Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Vreau sa stiu

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 19 Apr 2005, 22:20   #1
Victor M
Novice

Victor M

Send a message via Yahoo to Victor M
Vreau sa fiu regizor

Tuturor ne plac filmele. Mai bune, mai proaste, le privim, si cateodata le judecam. De ceva timp nu pot sa mai am placerea urmaririi unui film pentru ca il "lecturez", cum am mai vazut scris pe aici. Sunt clasa a 10-a dar deja sunt hotarat sa ma fac regizor de film, lucru care cred ca va fi chiar in favoarea mea. Am auzit ca admiterea la UNATC e criminala, ca-ti trebuie cultura generala cat casa si sa fi citit multe carti. Am observat ca la Regie Film si Televiziune, unde vreau sa dau, sunt doar 9 locuri fara taxa, si 5 cu taxa. As vrea sfaturi de la studenti/absolventi/potentiali studenti cu privire la cum as putea sa intru. Trebuie sa fiu o biblioteca mergatoare sau un olimpiadist la lb si lit romana?In ce masura conteaza ce ai in cap fata de inventivitate la admitere? Trebuie sa fiu expert in arta oratoriei sau doar sa ma fac inteles la probele orale?Cam cati se bat pe un loc pe an?Va multumesc si sper sa primesc rasp voastre
Old 19 Apr 2005, 22:37   #2
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
Re: Vreau sa fiu regizor

Originally Posted by Victor M:
Tuturor ne plac filmele.
asa e... ai ghicit bine.
Mai bune, mai proaste, le privim, si cateodata le judecam. De ceva timp nu pot sa mai am placerea urmaririi unui film pentru ca il "lecturez", cum am mai vazut scris pe aici.
bine observat...
Sunt clasa a 10-a dar deja sunt hotarat sa ma fac regizor de film, lucru care cred ca va fi chiar in favoarea mea.
good for you, really.
Am auzit ca admiterea la UNATC e criminala, ca-ti trebuie cultura generala cat casa si sa fi citit multe carti.
ai auzit gresit, crede-ma. trebuie sa ai bafta ca sa intrii la UNATC (sau relatii), mai ales la Regie, unde intra tot prostu'.
As vrea sfaturi de la studenti/absolventi/potentiali studenti cu privire la cum as putea sa intru. Trebuie sa fiu o biblioteca mergatoare sau un olimpiadist la lb si lit romana?In ce masura conteaza ce ai in cap fata de inventivitate la admitere?
draga. nu-ti mai sparge capu'... admiterea este un jeg. trebuie sa stii cat de cat ceva despre film, 3 regizori, si 5 nume interessante. testul la limba romana este ceva formal, nu cerd ca l-a picat nimeni pana acu'... si nu, nu trebuie sa fi deloc citit. am vazut (si cunoscut) oameni care au intrat la regie, sunt in anu' 3, si au multi muci in cap.
inventivitate da, dar nu exagera, ca te dau afara...
Trebuie sa fiu expert in arta oratoriei sau doar sa ma fac inteles la probele orale?
ai trebuii sa fi un povestitor bun, dar NU la UNATC... treaba asta (care da, este o problema de admitere) se face la UNATC in anu' 3 de regie... asa ca nu-ti face probleme... totusi, este un bonus daca poti vorbii fluent, si daca ai coherenta.
Va multumesc si sper sa primesc rasp voastre
cu placere... bafta.
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Apr 2005, 23:12   #3
Victor M
Novice

Victor M

Ms mult Nae! Deja ma simt mai bine. Pentru cultura mea generala, u esti student la UNATC?Totusi, as vrea sa stiu cata bataie e pe locuri. Cati vor sa intre aici, zeci, sute? Cursurile anteadmitere costa, folosesc? Inainte de admitere ar fi ceva de invatat sau pot sa-mi dedic timpul invatzarii pt alta facultate (in caz ca nu intru).Ms inca o data
Old 20 Apr 2005, 01:21   #4
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Ms mult Nae! Deja ma simt mai bine. Pentru cultura mea generala, u esti student la UNATC?Totusi, as vrea sa stiu cata bataie e pe locuri. Cati vor sa intre aici, zeci, sute? Cursurile anteadmitere costa, folosesc? Inainte de admitere ar fi ceva de invatat sau pot sa-mi dedic timpul invatzarii pt alta facultate (in caz ca nu intru).Ms inca o data

La Regie sint in jur de 3/4 pe loc, la Imagine 3/ loc, la MM sint mai multi. Invata ca marja de siguranta si pt alta facultate. Pt ATF du-te, dar nu acum, intr-a 11-a sau a 12-a la cursurile de pregatire, nu ca ar fi bune, dar te retin profesorii. Si incearca sa vezi toate oboselile alea de filme date de ei in bibliografie, mai uita-te pe un dictionar de filme si aia e. E mai mult o problema de atitudine decit de stiinta. Se merge pe principiu' capu' plecat, sabia nu-l taie.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Apr 2005, 04:12   #5
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume

Originally Posted by Nae:
inventivitate da, dar nu exagera, ca te dau afara....
:lol:

Originally Posted by Ambra Blu:
Se merge pe principiu' capu' plecat, sabia nu-l taie.

De ce mai va duceti acolo ?

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Apr 2005, 12:17   #6
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Originally Posted by nume:

Se merge pe principiu' capu' plecat, sabia nu-l taie.

Din inertie. Si din pelicula.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Apr 2005, 22:28   #7
nume
the mithbuster

nume

Din inertie. Si din pelicula.
Cam asa e ...

Old 20 Apr 2005, 22:43   #8
Victor M
Novice

Victor M

ETAPA I - ELIMINATORIE
(PROBELE SE NOTEAZÃ CU ADMIS/ RESPINS)
PROBA 1: - ORAL
a. Colocviu de culturã generalã ºi de specialitate.

Acest colocviu consta numai in cunoasterea filmelor din lista bibliografica data de profi si a catorva regizori?Dupa cum relatatzi voi, admiterea e usoara, trebuie doar sa dau pe la cursuri si sa am bafta :w00t: .Now, sa presupunem k intru si ies din unatc. Se gaseste de lucru?Nu ma intereseaza banii, vreau doar sa ma intretzin. Fac filme din placere. De aceea si vreau sa merg la regie de film si televiziune.
Quote:
Eu merg pentru ca vreau sa "raman nemuritor prin filme", daca pot spune asa...
Old 20 Apr 2005, 22:56   #9
nume
the mithbuster

nume

Amice, nici o sansa, vine unu' ca Savel Stiopu la Jilava si in 2 luni ia foc arhiva sau mucegaieste si ce a mai ramas din ea.

Old 21 Apr 2005, 01:55   #10
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae

farte, daca intrii cu ideia asta in examen, iti dau toti la cap, si te mai si baga in kkt... gandeste, si apoi vorbeste.

si da, examenul oral este o chestie banala, rutina. trebuie sa nu ai idei moderne (adica nu tarantino sau asa ceva), ci trebuie sa stii ceva kuleshov, ceva eisenstein, ceva murnau si tarkovski... ma rog, chestiile cunoscute.
daca le vezi filmele facute de ei (ajunge sa le citesti numai in internet, de fapt), ai sanse sa intrii. fii politicos... aproape umil (le place.).
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Apr 2005, 19:37   #11
cherryblossom
Guru

cherryblossom

intrii, ideia... uite unul care face mai multe greseli decit mine :lol:
Old 21 Apr 2005, 21:34   #12
Victor M
Novice

Victor M

Doar nu crezi k as fi atat de prost sa zic la admitere motivul asta. Am spus asta doar ca sa motivez ce-am spus mai sus: "Nu ma intereseaza banii, vreau doar sa ma intretzin". Desi kuleshov, eisenstein si tarkovski sunt niste necunoscuti pentru mine, cred ca imi ajung 2 ani sa le vad si filmele si sa citesc si cartile (daca sunt filme ecranizate dupa romane). Se ofera cineva sa devina "mentor" unui licean? Daca da, datzi si voi un pm cu id de yahoo mess. Promit ca nu bat la cap cu intrebari stupide sau legate de cultura generala cinematografica. Vreau doar sa mai aflu cate ceva de UNATC. Ms tuturor pentru suport
Old 23 Apr 2005, 00:27   #13
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
pentru mai multe informatii despre cum se desfasoara examenul de admitere la unatc, poti consulta site-ul acestei facultati si in special forumul care este dedicat viitorilor studenti. sigur, si pe cinemagia poti gasi studenti sau fosti studenti din unatc care au urmat sectia de regie, dar hai sa vorbim aici despre filme si sa lasam examenele in grija altor forumuri....
Old 23 Apr 2005, 00:36   #14
Victor M
Novice

Victor M

ms ricutza abia acum am descoperit forumu si am dat si peste o posibila colega .ms mult tuturor!

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules