Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 30 Nov 2005, 23:38   #3501
KORBEN
Guru

KORBEN

WALLACE&GROMITT (the curse of the ware rabbit) 5/5
:shock: :love: :love: :love: :w00t:
delicios de adorabil dar destept
cum draq sa fie un film cu un personaj mitologic (paradoxal decent tradus ca) IEPUROLAC??????????????
enjoyed every second of it
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   sendpm.gif
Old 01 Dec 2005, 03:29   #3502
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

da, printre multe filme se numara:

Wallace&Gromit - Whatwe have here is an honest, good-hearted, AG, enjoyable, funny, bunny, W&G movie, genial. (urmeaza o cronica incoerenta, you have been warned) Chicken run e unul din filmele mele animate favorite, dar si asta e senzational. Cum poti avea referinte la kingkong SI frankenstein in acelasi film, cand de fapt monstrul e un iepure urias si sa NU fie genial?

Scena cu iepurele care e cat p'aci sa fie impuscat dar e supt de masinarie prin gaura si ajunge intr-un loc alb unde plutesc alti iepuri este poezie pura, as plange la faza aia, dar nu.

Atmosfera filmelor cu vampiri, the gold bullet syndrom (scene foarte amuzante involved in descarcarea acestor gloante), cartea preotului cu creaturi mitice (were rabbit included), muzica nightmare'before'christmass'ish, wallace'o'iepure, cea mai amzuanta, draguta, ne-teletubiana, ne-SHOTtheBUNNY reprezentare a iepurilor facuta vreodata intr-un film. Doesn't that sound like a recipie for succes? Well... it IS.

Classic nick park. Best animated film of the year, best animated film in a very long while. Cel mai bun din seria W&G, cred ca va ajunge one of my favorites. Pure fun.

Ah, si crimes&misdemeanors - pana acum cel mai bun film w.allen (iar eu'l iubesc pe omu asta si mai toate filmele lui), o capodopera in adevaratul sens al cuvantului.

si... altele.
Old 01 Dec 2005, 16:40   #3503
Longshot
Kingpin

Longshot

ok, erm...
history of violence - 8.5/10 - mi-a placut. era inevitabil insa sa nu fiu wee bit dezamagit pt. ca l-am built up prea mult tot anul (asa ca nu-i dau 9). nu stiu daca ar fi meritat chiar palme d'ore-ul.
chicken little 6.5/10 - yawn
just like heaven 5.5-6/10 - cretin pe partea de comedie, acceptabil pe partea de romanta. corny + cheesy, exact cum s-ar putea crede.
ar mai fi un doom si un deuce bigalow 2 dar, bleah, nu mai scriu.
Old 01 Dec 2005, 18:50   #3504
europe_east
Guru

europe_east

Modigliani -- n-am reusit sa-l vad pe tot. cam varza. se bazeaza cam mult pe ignoranta privitorului. m-au cam suparat cantecele de taraf romanesti de la inceput, de unde si pana unde "ionel ionelule" in "Paris, 1919" -- cum scrie la inceput pe generic (doar ca ce vedem seamana a decoruri de teatru/film de pe vremuri). jocul actorilor cam slab, plin de manierisme. de fapt tot filmul e varza, personajele principale cica sunt artisti (daca tot nu e biografic, atunci why use the big names?) dar nu vedem nimic din gandurile lor. aproape penibil.
europe_east is offline   sendpm.gif
Old 01 Dec 2005, 20:57   #3505
KORBEN
Guru

KORBEN

the crazies 5/5

1973, fix la mijlocul distantei dintre night si dawn of the dead, george a romero comite un surprizator film de serie b despre un virus care inebuneste oamenii
virusul e, de fapt o eventuala arma biologica foarte contagioasa si fara leac
si oamenii innebunesc si mor (sau pentru ca se oamoara intre ei sau pentru ca ii omoara armata sua care trebuia sa tina totul supravegheat)
nu e cel mai disperat si negru romero, nici cel mai metaforic (be chair nue dloc metaforic) DAR este uber hardcore despre cum mor oameni degeaba pt singura vina de a locui intr-un stat de kkt, cu o armata de kkt, care face arme bilogice d kkt si incerca sa musamalizeze totul
suspans si nihilism a la night (si trademarkurile vizuale cu padurea, oraselul pustiu, fixatiile specifice, casa ca refugiu, decese absurde si strigatoare la cer, politica si armata si politiceini de absoult tot kktu (poo-litic mai degraba) dar si pt ca e armata prezenta duce mai degraba cu gandul spre day
si poate sunt io skizoid da pare un scenariu alterat de pre-quel la night
superb, incordat, straluitor.

corpse bride 3/5
this aint no fu Ckin masterpisss
trist, ma asteptam la mai mult, dar viermele cu fata si voce de peter lorre e inutil si m-a iritat, mijlocul e un timp foarte mort si geniul lu elfman m-a ratat pe feeling la juma de soundtrack
parti bune exista din plin , dar ceva pare mult prea reciclat din mightmare befor xmaz (cainele, acolo fantoma aici schelet, orasul, the romancing look out point, etc)
dialoguri geniale in minim 3 locuri
"with this candle i... set your mother on fire"
"vincent, victor, what differnce does it make?"
"no corpse would marry our victor!"
Old 02 Dec 2005, 08:59   #3506
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Charlie and the Chocolate Factory - 7/10: ceva mai slabut decat ma asteptam sa fie (e drept, de la Tim Burton nu stii la ce sa te astepti)... am ras ceva mai putin decat as fi crezut... si toata ciocolata aia a inceput sa ma plictiseasca de la un moment dat. Totusi, Depp e in forma maxima, iar domnu' Burton isi pastreaza dreptul la sclipiri de geniu, precum Willy Wonka intorcandu-se inspre spectatori cu niste foarfece uriase in mana dreapta (), secventa Television Room, dansurile oompa-loompa etc.
MinRep is offline   sendpm.gif
Old 02 Dec 2005, 17:05   #3507
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by KORBEN:
this is nutricious
A (living) HISTORY OF IGNORANCE

stii, mie mi-ar fi jena sa mai fac asemenea observatii cand scriu terry gillian si francois truffault...
Old 02 Dec 2005, 17:27   #3508
notorious
NBK

notorious

bun, deci vazute:

wallace & gromit in the curse of the were-rabbit a fost de destul de simpatic, o comedioara fara pretentii plina de referinte cinematografice de la horror-urile de serie B din anii '40 pana la 'king kong'. am ras usor vinovat, dar sanatos. nu are nici umorul incisiv al lui 'shrek', nici sofisticaria si sentimentalismele disney. ceea ce nu-l face mai putin agreabil.

7/10

the good, the bad and the ugly - mda, ei bine, l-am vazut abia acum. ultima oara cand l-am urmarit, era la 6 anisori, cand era difuzat ilegal de postul local, via casete piratate. de atunci m-am familiarizat un pic cu western-ul si comercial, si foarte personal deopotriva, al lui sergio leone: inegalabilul 'once upon a time in the west' (care ramane, in continuare, cel mai bun western leone), grandiosul, desi inegalul 'once upon a time in america' si mai putin ok-ul remake dupa 'yojimbo', 'per un pugno di dollari'. chiar m-as risca sa spun ca leone e cel mai personal autor al unui gen per ansamblu comercial: alternanta dintre prim-planuri si planuri panoramice, acele unice planuri-detaliu ale ochilor, momentele lungi de liniste alternand cu cavalcadele nebunesti, suierul impuscaturilor si sunetul exploziilor. nu stiu de ce, dar totusi, in cazul lui 'the goos, the bad and the ugly', i-am simtit lungimea (spre deosebire de 'once upon a time in the west'). care sa fi fost motivul ? :? poate de vina au fost si prea multele divagatii ale storyline-ului, nu stiu... oricum, ii recunosc statutul de western clasic.

9/10
Old 02 Dec 2005, 19:25   #3509
KORBEN
Guru

KORBEN

Originally Posted by notorious:
this is nutricious

stii, mie mi-ar fi jena sa mai fac asemenea observatii cand scriu terry gillian si francois truffault...

touche, mon cher nutricious
da chestia e ca pot trai scriind gillian si truffault da n-as putea tari dac as ortografia corect numele si n-as intelege nimik din ce fac oamenii aia.
c'est la vie. (c'est la gueere)
Old 02 Dec 2005, 22:23   #3510
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

bottle rocket - sunt mare fan rushmore, tennenbaunds l-am vazut partial iar sunt sigur ca zissou e foarte misto. Desi umorul e cam rar, scenariul e cam inegal si o cam lalaie pe alocuri, are destule momente misto, destul farmec, destul optimism si naivitate (owen wilson) ca sa-l declar un film... ok. Think, Reservoir Dogs, the frist time, amature, kiddy-wanna-be-a-bank-robber-cause-it's-so-excting version, Reservoir Dogs Kids. Totusi, mi-ar fi placut s-o i-a mai mult razna, chiar daca ceea ce se intampla e mult mai down-to-earth si probabil, prefer s-o i-a razna, fuck reality, sa vad aventura, s-o simt, preferam sa traiesc punctul de vedere al lui wilson si sa mergem cum vrea el (dar pe bune) decat viziunea unor adolescenti care vor s-o faca pe rebelii. But that's just my inner bank-robber speaking. Fun though.
Old 03 Dec 2005, 02:03   #3511
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
Originally Posted by notorious:
this is nutricious

stii, mie mi-ar fi jena sa mai fac asemenea observatii cand scriu terry gillian si francois truffault... :D

touche, mon cher nutricious
da chestia e ca pot trai scriind gillian si truffault da n-as putea tari dac as ortografia corect numele si n-as intelege nimik din ce fac oamenii aia.
c'est la vie. (c'est la gueere)

lol.
Nae is offline   sendpm.gif
Old 03 Dec 2005, 12:51   #3512
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Lord Of War - 9.8/10 - exceptional ... printre putinele filme 2005 worth breaking a sweat to watch... lejer marcat de acest film si de coloana sonora = catchy. eye-opener for no mistake ...
Old 03 Dec 2005, 18:35   #3513
notorious
NBK

notorious

astazi am vazut pt prima oara un film de kim ki-duk, geniul asiatic care pare sa il intreaca pe wong kar-wai in materie de calofilie si inventivitate. e vorba despre bin jip, filmul unei povesti de dragoste mute, dar nu mai putin intense (si este cel mai intens film de dragoste pe care l-am de o buna bucata de vreme). multe de zis, prea putn timp...
Old 04 Dec 2005, 00:33   #3514
BeNnY
Guru

BeNnY

notorious, ti-am sters mesajul in care-i raspundeai lui Korben pentru ca era inutil si prelungea la fel de inutil o discutie pierduta.

The Curse of the Were-rabbit - 9/10 - Personajul mitologic de temut IEUROLACUL aduce satenii linistiti intr-o stare de teroare patologica si le mananca legumele uriase. Cam asa suna cel mai simpatic si destept film animat al anului. Deosebit de delicioase referintele la King Kong si Frankenstein.

Harry Potter and the Goblet of Fire - 9/10 - Pe langa faptul ca e involuntar unul dintre cele mai intens traite filme pe care le-am vazut vreodata, nu mi-a placut atat de mult cat as fi vrut. Poate pentru ca o buna bucata se axeaza pe adolescenta si cat de disfuncta si groaznica (poate sa fi)e ea; problema care e bine ilustrata, dar nu ma impresioneaza pe mine cu nimic in momentul asta. Altfel, nu mi se pare deloc un film caruia sa-i poti imputa ceva. Filmul asta se vede si se traieste si atat.

Airplane - 9/10 - Revazut a treia sau a patra oara. Asta e frumos la filmele de genul asta, niciodata nu inceteaza sa te amuze. Adica am ras poate chiar mai mult la fiecare gluma de fiecare data.

Troia - 5/10 - E un film de cacat si toate cele, dar deloc voma intuibila in spatele tuturor criticilor si a vorbelor.
Old 04 Dec 2005, 10:29   #3515
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

The Exorcism of Emily Rose (2005)

Destul de bun. L-as clasa pe locul 2, dupa capodopera lui Friedkin. Are cateva scene infricosatoare, de o brutalitate psiho-spirituala indeajuns de relevante pt starile prin care a trecut "posedata" Anneliese Michel. Abordarea e OK. Sunt sustinute ambele variante: posedarea demonica si epilepsia. Iar in final mesajul e foarte clar: it's all about faith.

Wilkinson a fost oare actorul potrivit pt rolul preotului?
7/10

La Vieille Dame Et Les Pigeons (1998)

Un "scurt" excelent. O caricatura reusita a societatii americane lovita de obezitate...fizica si mentala 10/10
Old 04 Dec 2005, 11:43   #3516
cherryblossom
Guru

cherryblossom

am vazut si eu Exorcistul aseara, cel de Friedkin.. inca mai e scary, chiar si acum dupa 30 de ani. Imi inchipui ce nebunie se crease atunci in jurul lui... E amuzant faptul ca Friedkin, desi a luat un oskar cu The French Connection, e cunoscut mai mult pentru The Exorcist...

Before Sunrise & Before Sunset - actori foarte buni, dialoguri inteligente amestecate cu o doza buna de romantism, intrebari-tema pentru acasa aruncate privitorului (de ex. de ce ne atrag persoanele care nici macar nu prea ne plac)... excelent, mai scoate Linklater vreo parte? dar mai bine nu, e previzibil ce-o sa se intimple mai departe (ma uit la Scenes from a Marriage de Bergman si ma linistesc :lol: )... totusi, cred ca as citi cite ceva din cartile lui Ethan Hawke, tipul mi se pare destul de complex..
Old 04 Dec 2005, 12:41   #3517
ultras_sportul
Junior

ultras_sportul

Send a message via Yahoo to ultras_sportul
Filme de la alfa la omega

Revelatia: Lord Of War - 10/10 - un film care merita revazut cat de curand
Dezamagirea: HP si Pocalul de foc - 6/10 - un regizor care merita castrat pentru ce porcarie a reusit sa aduca pe ecrane prin masacrarea unui roman destul de reusit.
Old 04 Dec 2005, 15:32   #3518
europe_east
Guru

europe_east

Before Sunset (coincidenta, Cherry!) -- mie mi se pare un film

-- breathtakingly beautiful
-- genial si foarte inovator

La fel ca si Before Sunrise. E ciudat cum filmele in general 'comprima' timpul. De exemplu, doi oameni se cunosc, se iau, au copii si divorteaza in doua ore. Totul e extrem de simplificat, arunca unul o replica, una singura, si muntii se muta din loc. La filmele astea insa timpul asta s-a dilatat aproape pana la dimensiunile normale! Si nu la a egala banalitatile zilnice, ci mai degraba la reusi sa prinda momentele sublime, in timp real!!! in fine, ce atata vorba, filmul e breathtaking, u've got to see it!!!
europe_east is offline   sendpm.gif
Old 04 Dec 2005, 17:14   #3519
herbert
Guru

herbert

Revolver e un film riscant, care se situeaza la frontiera, intre onorabil/pasabil si kitsch. depinde de dispozitie si de cat de tare ai activat „scepticul de serviciu”.
cred ca Guy Ritchie intra cu acest film in picaj din prea multa imaginatie. e ca la sarituri in apa.
incoerenta, aproape delir postmodern, copy & paste, multe citate culturale (aka cinematografice). totusi, bine filmat si montat. 6,5/10
Old 04 Dec 2005, 19:59   #3520
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
Originally Posted by cherryblossom:
Before Sunrise & Before Sunset - actori foarte buni, dialoguri inteligente amestecate cu o doza buna de romantism, intrebari-tema pentru acasa aruncate privitorului (de ex. de ce ne atrag persoanele care nici macar nu prea ne plac)... excelent, mai scoate Linklater vreo parte? dar mai bine nu, e previzibil ce-o sa se intimple mai departe
A fost întrebat Ethan cînd a venit la noi ºi a spus cã au de gînd sã facã în total 5 pãrþi, deci încã 3. ªi spunea cît scepticism au întîmpinat ca sã facã Before Sunset, nici un producãtor nu era interesat (tocmai fiindcã nu-ºi imagina nimeni cã are rost o continuare la Sunrise). Nu ºtiu dacã e previzibil. viaþa e previzibilã? aºa cum primele douã au fost mai mult autobiografice (pentru Ethan, Julie ºi Richard), vor lãsa lucrurile sã curgã de la sine ºi viaþa va decide momentul cînd vor trebui sã se reîntîlneascã.

Originally Posted by cherryblossom:
totusi, cred ca as citi cite ceva din cartile lui Ethan Hawke, tipul mi se pare destul de complex..
ai dreptate. scrie superb!

@europe_east: „arunca unul o replica, una singura, si muntii se muta din loc”... îmi plac comentariile tale.
„La filmele astea insa timpul asta s-a dilatat aproape pana la dimensiunile normale!”

Trebuie spus cã cele douã diferã în aceastã privinþã. Sunrise se desfãºoarã în decursul a circa 12-24 ore, deci sunt folosite elipse temporale, pe cînd Sunset este 100% în timp real, 80 min filmul, 80 min acþiunea.

vreau sã vã întreb pe amîndouã ce pãrere aveþi despre Waking Life? (nu ºtiu dacã aþi scris pe forum dar parcã nu)

p.s. vã rog eu, nu mai amestecaþi Bergman cu Linklater cã mi se face rãu

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules