Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 17 Feb 2011, 17:23   #41
miercuri
Guru

miercuri

Iara trolluiesti?
Un Bac neluat nu prevesteste apocalipsa, dar spune multe despre capacitatile tale de asimilare, intelegere si redare.
Singurul motiv pentru care as putea sa spun ca urasc scoala (cel putin sub forma ei romaneasca) este pentru ca se dovedeste in majoritatea cazurilor total ineficienta.
Cat absolventi de liceu nu stiu de fapt sa-si exprime o parere coerenta in limba materna? Exmplele sunt cu duiumul chiar pe site-ul asta.
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Feb 2011, 17:58   #42
miercuri
Guru

miercuri

Nu m-am referit la tine in special, mi-am dat seama ca vorbesti la modul general.
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Apr 2011, 14:56   #43
AndreiStefan
Guru

AndreiStefan

Originally Posted by danonino:
Piesa cea mai apreciata, in acest moment.

Spune multe despre generatia de azi.

Si mai exact ce spune?! Ca nu numai generatia 14-22 se distreaza pe genul asta de piese...sau mergem pe ideea "spune-mi ce muzica asculti, ca sa-ti spun ce fel de om esti"?!

Eu de exemplu ascult orice, de la Red Hot Chilli Peppers, U2, Coldplay etc pana la muzica de club...daca atmosfera este placuta si cei de care sunt alaturi sunt se simt bine, de ce sa fac pe interesantul si sa ma fac ca nu ma pot distra pe o melodie facuta pe calculator cu 3 versuri adaugate gen "WTF?!"...pt mine conteaza momentul si compania de care sunt alaturi, nu fac "nazuri unde nu sunt cazuri"...una e ce asculti acasa de unul singur si alta e ce se asculta intr-un grup, club etc.

Mai mult, chiar aseara am avut un mic party acasa...gen o reuniune cu intreg grupul de prieteni....am stat la vb ce-am stat...am ascultat melodii "placute urechii" si pe cat se adunau sticlele goale sub masa si din caterinca in caterinca, fetele aveau chef de dans si am schimbat muzica pe din-astea mai simpliste/pur-comerciale...si pot sa spun a iesit chiar super misto

Printre mai multe melodii am ascultat si cea pe care ai dat-o exemplu mai sus...ba mai mult am ascultat varianta Hai ia-o ca mor/Viorele,Viorele ce faci Viorele?Aoleu eu Aoleu ...o varianta mai stupida decat originalul...dar daca ne-am simtit bine prea putin ne-a interesat de mesajul piesei sau de natura ei...

Singurele doua genuri care nu le suport sunt black-metal si manele...dar nu pot sa fiu ipocrit in a caracteriza pe cineva doar pt muzica pe care se simte bine in cadrul unui eveniment...
AndreiStefan is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Apr 2011, 15:36   #44
brax
Senior

brax

Piesa asta spune foarte putin despre O generatie. E imposibil sa cuprinzi fiecare individ dintr-o anumita generatie intr-un roman, ce sa mai zic despre o piesa. Eventual ea spune mult despre cultura persoanelor care asculta cu placere astfel de sunete si apreciaza astfel de manifestari. Ei sunt pur si simplu oameni simpli, banali si complet dezumanizati carora nu le trebuie decat micul in intestin, o bere, femei (la care sa se uite si dupa care sa fluiere) si orice gen de sunet compus din 3 note pentru a se simti bine. Mai scapa si ei de munca si, sub scuza "uit de probleme", isi da drumul la prosteala.

@AndreiStefan: Tipul de muzica pe care il asculta spune foarte multe despre un om. Sigur, nu il putem crucifica deoarece calitatea unei persoane nu poate fi masurata prin preferintele sale artistice, dar de obicei ne alegem prietenii in fucntie de gusturile comune, prin urmare un sistem de filtrare tot exista.
brax is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Apr 2011, 16:46   #45
AndreiStefan
Guru

AndreiStefan

Originally Posted by brax:

Piesa asta spune foarte putin despre O generatie. E imposibil sa cuprinzi fiecare individ dintr-o anumita generatie intr-un roman, ce sa mai zic despre o piesa. Eventual ea spune mult despre cultura persoanelor care asculta cu placere astfel de sunete si apreciaza astfel de manifestari. Ei sunt pur si simplu oameni simpli, banali si complet dezumanizati carora nu le trebuie decat micul in intestin, o bere, femei (la care sa se uite si dupa care sa fluiere) si orice gen de sunet compus din 3 note pentru a se simti bine. Mai scapa si ei de munca si, sub scuza "uit de probleme", isi da drumul la prosteala.

@AndreiStefan: Tipul de muzica pe care il asculta spune foarte multe despre un om. Sigur, nu il putem crucifica deoarece calitatea unei persoane nu poate fi masurata prin preferintele sale artistice, dar de obicei ne alegem prietenii in fucntie de gusturile comune, prin urmare un sistem de filtrare tot exista.

O sa ne vindecam vreodata de ipocrizia asta tipic romaneasca...mai exact aceea de a pune "stampila" pe cineva chiar si dupa o simpla privire sau strangere de mana?!

"Ador" genul de persoane care se dezic de la un mod de comportament/gen muzical dar cand merg la o nunta(spre ex.) uita de orice prejudecati/principii si sunt sufletul petrecerii indiferent de ritmul/mesajul sau genul muzicii...

Intr-adevar sunt niste limite de bun simt in "a te manifesta"...spre exemplu, aprob ca este cu adevarat penibil stilul unora de a trai muzica...de la cei cu manelele la maxim in trafic in daciile vopsite cu pensula si marcate cu tot felul de "mesaje", pana la gratarele acompaniate de aceleasi simpliste...manele. Si tot aici as include si acele petreceri Rock cu "saltareti" de isi rup capetele intre ei, isi scutura podoaba capilara pana li se face rau, sau se izbesc de pereti pana cedeaza...de obicei peretii.

Dar in nici un caz, nu as clasifica o persoana ca fiind inculta, prost crescuta etc doar pt ca nu aprob modul lor de a se manifesta...desigur, imi lasa o prima impresie proasta dar pana la a-l clasifica...pana a decide daca merita atentia mea, este nevoie de mai mult decat o parere formata in urma gusturilor muzicale sau modul de a se manifesta.

Am ramas de multe ori placut surprins de personalitatea placuta si chiar cultura a unora pe care la prima impresie nu dai doi bani pe ei...

Toti cei alaturi de care am petrecut aseara...acei "banali si complet dezumanizati" la care ai facut probabil referire, au joburi stabile, unii dintre ei sunt deja cu familii...de la arhitectul la care apelezi cand doresti o casa a ta, pana la inginerul auto caruia ii incredintezi prea-iubita-scumpa masina dupa ce o rupi in gropile lasate de izbeliste de prea cunoscutii "Dorel".

Noi suntem una dintre generatiile care am trait si ne-am bucurat de micile placeri ai anilor 90'...am crescut cu aproape toate genurile de muzica...dar n-am facut niciodata din distractie, bautura si femei un "act de cultura"...prea putin ne pasa ce scrie pe eticheta sticlei de sampanie, fie ea Moet&Chandon, Dom Perignon,Lelac sau falsa Angelli tot in acelasi loc ajunge...sau ce conteaza pe ce ritm se misca corpul femei cu care doresc sa-mi petrec noaptea daca tot ce-mi doresc in seara aia, este sa ma simt bine alaturi de ea...si nimic mai mult! Prefer sa ma distrez si sa ma simt bine acum, nu cand voi avea un copil pt care ma voi dedica complet in cresterea si educarea lui.

Ce e cu adevarat grav, daca vrei sa vorbim de genuri muzicale si generatiile afectate de ele...ce aste cu adevarat trist, este sa vezi un tanar de 15 ani drogat, machiat, cu unghiile facute si hotarat sa renunte la viata pt cele mai banale motive...mai degraba as vedea cu ochi buni un pusti-cocalar "frezat-ciufulit" ce se crede clubber, decat un EMO pregatit sa-ti indoaie bara de la masina pt ca nu se poate simti implinit decat daca nu mai respira.
Old 30 Apr 2011, 17:10   #46
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

eu cam asa vad lucrurile:

http://www.youtube.com/watch?v=mNG5KGEVMjU

(si mi-e rusine sa recunosc ca fac parte din cea de-a doua categorie... dar n-am ce face. m-am nascut cand nu trebuia )
Old 30 Apr 2011, 17:42   #47
AndreiStefan
Guru

AndreiStefan

Originally Posted by dragonfly_drk:
eu cam asa vad lucrurile:

http://www.youtube.com/watch?v=mNG5KGEVMjU

(si mi-e rusine sa recunosc ca fac parte din cea de-a doua categorie... dar n-am ce face. m-am nascut cand nu trebuia )

Tare ...ma apuca nostalgia cand ma gandesc la cate s-au schimbat si desi poate ma insel, nu cred ca s-au schimbat in bine...

Nu imi dau seama cand au disparut strigatele acelea cand stateam si imi faceam temele "Mama lui Andreeeeeeeeeeei, il lasati pe Andrei afara?!" ... din minut in minut parca auzeai un copil strigand sau urland...acum daca ai auzul extrem de fin si pereti subtiri...se aude doar "Alo, ce plm faci ma...nu te lasa mata sa intri pe mess?!"

Inainte luam bataie sau eram pedepsiti ca veneam murdari si cu genunchi rupti la fotbal...sau uzi si transpirati dupa bataie si tavaleala in zapada....acum mamele panseaza copii pt bataturi de la mouse si tastatura.

Şotronul,Frunza,Castelul,Ratele si Vanatorii,Telefonul fara fir...si cate si mai cate jocuri haioase de care foarte rar mai auzi,toate nefamiliare acum...dar cine stie, poate ceea ce acum e considerat ca vechi/banal/pueril va fi apreciat din nou pt generatiile ce urmeaza...dar asta depinde numai de noi, cei care ii crestem.
Old 30 Apr 2011, 20:45   #48
AndreiStefan
Guru

AndreiStefan

@AndreiStefan

ma lasi, ma, cu ipocrizia si astea. Morala de 2 lei.
Iri cu Moni fac audienta, "What The Fuck" e hitul lunii. Si tu imi spui mie sa nu mai judec lumea dupa ce asculta... ti-a obosit neuronul, vezi-ti de treaba.

Tu chiar nu realizezi cat de ipocrit(a) esti?! Cine iti da tie dreptul sa judeci pe alti ca se distreaza la evenimente pe melodii gen WTF?! Daca tie iti place sa faci "tea party" si s-o arzi "regulamentar" in pijamale cu baietii ascultand balade, sa fi sanatos/sanatoasa...nu ma deranjeaza ce faci si nici ce asculti atat timp cat nu mancam, bem si vorbim la aceasi masa.

"ma lasi, ma, cu..."

Si inca ceva , observ ca ai adoptat un stil agresiv de a posta, plin de aere de parca ai luat masa cu Iri si Moni(ca tot ai adus vorba de ei)...uite-te mai intai la modul in care abordezi un subiect inainte sa sugerezi ca dai pe-afara de inteligenta sau cultura, !
Old 30 Apr 2011, 21:09   #49
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

Andrei... linisteste-te... danonino e carcotasul pe aici. e un el si uneori exagereaza. cea mai buna metoda de a nu fi atacat, e pur si simplu sa nu il bagi in seama... so, calm down please. nu o sa reusesti sa il "educi". au incercat altii mai mari, cu un psihic mai puternic si nu au reusit. e doar o cauza pierduta. nu are rost sa te consumi pentru el.
Old 30 Apr 2011, 22:37   #50
vave
cu v mic

vave

Întotdeauna vor exista controverse între două generaţii. Lucrul care mă sperie este că odată cu trecerea timpului, distanţa de ani între cele două generaţii în contradicţie e tot mai scurtă.

P.S. Personal mă îngrozesc liceenii din ziua de azi şi nu a trecut chiar aşa multă vreme de când eram eu însămi liceeancă.
Old 30 Apr 2011, 22:47   #51
AndreiStefan
Guru

AndreiStefan

@danonino : Tot ce-ai inteles din ce-am postat e ca umblu in discoteci(sa-mi arati si mie unde am spus ca nu-mi amintesc)?!...

Originally Posted by AndreiStefan:
Mai mult, chiar aseara am avut un mic party acasa...

...si ca te corectez gramatical?! abordezi o problema de cultura muzicala si te adresezi cu "mă lasi,mă..."

Ma repet pentru ultima oara, cine iti da tie dreptul sa judeci sau sa clasifici pe cineva pentru ca asculta sau danseaza pe nu-stiu-ce melodie?! Stai in banca ta ca nu te-ai nascut cult si nici nu dai pe din-afara de cunostiinte in sfera muzicii!

Si cu asta am incheiat poti sa zbieri si sa faci pe mascariciul cat doresti, are dreptat dragonfly_drk, nu meriti efortul...esti numai bun de evitat!
Old 30 Apr 2011, 22:55   #52
Rapture
Guru

Rapture

Send a message via Yahoo to Rapture
Originally Posted by vave:
P.S. Personal mă îngrozesc liceenii din ziua de azi şi nu a trecut chiar aşa multă vreme de când eram eu însămi liceeancă.

Acum, probabil, depinde si la ce fel de liceu te uiti. Sunt licee in care educatia/bunul-simt e inexistent, si licee in care acestea sunt cat de cat valorificate. Eu, personal, sunt multumita de colegii pe care-i am (in mare parte).
Rapture is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Apr 2011, 23:02   #53
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

Întotdeauna vor exista controverse între două generaţii. Lucrul care mă sperie este că odată cu trecerea timpului, distanţa de ani între cele două generaţii în contradicţie e tot mai scurtă.

da, ai dreptate. am si eu doi veri. si uitandu-ma acuma la ei, realizez cat sunt de schimbati. ala mic e in clasa a 5-a si are deja telefon cu touch-screen plus cont pe facebook si vreo trei prietene. cel mai mare e deja versat. in clasa a 7-a umbla cu taxiul si are banii lui... ma sochez cand vad cat sunt de schimbati. cum se maturizeaza atat de devreme si fac niste chestii pe care eu le faceam in liceu nu in clase atat de mici. si culmea, au trait in acelasi mediu ca si mine... ce i-a schimbat, a fost anturajul, care de la o generatie la alta, de la un an la altul, se schimba vazand cu ochii. si incerc sa imi dau seama daca e bine sau nu ce se intampla. pe de o parte e ok, ca invata de mici sa fie responsabili. pe de alta, nu e bine pentru ca nu mi se pare varsta potrivita pentru niste copii sa invete valoarea banului. pentru ca banul i-a transformat in niste baieti cu aere...
Old 30 Apr 2011, 23:14   #54
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

@AndreiStefan
Gata, iti iei jucariile si pleci acasa? Nu uita sa imi scrii. Mai, mic [Bparty[/b], de ce nu ai zis "buffoon" in loc de mascarici? La talentul si valoarea ta, te rog, nu te intrerupe din evitat, e mai bine pentru tine.

ce-ti mai place sa provoci... primesti satisfactie?
Old 30 Apr 2011, 23:34   #55
AndreiStefan
Guru

AndreiStefan

cum a spus si rapture, depinde de licee...am facut si eu primii 2 ani de zile('99 - '01) intr-un liceu cu probleme...si incepusem sa ma adaptez stilului din liceu...dar dupa ce m-am mutat intr-un liceu mult mai bun din orice punct de vedere, ultimii 2 ani au fost chiar cei mai frumosi si datorita colectivului cu care sunt si astazi bun prieten.

Originally Posted by dragonfly_drk:
da, ai dreptate. am si eu doi veri. si uitandu-ma acuma la ei, realizez cat sunt de schimbati. ala mic e in clasa a 5-a si are deja telefon cu touch-screen plus cont pe facebook si vreo trei prietene. cel mai mare e deja versat. in clasa a 7-a umbla cu taxiul si are banii lui... ma sochez cand vad cat sunt de schimbati. cum se maturizeaza atat de devreme si fac niste chestii pe care eu le faceam in liceu nu in clase atat de mici. si culmea, au trait in acelasi mediu ca si mine... ce i-a schimbat, a fost anturajul, care de la o generatie la alta, de la un an la altul, se schimba vazand cu ochii. si incerc sa imi dau seama daca e bine sau nu ce se intampla. pe de o parte e ok, ca invata de mici sa fie responsabili. pe de alta, nu e bine pentru ca nu mi se pare varsta potrivita pentru niste copii sa invete valoarea banului. pentru ca banul i-a transformat in niste baieti cu aere...

da...dar acelasi comparatii le facea si sora mea(mai mare cu 6 ani) cand eram eu la liceu..."ca ea n-a facut balul bobocilor in club", "ca ea nu chiulea de la ore sa joace biliard", "ca ea nu avea banii de buzunar pe care ii aveam eu" etc etc etc...

Intr-adevar diferentele sunt din ce in ce mai mari de la generatie la generatie si uneori avem impresia ca cei mai tineri nu stiu sa aprecieze ceea ce li se ofera...dar mai mult ca sigur la fel eram priviti si noi...

Cu adevarat problematic pt generatia actuala(de liceu) sunt magazinele de vise...desi exista lege sa fie la o distanta anume de institutii de invatamant, chiar la mine in cartier este un magazin situat intre 3 licee la o distanta mai mica de 1 km de fiecare

Cum ar fi peste cativa ani sa ii auzim pe cei de 15-16 ani de acum, comentand despre cei mai mici tot felul de chestii...nu m-ar mira ca peste cativa ani liceul sa fie o intalnire virtuala purtata de acasa intre elevi si profesori

Pana la urma, cred ca fiecare generatie e OK in felul ei, atat timp cat isi pastreaza venele si nările intacte de droguri sau sanatatea lor si a altora departe de orice alte ganduri "necurate"...
Old 03 Jul 2011, 18:05   #56
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Absolut magnific! Si inca ma tem ca si nivelul ala e mai ridicat decat in realitate. Acum doar doi ani dadeam si eu bacul, iar persoane care n-aveau absolut nicio treaba cu matematica au luat peste unul care era prezent in fiecare an la nationala si cu premii pe la alte concursuri importante.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Jul 2011, 18:28   #57
Sorin87
Guru

Sorin87

sunt deacord cu Liviu si in Bistrita cand am dat eu Bacul era si oral, iar la final cei ce nu stiau mai nimic aveau note mai mari decat cei care erau olimpici si nu copiau la Bac.
Sorin87 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Jul 2011, 19:34   #58
Kriss_Kringle
Guru

Kriss_Kringle

Unii nu fac sportul datorita conditiilor din sali.La mine la liceu era sub orice critica sala de sport,daca bateai mingea de baschet se ridica praful de puteai sa-l tai cu cutitul si profu' de sport era tragator de elita,ii placea cogartu' la maxim deci motivatia de a face miscare nu exista.Adevarul e ca nici nu isi bateau capul sa renoveze sala si de acolo si dezinteresul elevilor dar sunt absolut de acord ca generatia asta devina supraponderala pe zi ce trece..De vina sunt parintii pentru ca nu-i invata ce sa manance,in schimb ii indoctrineaza chiar de mici cu McDonald's,KFC si alte fast food-uri pentru ca si ei la randul lor habar n-au de nutritie.Dupa cativa ani te trezesti ca plodul e cat malu' de mare si nu stii ce sa faci cu el.Sistemul de invatamant de la noi e praf,spagi,profesori necalificati care nu au rabdare sa explice incat sa inteleaga toata lumea,metode de predare care nu dau rezultate.Pe langa toate astea nici TV-ul nu ajuta cu nimic.Cum il aprinzi ce vezi?Zavoranu,Pepe,Columbenii si alte mizerii care nu fac decat sa prosteasca lumea si mai mult. Recunosc ca am dat si eu spagi prin liceu pentru ca eram lemn la matematica dar asta si pentru ca nu ma interesa absolut deloc materia,eu aveam inclinatii artistice ca sa zic asa pentru ca eram bun la desen si am ajuns la liceu de profil tehnic asta multumita repartizarii pe calculator.De vina am fost si eu ca n-am invatat incat sa ajung unde vroiam dar nici optiunile nu erau pe placul meu(liceul de arta).Acum ai mai multe sanse de a face ceva daca o arzi autodidact sau te duci la cineva calificat si inveti pentru ca de la scoala nu prea mai pricepi nimic.
Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca toti se mandresc ca erau beti morti cu o seara inainte sau ca n-au mai citit o carte de cand erau mici.Intradevar,foarte maturi adolescentii de acum.

Last edited by Kriss_Kringle : 03 Jul 2011 at 19:41.
Kriss_Kringle is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Jul 2011, 19:38   #59
omudindulap
Long Distance Dreamer

omudindulap

Intradevar.
omudindulap is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Jul 2011, 20:15   #60
chuckyfan
Guru

chuckyfan

Originally Posted by Kriss_Kringle:
Unii nu fac sportul datorita conditiilor din sali.La mine la liceu era sub orice critica sala de sport,daca bateai mingea de baschet se ridica praful de puteai sa-l tai cu cutitul si profu' de sport era tragator de elita,ii placea cogartu' la maxim deci motivatia de a face miscare nu exista.Adevarul e ca nici nu isi bateau capul sa renoveze sala si de acolo si dezinteresul elevilor dar sunt absolut de acord ca generatia asta devina supraponderala pe zi ce trece..De vina sunt parintii pentru ca nu-i invata ce sa manance,in schimb ii indoctrineaza chiar de mici cu McDonald's,KFC si alte fast food-uri pentru ca si ei la randul lor habar n-au de nutritie.Dupa cativa ani te trezesti ca plodul e cat malu' de mare si nu stii ce sa faci cu el.Sistemul de invatamant de la noi e praf,spagi,profesori necalificati care nu au rabdare sa explice incat sa inteleaga toata lumea,metode de predare care nu dau rezultate.Pe langa toate astea nici TV-ul nu ajuta cu nimic.Cum il aprinzi ce vezi?Zavoranu,Pepe,Columbenii si alte mizerii care nu fac decat sa prosteasca lumea si mai mult. Recunosc ca am dat si eu spagi prin liceu pentru ca eram lemn la matematica dar asta si pentru ca nu ma interesa absolut deloc materia,eu aveam inclinatii artistice ca sa zic asa pentru ca eram bun la desen si am ajuns la liceu de profil tehnic asta multumita repartizarii pe calculator.De vina am fost si eu ca n-am invatat incat sa ajung unde vroiam dar nici optiunile nu erau pe placul meu(liceul de arta).Acum ai mai multe sanse de a face ceva daca o arzi autodidact sau te duci la cineva calificat si inveti pentru ca de la scoala nu prea mai pricepi nimic.
Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca toti se mandresc ca erau beti morti cu o seara inainte sau ca n-au mai citit o carte de cand erau mici.Intradevar,foarte maturi adolescentii de acum.

This. Nu astept bac-ul cu nerabdare. Daca nu se schimba nimic in 2 ani va fi foarte urat. La matematica am probabil cel mai bun profesor din judet, la romana la fel. La contabilitate, care cica-i materie de baza la profilul meu am o vaca, care, mai mult ca sigur si-a luat bac-ul copiind iar facultatea a absolvit-o tot cu ajutorul spagii. Si ne mai intreaba diriginta de ce ne-am ales economic daca nu stim contabilitate.
chuckyfan is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules