Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 07 Dec 2009, 21:36   #61
Rapture
Guru

Rapture

Send a message via Yahoo to Rapture
Edited. Neatentia !
Rapture is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 08 Dec 2009, 08:46   #62
halebardul
Guru

halebardul

Send a message via Yahoo to halebardul
un offtopic postat la prezidentiale, il aduc aici, unde ii e locul:

@pit
sa sustii ca acela care posteaza pe cinemagia nu are voie sa mai posteze si pe alt forum de cinema, din fidelitate fata de cinemagia, mi se pare in continuare o pretentie enorma, un abuz si un atentat la libertatea omului. Doar scriind-o aici si vad ce enormitate este.
E ca interdictia lui Ceausescu de a parasi tara, urmata de pedepsirea rudelor celor plecati.
cinemagia nu detine oameni. Aici vin personaje virtuale care intra de bunavoie si posteaza. Si au tot dreptul sa o mai faca oriunde doresc.
Daca nu intelegi asta eu am si plecat, nu cumva sa-ti inchipui ca halebardul e al cinemagiei si gata, l-ai acaparat.
pretentia asta de devotament absolut la care se adauga refuzul total al criticilor si teama endemica de concurenta creeaza asa, o senzatie de lagar.

Last edited by halebardul : 08 Dec 2009 at 10:09.
halebardul is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 08 Dec 2009, 11:05   #63
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

In mesajele mele mi-am argumentat pozitia clar - nuantat si detaliat.
Am spus cä mä refeream NUMAI la situatii CONFLICTUALE GRAVE ("stare de räzboi", ca sä zic asa).
Ca sä esentializez:
Dacä eu as face parte din douä comunitäti (indiferent pe ce teme), si între ele ar izbucni un räzboi, as face una din trei:
- as alege-o pe cea despre care as considera cä are dreptate, iar dincolo as rämâne cel putin pasiv, pânä la încheierea ostilitätilor (sau as päräsi-o complet pe cealaltä, dacä as fi realmente revoltat de atitudinea ei);
- dacä mi-ar fi imposibil sä aleg (din motive strict de judecatä obiectivä), si as rämâne membru al amândurora, as insista pentru reconciliere, în ambele tabere, condamnând orice atitudini agresive;
- în sfârsit, s-ar putea sä mä retrag de pe amândouä, dacä modul de a da curs conflictului le-ar descalifica dincolo de limitele pe care le consider admisibile.
...Si ce NU as face în nici un caz:
- NU as activa senin în continuare, în amândouä, ca si cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Nu m-ar läsa constiinta sä discut amical cu persoane care-i insultä pe cei apropiati mie (la nivel de reciprocitate, desigur). Conform standardelor mele morale, asta se numeste DUPLICITATE.

Evident, dacä una dintre comunitäti se formeazä din start cu intentii dusmänoase la adresa celeilalte, eventual în urma unei schisme, problema optiunii morale se acutizeazä.
La fel de evident, dacä ele coexistä pasnic, (färä arätat cu degetul, hähäieli dispretuitoare, insulte la adresa membrilor uneia - lansate în cealaltä fiindcä în prima nu erau permise), totul e OK si nu poate fi vorba de nici o obligatie de a alege.

Last edited by Pitbull : 08 Dec 2009 at 11:29.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules