Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 07 Aug 2009, 23:10   #21
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Originally Posted by vave:
Încă ceva: voi visaţi colorat?

Intotdeauna.

Cand eram mica visam uneori un vis ciudat. Visam ca ma aflam intr-o incapere mare (nu neaparat mereu aceeasi) si se prabusea pardoseala cu mine, nu doar partea de sub mine, ci picam cu totul, cu inteaga pardoseala, pica precum un placaj imens, ajungand in alta incapere. Si de acolo picam din nou, in alta, si tot asa.
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Aug 2009, 23:13   #22
vave
cu v mic

vave

Originally Posted by corinka:
Încă ceva: voi visaţi colorat?

Intotdeauna.

Eu destul de rar sau poate că nu îmi amintesc.
Old 08 Aug 2009, 02:09   #23
miercuri
Guru

miercuri

visez lifturi si scari mult prea des, mai ales ca sunt intr-un lift in cadere. in ultimii ani am evitat pe cat posibil sa merg cu liftul, mi-am dezvoltat un fel de fobie si a inceput de la visele astea. scarile pe care le-am visat de mai multe ori sunt scarile de la blocul meu si ma plimb in sus si in jos pe ele in diverse circumstante, tin minte un vis in care am vrut sa o scurtez luand liftul si n-a fost o idee prea buna

si mai inca unul recurent, de cand eram mica visez ca sunt atacata de caini. initial ma trezeam in momentul muscaturii, dar mi s-a intamplat ca visul sa continue si dupa ce eram muscata si devenea destul de dureros. o variatie pe aceea tema a fost cand am visat ca m-a muscat ceva capra/tap.
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 08 Aug 2009, 09:32   #24
vave
cu v mic

vave

Aţi visat vreodată că zburaţi? Am visat o singură dată şi asta după ce am văzut Monsters vs. Aliens. Nu ştiu dacă are vreo legătură, dar a fost plăcută senzaţia.
Visez totuşi destul de des că merg prin aer. Adică fug şi apoi încep să ma desprind de pământ şi alerg prin aer.
Old 16 Aug 2009, 09:30   #25
vave
cu v mic

vave

Mi-am amintit de un vis de acum câteva săptămâni.
Eram într-un loc pe unde am copilărit, pe un deal. Undeva mai jos erau două lacuri, unul cu spumă şi altul limpede. Mulţi oameni intrau în ala spumos şi apoi în cel limpede şi asta era distracţia lor. Am vrut şi eu să merg, dar când m-am apropiat am văzut că în cel limpede era un ghepard. M-am speriat şi m-am aşezat la loc. Mi s-a spus să nu mă mişc deloc. Ghepardul a ieşit din apă, şi anevoios se apropia de mine. Eu eram încremenită de frică, dar totuşi nu mă vedeam că voi rezista să nu fug dacă ajunge lângă mine. Animalul era tot mai aproape, apoi din dreapta mea s-a dus în stânga dar prin spatele meu, fără ca eu să ştiu unde este exact. Apoi i-am simţit răsuflarea foarte aproape şi m-a lins pe faţă. M-am trezit ţipând.

Se spune că în vis nu simţi [aşa îţi dai seama că eşti într-un vis], totuşi cât de adevărată e teoria asta?
Old 16 Aug 2009, 21:50   #26
moltisanti88
Guru

moltisanti88

Se spune că în vis nu simţi [aşa îţi dai seama că eşti într-un vis], totuşi cât de adevărată e teoria asta?

Dacă ţi-ai da seama că eşti într-un vis atunci acela ar deveni un vis lucid. Care total diferit faţă de visul obişnuit.

Şi crede-mă senzaţiile din vis sunt la fel de reale precum cele din realitate. Eventual nu simţi durerea sau nu poţi să te răneşti, dar dacă ai un vis "deep" atunci o să simţi multe.
moltisanti88 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Aug 2009, 15:08   #27
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Am avut cel mai dubios vis din ultima vreme.
Ma maritam. Cu taica-miu. si aveam o rochie de mireasa neagra, lunga, infoiata, dar neagra rau. Si sufeream pt ca nu eram asa de indragostita de taica-miu si nu-mi placea perspectiva de a trai o viata intreaga cu un barbat pe care nu-l iubesc. Si au venit toti invitatii la nunta, toate rudele mele (multe, cateva sute, cum e la machidoni) si eu m-am decis sa renunt. Am anuntat ca nu ma mai marit. Dar eram complexata ca taica-miu va fi umilit in public de faptul ca l-a parasit chiar in ziua nuntii mireasa.

Al dracu sa fiu daca e bine ce am visat....
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2009, 13:25   #28
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

deci pana la urma visele sunt urmarea a ceva ce s-a intamplat, ceva la care ne gandim prea mult sau altceva ?

Last edited by Cinemania : 31 Aug 2009 at 13:31.
Cinemania is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2009, 13:38   #29
moltisanti88
Guru

moltisanti88

visele sunt modul prin care subconstientul ne vorbeste.
problema e ca nu iti spune nimic direct ci te ia cu simboluri and stuff.
moltisanti88 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2009, 13:42   #30
Judex
Banned

Judex

Sunt reminiscente ale realitatii in inconstient.
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2009, 14:17   #31
Dragomara
Banned

Dragomara

Send a message via Yahoo to Dragomara
şters!

Last edited by Dragomara : 17 Nov 2009 at 22:05.
Dragomara is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2009, 14:55   #32
Kramer
Guru

Kramer

Send a message via Yahoo to Kramer
Semificatia aparitei unui calugar intr-un vis.
Kramer is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2009, 16:10   #33
Dragomara
Banned

Dragomara

Cool

şters!

Last edited by Dragomara : 17 Nov 2009 at 22:06.
Old 31 Aug 2009, 20:50   #34
Anxious_Schizoid
Senior

Anxious_Schizoid

Eu am găsit următorul lucru într-o carte în care explică simbolurile din vis: călugăr - visul nu e tocmai bun, e semn de neîncredere; călugări mai mulţi de-ţi vor apărea în vis, necazuri înseamnă, precum şi prieteni neserioşi, trădători; călugăr cântând - cineva din familie se va îmbolnăvi.
Eu am tot felul de vise, într-o perioadă toate sugerau că am mulţi duşmani . E posibil să fi enervat, "ofticat" o persoană, două, dar e puţin probabil să am mulţi duşmani, dar ce ştiu eu. Alt tip de vis pe care îl am frecvent e cel cu scările, îmi este cumplit de frică să cobor nişte scări pe care toată lumea le coboară în mod firesc, numai eu nu. Tipul meu favorit e cel în care joc rolul lui Rambo, ştiu că sună ciudat, nu e nimic legat de film, dar mă lupt cu tot felul de monştrii şi oameni, odată şi cu un păianjen uriaş. Au mai fost şi două vise gen Terminator, unul era fix la fel ca filmul, roboţii invadaseră planeta, unii dintre oameni încercau să fugă, iar alţii, printre care şi eu, încercau să formeze Rezistenţa.
Nu ştiu dacă trebuie să te încredinţezi foarte mult în vise, eu le văd ca o sursă de inspiraţie, astfel că le notez într-un caiet.
Anxious_Schizoid is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Aug 2009, 21:40   #35
Dragomara
Banned

Dragomara

Cool

şters!

Old 31 Aug 2009, 22:16   #36
Anxious_Schizoid
Senior

Anxious_Schizoid

Originally Posted by Dragomara:
mi-ar plăcea la nebunie să mă visez G-Girl, Frida, Ioana D'Arc, sau Xena.

De care Frida vorbeşti, cea din romanul Castelul, al lui Kafka?
Old 31 Aug 2009, 22:28   #37
Dragomara
Banned

Dragomara

şters!

Old 04 Sep 2009, 20:35   #38
Anxious_Schizoid
Senior

Anxious_Schizoid

Tocmai am avut cel mai Rambo vis de până acum. Afară era noapte, eu, împreună cu câţiva cunoscuţi, vroiam să mergem acasă la mine să ne odihnim, eram obosiţi. Dar scara blocului era încuiată, în faţa blocului am observat doi soldaţi, am nimerit în plin război, un soldat ne-am văzut, a zis ceva în germană (sau aşa aveam eu impresia în vis), iar noi am ridicat speriaţi mâinile în aer strigând "Civili, civili." Soldatul s-a apropiat de noi, dar ne-a lăsat în pace, cu toate astea am observat că cei care erau cu mine aveau totuşi uniforme pe dedesubt. Atunci am făcut o criză de isterie, "Dacă ne împuşcau.", între timp aflasem că apartamentul meu era acum al germanului şi l-am întrebat pe soldat dacă pot să păstrez măcar bucata de tablă cu adresa de la bloc. În timp ce eu mă chinuiam să scot tabla un pluton de soldaţi a trecut pe acolo şi i-a împuşcat pe cei doi soldaţi germani, iar pe noi ne-a lăsat în pace. Purtaţi de val, am luat armele celor doi şi împuşcam pe fiecare soldat ce trăcea pe acolo. Pe un comandant de pluton l-am închis într-o cuşcă şi l-am împuşcat în cap pentru că nu vroia să ne zică anumite secrete (am uitat care erau secretele de fapt nici atunci nu cred că ştiam şi când a zbierat în gura mare că nu ne spune nimic l-am împuşcat). Am ucis ruşi şi turci unul după altul, îmi amintesc chiar şi de un grăsan cu un aruncător de flăcări care era să mă pârlească dacă nu mă băgam sub scară, am ieşit pe celălalt capăt şi l-am împuşcat cu o mitralieră ca al lui Rambo din filmul Rambo II. Visul se încheie cu mine trăgând în nişte siluete ce în bezna completă de afară arătau ca fiind a unor oameni.
Old 04 Sep 2009, 20:53   #39
Dragomara
Banned

Dragomara

Cool

şters!

Old 04 Sep 2009, 21:46   #40
Anxious_Schizoid
Senior

Anxious_Schizoid

Originally Posted by Dragomara:
dragă, topicul este despre ce-am visat azi-nopate, nu pe zi!
şi acum spune drept: te-ai uitat la Inglourious Basterds, nu-i aşa?!

Azi noapte nu am visat nimic, că nu am dormit. Nu m-am uitat la Inglourious Basterds, tot ce am făcut azi a fost să învăţ să merg pe bicicletă.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules