Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Vreau sa stiu

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 10 May 2002, 15:44   #1
vincent vega
Junior

vincent vega

Cine are sau cine stie de unde pot face rost de "Videodrome"?
Multumesc.
vincent vega is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 May 2002, 11:01   #2
christi
Guru

christi

Send a message via Yahoo to christi
Si pe mine m-ar interesa Videodrome... e unul din putinele filme de Cronenberg pe care nu le-am vazut...
si inca ceva: stie cineva vreun site de unde se poate lua "Camera"? (un scurtmetraj facut de Cronenberg in 2000 si de care am auzit ca se gaseste numai pe net)...

Aseara am vazut pt prima oara Crash... super ciudat si super interesant filmul...
christi is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 May 2002, 18:56   #3
vincent vega
Junior

vincent vega

Christi, mie mi-au placut la nebunie Dead Ringers (Inseparabilii - cu J.Irons), Crash Musca, M. Butterfly.
Ce e fascinant si deopotriva atotprezent in opera acestui regizor canadian specilaizat pe filme horror de buget mic (la inceput) e acea obsedanta si ciudata fuziune a metalului si organicului, a realului si imaginarului, a prefacerilor corporale omenesti in general.
Tu ce zici??
vincent vega is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 May 2002, 15:46   #4
christi
Guru

christi

Asa e. Treaba cu realul si imaginarul se vede cel mai bine in eXistenZ, filmul meu favorit al lui Cronenberg. Care chiar daca este filmat cu un buget mult inferior lui Matrix, ca valoare cinematografica nu este deloc sub acesta.
Old 13 May 2002, 16:00   #5
Poison
Veteran

Poison

Dintre toate, mi-a placut Musca si Dead Ringers, dar Crash mi s-a parut absolut inutil. Poate n-am priceput eu ce voia sa spuna... Cine ma lumineaza?
Poison is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 May 2002, 13:44   #6
Amyd
Guru

Amyd

"Crash" e un fel de "Eyes Wide Shut" in varianta cu mai multa violenta si reitereaza tema favorita a lui Cronenberg cu fuziunea organicului cu anorganicul - fie spirituala, fie fizica, incercand sa abordeze si sa imbine doua fetisuri masculine - masinile si sexul, dandu-le o perspectiva noua. In mod sigur nu e pe gustul tuturor, pentru ca e voit expozitiv si voyeuristic, pana aproape de insuportabil. Merita neaparat sa cititi si romanul lui J.G. Ballard (ca de altfel majoritatea operei lui) ca sa vedeti de unde a plecat ideea si unde a ajuns - diferenta e naucitoare.

"eXistenz" datoreaza mult lui Phil K. Dick, al carui stil de a scrie se potriveste ca o manusa pe ceea ce ii place lui Cronenberg sa faca - cred ca daca cineva ar merita sa ecranizeze "Ubik" sau "Time out of Joint", Cronenberg ar fi in pole-position pentru job.

In final, I like him, nu stiu de ce imi aduce aminte intotdeauna de un alt cineast cu "probleme" si anume Peter Greenaway.

Salutari,
Andrei

Amyd is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 May 2002, 16:49   #7
Poison
Veteran

Poison

Thanx, Amyd! :smile: Nu mi-a placut nici Eyes Wide Shut, deci...
Poison is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 May 2002, 20:41   #8
christi
Guru

christi

Astazi are loc la Cannes premiera noului film al lui David Cronenberg, "Spider".

Pentru informatii vizitati site-ul oficial al festivalului,
http://www.festival-cannes.com

Povestea:

Cronenberg revient cette année en compétition avec un film étrange, dans la veine d'Existenz(1999) intitulé Spider
Spider vient de passer une vingtaine d'années dans un hôpital psychiatrique. Il revient �* Londres, dans le quartier de son enfance, pour entrer dans un centre de post-cure. C'est aussi l�* qu'il a vécu une tragédie familiale tellement traumatisante qu'il en a perdu la raison. Pratiquement coupé des autres, s'exprimant par grommellements, remplissant sans cesse d'une écriture illisible un carnet de notes. Spider va tenter de mener une enquête sur le drame qui a changé sa vie, en revenant sur des lieux infectés par sa mémoire en pleine confusion.

INTERVIU CRONENBERG!!!!!!!!

David Cronenberg : Je me suis totalement identifié au personnage de Spider
"Mon attirance pour l'histoire de Spider est étrange. je me suis totalement identifié au personnage. J'ai fantasmé que j'étais une sorte de clochard, de chemineau, qu'on vient de laisser sortir de l'hôpital. et qui a gardé de sa vie des souvenirs très confus. J'ai fini par m'identifier aux épreuves qu'il subit. Je ne vais pas commencer �* m'auto-analyser ; je le ferai peut-être après la sortie du film. je crois que l'analyse - pas une analyse au sens thérapeutique, mais une forme d'analyse créative - du pourquoi de cette attirance, de cette proximité, avec Spider, de la compréhension que j'avais de lui et de ses actes, est �* la base de tout.
A mes yeux, Spider n'est ni un personnage pathétique ni même un psychotique. il est au contraire très humain, très universel, même si son histoire personnelle ne l'est absolument pas. il va également sans dire que j'ai voulu en faire une oeuvre existentialiste."

Sper ca ati inteles, daca nu, iata pe scurt ce a zis: "Atractia mea spre istoria lui Spider este stranie, m-am identificat in intregime cu acest personaj. Imi imaginam ca eram un fel de ciudat, care tocmai a fost eliberat din spital, si care si-a pastrat din viata niste amintiri foarte confuze. (...) Dupa parerea mea, Spider nu este nici un personaj patetic, nici unul psihotic. Dimpotriva, este foarte uman, foarte universal, chiar daca istoria sa personala este departe de acest lucru. Nu e nevoie sa spun ca am vrut sa creez o opera existentiala".

Suficient pt acum :smile: eu abia astept filmul.....
Old 30 Apr 2003, 09:33   #9
blitz43
Guru

blitz43

Sal'!
Acum am descoperit si eu acest thread (spre rusinica mea)
Check this out:
http://freespace.virgin.net/kevin.bishop3/quotes.html
Blame CANADA!
PAREREA MMMMMMMEA!

:lol: (OFF TOPIC "PRIETENII STIU DE CE":
Am vorbit odata cu un amic si mi-a zis ca-i mai bine asa; un MMMMMMMM lung - ciudat imi aduce aminte de unele scandari de pe stadioane - aviz "prietenilor dinamici" 8) ; trebuie sa mai diversific si eu cum pot fonetica celor doua cuvinte, asa pentru originalitate. Da, sunt fan Votcaroiu "Ce se-ntâmpla, domnule?" acest minunat cântaret de hâc-hop din formatia de 5 (*) "Sete Intensa" :oops: ; sunt si fan SANIUTA :wink: . After all, it's a free country (adica asa imi place sa cred)! Ma bucur ca lumea mai cunoaste Constitutia.) Asa ca, ce draq tot frecati menta si VA **** GRIJA? LA MUNCA!!! "
PRIETENII STIU DE CE" :lol: )
blitz43 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules