Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 18 May 2005, 08:11   #2301
keyzer soze
Guru

keyzer soze

Todd Solondz - Happiness (1998) - 9/10

A must see. Fanii magnoliei si ai lui PTA in general vor fi in extaz. La fel amatorii de frumuseti americane. Cele mai misto dialoguri de la 'pulp fiction' incoace. Cele mai misto 'moace' de looseri, si asta fara Giamatti in distributie - prietenul nostru Philip Seymour Hoffman, Dylan Baker, Jon Lovitz... Teza de doctorat in scenaristica, un anticoolness cautat, socant (dialogul tata-fiu din ultima treime a fiului e aproape imposibil de urmarit) si, all in all, incredibil de bine facut. International Critics Prize la Cannes si Marele premiu la Sao Paolo.
bila neagra: vecina aia grasa si urata si povestea ei horror, total nelalocul ei in ansamblul filmului.
ps: o cronicheta excelentaaici
Old 18 May 2005, 16:39   #2302
ciuboflo
Novice

ciuboflo

xxx2 cu Ice Cube...super
Old 18 May 2005, 17:11   #2303
keyzer soze
Guru

keyzer soze

Mikael Håfström - Ondskan (2003) - 7/10

As in 'Evil'. Film comercial, corect executat (Hollywood style). Prezentat la Cannes si Toronto, dar fara mari sfaraieli. Nimic in particular de notat in filmul asta - bully stuff, highschool drama, ceva romance. Daca era cu Matt Damon si Natalie Portman lua Oscar, iar voi va grabeati sa aplaudati. Asa insa ramane intr-un semianonimat caldut, de vacanta suedeza.
Old 18 May 2005, 17:15   #2304
notorious
NBK

notorious

noi albinoi - o conlucrare perfecta intre scenariu si imagine, intre idee si vizual. tema este cea a izolarii, de data aceasta nu intr-un spatiu inchis (cum a fost pasionantul 'tytsnaden' al lui bergman, ca tot veni vorba), ci intr-unul cat se poate de deschis, un adevarat desert alb care n-a aratat la fel de inghetat, zic eu, de la 'fargo' incoace. cand privesti imaginea aceea de gheata, cu nuante intre alb si albastru, zau daca nu simti naibii frisoane !
Old 18 May 2005, 19:11   #2305
ArsDeFoc
Novice

ArsDeFoc

Send a message via MSN to ArsDeFoc Send a message via Yahoo to ArsDeFoc
De cand a plecat frate-miu... nu m-am uitat la filme . Frate-miu ma obliga sa ma uit la filme . Ultimile filme vizionate: Hitch // Son Of Mask ( :sick: fata de partea 1 )

Life is a waterfall
We drink from the river
Then we turn around and put up our walls !
ArsDeFoc is offline   sendpm.gif
Old 18 May 2005, 21:40   #2306
Denis_stelistu
Guru

Denis_stelistu

Haunted Mansion7,75/10 :sick: Eddie Murphy a jucat mai normal decat i alte filme,dar oricum mi-a placut sfarsitul cand plecau undeva si avea globul ala verde cu Jennifer Tilly in el si Capatanile alea care cantau nota 7 si 75 pentru actori.
Old 19 May 2005, 01:12   #2307
BeNnY
Guru

BeNnY

Videodrome - 8.5/10 - Nu primul contact cu Cronenberg, dar din celelalte filme nu prea mai tin minte mai nimic, imi suna cunoscute doar ploturile. Anyway, ideea unique, vizual seamana cu Total Recall desi e cu 7 ani mai tanar decat el. Cronenberg reuseste niste chestii foarte misto in filmul asta. Vedem totul din perspectiva lui Max care are halucinatii. Chestia cu pistolul am inteles-o, dar nu prea am inteles ce era cu casetele. Pistolul il scoatea, de fapt, din holster, dar el avea halucinatii ca si-l scotea din stomac, dar casetele alea?
Old 19 May 2005, 01:32   #2308
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Concert of wishes, r. Krzysztof Kieslowski, 1967 s.m. 15''

Interesant dar inutil. L-a mai vazut careva ?

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   sendpm.gif
Old 19 May 2005, 09:03   #2309
Longshot
Kingpin

Longshot

a simple plan - 1998, sam raimi - grup apropiat de indivizi incepand sa se dezumanizeze in momentul in care intra in scena o geanta cu 4,4 mil $. crima, incercari de cover up dupa care alte doua crime pentru ca in final sa fim in progresie aritmetica si sa mai adaugam trei. sange si dialoguri (doar putin corny) pe intinderi de zapada cu un cer gri deasupra, billy bob thornton jucand un semi-retard, un bill paxton cam de lemn, bridget fonda gravida la inceputul filmului si destul de evil spre final, ciori si vulpi prin paduri, insa destul de debil la the final shootout in ce priveste povestea. merge la o bere.
p.s. : am remarcat insa ce frumos a zburat unul din personaje (sotia unuia) in momentul in care a receptionat in piept doua cartuse dintr-un pump action shotgun. evil dead style.
Old 19 May 2005, 10:04   #2310
keyzer soze
Guru

keyzer soze

Gaspar Noe - Carne (1991) - 8/10

Mediumetraj al pe atunci debutantului Noe, premiat la Cannes si Avignon. Reluat si dezvoltat in 'Seul contre Tous'. Mi-au placut atmosfera grea, sangerie, inserturile de text (in descendenta Godard) si super-eroul Carne. Aia care nu l-ati vazut, sa nu credeti ca e Superman - e superlooser, macelar macinat de depresii in rosu.

Roman Polanski - Bitter Moon (1992) - 8/10

Daca ati citit mai intai cartea lui Bruckner, e ok. Daca nu, feriti-va. Filmul este net inferior, but highly watchable, cu ceva artificii placute (va amintiti secventa de inceput, cu cele trei semnale, in crescendo?) si cu o partitura extraordinara a lui Peter Coyote in rolul lui Oscar. Per total, mai bun decat ma asteptam, dar viciat de o mizanscena de anii 80 super enervanta.
Old 19 May 2005, 10:54   #2311
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Originally Posted by keyzer soze:
e superlooser, macelar macinat de depresii in rosu.

Nu, e super loser, cu un 'o'. Looser e cu totul al'ceva.

Later edit: eu, unul, stiu ca esti papagal repetitiv, da' credeam ca o sa ai atit self-respect incit sa nu postezi drept 'cel mai recent film vizionat' chestiile prostate deja. Da', deh, unde nu e originalitate, nici Dumnezeu nu cere.
Ambra Blu is offline   sendpm.gif
Old 19 May 2005, 12:45   #2312
cherryblossom
Guru

cherryblossom

Originally Posted by keyzer soze:
Gaspar Noe - Carne (1991) - 8/10

Mediumetraj al pe atunci debutantului Noe, premiat la Cannes si Avignon. Reluat si dezvoltat in 'Seul contre Tous'. Mi-au placut atmosfera grea, sangerie, inserturile de text (in descendenta Godard) si super-eroul Carne. Aia care nu l-ati vazut, sa nu credeti ca e Superman - e superlooser, macelar macinat de depresii in rosu.

e prea croit sa socheze, imaginea aia cu uciderea calului de la inceput este sinistra rau... brrrrrrrrr...
Old 19 May 2005, 14:19   #2313
keyzer soze
Guru

keyzer soze

Originally Posted by Ambra Blu:
credeam ca o sa ai atit self-respect incit sa nu postezi drept 'cel mai recent film vizionat' chestiile prostate deja

?
Old 19 May 2005, 14:31   #2314
axiology
Novice

axiology

Originally Posted by Longshot:
billy bob thornton jucand un semi-retard, un bill paxton cam de lemn, bridget fonda gravida la inceputul filmului si destul de evil spre final, ciori si vulpi prin paduri, insa destul de debil la the final shootout in ce priveste povestea.

hai ca nu e chiar asa debil, e doar in coada de peste asa cum e orice film care se respecta (din familia asta). Thornton face un rol chiar bunicel dar Paxton e intr-adevar inferior partiturii din Frailty sau Aliens
axiology is offline   sendpm.gif
Old 19 May 2005, 16:17   #2315
Sm�agol-Gollum
The One and Only Gollum

Sm�agol-Gollum

The aviator 6/10 nicidecum un film de oscar...nu are nimic cu care sa impresioneze and cate blanchet sucks ass
Old 19 May 2005, 20:13   #2316
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by Longshot:
insa destul de debil la the final shootout in ce priveste povestea. merge la o bere.

sorry you think this way, dude ! 'a simple plan' este cel mai matur film al teribilist-infantilului 'rau mort' sam raimi, cu o imagine extraordinara (amintind de filmul fratilor coen, prietenii buni ai lui raimi), o tensiune dramatica bine dozata, personaje consistente si un conflict foarte puternic. drama in toata puterea cuvantului. doar tonul moralizator deranjeaza.

brzezina (aka 'padurea de mesteceni') - si-asa deprimat si cu nerii foarte fragili dupa o saptamana nu tocmai 'economically productive' si varii alte motive, am facut greseala (sau oare am avut sansa) sa ma duc la 'padurea de mesteceni' a lui wajda (prima intalnire cu regizorul rus). foarte complex (personaje, conflicte interioare / exterioare), poate chiar prea complex in detrimentul sau, foarte incarcat de sentimente (resemnare in principal - in fata mortii - dar si o ura inexplicabila, impotriva, scuzati melodramatismul, fachin fate !), psihologii complicate dar suficient exploatate (raceala dintre fiica si tata etc)... un film de o frumusete posaca, sentimental si tulburator.
Old 19 May 2005, 20:26   #2317
Bulumulu
Prophet GT Series v1.07

Bulumulu

Send a message via MSN to Bulumulu Send a message via Yahoo to Bulumulu
Originally Posted by notorious:
'padurea de mesteceni' a lui wajda (prima intalnire cu regizorul rus

ce sa-i faci daca-i polonez...
Old 19 May 2005, 20:28   #2318
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by Bulumulu:
ce sa-i faci daca-i polonez...

normal ca-i polonez ! da' trebuia sa te bagi tu ! eu vroiam sa vad cine citeste !
Old 19 May 2005, 20:31   #2319
Longshot
Kingpin

Longshot

Originally Posted by notorious:
sorry you think this way, dude ! 'a simple plan' este cel mai matur film al teribilist-infantilului 'rau mort' sam raimi, cu o imagine extraordinara (amintind de filmul fratilor coen, prietenii buni ai lui raimi), o tensiune dramatica bine dozata, personaje consistente si un conflict foarte puternic. drama in toata puterea cuvantului. doar tonul moralizator deranjeaza.

un strop mai mult. tonul moralizator, actingul lui paxton si solutia gasita de jacob in final, final, pe care l-am gasit cu totul nesatisfacator si inegal cu restul filmului, care, da, a avut tensiune, suspans, vana, cam tot ce vrei de la un crime drama dar care mi-a lasat o impresie de so-so si de "that's it?". a fost ok dar ma asteptam la ceva mai mult si era normal, cum vad eu treaba, sa raman putin let down. hence debil-ul ala pus mai sus.
dintre "serioasele" lui raimi, simple plan este insa, corect, cel mai bun. iar despre imagine, chiar omu' a recunoscut ca a incercat sa aduca aici o parte din fargo. si i-a iesit.
Old 19 May 2005, 20:36   #2320
notorious
NBK

notorious

deci ce nota-i dam ? :w00t:
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules