Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 06 Jun 2012, 20:49   #21
chuckyfan
Guru

chuckyfan

Originally Posted by oneflyride:
-Mi-ar fi placut sa vad motivele pentru care o paraseste maica-sa, un pic mai mult de caracterizare , relatia cu fiica ei, etc. Pana la urma, ea e principalul motiv pentru viata lui Lilja.

În momentul în care Lilya află că mama ei o renegă, prin acea scrisoare, aflăm că nu era un copil dorit. De asemenea Lilya îi povestește lui Volodya că tatăl ei a părăsit-o pe mă-sa când a rămas însărcinată. Cred că asta spune cam totul despre relația cu familia, deși scena despărțirii denotă o legătură puternică între cele două. Cel puțin asta am văzut eu.
chuckyfan is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Jun 2012, 20:53   #22
White1
Guru

White1

My guess e ca maica-sa o paraseste pentru ca barbatul cu care se cupleaza nu are nevoie de o fiica. La fel cum si Lilja il paraseste pe Volodea din cauza lui Andrei.
White1 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Jun 2012, 21:01   #23
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by White1:
My guess e ca maica-sa o paraseste pentru ca barbatul cu care se cupleaza nu are nevoie de o fiica. La fel cum si Lilja il paraseste pe Volodea din cauza lui Andrei.
ma-sa pleaca in tara unde umbla cainii cu covrigi in coada fiindca pe hi5, probabil, a gasit un locsor cald unde sa traiasca, facand ceea ce stia ea mai bine. fiica sigur o incurca, nu-si putea ascunde varsta. acum imi reamintesc: nu mi-a placut figura mamei. nu arata a fosta prostituata decat in scurta secventa de la plecare, cand era imbracata exact ca o curca plouata.
Lilia, a plecat cu Andrei, dar nu l-a parasit pe Volodea. nu cu sufletul, asa cum a facut boarfa de ma-sa.
ingerasii sunt dovada...
iar scurta aparitie masculina de la cina, cred ca era tatal vitreg al Liliei, tata care. cu siguranta traia din ce "producea" mama.
cazurile celor doi copii sunt reprezentative. exista mii de Lilia si de Volodea. e un fenomen social mondial pe care n-avem cum sa-l ignoram. Moodyson a vrut sa sensibilizeze opinia publica occidentala.
m-am gandit un pic in ce context s-a decis sa faca filmul asta si nu mi-a venit in minte decat faptul ca intr-un fel a fost implicat sau a avut legatura cu asemenea cazuri,ramanand marcat...
oricum, asa cum a fost prezentata in film, povestea Liliei influenteza in mod pozitiv, imaginea acestor fete, victimizarea lor fiind motiv de compasiune. cazurile fetelor rapite si sechestrate in scopul obligarii de a se prostitua sunt diferite de spetele acelora care fac chestia asta de bunavoie si despre care, nu e nevoie sa mai amintim ce parere au autoritatile din tarile unde merg s-o faca.

Last edited by rvn : 06 Jun 2012 at 21:17.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Jun 2012, 22:01   #24
White1
Guru

White1

"Mama si-a gasit prietenul printr-o agentie matrimoniala. El e rus, dar traieste in America". Raman la parerea ca mama nu ar fi parasit-o pe Lilja daca ar fi fost doar decizia ei sa o ia in America. Uita-te inca o data la scena de la masa, unde ii da pt. prima data vestea si o sa te lamuresti.
Si la ce i-a folosit lui Volodea faptul ca Lilja nu l-a parasit "decat" fizic? A dat dovada de exact acelasi tip de egoism ca si maica-sa.
White1 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Jun 2012, 22:39   #25
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

sunt convinsa ca Lilia a fost protejata si ferita pana la varsta asta de mama ei. in mod deloc paradoxal, femeile care practica prostitutia si accidental, din asemenea relatii nasc copii, incearca pe cat posibil, ca acei copii,sa nu ia contact cu lumea in care ele isi castiga existenta.
acelasi lucru s-a intamplat si cu Lilia. de aceea fata, nu avea experienta sexuala, nu dorea astfel de relatii si nu a inceput sa le practice decat atunci cand a ajuns la limita subzistentei, pe mine m-a impresionat scena aceea cand statea tremurand in strada, incercand sa vanda gunoaiele alea din casa, gunoaie pe care nu avea cum sa le cumpere nimeni, fiindca oricum, in toate casele gaseai astfel de lucruri.
maica-sa a gasit ocazia potrivita si n-a vrut s-o rateze.egoism matern tarziu, din moment ce, pana atunci, se straduise sa aiba grija de ea. asta explica, zic eu, mirajul acela al bunastarii occidentale, dupa care a tanjit si ea ca toti ceilalti rusi si in fata caruia, viata propriei fiice, n-a mai contat. din promisiunile ei s-a ales praful. pur si simplu, fata a fost abandonata cu buna stiinta in fata sortii.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Jun 2012, 22:58   #26
aniela07
Guru

aniela07

Eu cred ca mama a avut aceeasi destinatie ca si fiica. Si poate nu tocmai in America, ci la o escala in Amsterdam ceva.
Eu nu m-am asteptat niciodata sa vad un film atat de bine facut pentru un asemenea subiect. In afara de scena de la plecarea mamei, deja numita "cheesy" aici, in rest mi-a placut tot.
Si m-a impresionat combinatia dintre un lucru atat de abstract, eteral, ca ingerii pentru care, insa, raiul inseamna baschetul, un joc banal pentru majoritatea dintre noi care nu a trecut prin mizeria unui cartier marginas unde nu iti permiti sa ratezi promisiunea unei fericiri departe de tot jegul si toata violenta din jur, chiar daca stii aproape sigur ca e doar o iluzie, intrucat, ca si din moarte, nimeni nu prea s-a intors sa povesteasca ce bine e.

Thumbs Up
aniela07 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Jun 2012, 22:44   #27
Twinsen

Twinsen

L-am vazut in urma cu vreo 5 ani asa ca detaliile nu imi sunt foarte clare in memorie, insa mi-a placut mult. Moodysson surprinde foarte bine atmosfera de Europa de Est si, mai important, creeaza in Lilja si Volodea personaje de care ajungi sa te atasezi. Thumbs up!
  Reply With Quote sendpm.gif
Old 08 Jun 2012, 19:59   #28
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Nici saptamana asta nu am reusit sa revad filmulpropus, dar de data aceasta imi pare ceva mai rau. “Lilya 4-ever“ este cel mai bun film al lui Moodysson, in cqre acesta imbina naivitatea cu realitatea cruda, fara sa recurga la elemente de fairy tale, clisee de obicei folosite in filmele de acest gen. Imaginile finale, cu Rammstein pe fundalul unei ultimi fugi, au un impact puternic asupra spectatorului.

THUMBS UP
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 Jun 2012, 17:55   #29
Twinsen

Twinsen

Deocamdata avem 9 thumbs up, 0 thumbs down. In seara asta voi pune al treilea film propus de rvn care, conform regulamentului, va fi si ultimul indiferent de rezultatul votului. Votarea pe threadul asta continua pana la miezul noptii!
  Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules