Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Horror

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 10 Jul 2007, 00:09   #1
slayerb
Novice

slayerb

Send a message via Yahoo to slayerb
Cannibal Holocaust (1980)

Nu e vb de regizorul care la facut pt ca sincer nici nu stiu cum il cheama. E vb de spre proasta intelegere a relativitatii si a diferentelor culturale.
Astept pareri sincere si justificate , nu 2 randuri in care sa se zica ca e gretos si atat.
slayerb is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Jul 2007, 09:51   #2
Faber
Senior

Faber

1. Fisa tehnica pe 'imdb'.

2. Esti convins ca e vb. de un clasic? :hmm:
Faber is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Jul 2007, 10:34   #3
slayerb
Novice

slayerb

Poftim

http://www.imdb.com/title/tt0078935/. Clasic ? E din 1980 ,e facut pe pelicula , deci tehnic e facut prin metode clasice. Nu e un film de mare valoare , asta am subliniat de la inceput , pare foarte gretos ,dar demonstreaza o idee. NU as putea sal incadrez la film modern , sau la ce ati mai vazut in ultima vreme pt ca nu are sens . Deci ramane la clasic.
Old 10 Jul 2007, 12:47   #4
Faber
Senior

Faber

La sectiunea 'horror' de ce n-ai incercat? :huh:

o idee: clasic=pastrat in memoria cinefila (si te rog pt. asta sa te uiti putin peste titlurile despre care se vb, sau, mai corect, despre care s-a vb. aici... orisicat, era scuzabil daca te opreai asupra unui reg. reprezentativ si valoros din zona asta, Carpenter, Argento...asa insa...)

ps: ce idee vrea dom'le sa demonstreze? :w00t:
Old 10 Jul 2007, 15:35   #5
slayerb
Novice

slayerb

idee demonstrata ?

hmmmm... foarte simplu . Ce tie ti se pare gretos si horror .... pt bastinasii de acolo e ceva perfect normal si ritualic . Desi a fost jucat cu actori , ritualurile exista (mancarea bolnavilor , caseta de argint care iti prinde sufletul ) si sunt cat se poate de practicate. Ce mi sa parut destept a fost incadrarea violului in toata povestea asta . Cine a violat pe cine ? Defapt tinerii plecati in jungla au intrat in teritoriul unei alte culturi si au violat sacralitatea ei . Nu mi sa parut crud ce au patit aventurierii , sincer au meritat perfect finalul . Ca gen, e eroto-horror nu simplu horror , si nu am vrut sal pun la sectiunea horror pt nu am vrut sa existe reactii de genu : gretos , misto e mai tare ca Scream 3 sau comparatii de genu .

SALO de exemplu ce e pt tine ? ti se pare horror ? Si acel regizor a demonstrat o idee , impartasindune un pic din ororile fascismului, a razboiului. (folosinduse de violuri , scene soc etc.... )
Old 10 Jul 2007, 19:56   #6
Faber
Senior

Faber

Re: idee demonstrata ?

Originally Posted by slayerb:
Ce mi sa parut destept a fost incadrarea violului in toata povestea asta . Cine a violat pe cine ? Defapt tinerii plecati in jungla au intrat in teritoriul unei alte culturi si au violat sacralitatea ei .

SALO de exemplu ce e pt tine ? ti se pare horror ? Si acel regizor a demonstrat o idee , impartasindune un pic din ororile fascismului, a razboiului. (folosinduse de violuri , scene soc etc.... )

Mai extremistule multiculturalist, i-a fa tu bine si renunta la rolul asta de avocat al nu-mai-stim-noi-caror 'culturi' si 'modele' exotice de 'organizare sociala'. Cu pozitia asta de resentimentar fata de civilizatie te acoperi complet de ridicol; care-i motivatia ta pt. a pune in discutie legitimitatea notiunilor clasice de Bine si Rau?? si, mult mai grav!!, mata pe cazul livrat de filmul asta de doi lei te apuci sa discuti limitele dimensiunii umane?? Pai uite ca tocmai in punctul asta inca n-am cedat... nimeni nu se raporteaza la un act de antropofagie asa cum ai vrea tu sa o faci.
[...macar sa ne fi provocat aici cu saga domnului dr. Hannibal Lecter...]

[Pasolini: 'ororile' sunt infatisate acolo asa tocmai pt. a fi respinse, un apel deci la obligatia umana de a refuza o astfel de realitate; iar intr-un sens mai larg, filmul este 'exorcizarea' pe care un reg. reuseste sa faca memoriei sale sufocante (ranile interioare ale razboiului, razvratirea disperata - ca si in celelate filme - impotriva societatii moderne, crezul politic, nesiguranþa opþiunilor sexuale...)
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules