Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

View Poll Results: Cu cine votati in turul 2?
Traian Basescu 41 46.59%
Mircea Geoana 25 28.41%
Nu merg la vot 13 14.77%
Imi anulez votul 9 10.23%
Voters: 88. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 01 Oct 2009, 12:35   #61
Dragomara
Banned

Dragomara

Send a message via Yahoo to Dragomara
Arrow

Originally Posted by Floydman:
scandal guvernamental...circ..iar noi ne scufundam. indiferent de cine va fi presedinte, ar trebui sa ne pregatim pentru un euro de 5 pana la 6 lei si de posibile miscari sociale, dupa ce perfuzia de la FMI se va epuiza. oare cat vor mai indura romanii?
am citit un articol de-al lui Ilie Şerbănescu, în care explica cum că de fapt FMI ne vrea şi ne face răul, şi că prin acordarea acestor imprumuturi se urmăreşte de fapt vânzarea deghizată a ţării etc.
am să încerc să caut articolul pentru voi.

printre altele eu nu aş emigra niciodată, cu toate că mor după Spania şi Canada.

în opinia mea lucrurile merg atât de râu şi pentru că eu, şi tu, şi el, şi ei stau la margine de forum, cartier, bar, birou etc şi doar comentează ceea ce se pricep alţii să facă, atât cât/ cum îi duce pe ei mintea. din nefericire ţara asta sunt şi eu, şi tu, şi restul.

cred că provocarea care poate da un sens vieţii, oricărei vieţi este să încerci să schimbi ceva, să-ţi faci propria istorie, din moment ce nu poţi, şi nu ai cum să o accepţi pe-a celorlalţi.
Dragomara is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Oct 2009, 13:30   #62
victor
Guru

victor

Originally Posted by Dragomara:
în opinia mea lucrurile merg atât de râu şi pentru că eu, şi tu, şi el, şi ei stau la margine de forum, cartier, bar, birou etc şi doar comentează ceea ce se pricep alţii să facă, atât cât/ cum îi duce pe ei mintea. din nefericire ţara asta sunt şi eu, şi tu, şi restul.

cred că provocarea care poate da un sens vieţii, oricărei vieţi este să încerci să schimbi ceva, să-ţi faci propria istorie, din moment ce nu poţi, şi nu ai cum să o accepţi pe-a celorlalţi.

cum ?

singurul mod in care poti sa intervii este la vot. si oricat de corect ar fi votul tau exista o gramada
de alti votanti care vor vota diferit de tine. desigur pentru ca si ei cred ca votul lor e corect. problema este de ce in partide apar la suprafata numai persoane care dezamagesc. nu au altceva ? recent am vazut ca si tinerii propusi sunt dezamagitori. au fost niste experimente cu intelectuali si nici asta nu a dus la nimic bun. in plus traim o era a informaticii si a intoxicarii prin presa in care ti se dau informatii ca sa gandesti asa cum vor ei. si astfel se ajunge ca sa iti para bun cineva care inainte sa fie vopsit prin media nici nu ti-ar fi trecut prin cap sa il votezi. situatia e "complexa" cum a zis .....

cati oameni pot spune cu adevarat ca nu sunt in nici o tabara si pot digera la rece orice eveniment astfel incat sa gaseasca ce e bun si ce e rau la fiecare din politicieni ? cati oameni nu pleaca cu idei preconcepute si astfel atunci cand preferatul lor face cate o boacana dar printr-o aparitie televizata bine conceputa, un discurs solid, apel la ratiune,...bla, bla, bla ii face sa creda ca de fapt opozantul lui a gresit ? sau la fix apare o alta problema cu impact mediatic care acopera prostia facuta ? cati oameni care tin cu X recunosc ca si acesta greseste sau ca Y face si el totusi lucruri bune ? de la "moarte intelectualilor" am fost divizati pe veci. nu vom putea vedea binele la cei care nu gandesc ca noi asa cum nu vom vedea raul in preferatii nostrii.in plus suntem inca sub influenta comunismului si mai si aplaudam si asa din inertie.

imi aduc aminte de o faza imediat dupa "revolutie" mihai stanescu era invitat la o emisiune de victor ionescu si este intrebat ce o sa faca acum ca nu mai e ceausescu, pe cine o sa critice el ? raspunsul l-a lasat cu gura cascata pe ionescu : dar ce credeti ca iliescu nu va face greseli ? logica lui mihai stanescu care a inteles ca toti sunt oameni iar omul este destinat greselii l-a pierdut pe ionescu care inlocuise deja un tatuc cu altul.

din pacate marea majoritate a politicienilor de acum considera ca ei nu fac greseli niciodata. probabil e primul lucru pe care il inveti cand intri in politica, de gresit greseste numai opozantul tau. oricat de mare ar fi gresala ta de fapt esti lucrat de ceilalti. si dupa cum spuneam recentele evenimente ne arata ca si tinerii au in singe nesimtirea. desigur ma refeream la ceilalti nu la ai nostrii....

Last edited by victor : 01 Oct 2009 at 13:32.
victor is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Oct 2009, 21:36   #63
Dragomara
Banned

Dragomara

Thumbs down

nu că asta-i bună, am scris o juma de oră, în jurul lorei 17 la postarea de pe acest topic.
cu asta ce mama dracului aţi mai avut?!
Old 01 Oct 2009, 22:01   #64
victor
Guru

victor

probabil postul tau nu e in linie cu noile evenimente.....

sau e desuet fata de noile evenimente....

sau poate avem cu totii ceva mai bun de facut decat sa urmarim documentarele astea regizate de politicieni......

sau poate ar trebui sa le citam din marquez : la o parte vacilor, viata e prea scurta....
victor is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Oct 2009, 22:06   #65
Dragomara
Banned

Dragomara

Thumbs up

Originally Posted by victor:
... sau poate ar trebui sa le citam din marquez : la o parte vacilor, viata e prea scurta....
oh, da!! asta da!
postarea mea era absolut inocentă, convingerile mele politice fiind destul de... comune. când am să am timp am să o rescriu.
totuşi mi se pare de-a dreptul aberant...
Old 13 Oct 2009, 16:04   #66
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

ups

http://www.ziare.com/actual/politica...-trecut-917123
Old 13 Oct 2009, 16:20   #67
Dragomara
Banned

Dragomara

Thumbs up

Să sperăm că o să fie mai bine... şi pentru noi.

Oare cum o fi rămas cu cele 2 viitoare Companii Naţionale Energetice, care trebuiau să se înfiinţeze luna asta?!
Old 13 Oct 2009, 16:27   #68
Judex
Banned

Judex

Originally Posted by Cinemania:
Cienamania, muta si tu subiectul asta la 'Politice'. Tocmai voiam sa scriu eu acolo despre caderea Guvernului Base-Boc-Udrea, noroc ca am aruncat o geana si pe-aici mai intai.
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Oct 2009, 14:53   #69
Floydman
Guru

Floydman

as vrea un guvern care sa fie capabil sa:

1. ne faca 200 km de autostrada pe an la preturi care sa se invarta in jurul pretului mediu din UE, pe baza de parteneriate public private, iar nu prin indatorarea externa a tarii.

(da, Dorel sa marce banu la intrare daca vrea autostrada, nu sa mearga pe ea moka, si cu o masina ca lumea nu rabla nesigura si neecologica pt care a dat spaga sa isi faca RAR ul) ,

3. sa refaca pe parcursul unui mandat intreaga retea feroviara a tarii, iar Dorel sa plateasca biletul intreg (nesubventionat de stat) accesul facandu-se ca la metrou. cu bariera si taxare la intrarea pe peron. scutiri sa fie doar pt cei foarte saraci, nu pt shmecheri care merg cu Nashu desi ar putea plati.

2. sa reziste presiunilor politice si sindicale, chiar si cu riscul unor revolte de strada, si sa ii faca pe Doreii cu diploma de (relativa ) facultate sa inteleaga ca nu e normal sa stai degeaba la STAT (adica pe banii nostri) invartind hartii prin biroul unor institutii administrative supradimensionate si suprabugetate, multe creatie a onor guv. Tariceanu, sau sa lustruiesti tastaturi prin companii publice.

(chiar, ce GUVERN LIBERAL ati mai auzit voi in istorie ca a marit birocratia , bugetul de stat numarul si salariile functionarilor publici? mi se pare ca doar in Romania se poate intampla asta, de catre un pseud-guvern de dreapta, in realitate un guvern anti-liberal, clientelar si corupt. daca ma insel spuneti voi alte cazuri).

problema e ca ce vreau eu si altii ca mine e inaplicabil. Doreii sunt mult mai multi. Enorm de multi. Principala problema a romaniei e una sociala. Ea se cheama Dorelul post-decembrist, format la scoala de aur a epocii din acelasi metal. Sau de parinti din acea scoala.

PS: (later add-on) Nu, sa nu credeti ca sunt un om de dreapta, urasc capitalismul si il consider de principiu ca fiind o oroare morala, as putea spune ca social democratia pe model nordic e genul de societate pe care o prefer. Sunt insa de parere ca Romaniei la ora asta ii trebuie o guvernare de dreapta autentica si austera, care sa incerce in primul rand o asanare morala si o eficientizare economica a Romaniei). Cum spuneam insa, nu are cine.

Last edited by Floydman : 14 Oct 2009 at 15:00.
Floydman is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Oct 2009, 18:03   #70
Dragomara
Banned

Dragomara

Arrow

@Floydman - din păcate astea-s SF-uri.

PS: pe mine nu m-ar deranja nici cel mult 70 de km de autostradă-n 4 ani.
Old 02 Nov 2009, 11:50   #71
keepwalking
Guru

keepwalking

Electorale 2009

Se apropie alegerile, hai sa comentam!

http://www.basescupentruromania.blogspot.com/
keepwalking is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Nov 2009, 12:18   #72
keepwalking
Guru

keepwalking

Strategii de campanie sau lipsa strategiilor de campanie

de Dan Selaru
Romania obiectiva

Luni, 2 noiembrie 2009, 9:27 Actualitate | Opinii

Dupa prima saptamana de campanie lucrurile par deja jucate.

Traian Basescu foloseste metodele propagandistice ale lui Goebbels, putine idei, de obicei false sau neimportante, repetate obsesiv. Metode foarte eficiente, doar Traian Basescu are idei, restul repeta fara contenire. O campanie adresata celor incapabili de a decide in urma unor argumente sau proiecte. O tehnica de divizia B pusa in practica magistral.

Mircea Geoana joaca aceeasi trista poveste cu promisiuni aberante. Nu cred ca exista cineva care le mai crede. Din cand in cand isi readuce aminte sa-l atace pe Basescu, nu aduce nimic nou. S-a lansat de 4 ori si toata campania se rezuma la un nesfarsit sir de lansari triumfaliste fara niciun chichirez. Dar in spatele lui s-a pus in miscare masinaria de partid.

Crin Antonescu a incercat, sau incearca, o altfel de campanie. Dar este total pierdut in peisaj si nu intelege ca nu se lupta cu Traian Basescu ci cu Mircea Geoana. Habar n-are care e rolul lui, sa treaca de Mircea Geoana in primul tur si de Basescu in al doilea. Total lipsit de orice viziune.

Sorin Oprescu are cel mai pitoresc discurs, nici el nu stie despre ce vorbeste. A incerca sa scoti o idee coerenta de la el e o misiune imposibila. Nu merita luat in serios.

Restul se afla in treaba, mai putin Kelemen Hunor care are o negociere a voturilor de facut intre cele doua tururi.

Ca o concluzie generala, Traian Basescu face o campanie primitiva dar eficienta restul bantuie prin tara fara nicio idee in ce afacere se afla. Dar, spre deosebire de Antonescu si Oprescu, Geoana are in spate o masinarie. Jocurile par facute, un tur doi Basescu-Geoana. Toti ne considera prosti.

Nu s-a terminat, inca. Acum scorurile sunt cam asa: Basescu 31-32, Geoana 25-26, Antonescu 15-16, Oprescu 12-13, restul ce ramane. Luati-le ca estimari ochiometrice obtinute prin eliminarea sondajelor evident masluite si medierea rezultatelor celor ramase.
keepwalking is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Nov 2009, 15:00   #73
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Eu votez cu Crin Antonescu, nu ma omor dupa el, dar nu prea am alta optiune. In turul 2, daca ajung Basescu si Geoana, voi opta pentru Geoana. Chiar daca imi displace tipul, cred ca e mai bine decat cu Base, care, la ora actuala, consider ca reprezinta un adevarat pericol pentru tara asta, deoarece un dictator este ultimul lucru care ne mai trebuie!
La referendum cum v-ati gandit sa votati?
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Nov 2009, 15:44   #74
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

S-ar putea ca Bäse sä reprezinte un adevärat pericol pentru tara asta - dar nu pentru cä un dictator e ultimul lucru care ne mai trebuie; dimpotrivä: pentru cä SINGURUL LUCRU CARE NE MAI POATE SALVA AR FI UN DICTATOR (LUMINAT, ce-i drept - ceea ce, din päcate, Bäse nu prea e...). Un dictator tip Franco, care sä ne mâne cu biciul spre construirea unui sistem democratic si restaurarea Coroanei Române. Actualmente, a visa la o democratie românescä e totuna cu a visa la o casä când tu ai doar materiale de constructie adunate de prin gunoaie, de la demoläri, de la dracu', de la lacu'.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Nov 2009, 16:17   #75
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Lumineaza-ma si pe mine: cum ne poate "mana" un dictator spre democratie?
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Nov 2009, 16:18   #76
Floydman
Guru

Floydman

daca Udrea ajunge prim-ministru, cum se zvoneste, atunci inseamna ca Base a inebunit complet, si nu imi ramane decsat sa imi imaginez ca Romania se va dizolva intr-un ocean de prostie si incompetenta.

ma gandesc serios sa ies din pasivitate si sa votez in turul doi cu oricine poate evita nenorocirea PDL care se pare ca devine intr-adevar "raul cel mai mare".

pana acuma parca nu se putea distinge, si convingerea mea era ca politicienii erau toti la fel, dar in ultimele saptamani se pare ca PDL si Base sunt campionii toxicitatii mediului politic romanesc.

nu stiu daca Restauratia e raspunsul de care are nevoie Romania. monarhia nu poate fi decat constitutionala, rolul major in carmuirea tzarii il va avea tot parlamentul, pentru ca o dictatura, luminata sau nu, nu mai este posibila astazi, in spatiul european.

Ultimul dictator european a fost la sarbi, pt ca acolo conditiile o permiteau, si oricum a iesit nasol pt ei. Cred ca adevarata solutie ar fi ca societatea civila sa se revigoreze, si sa oblige clasa politica romaneasca, intr-un fel pe care inca nu il stiu, sa se conformeze lustratiei.

Dupa mine, lustratia ar insemna interzicerea oricarui mod de implicare politica NU NUMAI A FOSTELOR CADRE PCR, dar si a TUTUROR membrilor partidelor politice actuale, care au activiat politic in Romania post decembrista.
Old 02 Nov 2009, 16:38   #77
Chambord
x

Chambord

De unde ati scos mai chestia asta cu Basescu - dictator ? Nu e un presedinte ideal dar cand alternativele sunt sclavul lui Patriciu sau candidatul unui partid evident comunistoid (in care criminalul Iliesq si Vanghelie sunt la volan) sau Oprescu ?...
Chambord is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Nov 2009, 16:43   #78
Dragomara
Banned

Dragomara

Arrow

şters!

Last edited by Dragomara : 17 Nov 2009 at 21:57.
Old 02 Nov 2009, 16:53   #79
Chambord
x

Chambord

daca Udrea ajunge prim-ministru, cum se zvoneste

Acest zvon e ridicol. Probabil nascut dintr-un brainstorming Mircea Badea, Ciutacu, Gadea, "Laptop" Stan.

Amuzant e ca aveam dubii mari cu cine sa votez la un moment dat. Echipa de mai sus plus un contingent important de la Realitatea mi-au facut insa alegerea mult mai usoara. Mi-au repetat direct si subliminal de atatea ori pe cine sa NU votez incat tocmai pe ala il voi vota. Please, allow me at least that !

Cu asta ma retrag de pe topic. We're friends here si ar fi pacat sa ne infierbantam pentru optiuni politice divergente.
Chambord is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Nov 2009, 17:07   #80
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by corinka:
Lumineaza-ma si pe mine: cum ne poate "mana" un dictator spre democratie?
Already done: cu biciul.
Originally Posted by Pitbull:
tip Franco, care sä ne mâne cu biciul spre construirea unui sistem democratic si restaurarea Coroanei Române.
Cred ca adevarata solutie ar fi ca societatea civila sa se revigoreze, si sa oblige clasa politica romaneasca, intr-un fel pe care inca nu il stiu, sa se conformeze lustratiei.
Just. Ia atentiune!
SOCIETATE CIVILA, REVIGOREAZA-TE! Si obligä clasa politica (la modu': dracu' stie cum) sä se conformeze lustratiei!
Dupa mine, lustratia ar insemna interzicerea oricarui mod de implicare politica NU NUMAI A FOSTELOR CADRE PCR, dar si a TUTUROR membrilor partidelor politice actuale, care au activiat politic in Romania post decembrista.
Sedintä în Parlament:
"Si acum, stimati colegi, sä votäm legea lustratiei prin care ne vom interzice nouä însine orice mod de implicare politicä! Cine e pentru...? ...Haidei, mai cu viatä, mai cu viatä...! Hai, mai cu curaj - curaj, gäinä, cä te tai! Haideti, mä - mäcar UN VOT, acolo, ce puii mei...?"

Floyd e un om 100% onest si bine intentionat - ar uneori dä dovadä de-o naivitate de-a dreptul înduiosätoare.
Chambord, în schimb... Ar trebui sä-si schimbe nickul, în chapeau!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules