Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Horror

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 20 Jun 2009, 05:29   #1
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Låt den rätte komma in (2008)

...pentru ca merita topic separat

in primul rand nu e un film despre vampiri...faptura fantastica are aici un rol simbolic si, alaturi de o fiinta umana, e folosita pentru a exemplifica echilibrul intre rau si bine in povestea (universala) de iubire a doi copii

relatia celor doi este construita gradual, plecand de la raceala tipica manifestata la primele intalniri intre doua fiinte cu nevoi fizice si probleme total diferite: Oskar, baiatul ai carui parinti sunt divortati si care nu prea are zile usoare la scoala din cauza unor colegi smecheri; si Eli, androginul vampir care are nevoie de sange zilnic pentru a putea supravietui...totul culmineaza prin contopirea acestora, pentru ca, la urma urmei, ambii tanjesc dupa iubirea de care nu au avut parte dar pe care si-o pot oferi unuia altuia

e misto cum decurge intreaga constructie: viata celor doi e urmarita si separat, iar detaliile nu lipsesc...in asta consta unul din marile castiguri ale filmului pentru ca pana la final stim de ce drumurile celor doi se unesc

discret, filmul are suspans, sange, violenta, dar acestea palesc rapid pentru ca sunt folosite cu cap, nu gratuit, si doar pentru a da putin juice raului de care atat Oskar cat si Eli sunt capabili atunci cand e nevoie

cum au putut sa joace cei doi pusti!

iar imaginea si coloana sonora nu fac decat sa intregeasca acest horror poesis
Old 20 Jun 2009, 15:57   #2
EgOisM
Guru

EgOisM

Mie mi-a placut ca nu este doar un "film cu vampiri" ci o cronica dulce-amaruie a unei prietenii si ador in filmele scandinavilor ca au raceala aia,frigul..este de acolo care absoarbe din start orice inceput de cabotinism.Pe scurt ar avea farmec realist..te unge la suflet
Old 20 Jun 2009, 16:12   #3
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by EgOisM:
Mie mi-a placut ca nu este doar un "film cu vampiri" ci o cronica dulce-amaruie a unei prietenii si ador in filmele scandinavilor ca au raceala aia,frigul..este de acolo care absoarbe din start orice inceput de cabotinism.Pe scurt ar avea farmec realist..te unge la suflet

te unge si ramane acolo
Old 20 Jun 2009, 22:17   #4
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

so...

Matt Reeves Explains Why He’s Remaking Let The Right One In
http://www.slashfilm.com/2008/11/14/...-right-one-in/

Original Let The Right One In Director Talks Remake
http://www.slashfilm.com/2008/09/30/...-talks-remake/

de pe acuma le urez celor care vor face varianta americana: sa va inghete inimile si sa vi le mance sobolanii daca o dati bara...YOU BASTARDS!!!
Old 20 Jun 2009, 22:25   #5
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Chiar auzisem de cateva luni de remake. Faptul ca deja se face un remake ma duce cu gandul la ideea ca LTROI e deja recunoscut ca un film foarte bun, dar pe de alta parte regizorul filmului are dreptate in acel interviu.

Cat de idiot trebuie sa fii ca sa faci un remake la un an dupa ce a iesit originalul, mai ales cand originalul e atat de superb. Pentru regizorul viitorului remake nu pot de cat sa-i urez, cat mai profund, un dulce "Fuck you!".

Cat despre dat in bara, sansele sunt mari. Cate remake-uri americane din ultima perioada s-au apropiat macar de original?
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Jun 2009, 22:59   #6
EgOisM
Guru

EgOisM

Deci se vede ca este RECESIUNE..Astia chiar numai au ce manca...de ce doamne iarta-ma sa faca remake?dupa un an:OSper sa fie un cacatMa rog..dau acatiste...OMFG!!

PS...cinemania,you made my day cu vestea asta
Old 20 Jun 2009, 23:03   #7
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Deci se vede ca este RECESIUNE..Astia chiar numai au ce manca...de ce doamne iarta-ma sa faca remake?dupa un an:OSper sa fie un cacatMa rog..dau acatiste...OMFG!!

PS...cinemania,you made my day cu vestea asta

what do you mean ?
Old 20 Jun 2009, 23:05   #8
EgOisM
Guru

EgOisM

adica m-ai facut fericita si pe ziua de astazicu aceasta VESTE...
Old 21 Jun 2009, 00:58   #9
halebardul
Guru

halebardul

Send a message via Yahoo to halebardul
da, in vreme de recesiune se fac numai remake-uri.
just.

halebardul is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Jun 2009, 02:42   #10
miercuri
Guru

miercuri

Se face remake american deja si dupa Thirst a lui Chan Wook Park care nici nu s-a lansat oficial inca

mai jos sunt SPOILERE

Legat de LTROI, de cand l-am vazut m-am tot intrebat daca Eli se foloseste de Oskar sau este intr-adevar prietenie/dragoste din partea ei. Mie mi s-a parut ca dupa ce tipul care avea grija de Eli moare la spital, atitudinea ei fata de Oskar se schimba radical si devine cumva mai curtenitoare/ispititoare, cautand un inlocuitor. Pot pe de o parte interpreta asta ca fiind o dovada a singuratatii ei sau dar si ca un fel de viclenie vampireasca. Eli totusi are o experienta mult mai vasta decat Oskar, care e un neinitiat din toate punctele de vedere. Si incerc sa imi inchipui cum a inceput legatura dintre Eli si tipul care moare si cum ar fi Oskar dupa sa zicem 50 de ani in compania ei. In fond, daca Eli ar vrea sa-l aiba mereu pe Oskar cel de 12 ani langa ea nu l-ar face vampir? Si tocmai ambiguitatea asta ma face sa iubesc filmul si mai mult.

Also, nu-i asa ca scena de la piscina e made of awesome? Partea aia m-a lasat cu ochi cascati la ecran si o tot revad pe youtube de atunci si tot nu-mi vine sa cred cat de bine e realizata, directing win!
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Jun 2009, 16:18   #11
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

am revazut finalul de vreo 10 ori...desi parca te astepti sa apara Eli sa il salveze, scena e realizata 'unexpected' (?)
Old 21 Jun 2009, 16:58   #12
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Am revazut si eu scena pe youtube de cateva ori pt ca intr-adevar e superba. Cautand insa am gasit si filmuletul asta O comparatie intre LTROI si Twilight, desi e cam greu sa le compari, mi s-a parut cat de cat comic
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Jun 2009, 18:59   #13
EgOisM
Guru

EgOisM

interesant filmuletulOricum dupa parerea mea Twilight nu se compara cu LTROI.
Old 24 Jun 2009, 19:01   #14
shadowofnight
Guru

shadowofnight

interesant filmuletulOricum dupa parerea mea Twilight nu se compara cu LTROI.

evident ca nu se compara twilight e....nici nu stiu cum sal descriu da e mult, mult mai slab decat LTROI.....
shadowofnight is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Jun 2009, 23:29   #15
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

ia descrie-l...diabolu' stie ce iese

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules