Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 27 Dec 2013, 02:10   #4561
Twinsen

Twinsen

Originally Posted by bremen1980:
''The Pervert's Guide to Ideology '' -Slavoj Zizek -2012
Revigrorant !!!!
Am reusit sa atipesc pe la jumatate. Si la mine asta e extrem de rar. Dar omul are o avalansa verbala care nu se mai termina, plus ora tarzie. Idei subrede si destul de putine raportate la debitul verbal.
  Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Dec 2013, 02:19   #4562
anaemona
Guru

anaemona

Originally Posted by sigalia:
"Le temps de l'aventure" (2013)

N-am citit ce-ai scris pentru ca ma pregatesc si eu sa-l vad curind, il am de ceva timp. Dar am vrut sa-ti recomand Prete-moi ta main. O comedie tare simpatica, cam stil Hollywood, dar nu deranjeaza. Rar mi se intimpla sa vad un film usurel de 2 ori in timp scurt si asta a fost unul din cele rare, pentru ca personajele, situatiile sint destul de funny sa suporti sa le revezi. Plus ca sufar de romantism cronic.
Old 27 Dec 2013, 12:18   #4563
sigalia
Guru

sigalia

anaemona, multumesc de recomandare,chiar o sa-l vad,eu cu frantuzismele astea alintate ma impac bine
Romantismul cronic e o suferinta de bon ton si deseori,folositoare.La de-astea ca noi se trece usor cu vederea
sigalia is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Dec 2013, 12:50   #4564
varu
Guru

varu

anaemona, multumesc de recomandare,chiar o sa-l vad,eu cu frantuzismele astea alintate ma impac bine

Dar sa nu-l lasi dupa 50 de minute, ca eu cu Anais.

O sa vad si eu "Syngué sabour, pierre de patience" pe care l-ai recomandat cateva pagini mai in spate. Ma pasioneaza subiectul femeia din lumea musulmana si drepturile pe care (nu) le are. Ce am vazut cu ochii mei m-a transformat in feminist din punctul asta de vedere.
varu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Dec 2013, 13:08   #4565
sigalia
Guru

sigalia

Originally Posted by varu:

Dar sa nu-l lasi dupa 50 de minute, ca eu cu Anais.

O sa vad si eu "Syngué sabour, pierre de patience" pe care l-ai recomandat cateva pagini mai in spate. Ma pasioneaza subiectul femeia din lumea musulmana si drepturile pe care (nu) le are. Ce am vazut cu ochii mei m-a transformat in feminist din punctul asta de vedere.

Cu Anais la tine cred ca a fost o reactie fireasca,mai greu dintr-o perspectiva alta decat feminina sa pricepi ce-i acolo.Cineva tot la acest subiect mi-a spus ca nu-i nimic in toata aiureala tipei decat un mix de sindroame maladive Dar mie mi-a placut.

Si pe mine ma pasioneaza conditia femeii in lumile din zona orientului,ca expresie particulara a conditiei feminine in general.Filmul asta e putin atipic,ai sa vezi,si facut fara nici un consum de efecte,asta e fain.
Apropo de asta : ai citit-o pe Ayan Hirsi Ali ?
Old 27 Dec 2013, 13:23   #4566
bremen1980
Guru

bremen1980

Originally Posted by Twinsen:
Originally Posted by bremen1980:
''The Pervert's Guide to Ideology '' -Slavoj Zizek -2012
Revigrorant !!!!
Am reusit sa atipesc pe la jumatate. Si la mine asta e extrem de rar. Dar omul are o avalansa verbala care nu se mai termina, plus ora tarzie. Idei subrede si destul de putine raportate la debitul verbal.
Sa stii ca ai un dar ( gift) de care eu n-am avut niciodata parte : poti sa adormi la filme . Eu foarte , foarte rar am adormit la vreun film sau la vreo emisiune la televizor . Sufar mai degraba de insomnie si doar emisiunile de la radio/teatru radiofonic ma trimit mai repede in lumea viselor .
bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Dec 2013, 13:55   #4567
Twinsen

Twinsen

Tocmai am zis ca extrem de rar mi se intampla sa adorm la un film sau documentar. Eu nu sufar de insomnie, dar ritmul meu natural e sa ma culc tarziu si sa dorm pana spre amiaza.
Old 27 Dec 2013, 14:27   #4568
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by Twinsen:
dar ritmul meu natural e sa ma culc tarziu si sa dorm pana spre amiaza.
daca-i avea un serviciu cu program fix de 8 ore, 8-16, sa vezi tu, ce-ti reglai ritmul natural!
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Dec 2013, 14:56   #4569
Twinsen

Twinsen

Originally Posted by rvn:
daca-i avea un serviciu cu program fix de 8 ore, 8-16, sa vezi tu, ce-ti reglai ritmul natural!
Am avut. Nu mi-a schimbat cu nimic ritmul, ca de aia e natural. Singurul efect a fost o stare de oboseala permanenta.
Old 27 Dec 2013, 20:43   #4570
varu
Guru

varu

Cu Anais la tine cred ca a fost o reactie fireasca,mai greu dintr-o perspectiva alta decat feminina sa pricepi ce-i acolo.Cineva tot la acest subiect mi-a spus ca nu-i nimic in toata aiureala tipei decat un mix de sindroame maladive Dar mie mi-a placut.

Tot apropo, oarecum fara legatura: "Inferno", jurnalul lui Strindberg, l-ai citit? Nici macar nu stiu daca a fost tradus in romana.
Am vazut si eu ieri un film "Le bassin de J.W.", colaj de texte din Strindberg, Sade, Breton unite de textele mintii asteia (impenetrabila pe de-a intregul) a lu' nebunul asta de Monteiro. Si intre scene ciudatele e o scena normala, cuminte, o discutie de vara , pe veranda intre un el si o ea pe marginea jurnalului lui Strindberg in care se diseaca exact asta: valoarea literara a unui text produs de o minte clar tulburata, cum un mare scriitor e in acelasi timp si un mare diliu.
(Cum naiba trag toti nebunii/toate nebunele astea la mine, nici nu-i caut dinadins )

Quote:
"We must conclude that Strindberg wasn't really cultivated.
Consequently, even if he had met his near contemporary Freud, he would have treated psychoanalysis as he did religion.
Strindberg had that unwieldy and slightly repellent culture which you sometimes find among the self-taught.
Besides, when you read Inferno you feel this is the prose of a brilliant man, but not a great writer.
His amazing skilfulness is too glib and hot-headed, typical of the fascinating chatter of talents who are foreign to real culture and thus, reality.
In addition to admiring the amazing form of this diary, the freedom of its descriptive passages and moral considerations, you have a feeling, not of pity, but of affliction...
This wretch endured the most basic forms of clinical insanity: insomnia, feelings of suffocation, electrical charges in the body, buzzings in the head,fear of being murdered by occult forcesor by real persons painfully reduced to the role of assassins, etc.
Too, there was also his obsession with alchemy, the medieval quest to produce gold in a laboratory."

"Strindberg's scientific knowledge was remarkable: the pages on insects, birds, minerals and flowers are very beautiful."

"Of course.
It's this feeling of affliction that prevents us from reading this as a literary work, even a document.
Strindberg's madness is here in all its force, naked and dreadful in its banality, which makes Strindberg just another lunatic.
Nothing is so stereotypical as madness.
And reading the book is like living with a maniac on a day-to-day basis, with the recoveries and relapses.
Every page that's lucid, intelligent, full of a deep post-romantic humour is followed by a page that stuns you.
That madness, which had seemed a bad dream, suddenly reappears, true to itself, incurable."

Si pe mine ma pasioneaza conditia femeii in lumile din zona orientului,ca expresie particulara a conditiei feminine in general.Filmul asta e putin atipic,ai sa vezi,si facut fara nici un consum de efecte,asta e fain.
Apropo de asta : ai citit-o pe Ayan Hirsi Ali ?

Da! Pe asta:
https://www.goodreads.com/book/show/...e_Caged_Virgin
Curajoasa femeie! Cam ce a fost Salman Rushdie prin anii '90 e acum Ayan Hirsi Ali, a intrat sub radarul fundamentalistilor, se misca de colo-colo in secret sub paza, sper sa n-aiba aceeasi soarta ca amicul ei, Theo van Gogh. Si chiar daca intuiesc ca lucrurile sunt mai nuantate decat virulenta ei (ca e clar virulenta) si toata lumea asta orientala nu trebuie considerata un monolit, tot mi se pare relevanta ca un catalizator in a schimba mentalitati. De unde respectul meu.
Old 27 Dec 2013, 23:13   #4571
sigalia
Guru

sigalia

Originally Posted by varu:
(Cum naiba trag toti nebunii/toate nebunele astea la mine, nici nu-i caut dinadins )

La mine e exact invers,si asta fara nici o gluma,eu sunt cea care trage la nebuni,nebune,patologii&comp .Tot ce tine de mecanismele astea misterioase ale fiintei umane ma fascineaza
N-am ajuns inca la jurnalul lui Strindberg,dar cred ca ar trebui sa o fac la un moment dat(banuiesc ca "Inferno" s-a tradus ca ''Jurnalul ocult",dar nu sunt sigura).Gabriela Melinescu in "Jurnalul ei suedez" afirma ca e fascinanta de marturisirile lui Strindberg si reda foarte expresiv starile pe care i le-a indus lectura lor.

Quote:
Curajoasa femeie! Cam ce a fost Salman Rushdie prin anii '90 e acum Ayan Hirsi Ali, a intrat sub radarul fundamentalistilor, se misca de colo-colo in secret sub paza, sper sa n-aiba aceeasi soarta ca amicul ei, Theo van Gogh. Si chiar daca intuiesc ca lucrurile sunt mai nuantate decat virulenta ei (ca e clar virulenta) si toata lumea asta orientala nu trebuie considerata un monolit, tot mi se pare relevanta ca un catalizator in a schimba mentalitati. De unde respectul meu.

Din punctul meu de vedere "Infidel"" este o carte puternica,valoroasa(inclusiv literar) pentru ca reuseste sa creeze si sa explice coerent imaginea unei lumi,conflictul intre mentalitati la scara colectiva,determinismul social si istoric al vietilor omenesti.
Forta ei de seductie rezida mai ales din povestea ei de viata,din perspectiva individuala pe care o ofera asupra evenimentelor.
Ce a salvat-o in fond pe Ayaan de la destinul comun al" milioanelor de femei musulmane nevoite sa se supuna " ? Totul.Adica intersectia fericita dintre sirul intamplarile exterioare si ceea ce Ayaan avea inauntrul ei.

http://www.youtube.com/watch?v=nzgeLgXYU8c

P.S. Stiu ca am fost complet offtopic si sunt pasibila de cartonas rosu,dar am preferat sa raspund aici
Old 28 Dec 2013, 20:36   #4572
anaemona
Guru

anaemona

Acum, la sfirsit de an, m-am hotarit sa vad si eu citeva filme de anul asta. Mare gresala. Primul a fost All is bright. Am vrut sa vad o comedie de Craciun si ce-am vazut a fost o abureala fara nimic comic in ea. Paul Giamatti si Sally Hawkins joaca foarte bine, dar ce folos ca scenariul e o mare mizerie si in rest nu e nimic de remarcat. Stiu ca nu-i cotat nemaipomenit, dar mie imi placea Giamatti si nu ma asteptam sa joace in ceva sub nivelul lui.

Apoi am vazut La vie d'Adele. Mi s-a parut un film banal cu o imagine frumoasa. Nu inteleg hype-ul din jurul lui. Mi s-ar parea un sacrilegiu sa incep sa despic firul in patru la filmul asta ca sa scot ceva din el, cind sint atitea filme care pot sa "vorbeasca" fara sa fie nevoie de asta.

Ultimul vazut a fost Gravity, care cred ca trebuia facut short. Eforturile digitale nu justifica dialogurile stupide si singura idee demna de mentionat, de abandon/neabandon. Daca fac o comparatie fortata cu Alien, desi filmele nu se pot asemana, SB e complet stupida in comparatie cu SW.
Old 29 Dec 2013, 21:08   #4573
bremen1980
Guru

bremen1980

N-ai vibrat tu macar un pic la povestea celor doua fete cucuiete ??? Inima albastra , par albastru , blue is the new black .
Gravity s-a sters si din mintea mea tot mai mult . Raman doar plutirile alea 3d si cam atat .

Gloria - film chilian regizat de Sebastian Lelio -2013 - o femeie trecuta de 50 ani incerca sa-si gaseasca barbatul potrivit fiind satula de cei 12 ani trecuti de la divortul de barbaul pentru care inca mai are sentimente puternice. Chefuri , petreceri , mici aventuri cu diversi barbati si un mosulica cu care pare sa se lege ceva mai serios. Mosulica are insa si el radacini de care nu paota sa se desprinda :fetele lui care sunt dependente de le si foasta nevasta de care inca nu s-a desprins definitiv. Asa trece filmul asta, intre relatia de tip yo-yo cu mosulica , propriii copii care se izoleaza de ea si insingurarea din propriul ei apartament . Insingurare , dar alaturi de o pisica si de urletele facute de un vecin cu probleme psihice.
Gloria mi-a amintit destul de mult de tipa dezinvolta din ''Happy -Go- Lucky ''
Un film dulce amarui despre o femei care merge inainte chiar atunci cand barbatii din jurul ei fug in alte parti . Femei puternice , barbati moi - nimic nou

http://www.youtube.com/watch?v=h9PrVESAYeA

7/10
bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Dec 2013, 03:07   #4574
anaemona
Guru

anaemona

Sirul rateurilor din 2013 continua: Only God forgives. Asa i-a pus titlul, asa sa fie, adica, eu nu voi ierta. Am adormit cu vreo 10 minute inainte sa se termine si n-am avut curiozitatea sa dau inapoi, asa interesant a fost filmul Ce mi-a placut in mod deosebit? A fost scurt Culorile au fost frumoase, filmari misterioase, so what? Mi-au pus ceva sperante in inceput, dar dupa jumate de ora eram undeva intre ris si plins, pina am obosit si am adormit. Recomandat persoanelor care sufera de insomnie, dar rosu ala aprins ar putea fi o problema pentru ele. Ah, sa nu uit Citi bani i-a dat lui KST sa imbrace jegurile alea de pantaloni in prima scena in care apare
Old 31 Dec 2013, 10:44   #4575
marillion
Veteran

marillion

Originally Posted by anaemona:
Asa i-a pus titlul, asa sa fie, adica, eu nu voi ierta. Am adormit cu vreo 10 minute inainte sa se termine si n-am avut curiozitatea sa dau inapoi, asa interesant a fost filmul Ce mi-a placut in mod deosebit? A fost scurt

Eu am fost masochist, l-am terminat cu chiu cu vai. Dar ştii tu, filmele de artă, pline de simboluri, nu sunt destinate maselor, ci elitei, dovadă că noi nu am putut asimila filmul aici discutat.
marillion is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Jan 2014, 01:17   #4576
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Frozen - o animatie amuzanta, emotionanta si foarte buna! Am savurat-o cu totii - parinti, copii, matusi, unchi! O recomand familiilor cu copii! Adevaru-i ca e mai de fete... ca frate-meu a zis ca era sa adoarma, iar sotului meu nu i-a prea placut. Nu e cica asa de amuzanta ca Tangled. Noua, fetelor, ne-a placut! 8/10
Old 05 Jan 2014, 14:03   #4577
chuckyfan
Guru

chuckyfan

^ noi am văzut-o în noaptea de revelion. într-adevăr, fetelor le-a plăcut, noi, băieții am adormit pe final. e drăguță, dar parcă nu mai e disneyul de altă dată.
chuckyfan is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Jan 2014, 21:26   #4578
anaemona
Guru

anaemona

Ceva s-a schimbat in alegerile mele de filme, pentru ca fara veste am inceput sa aleg sa vad filme mai bunicele.

About time - era si timpul sa vad un film facut in 2013 care sa-mi placa. Nu se ridica nici macar la nivelul lui Bridget Jones, care e mult mai amuzant, dar este mai mult decit decent. Mi-e imposibil sa nu-l iubesc pe Bill Nighy, indiferent ca apare intr-o scena de 20 secunde sau, ca in cazul de fata, in care regizorul e mult mai generos, in multiple scene de 20 secunde. Chiar mesajul propagandistic manipulator aflat in spatele filmului nu m-a deranjat prea tare, pentru ca nu face caz explicit de el decit in final, cind deja nu te mai astepti la nicio replica inteligenta sau macar atragatoare pentru ca totul e imbracat in ciocolata, de buna calitate, dark chocolate, in cazul de fata avind scopul sa ne inveseleasca, nicidecum sa ne intunece.

The unloved - Il am de vreo 3 ani in lista mea de filme si nu m-am hotarit sa-l vad pina acum. Mi-a fost teama ca e prea dur pentru ce pot suporta, in materie de suferinta copiilor, in special suferinta psihica. Am avut surpriza sa constat ca putea fi mult mai dur si ca e imbracat intr-o poezie care diminueaza efectul dramatic. Filmul e unicul film regizat de Samantha Morton, o actrita care mi se pare extrem de sensibila si pe care am vazut-o doar in roluri care m-au impresionat foarte tare. Cred ca vom mai auzi de pustoaica din rolul principal, nu-mi imaginez ca se va opri aici cariera ei.

Riens du tout
- Daca nu ati vazut nimic de Cedric Klapisch vi-l recomand cu caldura. Filmele lui sint mici frinturi de viata, cu dialoguri foarte inspirate, cu personaje colorate (diverse) fara idei moralizatoare, din contra sint critice, sensibile si sociale. Filmul de fata e o adunatura de nimicuri petrecute intr-un super magazin, gen Galeriile Lafayette dupa ce un nou director e delegat sa impulsioneze vinzarile pentru ca sa salveze magazinul de dezastrul de a fi inchis. Totul este funny pina in final. Filmele lui abunda de personaje si intotdeauna ii regasesc pe o parte din actorii mei preferati. In afara de Fabrice Luchini, in rol principal, un rol delicios are Jean-Pierre Darrousin extrem de tinar, cel mai tinar pe care l-am vazut pina acum.

Last edited by anaemona : 06 Jan 2014 at 21:28.
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Jan 2014, 19:27   #4579
anaemona
Guru

anaemona

L'ecume des jours - absolut superb. Imagine si sensibilitate cunoscute la Gondry, o lume fantastica. Se poate analiza, comenta, fiecare scena, dar ideal e sa te lasi dus in lumea aia ireala, in care n-ai idee ce fantezie ti se mai pune la cale. Sint foarte multe situatii comice, fie ca reies din dialoguri sau doar din imagine, chiar si in momentele triste ale filmului continui sa te amuzi de tot ce critica filmul si mai ales felul cum o face. Muzica e si ea foarte importanta si actorii excelenti. Romain Duris, desi la prima vedere pare atit de comun, distribuit in filme usurele, aparent cel putin, mi se pare excelent in rolul celui care e putin crispat, lipsit de imaginatie, dar care tisneste cind trebuie sa faca ceva pentru altcineva, in special Chloe. Dar si mai mult imi place negrul care a jucat si in Incoruptibles, care e o adevarata desfatare vizuala De la Delicatessen n-am mai vazut un film fantezist atit de dragut.

Daca a citit cineva cartea, in ce limba ati citit-o? As cauta-o in franceza dar mi-e teama ca o sa-mi fie cam greu s-o inteleg. Am inteles ca traducerile sint proaste si cred ca sint, pentru ca acolo unde sint jocuri de cuvinte e greu sa traduci. La o petrecere gazda vine cu o tava intrebind: un petit four? (prajiturica adica) iar pe tava sint cuptoare micute.
Old 10 Jan 2014, 19:44   #4580
varu
Guru

varu

Originally Posted by anaemona:
L'ecume des jours
Daca a citit cineva cartea, in ce limba ati citit-o? As cauta-o in franceza dar mi-e teama ca o sa-mi fie cam greu s-o inteleg. Am inteles ca traducerile sint proaste si cred ca sint, pentru ca acolo unde sint jocuri de cuvinte e greu sa traduci. La o petrecere gazda vine cu o tava intrebind: un petit four? (prajiturica adica) iar pe tava sint cuptoare micute.

Eu am citit-o in romana si e una dintre cartile mele preferate si printre cele mai frumoase din cate am citit, deci presupun ca magia scriiturii nu se pierde prea mult la traducere.
Filmul nu l-am vazut, dar majoritatea parerilor pe care le-am auzit il cam demolau. Oricum, mi se pare curajos sa faci film dupa o asemenea carte.

Last edited by varu : 10 Jan 2014 at 19:48.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules