Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 19 Nov 2004, 22:25   #21
Mala Portugal
Guru

Mala Portugal

Ce chestie cu ip-urile? Lumineaza-ne
Old 20 Nov 2004, 01:28   #22
K's
Guru

K's

Adica va aparea miine-poimiine un "frank" care va atinge cota 999. :w00t:
Old 20 Nov 2004, 01:31   #23
Mala Portugal
Guru

Mala Portugal

Si micu ajunge la 1111?
Old 20 Nov 2004, 19:27   #24
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Nu pot pentru ca sa dau in fapt aceste imbanuieli de split-persoana.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Nov 2004, 18:08   #25
Micu
Novice

Micu

Hei, chiar daca's mic, am si io mandria si, mai ales,personalitatea mea. Si voi ma banuitzi de marsavii identitare. Ma simt prost. Rog pe cine care a citit Platforma de Houellebecq, sa'mi scrie de ce crede ca se numeste asa. (Iar fetitzelor care inca isi doresc sa-l joace pe Salinger, le sugerez Seymour. O prezentare)
Micu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Nov 2004, 18:22   #26
lynx
Guest

lynx

Nu prea au fost reduceri anul asta la Gaudeamus. Raman la vechea metoda de procurare a cartilor: on-line, cu reduceri constante, de la librariile humanitas de pe net. Ai timp sa studiezi prezentarea fiecarei carti, fara ca vanzatoarele din librarii sa te ”fileze” intr-una.
lynx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Nov 2004, 01:54   #27
K's
Guru

K's

Si Poliromul are colectii destul de bune (Plural M & Plural, in special), merge misto sistemul online, mai ales dupa ce te baga in Clubul Cartii ai o serie de bonusuri . Si, mai nou, in .pdf de pe siteul editurii, Suplimentul de Cultura.
www.polirom.ro
Old 23 Nov 2004, 10:46   #28
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Eu nu as face atita reclama Poliromului. Din motive personale, as avea multe de zis despre seriozitatea si bunul simt al iesenilor, mai ales in ceea ce priveste editarea suplimentul respectiv. Suplimentul de cultura are o rubrica de film tinuta de Iulia Blaga. La inceput, a fost contactat Andrei Gorzo pentru rubrica respectiva, insa a spus pas. A doua pe lista a fost o tipa - nu o cunoasteti - si, refuzind si ea, numarul trei am fost eu. Am fost contactat telefonic de un domn - George Onofrei - cu multe carente la capitolul comunicare; de inteles pe undeva, omul suna pe mobil si poate era obisnuit sa dea doar bip; acum, ca facea minute suplimentare, era fortat sa vorbeasca scurt, omitind balast precum "buna ziua", "va rog" sau "la revedere". Mi-a cerut un text pentru Numarul Zero al publicatiei, mi-au zis de tarife. M-am achitat de sarcina si le-am trimis o cronica la Italiencele. Nu le-a placut, probabil, si a picat planul cu rubrica tinuta de mine. Nimic rau in asta, insa o editura cu pretentii (bine, eu inteleg ca este din Moldova) are datoria sa isi anunte potentialii colaboratori de decizie, nu sa adopte atitudinea lasului sau a dezinteresatului. Sint un om tolerant, totusi, si ma gindesc ca or accesa netul prin dial-up si, daca imi dadeau un mail in plus, le incarca factura telefonica.

Un amic de-al meu - baiat din asta care scrie prin reviste si antologii - le-a propus, intr-un limbaj amical si colocvial, de-al nostru, de baieti de la Bucuresti, o culegere de povestiri. Initial raspunsul lor a fost "da", insa, ulterior, din hatisurile gindirii lor editoriale nu a mai iesit nici un reply. Last, but definitely not least, nu pot accepta metoda lor de a-ti trimite la colet niste carti nesolicitate (tactica adoptata acum citiva ani si de Nemira, dar niciodata Humanitas).
Old 23 Nov 2004, 12:41   #29
Micu
Novice

Micu

Polirom & Platforma

Eu am pbme serioase cu calitatea traducerilor la Polirom. As putea sa dau cateva ex, dc va intereseaza, de traduceri 'hilare', ca s-o zic elegant. Am senzatia ca la ei cantitatea 'bate' calitatea. Traduc mult si deseori prost. Prefer stilul Humanitas, cu aparitii mai putin torentziale, dar mai serioase. Plus ca mai nou remarc tot felul de greseli grosolane, pp ca-s de la tipografie. (altfel selectia din literatura univ pare profesionista).
Si-n alta ordine de idei: vad ca nu ma bagatzi in seama deloc. Bine, am declarat-o din start, mie imi placea stilul Herbert, da' va rog nu amestecatzi chestiile: rog insistent, cine are o idee aerisita despre 'Platforma' lui Houellbecq sa mi-o transmita si mie (de ce se numeste asa). Merci.
Old 23 Nov 2004, 16:40   #30
KORBEN
Guru

KORBEN

poliromu, books unlimited si standu noi mi se par singurele chestii mentionabile
si erau si paler si patapievici sa dea autografe da nu m`am decis care ar fi mai potrivit sa`mi scrie pe volumul "pizdet" proaspat achizitionat deci am plecat fara autograf
si pana acum nu am ajuns sa relationez personal si la un nivel relativ profesional cu vreo editura (fie ea si din iasi) deci am privit evenimentu "la rece" si mi s-a parut cam ca anii trecuti, doar ca parca nu prea au parut titluri noi (care sa fie si interesante)
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 Nov 2004, 19:26   #31
Lady_Skar
El Chewbaccabra

Lady_Skar

Send a message via Yahoo to Lady_Skar
nu vorbiti de rau Polirom! O mare parte din bibliografia mea de la facultate o reprezinta cartie de la Polirom... si nici nu ma speriati cu traducerile. :?

Am cumparat de la targ (among other things) de la Amaltea : Darth Maul, vanatorul din umbra. Si astfel am ajuns in pana de lemn.

the things I do for knowledge... :sleep:
Old 23 Nov 2004, 20:40   #32
K's
Guru

K's

Re: Polirom & Platforma

Originally Posted by Micu:
Bine, am declarat-o din start, mie imi placea stilul Herbert, da' va rog nu amestecatzi chestiile: rog insistent, cine are o idee aerisita despre 'Platforma' lui Houellbecq sa mi-o transmita si mie (de ce se numeste asa). Merci.
Simplu: te deloghezi. Apoi te reloghezi herbert si explici.
Apare undeva pe la mijlocul cartii explicatia metaforica pentru Platforma. Rasfoire placuta.
Old 24 Nov 2004, 12:48   #33
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Originally Posted by KORBEN:
si erau si paler si patapievici sa dea autografe da nu m`am decis care ar fi mai potrivit sa`mi scrie pe volumul "pizdet" proaspat achizitionat deci am plecat fara autograf
:lol:
Old 17 Dec 2004, 17:45   #34
Micu
Novice

Micu

K's, mi se pare incredibil, am si vrut sa las balta chestia asta - voi chiar credeti ca-s herbert? oricat as vrea nu-s capabila de cinismul genuin al lui herb. N-am gasit explicatia in carte. Cred ca de tip 'platforma' e conditia umana, dar e destul de fasaita.[/quote]
Old 17 Dec 2004, 19:03   #35
europe_east
Guru

europe_east

Mai devreme foloseai masculinul "chiar daca sunt mic". Acum folosesti femininul... Mi se pare foarte clar ca e aceeasi Marie fara palarie. Ca sa nu mai vorbim de stilul "herbert", care e inconfundabil. Adevarul e ca e suparatoare dedublarea asta a ta.
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Dec 2004, 20:35   #36
herbert
Guru

herbert

Originally Posted by europe_east:
...Mi se pare foarte clar ca e aceeasi Marie fara palarie. Ca sa nu mai vorbim de stilul "herbert", care e inconfundabil. Adevarul e ca e suparatoare dedublarea asta a ta.

scumpa mea "nostalgica", nu sunt nici "mic' si nici "mica", sunt herbert si vad ca... foarte aproximezi "stilul herbert" pe care pretinzi ca-l stii. oferiti o sansa acestei fiinte - "micu/mica" - sa se afirme si poate ne va demonstra ca are personalitate...
pentru cei care mi-au scris pe pm - inclusiv "micu/mica": prefer sa discut cu voi aici, pe forum, nu pe pm. nu va suparati.
Old 20 Dec 2004, 00:51   #37
irene marlyne monroe
Guru

irene marlyne monroe

Send a message via AIM to irene marlyne monroe
Re: Gaudeamus - mai pune mana pe o carte

Originally Posted by K's:
Originally Posted by herbert:
va astept la Romexpo sa va ofer autografe. imi spuneti ca sunteti cinemagist (discutam...) si primiti cate o carte gratis.
Pe post de cornulet-pomelnic?
citeam asa din curiozitate sa ma mai acomodez cu cinemagia si am vazut avatarul tau-fata din poza seamana cu mine mult,asa arat si eu
Old 20 Dec 2004, 01:07   #38
Danny
Guru

Danny

Send a message via ICQ to Danny Send a message via Yahoo to Danny
Nu se poate
A infestat si topicul despre carte
Old 20 Dec 2004, 02:07   #39
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Sa tacem , poate nu ne mai aude , nu ne mai vede si pleaca.

@Herbert, fara suparare dar parca tu o corectai pe europe_east spunandu-i ca se scrie merci, vad ca si micu scrie tot cam asa. Ciudat...
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Dec 2004, 02:45   #40
herbert
Guru

herbert

Originally Posted by nume:
@Herbert, fara suparare dar parca tu o corectai pe europe_east spunandu-i ca se scrie merci, vad ca si micu scrie tot cam asa. Ciudat...

chiar ciudat - nu se refera deocamdata la tine - cum se poate ca doua persoane sa stie cum se scrie multumesc in franceza?! uneori pari cotropit de un spirit detectivist de suprafata. nu e cazul aici, te asigur... si aceasta "constructie" a ta este falsa. lasa-ma sa te respect...

P.S. de ce nu apare mesajul tau de la "Cartea preferata"?
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules