Am vazut doar primele minute si mi-am dat seama ca nu pot sa-l vad :
ca sa nu credem despre personajul principal ca era o curvulita care pandea padurarii dupe copaci , filmul incepe prin a ne spune ca ea era o fetita cuminte, cu mila fata de animale , se cunostea pe furis cu el de cand erau copilasi . Faceau capcane in padure pentru iepurasi , apropo , pentru iepuri se fac asanumitele laturi, nu se chinuia nimeni sa faca o cusca din ramuri impletite, mai ales ca iepurele nu pune botu la asa ceva. Si aici regizoarea ne ridicularizeaza pe noi, adica este o filmare de studio amenajat ca o padure si da drumu la un iepuroi alb gras si prea domestic care, cu o lene de figurant se lasa prins in cusca de lemn si asteapta bine mersi sa vina copilasii cei draguti. Acestia se apropie , iau iepuroiul in brate, care apropo, nu a fost convins sa se zbata deloc, si care se uita cu niste ochi mari de vaca la cameraman. Dar copilasii, vai ! au un cutitas in manuta ( filmul prefigureaza o violenta innascuta sau poate dobandita) cutitas pe care il apropie in cel mai nevinovat mod de gatusorul dragutului iepuras obez si se indeamna : i-ai gatu ! ba nu, i-ai tu gatul ! i-ai tu !
Eee, timpul trece si uite , acum sunt mari, ea se uita printre copaci la baiatul care sparge lemne. Uitatura e invidioasa. Pe copaci. Dar iata din nou un semn- simbol al violentei ce va justifica probabil cruzimea de mai tarziu: cu ce credeti ca taie el copacii ? cu toporul ! Deci ati retinut : cutitul , toporul si la inceput a mai fost un porcusor simpatic care trebuia sacrificat pentru a salva viata oamenilor. Si tocmai cand filmlul crestea in intensitatea simbolurilor, l-am oprit : Asa ceva ...