Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 13 May 2005, 10:51   #1
tailgunner
Guru

tailgunner

Sin City

If you've ever played Max Payne (1 sau 2), you know how this movie feels...adica din secunda in secunda astepti sa ti se dea controlul actiunii, sa incepi sa ciuruiesti baddies cu cele doua Ingram-uri care turuie fara mila (in Sin City le folosesc politistii cei rai). Nu stiu, dar se prea poate ca joculetul cu Max sa se fi inspirat din greu din comics-urile lui Frank Miller (ma rog, graphic novels, pretentios spus), a caror adaptare este si filmul "shot, cut", digitally embellished and directed by Robert Rodriguez in propriul studiou - Troublemaker studios (hur hur, geddit?) aflat peste drum de resedinta regizorului din Austin.
Doar ca "adaptare" nu e termenul potrivit. Nimic in Sin City din blabla-ul sentimentaloid cu care Sam Raimi umple spatiile dintre salturile si catararile lui Spidey, sau din umplutura de clisee care se revarsa din X-men, Elektra, Daredevil, Hulk sau orice alt produs Marvel. Clisee sint si in Sin City cu ghiotura, dar Rodriguez nu ti le vinde cu pretentia ca se petrec intr-o lume reala. Ele se petrec (cu necesitate) in (Ba)Sin City, cea mai rea dintre lumile posibile, o lume de clisee seducatoare. Troblemakerul Rodriguez arunca la cos orice pretentie de realism si orice vegetatie psihologica (cu o mica exceptie)si nu adapteaza, sau doar in sens minimal: pune in miscare registrele imagistic, tematic, lingvistic ale comic books-urior respective.
Sin City e un exercitiu stilistic, iar ca exercitiu stilistic e perfect. Stylish as hell. Filmat in alb-negru, cu seducatoare pete de culoare, hibrid de pulp,
film noir si seriale TV din anii 50, Sin City spune trei povesti care se intrepatrund pe ici pe colo, aducind in scena o galerie de troublemakeri
Holywoodieni (Bruce Willis, Mickey Rourke, Michael Madsen, Rutger Hauer, Benicio del Toro) plus mai noii Clive Owen, Rosario Dawson, Brittany Murphy, si cu dragutul de Frodo care poate fi si infricosator, all credit to him. Violenta dezlantuita a filmului (canibalism, mutilari, pedofilie, dezmembrari, pe linga care portia consistenta de impuscaturi si pumni pare nevinovata) e incintator stilizata, cind ironic ca in Kill Bill, cind - daca putem spune astfel - in numele unui amoralism "dincolo de bine si de rau". Dincolo de astea e etica primitiva a personajelor din Sin City, unde daca cineva iti da un pumn tu ii scoti matele, dar si ucizi in nestire si din ce in ce mai sofisticat ca sa razbuni o prostituata care te-a iubit o noapte.
Dincolo de astea, ceea ce-ti ridica parul pe ceafa si brate sint voice-overurile (numai sa auzi vocea ragusita insa percutanta ca un Colt 45 a lui Mickey Rourke, "The night is hot as hell. It's a lousy room in a lousy part of a lousy town. I'm staring at a goddess", iti zici : "Oh, yeah").
Legenda spune ca Rodriguez l-a convins pe Frank Miller sa-i dea dreptul de a folosi materialul din comics invitindu-l la Austin si filmind intr-o zi o scena de doua minute, montind-o, punind muzica, pentru a-i demonstra cit de aproape de spiritul acestora dorea sa se mentina. Scena respectiva e chiar inceputul filmului, in care Josh Hartnett (of all people) face cel mai bun rol al carierei sale. Frank Miller nu numai ca a aprobat, dar a devenit co-director al filmului. Si old buddy, old pal Tarantino isi face o aparitie discreta, regizind o scena memorabila (se pare ca-i plac conversatiile intr-un automobil).
Chestia geniala din film? Numele pistolului lui Marv (Rourke). Look out for it...
Old 13 May 2005, 14:28   #2
Longshot
Kingpin

Longshot

Re: Sin City

Originally Posted by tailgunner:
If you've ever played Max Payne (1 sau 2), you know how this movie feels...adica din secunda in secunda astepti sa ti se dea controlul actiunii, sa incepi sa ciuruiesti baddies cu cele doua Ingram-uri care turuie fara mila (in Sin City le folosesc politistii cei rai).

filmul e tare intr-adevar insa mie nu mi-a amintit de actiunea efectiva din max payne (e si greu pt nu avem bullet time - thank god) ci de stilul in care, intre level-urile jocului, avansa povestea.
cu monologurile lui max si mona (parca in 2) plus stilul noir plus adaugarile de culori din cand in cand rupand alb-negrul. look-ul e identic iar cel putin, partea lui marv de poveste, are un feeling la fel de tare.
Old 13 May 2005, 14:35   #3
BeNnY
Guru

BeNnY

Ne mutam o luna la film in general, dupa aia ne intoarcem.

O sa avem si Sin City 2 si 3.
Old 13 May 2005, 14:59   #4
Longshot
Kingpin

Longshot

da. acuma am vazut si eu entry-urile de pe imdb. ambele in 2007. era de asteptat. numai in state a scos bugetul times two. avantajele digital backlot-ului. costuri foarte scazute. 46 mil aici s-au dus prob la staruri pt ca uite, un casshern, care, dupa mine, a fortat mai mult pc-urile alora la randari, a costat pana in 6 mil.
Old 14 May 2005, 20:30   #5
tailgunner
Guru

tailgunner

longshot, exact la asta ma refeream, la interludiile din povestea lui Max Payne, d-aia asteptam sa se termine si sa m-apuc de joc (care, e drept, arata cu totul altfel)
ramine de vazut cu SC 2, 3, daca o data surpriza cinematica trecuta, vor mai putea sa prinda feelingul de rigoare...
Old 15 May 2005, 02:02   #6
europe_east
Guru

europe_east

tailgunner, misto de tot comentariul. mie nu mi-a placut filmu' da' macar acu inteleg care-i ideea.
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 May 2005, 13:12   #7
cherryblossom
Guru

cherryblossom

super fain Sin City, foarte stilizat si foarte cool... din pacate l-am vazut la o ora foarte tirzie, eram cam obosita, asa ca mi-au scapat multe faze, de exemplu n-am remarcat ca pistolul lui Marv avea vreun nume.. Frodo, serial killer?? Arata super spooky, nu i-a pierit rinjetul de pe fata nici cind l-a sfirtecat cainele :lol: ... tare, o sa ma duc sa-l vad inca o data la cinema, parca trebuie sa apara...
Old 16 May 2005, 14:03   #8
notorious
NBK

notorious

Quote:
Chestia geniala din film? Numele pistolului lui Marv (Rourke). Look out for it...

sa nu-mi spui ca-i BMF !... :lol:
Old 28 May 2005, 15:14   #9
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Re: Sin City

Filmat in alb-negru, cu seducatoare pete de culoare, hibrid de pulp,
film noir si seriale TV din anii 50, Sin City spune trei povesti care se intrepatrund pe ici pe colo, aducind in scena o galerie de troublemakeri
Holywoodieni (Bruce Willis, Mickey Rourke, Michael Madsen, Rutger Hauer, Benicio del Toro)...

In cazul in care mai frecventezi forumul, te-as intreba daca acest comentariu iti apartine. Caci daca e asa, atunci asta e cea mai buna chestie citita de mine pe cinemagia pana acum.

Violenta dezlantuita a filmului (canibalism, mutilari, pedofilie, dezmembrari, pe linga care portia consistenta de impuscaturi si pumni pare nevinovata)...

Mi-a placut la culme ... cred ca in contextul asta putea impinge violenta un pic mai departe, fara probleme. Ferma transformata in slaughter house era si prin Batman la un moment dat.

Si old buddy, old pal Tarantino isi face o aparitie discreta, regizind o scena memorabila (se pare ca-i plac conversatiile intr-un automobil).

10/10

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 May 2005, 09:41   #10
tailgunner
Guru

tailgunner

Nume, in afara de chestiile puse in ghilimele, absolut tot ce scriu pe forum imi apartine. Deh, deformatie profesionala
Evident, unele informatii (chestia cu Rodriguez si Miller, scena regizata de Tarantino) le-am aflat si eu din alte parti, caz doar nu-i cunosc personal.
Old 30 May 2005, 09:52   #11
nume
the mithbuster

nume

Juriul nostru schiop cica citeste forumul asta, tot. :hmm: Eu pe chestia asta (daca vedeam filmu' mai devreme) te propuneam pentru TIFF.

Old 30 May 2005, 10:01   #12
tailgunner
Guru

tailgunner

thanks.
Frate-meu mi-a spus o chestie geniala cind am vorbit cu el despre Sin City, pe care n-am amintit-o si care cred ca prinde cel mai bine esenta filmului (wow, ce pretentios is). A zis: toate personajele alea se misca si exista ca si cum ar fi "prizoniere ale unui stil".
Old 31 May 2005, 01:43   #13
ArsDeViu
Veteran

ArsDeViu

Send a message via Yahoo to ArsDeViu
"Sin City" blowed my mind. A avut actiune, umor, groaza, tragedie.
ArsDeViu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 May 2005, 03:20   #14
Jay
The Space Cowboy

Jay

Send a message via Yahoo to Jay
rodriguez... tarantino si cu neamul lui... numai chef sa aiba....
Old 02 Jun 2005, 14:41   #15
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

my only comment on 'sin city' (& probably the shortest): stylized shit may be stylized, but it's still shit
PS faptul ca rodriguez e qt's 'pal' is good for rodriguez & bad for qt: intre ei e o diferenta ca de la sin la sun...
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Jun 2005, 15:32   #16
tailgunner
Guru

tailgunner

such a short comment. why bother at all?
underwhelming
Old 02 Jun 2005, 16:04   #17
nume
the mithbuster

nume

such a short comment. why bother at all?
underwhelming

@tailgunner
Despre valoarea filmului se poate discuta - in fond toate valorile sunt supuse dezbaterii, confirmate, contestate ...etc Ceea ce pot spune cu siguranta este ca frustrarea unor scribi cu patalama iese la iveala cand un "anonim" are cu ce.

Old 02 Jun 2005, 16:17   #18
GhitzaCartitza
Guru

GhitzaCartitza

Send a message via Yahoo to GhitzaCartitza
Sin City ?!!? :sick: Am fost nerabdator sa-l vad. Rodriguez, Tarantino, Mickey Rourke, Bruce Willis, Benicio Del Toro in acelasi film :w00t: ! In final, dupa ce l-am vazut am zis ca e o gluma! Ca e un film la misto lansat pe internet. O mare farsa ca sa reduca pirateria. N-am putut sa cred ca a iesit asa o porcarie! Si mai vor sa mai lanseze inca doua continuari! Nu multumesc! Oricum un film care nu seamana cu nimic ce s-a mai facut pana acum. Singurul motiv pt. care merita vazut.
Old 02 Jun 2005, 16:26   #19
nume
the mithbuster

nume

Ramai la baieti buni, e mai sigur.

Old 02 Jun 2005, 16:52   #20
GhitzaCartitza
Guru

GhitzaCartitza

Send a message via Yahoo to GhitzaCartitza
Originally Posted by nume:
Ramai la baieti buni, e mai sigur.
Am vrut si eu sa adaug la sfarsit: Daca vreau sa ma plictisesc mai bine ma uit la BB! :lol: Dar am zis sa nu insult serialul meu "preferat".

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules