii mult si sa gandesti putin, gandesti prelung si scrii infim.
"multum in parvo" spuneau latinii, adica mult in putin, dar nu se specifica nicaieri dimensiunile sinapselor...

Quote:
(desigur, nu va mai aduce a critica, ci a ghicitoare. si ce e rau in asta?)
daca ai dat-o in cimilituri iti anulezi tot ce-ai afirmat pana acum.

ps: apropos, ai terminat liceul?!
marx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Apr 2007, 17:53   #24
pantagruel
Junior

pantagruel

chiar ma intrebam cand mi se va da la gioale si voi incasa si prima sudalma in cap?
multumesc, nene marx.
insa discutia era daca putem fi mai scurti, nu mai grosolani. dar se pare ca la voi la academie se chiuleste pe rupte.

pitbullule, merci si matale, dar nu cred ca sunt in stare sa pastoresc un topic (ti-l incredintez cu placere, oricum nu imi apartine chiar mie ideea. ba, vad ca als a fost cu un pas inaintea lui palahniuk)

inteleg, domnule als, ca i-ai fost profesor copilului teribil si povestasului de cinema, gorzo.
pai nu e rau cand elevul isi depaseste invatatorul, iar cei doi ajung mari maestri. (dilemateca e acum cine e mai atras de partea intunecata a fortei)
pantagruel is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Apr 2007, 17:58   #25
marx
Guru

marx

chiar ma intrebam cand mi se va da la gioale si voi incasa si prima sudalma in cap?
multumesc, nene marx.
insa discutia era daca putem fi mai scurti, nu mai grosolani. dar se pare ca la voi la academie se chiuleste pe rupte.
nu mai poza in victima ca oricum n-o sa pari mai dajtept.

ps: si cred ca n-ai inteles o kestiune: andrei gorzo scrie bine, dar nu scrie adecvat...
Old 21 Apr 2007, 18:07   #26
pantagruel
Junior

pantagruel

am inteles de mult ca asta era problema ta, ca am zis ceva de gorzo.
gorzo este preferatul meu, am mai repetat-o de cateva ori. dar nu sunt intotdeauna de acord cu el.

iar cu matale imi pierd vremea degeaba, ca numai chef de cearta nu am.
asa ca poti sa spui ce si cum vrei. nu meriti atata oboseala, of... fanule.
(si vezi ca juvetii aia ai tai iar se duc de rapa. apropos, a terminat vreunul din echipa voastra clasa a 8-a?)
Old 21 Apr 2007, 18:08   #27
Lecart
Guru

Lecart

Eu sunt venit pe forum de curand, si ma intrebam: se intampla adesea ca in topicurile dedicate filmelor sa se vorbeasca mai mult despre critici?
Lecart is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Apr 2007, 18:29   #28
marx
Guru

marx

am inteles de mult ca asta era problema ta, ca am zis ceva de gorzo.
vorbesti din balarii, zarzavatule!
Old 21 Apr 2007, 19:22   #29
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Lecart:
Eu sunt venit pe forum de curand, si ma intrebam: se intampla adesea ca in topicurile dedicate filmelor sa se vorbeasca mai mult despre critici?
Dupä cum vezi, se vorbeste mult si despre legume si zarzavaturi!
...Dar, da, se întâmplä uneori - dacä vine vorba. Teoretic, ar fi "off-topic", dar dacä nu se-ajunge la înjurat grav Dumnezeul mamii Cafine Central, se trece cu vederea.
Old 21 Apr 2007, 19:48   #30
pantagruel
Junior

pantagruel

domnule pitbull,

ai cumva informatii daca in seara asta chiar putem vedea "vitelul de aur" pe tvr2 (22.10)???
ca ev z il recomanda, dar ghidurile tv dau altul in locu-i...

lamureste-ma, te rog. merci.
Old 21 Apr 2007, 20:56   #31
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Sorry, aber niznaiu. :?
Cä teveul meu îi stricat de ceva ani, si nu m-am ostenit a chema dregätorele sä-l dreagä.
Asa cäci, vorba francezului: vézant et fécant.
(Apropo, ce-o fi având asta cu Iwo Jima, nu-s... Mergea sau la "Vreau sä stiu", sau la "Film în general > Recomandäri TV".)
Old 21 Apr 2007, 21:22   #32
Neuptolem
Banned

Neuptolem

In seara asta e "Dupa-amiaza de caine" cu Al Pacino, pe tvr2, la 23.10, si las' ca-i bine asa , l-am vazut doar odata si aveam 7-12 anisori!

Cum, Mr.Pitbull, un om al filmului are tv-ul defect de 4 ani! Log-line! Taica-meo le avea cu electronica, repara tv-uri, eu habar n-am ce sfat sa dau, dar cred ca s-au ieftinit, sunt tv-uri bestiale acum cu sunet d-ala de cinemau' si costa doar 600 RON-i.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Apr 2007, 21:40   #33
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Send a message via Yahoo to Carmine Galante
Originally Posted by Neuptolem:
In seara asta e "Dupa-amiaza de caine" cu Al Pacino, pe tvr2, la 23.10, si las' ca-i bine asa , l-am vazut doar odata si aveam 7-12 anisori!.
Cred ca l-am vazut de vreo 7/8 ori

Originally Posted by Neuptolem:
s-au ieftinit, sunt tv-uri bestiale acum cu sunet d-ala de cinemau' si costa doar 600 RON-i.
Am luat eu unul acum cu ecran plat, 4 milioane de lei vechi. Sunt de cacat in bani, la metro sunt cele mai ieftine, si de 2 mil.
Carmine Galante is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Apr 2007, 21:42   #34
pantagruel
Junior

pantagruel

vorba ta pitbulle,
s-a prapadit de tot topicul asta. dar ce sa-j faci daca "letters..." a fost atat de impresionant incat s-a metamorfozat fara sa isi dea nimeni seama in "scrisorele..." (despre nimicuri)

oricum, daca totusi ar da tvr2-ul "vitelul de aur", ala al lui ilf si petrov, ar fi nemaipomenit. abia astept sa-l vad pe si ecran pe inegalabilul ostap bender. ce personaj... ce hotzoman, nu mai gasiti nicaieri asa ceva.
Old 06 May 2007, 22:10   #35
Coshava
Veteran

Coshava

Originally Posted by Lecart:
Flags of our Fathers mi-a placut mai mult, mi se pare mai reusit.

Ca pãrere personalã - cred cã "Letters from Iwo Jima" a fost mult mai reuºit ºi poate ... hmmm ... cum sã zic sã nu sune aiurea ... coerent ? închegat ? Aºa ceva. :?

În "Flag of our fathers" cred cã pendularea între prezent, momentele din trecut "din afara" luptei ºi lupta propriu-zisã nu a fost dozatã/þinutã în frâu cum trebuie ºi au cam transformat filmul într-o varzã pe ici pe colo. :oops:
Pe când povestea din partea japonezã a fost aºa ... pe motive istorice ( doar 1% din luptãtorii japonezi de acolo au fost capturaþi de americani/au supravieþuit bãtãliei ) ...mai simplu de circumscris unor coordonate clare, simple ºi fãrã fisurã - lupta propriu-zisã ºi unele preparative/decizii preliminarii ale sale.

Plus de asta ideea principalã ( sau na ... una din cele principale ) din combinaþia celor douã filme mi se pare totuºi un pic discutabilã sau mie unul cel puþin nu mi-e aºa uºor sã o înghit : soldaþii de rând sunt opuºi prin conduita ºi suferinþele lor în ambele filme dezinteresului ºi lipsei de umanitate în ultimã instanþã a "factorilor de decizie" - în cazul japonezilor incapacitatea Înaltului Comandament Imperial e dublatã de o fanaticã ºi criminalã ( ºi ºi ineficientã per ansamblu !! :sick: ) folosire propagandisticã a vechilor principii ale samurailor, complet depãºite în contextul modern, în cazul americanilor de veºnica ºi cinica raportare la bani, profit, emisii de obligaþiuni º.a.m.d. - dar chiar aºa clarã sã fie aceastã echivalenþã ? :?

Sorry de deranj la o adicã ...
Coshava is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules