Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

View Poll Results: Reclama?
Da 10 55.56%
Nu 6 33.33%
Nu stiu/Prefer sa nu ma exprim/ Nu intzeleg 2 11.11%
Voters: 18. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 27 Sep 2004, 17:00   #61
emanuel
Maestrul

emanuel

Send a message via Yahoo to emanuel
herbert, amice esti suspendat si tu timp de 3 zile de pe forum la fel ca si Ambra Blu, ogto, BeNnY, calinul.
Poate asa te mai calmezi...
emanuel is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Sep 2004, 22:33   #62
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Originally Posted by K's:
Publicitatea este o forma de arta.
Nu vad de ce, in mod imperios, consideri tu ca mobilul material ar distruge artisticul dintr-un spot publicitar. Cum ramine atunci cu o campanie sociala? Da, e adevarat ca e lupta intre agentii in ce priveste portofoliul lor, iar o campanie sociala premiata si aclamata da bine imaginii agentiei, dar dintr-o asemenea lucrare nu se prea scot bani din vinzarea produsului, din a ideii poate.
M-ai pierdut in ultima parte a postului (adica nu vad logica). Oricum, depinde exclusiv de client cita mina libera ofera creatiei dint-o agentie.

oricat de multa mana liber i-ar fi data agentiei de publicitate, aceasta tot trebuie sa respecte brieful pe care il primeste...nu poti sa ai un spot cu o idee super marfa care se adreseaza tinerilor, cand de fapt targetul firmei sunt persoanele peste 40 de ani...de-asta am spus ca sunt multe chestii care il restrictioneaza pe creativ...
Old 28 Sep 2004, 00:41   #63
Bulumulu
Prophet GT Series v1.07

Bulumulu

Send a message via MSN to Bulumulu Send a message via Yahoo to Bulumulu
restrictionare prin adaptare (fortata) la piata.. . dar in industria filmului e asemanator.. . dar asa cum exista filme nonconformiste, independente etc, n-ar putea exista si reclame de acest gen?
sigur scopul este comercial, si orientarea este mult mai clara decat la film, dar n-ar putea sa existe in aceasta comercialitate exceptii?
Old 28 Sep 2004, 01:20   #64
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
@bulumulu.
sigur ca pot fi exceptii. fiecare reclama, daca este inovativa este o exceptie. intrebarea este numai daca prinde la public sau nu, deci daca isi indeplineste scopul. daca da, atunci reclama aia trece mai departe intr-o categorie de 'arta'.

in general poti compara o reclama cu un film de scurt metraj (bine, nu toate). are o poveste, are o ideie. daca comparam o reclama de-acuma cu una din anii 70 din germania, o sa vedem cat de subtila a devenit reclama, ceea ce inseamna ca si 'publicul' a devenit mai atent. este o dezvoltare care poate fi urmarita si in reclame, la fel cum este si in film, si de fapt in toate domeniile artei.
dar tot timpul este 'spectatorul' care impune stilul.
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Sep 2004, 11:15   #65
K's
Guru

K's

Originally Posted by ricutza:
oricat de multa mana liber i-ar fi data agentiei de publicitate, aceasta tot trebuie sa respecte brieful pe care il primeste...nu poti sa ai un spot cu o idee super marfa care se adreseaza tinerilor, cand de fapt targetul firmei sunt persoanele peste 40 de ani...de-asta am spus ca sunt multe chestii care il restrictioneaza pe creativ...
Imi este clar: nu stii ca pe linga brieful pe care il primeste departamentul Client Service, exista unul de creatie ce include, printre altele, ITGu si modul in care conceptul de creatie urmeaza a fi declinat. Libertatea in creatie depinde si de contul pe care agentia il are pentru o firma.
Discutia cade in common si tare mi-e ca tu vorbesti din citite/auzite si ulterior mai putin gindite (de exemplu aici chiar m-a lovit logica ta: "nu poti sa ai un spot cu o idee super marfa care se adreseaza tinerilor, cand de fapt targetul firmei sunt persoanele peste 40 de ani...", exista core target si unul secundar).

My usual 2 cents
Old 28 Sep 2004, 11:17   #66
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Reclama la nu shtiu ce vopsea de par ... Beyonce Knowles cu parul shaten inchis ... de nerecunoscut. Oare ce mesaj vrea sa transmita aceasta reclama ? Schimbare totala ? Iz dat good?
Old 28 Sep 2004, 15:11   #67
Nae
Dead Man Walking

Nae

@gaandalf

bine, aduci o fata cunoscuta, ii pui un product in mana (sau in par), si gata, hop ai o reclama... acuma hai sa ne imaginam reclama asta facuta cu hand-camera, fara o imagine perfecta, si taiata execrabil... hmmm... nimeni n-ar cumpara-o.
intrebarea este cum impachetezi productul, cum il filmezi, cum faci culorile ca sa sugereze ceva care merita cumparat. eh... aici este 'arta' din domeniul asta.
Old 29 Sep 2004, 20:35   #68
raptor
Leprechaun

raptor

reclama e de fapt o minicuna.always.dar probabil ca "reclamantii" nu ajung in iad,pentru ca de pooblicitate tre' sa ma apuc si am probleme k caldura ecscesiva. shy e o placere probabil sa stii ca minutele tale joaca citeva milioane de oameni intr-o directie sau in alta...unii o numesc arta,dar urit sa zici asta despre un ambalaj...

http://www.youtube.com/watch?v=81bQJGafcjU
raptor is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Sep 2004, 22:16   #69
crydead
Guru

crydead

Nu stiu altii cum sunt, dar mie discutia despre reclama mi se pare pertinenta, clar sunt persoane cu cunostinte in domeniu, poate chiar lucreaza in agentii internationale.

------------------------------
Viitorul suna ocupat.
crydead is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Sep 2004, 01:01   #70
Nae
Dead Man Walking

Nae

Originally Posted by raptor:
reclama e de fapt o minicuna.always.dar probabil ca "reclamantii" nu ajung in iad,pentru ca de pooblicitate tre' sa ma apuc si am probleme k caldura ecscesiva. shy e o placere probabil sa stii ca minutele tale joaca citeva milioane de oameni intr-o directie sau in alta...unii o numesc arta,dar urit sa zici asta despre un ambalaj...

... 'arta' este in ce imbraci ambalajul... 8)
Old 30 Sep 2004, 11:55   #71
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Originally Posted by crydead:
Nu stiu altii cum sunt, dar mie discutia despre reclama mi se pare pertinenta, clar sunt persoane cu cunostinte in domeniu, poate chiar lucreaza in agentii internationale.

Cum dracu? Tu nici n-ai deschis gura si este deja pertinenta? Dar daca mai vorbeai si tu, cred ca era aici Adacademy.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Sep 2004, 13:28   #72
herbert
Guru

herbert

Originally Posted by emanuel:
herbert, amice esti...

emanuel, nu stiam ca suntem amici. n-ai luat cuvantul intre ghilimele si nu l-ai "protejat" din ambele parti cu virgule, cum ar fi fost cazul (si situatzia dramatica ). oricum, te asigur, poate vei afla cat de curand, ca e onorant sa fii "amicul" meu. sper ca si reciproca e valabila.
Old 02 Oct 2004, 20:11   #73
KORBEN
Guru

KORBEN

Originally Posted by emanuel:
herbert, amice esti suspendat si tu timp de 3 zile de pe forum la fel ca si Ambra Blu, ogto, BeNnY, calinul.
Poate asa te mai calmezi...
nu-mi vine sa cred ce se intampla....
este revoltator.....cred
recomand citirea cu atentie a declaratiei drepturilor omului, sau a primului amendament din constitutia aMERICACANA.....
la modul cel mai serios, limitarea dreptului de a injura este UN MARE JEG, mai ales ca nimeni nu a scos pula sau pizda la vedere pe toipicu asta....
daca o sa continue aceasta ingrozitoare stare de cenzura si asediu macar as aprecia ca, in virtutea unei transparente la care te obliga statutul de moderator sa aflu ce a generat aceasta insorsetare in regului pudibonde si abusurde
si vreau motivele reale, oricat de penibile ar fi ele, nu varza cu carnat de genu "forumul trebuie sa fie un loc decent"
adca forumu a avut un incident gen 9/11 trebuie sa stim si noi
ASTEPT EXPLICATII SI ARGUMENTE VALABILE (exclus provincia )
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Oct 2004, 22:42   #74
Nae
Dead Man Walking

Nae

KORBEN draga... dar decand ai citit si tu drepturile omului? te stiam un pic mai extremis ultima data, si acuma esti un om care incearca sa se lupte pentru drepturile generale ale umanitatii... mare schimbare.

hai ca iti pot explica si eu dece nu poti injura pe un forum normal. in primul rand limba romana are mai mult feluri in care iti poti exprima supararea sau ce-o fi, si fara injuraturi, si in al doilea rand, pentru ca asta este un forum cinematografic, si nu de injuraturi. daca ai citit ca se numeste "cinemagia" si nu "injura-la-filme", atunci vei intelege...

sper ca te-am putut ajuta un pic, si sper ca i-am ajutat un pic si pe emanule si daniel in raspunsul lor.
Old 03 Oct 2004, 01:40   #75
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
Imi este clar: nu stii ca pe linga brieful pe care il primeste departamentul Client Service, exista unul de creatie ce include, printre altele, ITGu si modul in care conceptul de creatie urmeaza a fi declinat. Libertatea in creatie depinde si de contul pe care agentia il are pentru o firma.
Discutia cade in common si tare mi-e ca tu vorbesti din citite/auzite si ulterior mai putin gindite (de exemplu aici chiar m-a lovit logica ta: "nu poti sa ai un spot cu o idee super marfa care se adreseaza tinerilor, cand de fapt targetul firmei sunt persoanele peste 40 de ani...", exista core target si unul secundar).

My usual 2 cents

stiam de cele 2 tipuri de target: cel principal si cel secundar...problema e ca cel secundar nu e aiurea...adica daca am o reclama care are ca target principal femeile intre 25-35 de ani, cel secundar se va adresa probabil femeilor intre 20 si 45 de ani...asta nu inseamna ca femeia peste 45 de ani nu poate cumpara produsul...doar ca probabilitatea ca reclama sa o determine sa faca acest lucru este mai mica...mie mi se pare ca un creativ care primeste un brief (de care vrei tu, tot brief se cheama!) nu poate veni cu o idee pt un spot care sa se adreseze in special femeilor de 60 de ani...pt ca nu intra in target...
de asemenea brieful (nu stiu daca ai avut placarea sa te uiti peste unul...sa fii facut unul, cred ca e deja prea mult!) mai contine si alte informatii despre target cum ar fi: din ce mediu social fac parte persoanele tinta, cam care este venitul mediu, spre ce aspira, ce hobbyuri au, sunta mai inclinati spre viata de familie, sunt mai inclinati spre carieara...nu-mi spune ca in momentul in care ai atatea date, nu esti constrans ca si creativ...si asta este doar targetul...in brief mai sunt prezentate si alte puncte....
Old 03 Oct 2004, 01:57   #76
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

de asemenea brieful (nu stiu daca ai avut placarea sa te uiti peste unul...sa fii facut unul, cred ca e deja prea mult!) mai contine si alte informatii despre target cum ar fi: din ce mediu social fac parte persoanele tinta, cam care este venitul mediu, spre ce aspira, ce hobbyuri au, sunta mai inclinati spre viata de familie, sunt mai inclinati spre carieara...nu-mi spune ca in momentul in care ai atatea date, nu esti constrans ca si creativ...si asta este doar targetul...in brief mai sunt prezentate si alte puncte....

cine te-a invatat pe tine, draga, alfabetarul publicitatii? l-ai invatat la voi acolo la cursurile de pregatire la multimedia? sau te-ai uitat each and every thursday la marca inregistrata? ai sunat un prieten? daca chiar ai pus mina pe un brief - sa-l stergi de praf, sa zicem - ar fi trebuit sa mai astepti pina stapinesti cumva mai bine ortografia; nu de alta, dar sa fi facut unu' se scrie cum il scriu eu, nu tu. doi: ca si creativ e reminiscenta din limba de lemn; nu cred ca in creerasu tau ar trebui sa intre atita tare educationale; eu unu nu ma pripcep, poate ma lamuresti tu: ce alte puncte mai sint prezentate in brief? ala de - presumably - l-ai facut tu? de suspensie? sa vii va dau lectii, habarnistilor.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Oct 2004, 02:06   #77
K's
Guru

K's

problema e ca cel secundar nu e aiurea...
Nu-mi amintesc sa fi (atentie! este conjunctiv deci: sa + infinitiv "a fi" + participiu perfect) zis asta. Si cu un aiurea nu te faci inteleasa.
nu poate veni cu o idee pt un spot care sa se adreseze in special femeilor de 60 de ani...pt ca nu intra in target...
Iti dai seama ca timpenie ai zis? Un copywriter este bun daca vine cu idei pentru ceea ce are de facut, nu daca abereaza inutil si neproductiv.
[crap deleted]
..nu-mi spune ca in momentul in care ai atatea date, nu esti constrans ca si creativ...si asta este doar targetul...in brief mai sunt prezentate si alte puncte....
Blablabla, in afara de a te invirti in juru' cozii cu explicatii redundante, mai bine ai scoate ceva creativ. Manuale de publicitate se gasesc si pe taraba.
Old 03 Oct 2004, 02:37   #78
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Ca de obicei, cand lumea nu are argumente, se leaga de greselile de ortografie. Nu am afirmat vreodata ca as scrie, sau ca as vorbi, perfect, motiv pentru care nici nu mi-am permis sa corectez pe altcineva. Se pare insa, ca acest forum este plin pe oameni care s-au nascut cu "Indreptarul ortografic, ortoepic si de punctuatie" intr-o mana, si cu cartea de gramatica in cealalta (K's si Ambra Blu nu sunt singurele exemplare). Nu pot decat sa ma bucur, intrucat pot beneficia si eu (mica nestiutoare!) de invataturile acestor guru!

nu poate veni cu o idee pt un spot care sa se adreseze in special femeilor de 60 de ani...pt ca nu intra in target...
Iti dai seama ca timpenie ai zis? Un copywriter este bun daca vine cu idei pentru ceea ce are de facut, nu daca abereaza inutil si neproductiv.
[crap deleted]

Sigur ca un copywriter este bun daca vine cu idei. Problema este ca acele idei pe care le are, sa se incadreze in anumite cerinte. Asta tot incerc sa-ti explic si vad ca nu pricepi (sau cel putin mie asa mi se pare).

..nu-mi spune ca in momentul in care ai atatea date, nu esti constrans ca si creativ...si asta este doar targetul...in brief mai sunt prezentate si alte puncte....

Blablabla, in afara de a te invirti in juru' cozii cu explicatii redundante, mai bine ai scoate ceva creativ. Manuale de publicitate se gasesc si pe taraba.

Imi pare rau ca ma tot invart in jurul cozii. Mi-as dori din toata inima sa avansam. Din pacate, daca tu te tot legi de ortografia mea si nu de ceea ce incerc sa-ti spun, va fi cam greu sa facem asta. Nu cred ca am pretins ca am cunostinte de nivelul celor din manualele de publicitate. Am participat pur si simplu la niste prelegeri. Iar faptul ca se gasesc manuale de publicitate pe tarabe, nu vad in ce mod influenteaza discutia noastra. Se gasesc si cronici de filme in ziare sau pe Internet, si asta nu ne opreste sa discutam anumite filme. Sunt aici ca sa-mi exprim un punct de vedere.
Old 03 Oct 2004, 11:09   #79
cherryblossom
Guru

cherryblossom

ricutza, cool down, relax, take it eaaaaaasy...... inca n-ai priceput ca "dai intr-unul, tipa doi"? discutia asta nu prea are nimic constructiv in ea, deja are parfum de scandal... subiectul "advertising" este doar un pretext vaz eu... altfel o sa ajungi la niste f***, p*** etc si nu cred ca ai chef... :lol:
Old 03 Oct 2004, 14:27   #80
K's
Guru

K's

daca tu te tot legi de ortografia mea si nu de ceea ce incerc sa-ti spun, va fi cam greu sa facem asta. Nu cred ca am pretins ca am cunostinte de nivelul celor din manualele de publicitate.
Greselile de ortografie imi provoaca greata si automat cred ca respectivul user nu prea merita interesul meu. (La fel cu punctele de suspensie) Discutia nu a evoluat pentru ca in postul tau anterior nu ai zis nimic nou, ci doar explicatii (ca pentru timpiti) ale unor concepte pe care le enuntasem eu anterior. "Manuale de publicitate" era ironic, tot ce se poate gasi (pe tarabe) in Romania sint carti ale unor autori romani subtiri (cam in felul in care ai expus tu problema).
Se gasesc si cronici de filme in ziare sau pe Internet, si asta nu ne opreste sa discutam anumite filme. Sunt aici ca sa-mi exprim un punct de vedere.
Este o diferenta mare. Filmul l-ai si vazut, nu ti l-a povestit altcineva- se presupune. Participarea la niste seminarii nu te face automat un cunoscator. Depinde si de cit ai asimilat sau de cit ai luat ca atare (asta fiind echivalent cu "am auzit acolo, hai sa reproduc pe un forum").

Originally Posted by filoloaga:
inca n-ai priceput ca "dai intr-unul, tipa doi"? ...
.......
altfel o sa ajungi la niste f***, p*** etc si nu cred ca ai chef..
Tu de ce ai tipat aici? Nu era cazu'.
Fute, pizda, pula e pe intelesul tuturor.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules