Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 20 Jul 2004, 11:00   #21
onutza_
Senior

onutza_

Send a message via Yahoo to onutza_
Mie imi pare rau ca n-am reusit sa citesc ce scrie la inceput despre "efectul de fluture". Cred ca ideea e ca un lucru aparent la fel de nesemnificativ ca o bataie de aripa de fluture - cum au fost cuvintele acelea pe care le-a spus la final fetitei - pot schimba intregul curs al vietii. Partea asta filosofica (desi poate spun cam mult) creste mult valoarea filmului.
Personal mi-a placut. Are si unele momente presarate cu clisee (urasc fratiile si filmele americane despre viata la facultate) si unele ilogice dar pe ansamblu merge.
Old 20 Jul 2004, 11:00   #22
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Originally Posted by PoliFanAthic:
Dar ce penal a fost cum i-a comunicat Tommy la telefon ca s-a sinucis. Multe lucruri sunt trase de par. Foarte trase de par. Deci nu s-ar sinucide in cazul in care devine prostituata, dar daca vine lover-boy si ii enunta doar vag ceva despre o chestie traumatizanta din copilarie, se arunca de pe pod. Nu stiu, nu-mi vine sa cred ca asa merge viata.

Aici e vorba de valori. Aia a fost traumatixata in copilarie, avea sentimente si cand apare asta sa-i reaminteasca de trauma care a urmat-o toata viata, ceva in capul ei 'goes snap'. Si zice ca a vorbit cu frasu timp de o ora si la cat de intelegator era frasu (in realitatea aceea), nu cred ca a fost de mare ajutor.
Cand esti prostituata vrei bani si te doare in cur de viata (vorbesc de prostituate in general), nu-i pasa de nimeni sau nimic in film.
Filmul nu e tras de par, e doar trist si dramatic...
Old 20 Jul 2004, 12:13   #23
PoliFanAthic
Guru

PoliFanAthic

Send a message via ICQ to PoliFanAthic Send a message via AIM to PoliFanAthic Send a message via MSN to PoliFanAthic Send a message via Yahoo to PoliFanAthic
Ohoh, departe de dramatic. Doar melodia celor de la Oasis suna dramatic la final, ca in rest...nah.
Old 20 Jul 2004, 12:22   #24
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Ohoh, departe de dramatic. Doar melodia celor de la Oasis suna dramatic la final, ca in rest...nah.

Ma rog. Vesel nu e. Si dramiatic e cam exagerat. E trist si macabru... Ca, da-o naibi, cand moare femeia aceea cu copilul ei si cand Lenny il omoara pe fratele lui Kay, ce naiba. Daca asta nu e macabru, atunci ce e?
Old 20 Jul 2004, 15:16   #25
PoliFanAthic
Guru

PoliFanAthic

Send a message via ICQ to PoliFanAthic Send a message via AIM to PoliFanAthic Send a message via MSN to PoliFanAthic Send a message via Yahoo to PoliFanAthic
Sadism se numeste si nu-l poti resimti ca pe un lucru pozitiv.
Old 21 Jul 2004, 00:38   #26
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Sadism e mult spus. Daca asta e sadism, atunci sa nu vorbim de alte filme mai sangeroase. Mai mult sau mai putin oamenii din filmul asta sunt cu probleme mintale. Amy e asa din cauza mediului in care a crescut, fratisu e nebun din nastere, Lenny este la marginea nebuniei si poate sa o ia razna in orice clipa... Ashton e normal, dar totusi, si el e putin nebun...
Old 21 Jul 2004, 01:16   #27
PoliFanAthic
Guru

PoliFanAthic

Originally Posted by ogto:
Sadism e mult spus. Daca asta e sadism, atunci sa nu vorbim de alte filme mai sangeroase. Mai mult sau mai putin oamenii din filmul asta sunt cu probleme mintale. Amy e asa din cauza mediului in care a crescut, fratisu e nebun din nastere, Lenny este la marginea nebuniei si poate sa o ia razna in orice clipa... Ashton e normal, dar totusi, si el e putin nebun...
Tocmai asta-i! Mie nu mi se pare ca intr-adevar conteaza cum e "din nastere". Fiindca, din punctul meu de vedere, "tendinta" religioasa in doua dintre vietile alternative nu indica spre nebunie innascuta. Lenny, la fel. Probabil am fi aflat ca si situatia lui Ashton era identica, numai ca el nu este supus schimbarilor fiindca tocmai el le provoaca. Este prea flexibila toata teorie asta despre viata. Si in acest caz flexibilitatea tinde spre ambiguizare, adica nu iti este oferit nimic concret.
Si inca o chestie: nu semana Ashton Kutcher pe Morientes?
Old 21 Jul 2004, 02:08   #28
iepurilah
Guru

iepurilah

Send a message via Yahoo to iepurilah
Mah...deci parerea mea e ca v-ati complicat destul de mult cu ceea ce vrea filmul asta sa transmita. Adica pe mine cel putin, m-ati cam pierdut!

PS:
Si inca o chestie: nu semana Ashton Kutcher pe Morientes?
Si inca cum! A fost si in TVMania un articol in care prezentau celebritatile si sportivii care seamana! Stiu ca mai ziceau de Scolari ca seamana cu Hackman,si in rest am uitat!
Old 21 Jul 2004, 10:31   #29
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Mda... Deja vorbim de realitati alternative. Nu are rost sa intram in dinastea ca chestia se complica prea tare si nu mai intelegem nimic.

Oricum, bottom line, mi-a placut filmul.
Old 15 Aug 2004, 02:26   #30
Pink Panther
Senior

Pink Panther

mi-a placut acest film...
te pune pe ganduri.. te face poate sa te gandesti la viatza ta, si daca cumva ai putea sa schimbi ceva in trecut, cum ar decurge lucrurile !
ideea mi se pare foarte frumoasa.

Cliseele care apar pe parcurs, cum ar fi 'fratziile' din colegiile americane, poate ni se par noua enervante, recunosc, dar e o chestie super banala la ei, asa ca de fapt reflecta exact imaginea uneia din realitatzi !
(una dintre alternativele la care se referea predecesorul meu intzelept )

concluzia = filmul merita vazut !
Old 31 Aug 2004, 11:48   #31
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
I-a luat ceva timp filmului asta sa ajunga in Cluj, dar, totusi, mi-a fost foarte greu sa merg aseara la "The Butterfly Effect", un film cu Ashton Kutcher, un tip pe care il consider lipsit de talent. De asemenea, ideea filmului am mai intalnit-o de atatea ori incat a inceput sa-mi fie scarba de inca un film cu intoarceri in trecut si vieti alternative.

Si totusi m-am dus la film... Si m-a incantat nespus. Ce vreau sa laud, mai presus de orice, este modul in care regizorii (a coror nume nu m-am obosit sa le retin) au tratat subiectul. Ok, povestea e cam veche, scenariul are mici scapari, filmul seamana a teen-movie (nu ca asta ar fi neaparat ceva rau), dar modul in care actiunea este dozata si modul in care scenele sunt filmate este nemaipomenit. Micile tresariri de film horror din inceput sunt de ajuns pentru a capta atentia si a mentine oamenii cu sufletul la gura la fiecare intoarcere in timp. Ar mai fi rasturnarile de situatie (sinuciderea lui Kaileigh, crimele etc.).

Hai sa-i dau o nota buna si lui Ashton Kutcher, care chiar m-a surprins de data asta si sa salut si ceilalti actori, care au facut o treaba minunata (desi mi-e frica ca tot regizorii sunt de vina). Note bune si la montaj, imagine, sunet si coloana sonora (nu prea imi arde sa vorbesc despre astea), cu mentiunea ca muzica originala nu mi s-a parut chiar atat de originala, dar a mers bine...

Pacat doar ca filmul imi amintea de filme clasice ca "It's A Wonderful Life" si "Somewhere In Time" sau de Eric Cartman incercand sa aiba un flashback () si pacat ca are aceleasi mici scapari pe care le au si filmele de mai sus. De, asemenea, nu mi-a fost chiar limpede care dintre urmatoarele subiecte erau tratate: Teoria Haosului, posibilitatea ca cea mai mica schimbare sa-ti schimbe destinul radical sau un om in cautarea identitatii... sau toate trei la un loc.

In fine, ultima scena mi s-a parut de umplutura, oarecum previzibila si, de altfel, un cliseu... As mai putea vorbi despre filmul asta mult si bine, dar - pe moment - am sa-i dau doar o nota: 8/10.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Nov 2004, 19:46   #32
V_Rossi
Senior

V_Rossi

Oameniii buniii

E cel mai tare filmm...... doar cei inteligenti il pot intelege... Am dreptate!???
Old 03 Nov 2004, 13:01   #33
keyzer soze
Guru

keyzer soze

un exemplu superb de subcultura doar 'pt cei destepti'
keyzer soze is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Nov 2004, 12:22   #34
notorious
NBK

notorious

eu stiu ca filmul, la lansarea pe DVD, a avut alt final, in care ashton kutcher realiza ca el este problema dintre el si tipa aia... asa ca se sinucide...

dramatic, nu? sa cante oasis!

dar filmul tot slabut ramane!

Last edited by Pitbull : 06 Aug 2009 at 02:05.
notorious is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 Nov 2004, 19:28   #35
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Baieti. Baieti, Certati-va Frrrumos Va rOg. Ca Vine nenea Moderatoru' cu o bata si va sparge capul, mai :sad:
Old 12 Nov 2004, 22:40   #36
notorious
NBK

notorious

torni gaz pe foc, ogto...
Old 12 Nov 2004, 23:15   #37
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Da notorious. Am luat o sticla de 0,5 litri de gaz si am "turnat-o pe foc".... :sleep:
Old 12 Nov 2004, 23:19   #38
MinRep
Legend

MinRep

Originally Posted by ogto:
Baieti. Baieti, Certati-va Frrrumos Va rOg. Ca Vine nenea Moderatoru' cu o bata si va sparge capul, mai :sad:

Originally Posted by notorious:
torni gaz pe foc, ogto...
urasc faptul ca toate discutiile devin tensionate pe aici...
Old 12 Nov 2004, 23:24   #39
notorious
NBK

notorious

asta pentru ca unii useri sunt frustrati & tensionati...
Old 12 Nov 2004, 23:25   #40
MinRep
Legend

MinRep

Originally Posted by notorious:
asta pentru ca unii useri sunt frustrati & tensionati...

Deh, campania electorala, probabil...
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules