Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Clasic

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 07 Jul 2005, 17:39   #21
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Re: ds topic

Originally Posted by alex2:
misto topic....am intrat pt k titlul mi l-a readus in minte pe james dean...james dean din toate filmele lui, dar mai ales in postura de rebel. si tot topicul....felicitari. finally, fara certuri si injurii. si cu substanta.
Ce faci dear ? :oops:

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 08 Jul 2005, 02:18   #22
alex2
Veteran

alex2

rebelii la ei acasa

urmaresc topicul asta care imi place... si nu ratez premierele de la hollywood

da' despre dame rebele si controversate si geniale pe deaspra nu scrieti? sau nu cadreaza?
Old 10 Dec 2005, 16:02   #23
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Aseara, TVR Cultural a programat "If...", care - asa cum s-a notat si mai sus - este unul dintre filmele-etalon ale societatii britanice din anii '60. Nu mai vazusem filmul decat o singura data, acum cativa ani buni, cam in aceeasi perioada in care am 'bifat' un alt film reprezentativ pentru Anglia anilor '60, "Blowup" (pe care, insa, l-am revazut de nenumarate ori). Din filmul lui Lindsay Anderson am ramas cu amintiri fugare ale finalului si ale interioarelor colegiului si cu imaginea lui Malcolm McDowell afisand inconfundabilul zambet machiavelic sau catarat pe acoperis cu o mitraliera in mana.

M-am simtit extraordinar reimprospatandu-mi memoria despre acest film si as nota secventele dominate de muzica, 'joaca' de-a tigri, aplicarea pedepsei etc. Dar mai ales atmosfera de internat in sistemul de invatamant britanic, sub forma de contrapunct a ultimului film cu Harry Potter .
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Jan 2006, 20:29   #24
raptor
Leprechaun

raptor

CAND ERAM IEU TANAR!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=81bQJGafcjU
raptor is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Jan 2006, 17:45   #25
starkweather
Novice

starkweather

Filme cu rebeli pe care le-am vãzut ºi mi-au plãcut:
1. "The Wild One (Sãlbaticul)", S.U.A. (1953) cu Marlon Brando (pãrerea mea e cã ar fi trebuit sã se sfârºeascã tragic)
2. "Rebel Without a Cause (Rebel fãrã cauzã)", S.U.A. (1955) cu James Dean, Natalie Wood, Sal Mineo
3. "Bonnie & Clyde", S.U.A. (1967), cu Faye Dunaway, Waren Beaty (eu îi condider pe Bonnie ºi Cyde rebeli)
4. "Badlnads (Banda nebunã)", S.U.A. (1973) cu Martin Sheen, Sissy Spacek prelucreazã mitul ucigaºului adolescent Charles Raymond Starkweather
5. "The Delinquents (Copii teribli)", Australia (1989), cu Kylie Minogue
6. "Murder in the Heartland (Caruselul crimei)", S.U.A. (1993) cu Tim Roth 8) , Fairuza Balk, Brian Doherty, filmul despre Charles Raymond Starkweather
Old 29 Jun 2009, 17:33   #26
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

ioi ce topic fain avem aici

Easy Rider....uitandu-ma la el ma taie un fel de nostalgie ciudata a unei perioade pe care, desigur, nu am trait-o...foarte ciudat, nu ?

Wyatt (Peter Fonda) si Billy (Dennis Hopper) ma duc cu gandul la cei doi nelegiuiti celebri, Wyatt Earp si Billy The Kid

si acum imi vin in minte cei doi pe motociclete...Born To Be Wild, daddy-o
Old 29 Jun 2009, 22:36   #27
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Cinemania, minunat topic ai adus "la suprafata"! Eu am o slabiciune pentru eroii rebeli ai lui Tarantino: "mireasa" ( ), banda din Reservoir Dogs sau, fireste, cuplul din Natural Born Killers, care practic tot lui Tarantino ii apartine. De fapt, cuplurile rebele au avut mereu un farmec aparte (a se vedea, de asemenea Bonnie and Clyde sau Marianne si Ferdinand din Pierrot le Fou).
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Jun 2009, 11:42   #28
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by corinka:
Cinemania, minunat topic ai adus "la suprafata"! Eu am o slabiciune pentru eroii rebeli ai lui Tarantino: "mireasa" ( ), banda din Reservoir Dogs sau, fireste, cuplul din Natural Born Killers, care practic tot lui Tarantino ii apartine. De fapt, cuplurile rebele au avut mereu un farmec aparte (a se vedea, de asemenea Bonnie and Clyde sau Marianne si Ferdinand din Pierrot le Fou).

problema, din punctul meu de vedere, e ca rebelii de care zici tu, au o cauza un pic mai fictiva. Adica, ma gandesc ca poate m-as putea identifica cu elevii din If, presupunand ca as fi trait vremurile alea...Cu personajele lui Tarantino merge mai greu... Ei se revolta impotriva unui sistem local care poate fi condus de niste legi cu care eu sa nici nu fiu de acord.
Old 30 Jun 2009, 14:08   #29
miercuri
Guru

miercuri

Mie nu mi-a placut niciodata Natural Born Killers, mi s-a parut asa o spoiala si Juliette Lewis ma enerveaza ingrozitor!

In schimb mi-a placut enorm Wild at Heart al lui Lynch, cu Nicholas Cage si Laura Dern tinerei. N-o sa uit niciodata cum ii canta Cage 'Love Me Tender' purtand his 'snakeskin jacket'!
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules