Go Back   Cinemagia Forum > S.F.ilm: dincolo de realitate

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 17 Feb 2010, 14:09   #681
Redy
Guru

Redy

Pentru cine este interesat de cum s-a facut Avatar si munca depusa pentru filmul cu cele mai mari incasari din toate timpurile:

Avatar Sound Panel - http://soundworkscollection.com/avatar-sound-panel

O fereastra in tehnica cinematografica. Interzis celor care se duc la film pentru a citi carti pentru ca se vor plictisi repede.

Last edited by Redy : 17 Feb 2010 at 14:31.
Redy is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Feb 2010, 14:42   #682
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Se gäsesc cärti cu tipar fosforescent?
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Feb 2010, 15:26   #683
pipes
Guru

pipes

Recomand cele cu fluorescente. Sunt si mai la moda.
pipes is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Feb 2010, 16:39   #684
Gloria
Super Moderator

Gloria

Am citit ca pitiriazisul versicolor este FOSFORESCENT in bataia lampii Wood. Se pare ca aceasta ciuperca e cea mai raspandita boala de piele la oameni. Prin urmare, avem ceva in comun cu Na'vi.
Old 12 Mar 2010, 11:31   #685
claudiu-daniel-lugoj
Senior

claudiu-daniel-lugoj

Thumbs up claudiu-daniel lugoj

Fara nici o indoiala este o capodopera,atit la efecte speciale cit si la povestea in sine a filmului.
claudiu-daniel-lugoj is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Mar 2010, 22:27   #686
R_Afc
Veteran

R_Afc

Originally Posted by claudiu-daniel-lugoj:
Fara nici o indoiala este o capodopera,atit la efecte speciale cit si la povestea in sine a filmului.
Cat de bine a sunat asta.
Old 07 Apr 2010, 14:33   #687
claudiu-daniel-lugoj
Senior

claudiu-daniel-lugoj

Thumbs up claudiu-daniel lugoj

Mie unul mia placut mult cred ca este o capodopera al geniului sf.alaturi de Terminator 2,Ziua independentei etc.
claudiu-daniel-lugoj is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Apr 2010, 14:49   #688
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nu mai posta degeaba prin zeci de topicuri.
Posteazä când ai de spus CEVA, nu doar ca sä te afli-n treabä.
Old 11 Apr 2010, 13:31   #689
costyn162
Veteran

costyn162

Avatar....ar fii multe de spus despre Avatar. De cand a aparut cred ca a fost filmul cu cele mai multe pareri, asupra caruia s-au declansat adevarate contradictii. Parerea mea....a fost o capodopera. Este ceva nou in cinematografia lumii, un regizor excelent, un film care a reusit sa depaseasca orice asteptari. Efectele speciale au fost extraordinare si imi pare rau ca nu am avut ocazia sa-l vizionez in 3D. Mai vreau sa vorbesc si despre Oscar. Am vazut si filmul "Hurtlocker" si nu cred ca a intrecut Avatar. Desigur, e parerea mea. A fost filmul anului 2009, iar eu cel putin doresc sa-l ai revad.
costyn162 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Apr 2010, 15:49   #690
pipes
Guru

pipes

pai daca nu l-ai vazut in 3D si nu ai trait experienta propriu-zisa (la IMAX-ul autohton nu-l recomand, recomand RealD 3D de la Multiplex), CUM TI-AI DAT SEAMA CA E O CAPODOPERA?!?!?! CUM?
Old 11 Apr 2010, 21:02   #691
costyn162
Veteran

costyn162

Scuza-ma...pentru a aprecia calitatea unui film trebuie sa il vezi neaparat in 3D? Nu sunt de acord. Intr-adevar est eo tehnologie foarte avansata dar nu esentiala. Spune-mi si mie in urma cu cativa ani cand nu exista 3D cum erau recunoscute capodoperele?
costyn162 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Apr 2010, 21:48   #692
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nu-l lua în seamä pe Pipes, el e un cleric fundamentalist al "Dudei Albastre", asa cä tot ce spune e de luat sub semnul îndoielii.
Nu e o capodoperä, e un filmulet banal filmat cu ajutorul unei multitudini de tehnici noi. Intr-un an, doi, nimeni nu va mai sti de el. Sunt aproape sigur cä al treilea sequel nici mäcar banii nu si-i va scoate.
Apropo, scuze dacä s-a mai postat... sau, mai bine zis, nu: e asa de misto, încât chiar meritä inclus în topic de cât mai multe ori! Dati click pe räspunderea mea, o sä-mi multumiti!
http://www.youtube.com/watch?v=wEKz3lrQJyc
Old 11 Apr 2010, 22:10   #693
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Bestial.

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Apr 2010, 22:14   #694
sergiuseling
Guru

sergiuseling

Că tot veni vorba de parodii ale avatarului mie mi-a plăcut și următoarea:
http://www.youtube.com/watch?v=2Ul_tyP5LNI

Iar pentru cine e nerăbdător pentru continuare are aici trailerul pentru partea a doua:
http://www.youtube.com/watch?v=6dIOw2sffHI
sergiuseling is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 Apr 2010, 21:41   #695
iv.livia
Novice

iv.livia

primul 3D vazut de mine dar inegalabil cu ce am vazut dupa

Last edited by Pitbull : 12 Apr 2010 at 23:55.
iv.livia is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 Apr 2010, 23:36   #696
pipes
Guru

pipes

de ce trebuia luat sub semnul indoielii, Pitbull?
cine a zis ca e capodopera? este un film care m-a relaxat si incantat vizual. suficient sa fie un film bun ptr mine. ce e asa rau in asta?
de vreme ce e filmat cu tehnologie 3D de ultima ora, de ce sa nu fie vizualizat ca atare?
nu ca as vrea sa-l compar cu un Lamborghini, dar cam asta ne caracterizeaza (faceti voi matematica):
http://www.dailymotion.com/video/x1t...vs-lamborghini
Old 12 Apr 2010, 23:54   #697
pipes
Guru

pipes

@costyn162
indoielnic sau nu - iti recomand sa vezi acest film la Hollywood Multiplex unde au tehnologia RealD 3D, aceeasi tehnologie in care a fost procesat (sau ceva de genul). deci compatibilitate maxima.
in anul de gratie 2009-2010 lucrurile au mai evoluat. si vor mai evolua. chiar ca le place unora sau nu. nici eu nu sunt evolutionsit convins, dar asta e miscarea, catre 3D. filmele panoramice urmeaza.
ca Pitbull, Windom si multi altii nu sunt de acord cu acest gen de abordare a cinematografiei, ESTE CU TOTUL ALTA DISCUTIE.
dar Avatarul este si va ramane un produs foarte bun la nivel de detalii, vizual, cromatic, tehnologie si asa mai departe.
fiecare produs pe care il cumperi are puncte forte si puncte slabe. Avatar-ul are bubele lui. mari. eu sper ca acele continuari sa rezolve acest lucru. chiar daca vor pierde din popularitate. nu ma deranjeaza catusi de putin. In loc de snuffuri si alte mizerii, prefer oricand un film de aventura. bun sau foarte prost.
si sa compari pe GwtW cu Avatar mi se pare o imbecilitate greu de reprodus.
bafta!

Last edited by pipes : 13 Apr 2010 at 00:00.
Old 13 Apr 2010, 00:29   #698
sergiuseling
Guru

sergiuseling

Originally Posted by pipes:
Avatar mi se pare o imbecilitate greu de reprodus.

Cu asta sunt și eu de acord.

Legat de 3D, eu zic că nu ăsta e viitorul. Au mai fost încercări de filme 3D, au durat puțin și au dispărut, la fel se va întâmpla și acum.
Motivul pentru care mergem la cinema e să vedem povești interesante, nu să vedem 3D. În 1-2 ani o să treacă noutatea 3D și o să dispară, nu de tot, dar din prim plan.
sergiuseling is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Apr 2010, 00:38   #699
pipes
Guru

pipes

uite ca s-a reprodus si o sa se mai reproduca. si chiar imi doresc sa vad vreo 200 de continuari.
si care e viitorul in viziunea ta/voastra?
Avatar nu va place, Sergiu Nicolaescu e naspa, Alex Leo Serben nu e demn de critica, cutarescu are nasul lung, ati decoperit snuff-ul, atunci ce e bun?

Last edited by pipes : 13 Apr 2010 at 00:48.
Old 13 Apr 2010, 01:37   #700
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by pipes:
Avatar nu va place, Sergiu Nicolaescu e naspa, Alex Leo Serben nu e demn de critica, (...) atunci ce e bun?
"Citizen Kane", "One Flew Over the Cuckoo's Nest", "Piesä neterminatä pentru pianinä mecanicä", "Stalker", "Sibiriada", "Brzezina", "Blowup", "8 1/2", "Persona", "City Lights", "No Country For Old Men", "There Will Be Blood" - si mii (efectiv MII) de alte filme cu adevärat bune.

Liviu Ciulei, Alexandru Tatos, Mircea Säucan, Cristian Mungiu, Cristi Puiu, Nae Caranfil, Corneliu Porumboiu, Radu Muntean, Radu Jude, Florin Serban, Lucian Pintilie, Dan Pita, Mircea Daneliuc (cei trei din urmä, pânä la un punct) - si destui altii.

Andrei Gorzo, Tudor Caranfil, Magda Mihäilescu, Viorica Bucur, Valerian Sava, Mihai Fulger, Florin Barbu, Iulia Blaga, Cretulestii, Alexandra Olivotto - si multi altii.

Ia uite câte valori REALE (si ästa nu-i decât un mic esantion) propunem noi, în comparatie cu alea de la tine din mesaj.
Multumit?
Multumit.
Vezi ce bine-i sä-nvätäm?
...Asta ne face si pe noi sä simtim cä avem un rost pe lumea asta: Cinemagiei îi revine si misiunea de a forma o culturä cinermatograficä. Fiecare user care învatä de-aici ne valideazä, ne sporeste sentimentul de utilitate. Vä multumim!

Last edited by Pitbull : 13 Apr 2010 at 01:46.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules