Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 09 Oct 2011, 21:07   #21
Federico
Snob Elitist

Federico

Ensayo De Un Crimen - bleah. Cine-a propus hidosenia asta? Sunt sigur se gaseau cel putin alte 4-5 filme (pe langa celelate 4 deja votate) care sa merite parcurse. Un film irelevant si expirat, bun doar pt filmologii plicticosi care raspund la intrebari pe care nu le pune nimeni, dornici eventual sa-i faca o autopsie acribica si plicticoasa operei buneliene. Am trecut cu greu peste obsolescenta audio-vizuala cadaverica a copiei de care-am facut rost, si tinand cont si de lejeritatea si frivolitatea pseudo-travaliului creator al autorului pot spune ca se merita una pe alta.
Film facut de plictiseala probabil intr-o dup-amiaza in care Bunuel ramasese fara tigari si trebuia sa-si umple cumva timpul. Sa recomand cuiva filmul asta ar fi una dintre putinele atrocitati pe care nu mi le-as putea ierta niciodata comise. Bine, exagerez, filmul nu e o imbecilitate la propriu, e doar 100% inutil. Dpmdv! In afara finalului no comment si de taieturile de montaj complet lipsite de o justificare stilistica ci doar ca le era lene baietilor sa mai traga o dubla, cel mai mult m-a iritat modul ratzoit in care isi ejectau replicile actorii - tipic majoritatii covarsitoare a productiilor perioadei puberale a cinemaului si care aveu sa fie estropiate de bocancul timpului.

Un meci amuzant-ciudat de data asta: pe Jarmusch l-am expediat ca-i prea profund si pretentios, pe-astalaltul ca-i prea sarac cu duhul. Nici io nu stiu ce vreau de la viata.

Votez cu Dead Man ( si pt senzatia ca filmul asta are si potential sa creasca la o eventuala reluare).
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 Oct 2011, 21:32   #22
varu
Guru

varu

Ensayo de un crimen
Slabut.
Nu m-a impresionat de nicio culoare. Fanteziile maniacale ale unui burghez respectabil in ochii societatii. M-a enervat si jocul actoricesc, stilul ala clasic afect-pompos de a rosti fiecare replica, privirile galese ale femeilor, politetea seducatoare a maniacului.Bleah.
Deja diger destul de greu filme in care actorii joaca in felul asta, cu arsenalul asta de gesturi pisicesci batatoare la ochi.
Poate ca in cazul filmului asta e si o ironie intre subiectul bolnav si modul burghez de comportament al personajului sau poate doar asa era stilul de interpretare al vremurilor, chit e ca m-a cam plictisit Bunuel cu aceasta ocazie. Si cu povestea lui, si cu actorii lui.

Votez cu Dead Man, adica filmul altfel, cum zicea Twinsen. Cu precizarea ca de data asta nu i-am priceput toate valentele, dar categoric e superior filmului lui Bunuel.

Later edit
Supertare. Acum am vazut ce a scris si Federico, eu scriam mesajul meu. Gand la gand cu bucurie.

Last edited by varu : 09 Oct 2011 at 21:56.
varu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Oct 2011, 16:38   #23
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by Federico:
bleah.
Originally Posted by varu:
Bleah.

Yeah, it would've been almost cute if it wasn't rather creepy.

In alta oridne de idei... am vazut si rezultatul final. 8-0. Oau!
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules