Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 08 Jan 2010, 19:37   #1
Dragomara
Banned

Dragomara

Send a message via Yahoo to Dragomara
dacă aş fi fost vreun geniu poate m-ar fi bătut gândul, dar aşa...
şi-apoi vreau să trăiesc eu, mereu tânără şi tembeluţă, nu zeci de copii de-ale mele.
Dragomara is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 Jan 2010, 03:32   #2
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

La fel ca orice descoperire, ca orice formä a progresului, ca orice aspect al societätii omenesti (praful de puscä, dinamita, energia nuclearä, farmacologia, militäria, politia, politica, religia, etc., etc., etc. x infinit), va avea si aplicatii etice si morale, si variante nocive si nefaste. Si se va legifera în consecintä, cât s-o putea de bine sau de räu.
Numai tembelii extremelor se entziasmeazä ("Yay, ce departe am ajuns!") sau se oripileazä ("Vai, vine sfârsitul lumii!").
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Feb 2010, 16:36   #3
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Originally Posted by Mistah J:
Nu-mi vine să cred că lumea este atât de puţin interesată de un subiect cu o notă atât de mare de actualitate...

Poate pentru ca suntem pe un forum de film si ii aici ii intereseaza mai mult discutiile despre cinematografie decat despre clonare?
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Apr 2010, 04:00   #4
RomaniaMare
Guru

RomaniaMare

Sunt total împotriva clonării!!!!!
RomaniaMare is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Apr 2010, 11:34   #5
marius_em
Guru

marius_em

Nu stiu cat de adevarate sunt zvonurile despre clonare, dar e clar ca intr-o zi ea va deveni realitate. A fost cazul cu oaia Dolly, deci e clar ca e posibil, si tot ce e posibil e si probabil.

Clonarea umana va largi orizontul de oportunitati pentru om, pentru ca s-ar putea clona organe pentru transplant, sau in cel mai SF caz posibil, ti-ai putea clona trupul intr-o varianta mai tanara si transfera mintea in noul trup, ca un transfer de software. Deocamdata e vorba de prima posibilitate, cam asta ar fi avantajul principal.

Ce sperie e scenariul filmului ala cu Arnold, in care o clona iti fura viata. Si pe urma afli ca de fapt tu ai fost clona tot timpul. Si ramai WTF! Imaginati-va lumea cu doi de Arnold... scary shit!

Poate ar trebui totusi vazut de ce sperie posibilitatea asta atat de mult. Ca si in cazul inteligentei artificiale, se distruge putin din ce intelegem noi prin umanitatea. Omul se considera pe sine special, centrul universului (chiar daca stie ca nu e). Sa te vezi multiplicat, sa vezi un computer capabil de rationament etic, poate chiar un computer capabil de sentimente, cam devalorizeaza viata umana. Automat, se simte nevoia luptei impotriva chestiilor astea (ergo Matrix), dar totul pare mai mult o faza de negare, un fel de gelozie adolescentina la nivel de specie. Sentimentul general e ca atat clonarea cat si AI-ul ar naste mai multe probleme ( in cea mai mare parte etice) decat ar oferi solutii. Bine, asta nu inseamna ca nu vad posibil ca undeva intr-un subsol un mad scientist sa exploreze aceasta stiinta interzisa.
Eretic in stiinta, asta da oximoron.
Old 26 Apr 2010, 11:49   #6
miercuri
Guru

miercuri

Originally Posted by marius_em:
Clonarea umana va largi orizontul de oportunitati pentru om, pentru ca s-ar putea clona organe pentru transplant
Ai citit Never Let Me Go a lui Ishiguro? Sa vezi acolo perspectiva sinistra. E una din cele mai cutremuratoare carti pe care le-am citit.
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Apr 2010, 12:32   #7
marius_em
Guru

marius_em

Nu am citit-o, dar din cate im dau seama e aceeasi intriga ca in The Island. Dar asta inseamna ca nu ar putea fi clonate direct organe, fara a fi nevoie sa fie clonate persoane, de la care sa se prevaleze organele. E doar o presupunere, pentru ca mai tot ce inseamna domeniul clonarii acum lucreaza in directia asta, a clonarii organelor, nu a clonarii omului in intregul sau. Logistic vorbind, din punctul de vedere al unui business, clonarea directa a organele ar fi mult mai... fara batai de cap.

Un scenariu la fel de aiurea ar fi clonarea generalizata, si sa fii considerat un freak daca nu esti clona, cam ca in Gattaca.
Old 26 Apr 2010, 16:30   #8
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Evident, clonarea (cu bunele si relele ei, cu binecuvântärile si primejdiile ei), face parte din viitorul nostru.
A spune "sunt împotriva clonärii" e totuna cu a spune: "sunt împotriva maturizärii copiilor, sunt împotriva îmbätrânirii adultilor, sunt împotriva mortii bätrânilor, sunt împotriva transmigratiei sufletelor, sunt împotriva zilei de mâine, sunt împotriva ideii cä iarna nu-i ca vara, sunt împotriva timpului, sunt înmpotriva vietii, sunt împotriva lui Dumnezeu - sunt împotriva a TOT, sunt pentru NIMIC!"
Desigur, cei care se declarä astfel nu sunt primii care o fac - dar, slavä Domnului, sunt printre ultimii!
Old 26 Apr 2010, 16:47   #9
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Sa nu facem un talmes-balmes acum si sa amestecam lucrurile care au o solida baza stiintifica cu cele care au la baza mituri. Clonarea umana face parte din prima categorie, aflata in opozitie neta cu a doua. Nu putem baga in aceeasi oala maturizarea copiilor si transgresiunea sufletelor, ca o luam razna.

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Apr 2010, 17:32   #10
Ipu
Discipolul Diavolului

Ipu

Odată cu perfecționarea tehnicilor de regenerare a organelor (din celule-stem etc.), n-o să mai fie de actualitate clonarea în scop medical. Deja se pot reconstrui structuri anatomice simple prin funcții, dar complexe prin diversitatea de țesuturi conținute, precum degetele, utilizându-se un simplu praf obținut în cea mai mare parte din părți anatomice provenite de la porci.
http://gizmodo.com/372617/pig-bladde...egrows-fingers
Old 26 Apr 2010, 17:39   #11
S.naicuL
Senior

S.naicuL

You can't fight the progression

Cu sau fara a acordu nostru ea va face mai tarziu parte din viata noastra. Din cate am inteles eu, ea este dorita mai multe pt a ajuta in scopuri medicale... experimente ..transplante si altele
Old 26 Apr 2010, 23:50   #12
RomaniaMare
Guru

RomaniaMare

Nu stiu cum va fi in viitor,dar eu sunt sigur ca clonarea umana va aduce mai mult rau decit bine!

Last edited by RomaniaMare : 27 Apr 2010 at 03:24.
RomaniaMare is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Apr 2010, 00:25   #13
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Asta inseamna NECREDINTA IN DUMNEZEU!

Un credincios adevarat (crestin, musulman, mozaic, buddhist, shinto, zen... zi-i pe nume) va spune:
"...va aduce mult räu, dar si mai mult bine, fiindcä DUMNEZEU ARE GRIJA DE NOI!"
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules