Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 16 May 2005, 11:13   #1
Blue
Veteran

Blue

Forrest Gump

Am cautat pe forum topic despre acest film si nu am gasit. Cum filmul a rulat destul de recent la TV as dori sa aflu si eu cateva opinii despre acest film, daca se poate!
Blue is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 May 2005, 14:18   #2
keyzer soze
Guru

keyzer soze

nu se poate.
adica n-am timp, dar uite aici un nene care a scris o cronica extraordinara la filmul asta.
Old 16 May 2005, 23:00   #3
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
recent am vazut Making Of-ul de la Forrest Gump si am ramas masca...are mult mai multe efecte speciale pentru care o groaza de oameni au lucrat enorm, decat va puteti imagina...si partea draguta e ce nici nu spui: Uite! Uite une efect special!
Mi se pare un filme extrem de bine facut incepand de la idee si replici si terminand cu jocul lui Tom Hanks si regia filmului. Abordeaza multe din problemele actuale inclusiv cea conform careia nu trebuie sa fii cine stie ce geniu ca sa reusesti in viata, ci pur si simplu sa te aflii la locul potrivit. Foarte marfa si ideea cu lucrurile minore care pot capata o foarte mare amploare (gen fuga lui Forrest). Mi s-au parut super dulci si replicile gen Life is like a box of chocolates care desi profunde au fost subtil plasate majoritatea(bine, cu unele din ele iti cam scoate ochii)...
Nu stiu daca i se poate reprosa ceva filmului asta...
Old 17 May 2005, 17:08   #4
WraIth
WitchKing of Angmar

WraIth

Send a message via Yahoo to WraIth
Originally Posted by keyzer soze:
nu se poate.
adica n-am timp, dar uite aici un nene care a scris o cronica extraordinara la filmul asta.

vezi sa nu fi obosit
Old 18 May 2005, 02:36   #5
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Originally Posted by ricutza:
Nu stiu daca i se poate reprosa ceva filmului asta...
De acord ... nu i se poate reprosha nimic filmului ptr ca este extrem de bun. Dar ... la un moment dat deja ma gandeam la anumite momente din istoria Americii si ma ashteptam sa le vad in film. Prezent peste tot si implicat "accidental" in toate momentele cruciale ale Americii. Nu am stat sa analizez mai amanuntit daca este o satira dar mi s-a parut un pic exagerat la un moment dat.
That'd be all ...
Old 19 May 2005, 08:29   #6
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Unul dintre filmele mele de suflet - cine mä cunoaste, stie...
M-as avânta la o conversatie prelungitä despre el, dar acum nu prea am timp sä intru acum în amänunte, asa c-am sä punctez doar.
În vara-toamna lui 2000, desktop-theme-ul cu "Forrest Gump" a fost cel pe care l-am tinut activ cel mai mult din toate, vreodatä.
- Secventele favorite: Watergate, mitingul antiräzboinic de pe Mall, joggingul mesianic, meciul de fotbal cu "Run Forrest! / Stop Forrest!"
- Replica favoritä: "My mom always said... life is like a box full of chocolates. You never know what you're gonna geaat..."
(Mä trec fiorii numai când o aud iar în cap!)
- Satisfactia personalä: cä Zemeckis mi-a confirmat predictia de când l-am "cunoscut" prima oarä, cu "Back to the Future".

A, si o observatie.
As zice cä e mult mai mult decât "a te nimeri mereu la locul potrivit". Filmul are profunzimi morale insondabile. Totul tine de puritatea imaculatä a lui Forrest - si sä nu uitäm cele câteva sfaturi pe care i le-a dat mama lui în copilärie, pe care el, cum îl stim, le-a luat ad litteram si le-a aplicat întotdeauna cu sfintenie. E definitorie în acest sens secventa în care mama îl pune la punct pe directorul de scoalä încuiat.
În promotionul de la noi al filmului era o frazä care spunea totul: "Învatä sä privesti lumea prin ochii lui Forrest Gump."
ASTA e tot - sau, mai bine zis:
"And this is all I had to say about thaaat..."
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 May 2005, 13:45   #7
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
prost film.

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 May 2005, 20:10   #8
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Excelent opening, Numelas drägälas!
Acuma, noi venim cu oarece argumente (nu multe, da' pä felie): e prost de-aia, de-aia, de-aia, de-aia si de-aia. Iar noi, ästilantii (adicä Je), plecäm capu' umil unde tu ai dreptate, si explicäm de ce n-ai dreptate, acolo unde n-ai.
O facem aici, sau mâine la Ziua lu' Magia?
Old 21 May 2005, 22:45   #9
neanae
Senior

neanae

Personajele sunt cam unidimensionale, scenaristul e destul de ipocrit (cred ca retardatii sunt tratati mult mai rau in America - si oriunde - decat Forrest Gump) si vine cu un mesaj de genul "daca esti baiat de treaba, totul e posibil in America, chiar si fara creier" - adica standard Hollywood bullshit. Nu e un film rau, dar e prea sentimental si nu prea inteligent. Oricum, cred ca merita vazut.
neanae is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 May 2005, 02:46   #10
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by neanae:
Personajele sunt cam unidimensionale.
Sorry. De Forrest, cu propriile lui complexitäti (atât de paradoxale, sub aparenta lui simplitate), nu mai zic nimic - da' Jenny, cu contradictiile ei? Da' Lt. Dan, cu ale lui? Da' Madam Forrest, cu ale ei?
, scenaristul e destul de ipocrit .
Nu, AMERICANII sunt ipocriti, prin firea lor. Comparativ, aici scenariul e surprinzätor de sincer.
(cred ca retardatii sunt tratati mult mai rau in America - si oriunde - decat Forrest Gump).
SIGUR sunt tratati mult mai räu - si la ei, si oriunde. Dar nu asta era tema filmului. Nu e un film "despre retardati", nu GENERALIZEAZA. Este un film despre niste probleme general-umane, abordate prin prisma unui personaj foarte aparte. (Categoric, cam greu sä gäsesti un retardat care sä gândeascä si sä simtä ca Forrest, iar filmul nici mäcar nu propune asta).
si vine cu un mesaj de genul "daca esti baiat de treaba, totul e posibil in America, chiar si fara creier".
Aiurea. Asta-i hiper-simplificarea mileniului!
- adica standard Hollywood bullshit..
Da, EXISTA acel standard Hollywood bullshit, si-l stim cu totii. Dar nu aici.
Nu e un film rau, dar e prea sentimental si nu prea inteligent. .
Foarte sentimental, într-adevär. Anything wrong with that?
Sorry - este si foarte inteligent, dar cu discretie si subtilitate.
Oricum, cred ca merita vazut.
Evident.
Old 24 May 2005, 11:42   #11
Blue
Veteran

Blue

Mie ceea ce mi se pare ca vrea in principal sa transmita filmul acesta este aceea ca daca faci totul din placere si pasiune vei reusi in viata indiferent daca ai un potential redus sau nu. Forrest Gump a facut totul din pasiune si a reusit in toate : a absolvit facultatea, a devenit erou al razboiului, sportiv desavarsit, etc. . Pe cand Jenny si-a dorit celebritatea insa a esuat in mai tot ce si-a propus : a fost data afara din facultate, a esuat in dragoste, a esuat in cariera de cantareata , etc. Cred ca Jenny este modelul absolut a oamenilor de rand sa zic asa: frustrati, dezorientati, pregatiti sa faca compromisuri pentru a reusi in ceea ce isi propun. Filmul urmareste destinul ambelor personaje: cel a lui Forrest , exemplul bun si cel a lui Jenny , exemplul negativ.
Blue is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules