Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

View Poll Results: Cu cine votati in turul 2?
Traian Basescu 41 46.59%
Mircea Geoana 25 28.41%
Nu merg la vot 13 14.77%
Imi anulez votul 9 10.23%
Voters: 88. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 23 Nov 2009, 02:00   #181
Judex
Banned

Judex

Si de ce plm nu ati votat cu Antonescu??? Era singurul capabil sa ne scoata din cacat. Eu plec oricum, dar voi???

In momentul de fata nu stiu daca sa merg la vot in turul 2. M-am saturat de faze d-astea. Cand se punea problema intre Iliescu si Vadim, am primit zeci de telefoane de la diversi sa merg sa-l votez pe Iliescu, "ca sa nu iasa Vadim". In consecinta am mers si l-am votat pe Vadim. Acum chiar nu stiu ce sa fac... Inclin spre Geoana.
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Nov 2009, 05:17   #182
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Judex:
Si de ce plm nu ati votat cu Antonescu???
De Kicky,
De Mickey,
De trei lei ridickey,
De cremä maro,
Sä te iau la misto!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Nov 2009, 05:22   #183
Judex
Banned

Judex

Nu pe mine ma iei la misto, ci pe romani!
Old 23 Nov 2009, 08:03   #184
Rapture
Guru

Rapture

Send a message via Yahoo to Rapture
Si de ce plm nu ati votat cu Antonescu??? Era singurul capabil sa ne scoata din cacat. Eu plec oricum, dar voi???

Referendumul iti suna cunoscut? Persoanele pe care le stiu care l-au votat pe Base l-au votat pentru referendum. Prea multi parlamentari domnle!

Si daca as pune pariu (si siugr as castiga) as spune ca Geoana a fost votat mai mult de...pensionari. Pe majoritatea pensionarilor pe care ii stiu i-am auzit mereu spunand "Eu votez cu PDSR-ul!! Mereu o sa votez cu ei, ei sunt cei care m-au scos la pensie!"

Ta-dam!
Rapture is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Nov 2009, 09:12   #185
victor
Guru

victor

Originally Posted by Pitbull:
Nu-i nevoie, stie de mult.

Da, de o alunecare din-astea mä tem si eu: s-ar putea sä ajungä iar la putere super-mafia-pesedistä, în dauna mediu-mafiei-pedeliste, pe creasta unui val gregar de voturi mai degrabä ANTI-Bäsescu decât PRO-Stänac.

Trebuie sa recunosti si ca in 2004 a fost un vot anti Nastase nu unul pro Basescu. Putea sa candideze si Berceanu ca tot anti Nastase se vota. A te declara anti FSN, PSD, nu inseamna sa votezi cu Basescu care vine tot de acolo. Si uite asa cum zicea si el acum cinci ani era de ales intre Basescu si Nastase, acum intre Basescu si Geoana. Intrebarea evidenta este ce dracu au facut in toti acesti ani intelectualii, GDS, societatea civila, partidele istorice ? Cum dracu ca tot fostii comunisti conduc ? Ce simti cand un Liiceanu sta langa Basescu acum dupa ce a scris apel catre lichele ? Basescu vorbind de democratie e ca Iliescu in balcon in 89 vorbind de schimbarea regimului.

Ma doare in cur daca urmatorii cinci ani fura gasca Basescu sau fura gasca Geoana. Iata ca au trecut cei 20 de ani ai lui Brucan si suntem tot acolo.

Last edited by victor : 23 Nov 2009 at 09:18.
victor is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Nov 2009, 09:47   #186
victor
Guru

victor

Acum 60 ani marele actor Constantin Tanase avea un cuplet la adresa guvernantilor.

"Ne-am trezit din hibernare Si-am strigat cat am putut: Sus Cutare! Jos Cutare!? Si cu asta ce-am facut? Am dorit, cu mic, cu mare, Si-am luptat, cum am stiut, S-avem noua guvernare? Si cu asta ce-am facut? Ca mai bine sa ne fie, Ne-a crescut salariul brut, Dar traim in saracie? Si cu asta ce-am facut? Ia coruptia amploare, Cum nicicand nu s-a vazut, Scoatem totul la vanzare? Si cu asta ce-am facut? Pentru-a castiga o piine, Multi o iau de la-nceput, Ratacesc prin tari straine? Si cu asta ce-am facut? Traversam ani grei cu crize, Leul iar a decazut, Cresc intruna taxe-accize? Si cu asta ce-am facut? Totul este ca-nainte, De belele n-am trecut, Se trag sforile, se minte? Si cu asta ce-am facut? Se urzesc pe-ascuns vendete, Cum nicicand nu s-a vazut, Tara-i plina de vedete? Si cu asta ce-am facut? Pleaca-ai nostri, vin ai nostri! E sloganul cunoscut; Iarasi am votat ca prostii. Si cu asta ce-am facut?"
Old 23 Nov 2009, 09:57   #187
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Personal tocmai de asta nu l-am votat. Pentru ca nu il consider capabil sa faca lucrul asta. Desi s-a prezentat onorabil in campanie mi se pare ca ii lipseste forta. A dovedit ca are tupeu, dar nu cred ca are acolo unde conteaza, nu cred ca are forta sa se ridice deasupra intereselor partidului. Daca PNL-ul ar fi avut oameni politici adevarati as fi votat cu ei fara ezitare, dar mi se pare ca partidul lor are nevoie de o resuscitare, care sper sa vina cat mai curand ca avem mare nevoie de un partid adevarat de dreapta.

Last edited by Liviu- : 23 Nov 2009 at 10:00.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Nov 2009, 10:02   #188
victor
Guru

victor

Liviu : Daca PNL-ul ar fi avut oameni politici adevarati as fi votat cu ei fara ezitare

A fost vot pentru presedinte nu pentru partid. In mod gresit s-a creat ideea ca un presedinte trebuie sa faca in partidul lui sau sa depinda de partidul lui. Vreau un presedinte care atunci cand e ales sa dea peste bot propriului partid daca greseste desigur.

Zi-mi un partid care are oameni politici adevarati. Sau macar numeste doi trei.

Last edited by victor : 23 Nov 2009 at 10:05.
Old 23 Nov 2009, 10:18   #189
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Nu ma refeream neaparat la votul de acum cand am sustinut ca as vota PNL-ul, iar ceea ce sustin e tocmai contrariul, ca nu trebuie sa depinda de partidul lui.

Originally Posted by victor:
In mod gresit s-a creat ideea ca un presedinte trebuie sa faca in partidul lui sau sa depinda de partidul lui.

Nu s-a creat in mod gresit aceasta idee. Poate teoretic e gresita, dar practica e cat se poate de adevarata. Nu avem candidati care sa se desprinda de interesele partidului, poate doar Basescu pare sa le dicteze, dar Geoana si Crin se incadreaza chiar in aceasta idee gresita.

Nici n-am sustinut ca ar exista un astfel de partid, eu mi-am exprimat doar o dorinta. Consider insa ca PSD-ul si PDL-ul au oameni politici mai puternici decat PNL-ul, asta din punctul de vedere al imaginii pe care si-au creat-o. Cei din PNL mi se par putin cam stersi. Dar asta poate fi doar impresia mea, mai ales ca nu prea mai urmaresc politica de vreun an.

Si am uitat sa completez in mesajul precedent: Intre Basescu necontrolat de partid sau Antonescu controlat de partid s-ar putea sa nu fie mare diferenta. Nu vroiam sa se inteleaga ca interesele lui Basescu ar fi neaparat mai nobile decat ale celor care controleaza PNL-ul.

Last edited by Liviu- : 23 Nov 2009 at 10:22.
Old 23 Nov 2009, 12:27   #190
Dragomara
Banned

Dragomara

Send a message via Yahoo to Dragomara
Talking

Nu pe mine ma iei la misto, ci pe romani!
da'tu ce eşti mă, turc, bulgar, chinez, sau ce?!
bă când că aud vb astfel, autoexcluzându-vă din naţiunea asta, dar continuând să NE respiraţi aerul, consumaţi resursele, poluaţi mediul etc. mai că-mi vine să vă dau câte un şut în cur peste graniţă şi să vă retrag şi cetăţenia. pe bune!

ţara asta a ajuns unde este azi şi din pricina ăstora ca voi care critică şi critică şi critică şi aşteaptă alţi proşti (evident toţi sunt proşti în ţara asta, în opinia voastră!) să le-ndeplinească visele!

căraţi-vă şi să nu vă mai întoarceţi ever! patria voastră e nicăieri! mama voastră de...

@Pitbull - vezi că dacă citesc că l-ai votat pe Băse, mă mut la tine, că poate la voi s-o trăi bine, mai bine decât acasă la el (=Băse). no, pune-te pe făcut curăţenie, renovat, etc. etc. că io nu mă mulţumesc DOAR cu vorbe.
Dragomara is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Nov 2009, 12:29   #191
Dragomara
Banned

Dragomara

Question

Originally Posted by victor:
Ma doare in cur daca urmatorii cinci ani fura gasca Basescu sau fura gasca Geoana. Iata ca au trecut cei 20 de ani ai lui Brucan si suntem tot acolo.
oare de ce?!
Old 23 Nov 2009, 12:36   #192
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Drago,
L-am votat pe Bäse.
Collins si cu mine CHIAR träim bine! (Recunosc: nu neapärat multumitä lui Bäse sau P.D.L.-ului, dar de vreo doi ani încoace am scäpat de necazurile materiale si financiare; câstigäm OK, nu ne lipseste nimic, mai punem si un bänut deoparte...)
Curätenia si renovärile au început din august, 2008, si de-atunci merg non-stop. Multe probleme gospodäresti am rezolvat de-atunci. Acum, Collins continuä zugrävitul, iar eu sunt gata sä aduc electricianul pentru a pune la punct toate problemele instalatiei electrice din apartament.
Te vom primi cu drag, dar avem o rugäminte (nu "conditie"; doar rugäminte): dezbarä-te de näravul de a folosi maniacal cuvântul "prosti" cu privire la restul lumii. Stiu cä pe noi nu ne consideri asa, dar pe mine mä doare când väd cum tot arunci cu el în stânga si-n dreapta, întrucât conditiile specifice si contextul concret fac ca, în aceastä situatie, sä aibä un singur efect: acela de a te lovi doar pe tine însuti, ca un bumerang.
Old 23 Nov 2009, 12:47   #193
Dragomara
Banned

Dragomara

Te vom primi cu drag, dar avem o rugäminte (nu "conditie"; doar rugäminte): dezbarä-te de näravul de a folosi maniacal cuvântul "prosti" cu privire la restul lumii. Stiu cä pe noi nu ne consideri asa, dar pe mine mä doare când väd cum tot arunci cu el în stânga si-n dreapta, întrucât conditiile specifice si contextul concret fac ca, în aceastä situatie, sä aibä un singur efect: acela de a te lovi doar pe tine însuti, ca un bumerang.

te rog, să rămână numai între noi, niciodată, dar niciodată nu acord calificative fără o complexă analiză (ANTERIOARĂ). îmi plac cuvintele, dar nu m-am jucat şi nu am să mă joc ever cu cele care cred eu că definesc o persoană. deci "prost" la mine nu va fi niciodată un răspuns pe care-l dau la mânie, ci doar o constatare.
asta e. şi asta sunt. poate că e mai greu de observat din scris, însă-mi place enorm să analizez oamenii, să comunic, să contemplu, să admir, să încerc să înţeleg, şi mai ales să-mi afirm părerea.
concluziile mele sunt doar rezultatul diferitelor momente în are l-am ascultat/ văzut/ citit şi înţeles (prin prisma minţii mele) pe X sau Y. atât.
Old 23 Nov 2009, 12:56   #194
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Stiu toate astea, dar insist în rugämintea mea, fiindcä am observat concret acel rezultat, si nu m-a fäcut deloc sä mä simt bine.
Ce-ar fi ca aceste concluzii sä le pästrezi în mare parte pentru tine, si sä le explicitezi numai atunci când consideri cä au sanse concrete de a ajuta? Cä altfel, dacä efectul nu e altul decât ca oamenii din jur, în loc sä le asimileze cu folos, vor zice numai: "Bä, da' proastä-i asta!", ce-ai rezolvat? Ei nu progreseazä, tu încasezi opinii jignitoare, nimeni nu câstigä nimic.
Old 23 Nov 2009, 17:10   #195
Dragomara
Banned

Dragomara

Stiu toate astea, dar insist în rugämintea mea, fiindcä am observat concret acel rezultat, si nu m-a fäcut deloc sä mä simt bine.
Ce-ar fi ca aceste concluzii sä le pästrezi în mare parte pentru tine, si sä le explicitezi numai atunci când consideri cä au sanse concrete de a ajuta? Cä altfel, dacä efectul nu e altul decât ca oamenii din jur, în loc sä le asimileze cu folos, vor zice numai: "Bä, da' proastä-i asta!", ce-ai rezolvat? Ei nu progreseazä, tu încasezi opinii jignitoare, nimeni nu câstigä nimic.
- dacă aş ţine numai pentru mine aş fi oarecum ipocrită,
- nu vreau să ajut, unde ştiu că nu am pe cine. un om la care ţin foarte mult are o vorbă de genul ăsta "nu-i spune unui prost unde greşeşte, că s-ar putea să se deştepte, şi să nu-ţi reunoască meritele ever",
- pentru mine contează în general numai părerea celor pe care-i preţuiesc, ei sunt singurii pe care vreau şi încerc să-i ajut. îmi place să cred că au fost dăţi în care am şi reuşit,
- e cred că oamenii inteligenţi învaţă din orice,
- e drept că m-ar durea un picuţ dacă m-ar jigni cei pe care-i preţuiesc, dar mai mult m-ar pune pe gânduri,
- nu totul în viaţă este despre câştig sau pierdere, mai sunt şi momente în care vrei să fii tu însuţi, în care spui ce crezi şi ce simţi fără a calcula ce-ai de câştigat spunând minciuni decente,
- eu una am considerat întotdeauna adevărul spus în faţă, un privilegeiu, şi am încercat să stau cât mai departe de lingăi şi/sau yes-men-i,
- no, asta sunt, mă placi cum sunt, după ce ai încercat să mă înţelegi, sau nu, mie chiar nu-mi pasă. să fiu plăcută NUMAI pentru ceea ce spun e ultimul lucru pe care mi l-aş dori. să mai şi mint pentru asta e inadmisibil! nimeni nu e perfect în ochii celorlaţi. eu cred că nevoia de schimbare trebuie să o simţi tu însuţi, nu să ţi se impună din afară, şi mai cred că fffff puţini dintre noi o simt, şi că fiecare se consideră, aşa cum de altfel este şi firesc, perfect în felul lui,
- no asta e, şi asta sunt. m-aş simţi extrem de vexată dacă aş părea mai bună, mai deşteaptă, mai cultă, mai respectuoasă decât sunt. eu una mă plac aşa cum sunt, şi dacă ar fi să schimb ceva m-aş face doar muuuult mai înceată-n toate şi un pic mai... răbdătoare. atât.

aaaa... şi încă ceva: e extrem de dificil, dar totodată nobil (=profund uman) să vrei să înţelegi pe cineva, foarte puţini dintre noi suntem conştienţi că nu suntem singuri pe planetă, că există alte fiinţe care gândesc, simt, suferă, iubesc şi speră asemenea nouă.
Old 23 Nov 2009, 18:03   #196
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Ce ciudat...
Sunt de acord cu aproape tot ce-ai spus aici - si totusi, per ansamblu, nu m-ai convins cä n-aveam dreptate cu sugestia pe care ti-am fäcut-o. Nu din îndärätnicie sau orgoliu - pur si simplu consider cä pozitiile exprimate de noi doi în mesajele #142 si #143 sunt, în fond, compatibile.

O micä precizare: prin "câstig" nu m-am referit la un beneficiu personal; la fel de valabil poate fi si dacä folosul unei actiuni e un avantaj pentru un tert, un necunoscut, un cine stie cine - sau mai multi... Ca atare: cine, ce câstigä, dacä tu spui de foarte multe ori pe zi "prostilor, prostilor, prostilor", si nimeni nu te crede - nici împricinatii, nici martorii - singurul rezultat fiind înräutätirea sentimentelor fatä de tine... si, desigur, timpul pe care l-ai consumat fäcându-i prosti pe respectivii! Deci, nimic pozitiv, doar ceva negativ. Si atunci, ce rost are - efortul, faptul, actiunea? Nu era mai util sub toate aspectele sä-i ignori, sä-i lasi în "prostia" lor, si tu sä-ti folosesti mai avantajos timpul (eventual, cu oamenii despre care esti convinsä sä li-l acorzi)?
Old 23 Nov 2009, 19:19   #197
Dragomara
Banned

Dragomara

end of story!

O micä precizare: prin "câstig" nu m-am referit la un beneficiu personal; la fel de valabil poate fi si dacä folosul unei actiuni e un avantaj pentru un tert, un necunoscut, un cine stie cine - sau mai multi...
asta ar fi valabil într-o societate ideală, una profund morală, cu înalte aspiraţii culturale, spiritale etc deloc cazul societăţii noastre contemporane, din păcate.
şi apoi ăsta e jobul lui Dumnezeu, iar eu nu am pretenţia să-i iau locul.

Ca atare: cine, ce câstigä, dacä tu spui de foarte multe ori pe zi "prostilor, prostilor, prostilor", si nimeni nu te crede - nici împricinatii, nici martorii - singurul rezultat fiind înräutätirea sentimentelor fatä de tine... si, desigur, timpul pe care l-ai consumat fäcându-i prosti pe respectivii! Deci, nimic pozitiv, doar ceva negativ. Si atunci, ce rost are - efortul, faptul, actiunea? Nu era mai util sub toate aspectele sä-i ignori, sä-i lasi în "prostia" lor, si tu sä-ti folosesti mai avantajos timpul (eventual, cu oamenii despre care esti convinsä sä li-l acorzi)?

unde am conştiinţa împăcată că nu te mint, eu sunt cea care câştigă, în primul rând. repet nu mă interesează imaginea atâta vreme cât trebuie să mint pentru o imagine frumoasă.
nimic mai pozitiv şi plăcut ţie însăţi decât a-ţi descărca sufletul (vb vine suflet) în faţa celui responsabil de acel sentiment.
evident că-i ignor pe proşti, dar se cade să ştie şi ei de ce. prefer să mă urască cunoscându-mi adevăratele opinii, decât să mă placă făcând cine ştie ce supoziţii. nu e vina lor că sunt aşa cum îi percep eu, nu e vina mea că nu dau numai peste oameni inteligenţi, frumoşi sufleteşte, toleranţi etc. nu e vina lor că şi ei poate simt la fel despre mine, cu deosebirea că pe mine nu mă intresează, şi nu mă afectează atâta vreme cât eu mă cunosc cel mai bine, mă înţeleg cel mai bine şi mă suport cel mai uşor. când voi întâlni pe cineva care va face toate astea mult mai bine decât mine mă voi schimba, probabil, după mintea şi sufletul lui/ ei.

no, şi acum gata. topicul ăsta nu e despre mine. sau despre cum crezi tu că ar tb să fiu eu.
Old 23 Nov 2009, 20:28   #198
Judex
Banned

Judex

Liviu, Antonescu avea cateva propuneri concrete, dintre care amintesc numirea lui Johannis ca premier si relansarea economiei prin reducerea fiscalitatii si incurajarea consumului. Din nefericire foarte multi romani isi doresc in fruntea statului o mana de fier, un individ care 'sa-i conduca'. Bucurestiul si marile orase au reprezentat mereu etalonul optiunilor politice adecvate. Crin a castigat in Bucuresti si in marile orase.

Dragomara si Pitbull -
Ma rog, la Pit se intrezareste o motivatie rezonabila in formarea optiunii sale electorale, dar la Dragomara alegerea lui Oprescu este cacatoare si face parte din categoria 'imi place Celine Dion'.
Old 23 Nov 2009, 21:20   #199
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Personal as fi vrut sa-l vad pe Basescu presedinte cu o noua incercare de guvern PNL+PDL (poate au invatat ceva intre timp si sper sa nu fie faptul ca nu pot coopera), eventual cu Johannis premier sau si mai bine un guvern condus de Johannis cu ministri tehnocrati sustinut atat de PDL, cat si de PNL. Momentan se pare ca ramane doar o speranta. Cat despre rezultatele in Bucuresti si in marile orase nu am vazut nimic inca, dar asta e probabil pt ca nu am deschis deloc televizorul azi. Stii informatii exacte sau doar presupuneri? Oricum ar fi de asteptat sa fi obtinut un scor mult mai mare in orasele mari.
Old 23 Nov 2009, 21:40   #200
Judex
Banned

Judex

Nu am urmarit nici eu azi televizorul, ba chiar am pierdut inclusiv meciul Stelei de la Ploiesti! Stiu sigur de castigarea Bucurestiului de la stafful PNL. Iubita unui amic mi-a spus aseara la telefon ca se uita la diverse emisiuni si astfel a aflat ca nu e vorba numai de Capitala, ci si de alte mari orase.
Altfel, eu imi doresc sa se clarifice in ochii electoratului statutul PD(L): un partid de stanga, exact ca si PSD. Natural este ca cele doua formatiuni sa fuzioneze, nu sa se lupte. Pentru mine este cat se poate de clar ca aceste partide sunt alcatuite in jurul a doua persoane: Iliescu, respectiv Basescu. Sunt de fapt doua mari grupuri de interese, doua mari gasti ale aceluiasi partid: comunistii. Tocmai de aceea finala Base-Geoana este una dezastruoasa pentru Romania: oricare ar iesi, tot un comunist ramane in frunte. La 20 de ani de la 'caderea' regimului!!!

Update: am fost indus in eroare. Potrivit ziarului Romania Libera se pare ca Antonescu nu a castigat Bucurestiul si marile orase, ci doar s-a plasat inaintea lui Geoana. Chiar si asa, daca se intampla asta si la general, ar fi fost sanse foarte mari ca el sa-l bata pe Base in finala. Asa, Dumnezeu cu mila!

Last edited by Judex : 24 Nov 2009 at 03:40.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules