Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 06 Nov 2011, 15:00   #1
Mercutio
Guru
 
Mercutio
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 1,333
Jenant

Aflu ca Patrice Leconte, venit la un festival de film in Bucuresti, a tinut si un curs pentru studentii de la UNATC. Cica studentii "s-au urnit cu greu din sălile lor de curs către masterclass-ul cu un regizor de care auziseră vag. La 30 de minute după 14.00, ora la care fusese anunţată întâlnirea cu Leconte, sala abia se umplea, cel mai probabil la îndemnul unor profesori."

http://www.filmreporter.ro/25-10-201...u-plictisitor/

Mi se pare de-a dreptul jenant. Patrice Leconte este unul dintre cei mai importanti regizori francezi contemporani. Monsieur Hire, Ridicule, Le mari de la coiffeuse, The Widow of St. Pierre nu sunt doar filme de vizionat, ci de studiat. Ce naiba fac aia acolo? Poate ma lamureste si pe mine cineva cum posibil asa ceva. Daca ar fi sa ma iau dupa ce se intampla pe forum, pot spune ca sunt multi tineri preocupati si la curent cu tot ce se intampla nu doar prin Franta ci si in Japonia.

Last edited by Mercutio : 07 Nov 2011 at 01:46.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Nov 2011, 00:39   #2
varu
Guru
 
varu
 
Join Date: Jan 2006
Posts: 808
Sunt şi regizor şi cameraman, ceea ce e foarte rar şi în Franţa. Sunt de şcoală veche, îmi place să filmez cu o singură cameră. Mai multe complică deja lucrurile şi, sincer, nu cred că mai e vorba de perspectivă în sensul acela pe care îl dăm noi regiei. E un exemplu faimos care mă înnebuneşte. E vorba de un regizor danez de care probabil aţi auzit, Lars von Trier, care e un escroc internaţional, în opinia mea! Ca să-şi facă reclamă atunci când a lansat Dancer in the Dark, a declarat că a filmat scenele de dans, de coregrafie, cu 100 de camere video mici! Şi toată lumea, inclusiv critica de film, a fost fascinată! Prin definiţie, asta contrazice principiul mizanscenei, de aceea cred că e un escroc internaţional!


Tare.
varu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Nov 2011, 18:20   #3
bremen1980
Guru
 
bremen1980
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 2,355
Mi se pare normal mai ales daca omul a venit in timpul festivalului Kinodiseea .Erau multe filme de vazut cu : veverite ,ursuleti ,albinute .Lasind gluma la o parte chiar mi-a parut rau ca nu am avut timp sa dau pe la acest festival.As fi vrut sa vad niste filme pentru copii si sa-mi aduc aminte de ideile care bintuiau si marile filme cu 20-30 de ani in urma : binele ,dreptatea ,fraternitatea ,prietenia,dragostea .Idealisme prea prafuite pentru multi cineasti cinici din zilele noastre.
bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:46.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells