Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 19 Nov 2010, 00:13   #1021
matmircea
Veteran

matmircea

Exclamation

mda...religia ...credinta nu se poate descrie in cuvinte... oamenii vor fapte...mda..faptele si minunile se intampla chiar sub nasul nostru si nu le vedem sau nu vrem sa le vedem... la fel cum e vantul...de vazut nu il vede nimeni dar de simtit il simte toata lumea!
noapte buna la toti

Last edited by matmircea : 19 Nov 2010 at 00:15.
matmircea is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Nov 2010, 01:20   #1022
danonino
Guru

danonino

Vantul il simti folosindu-te de simtul tactil.

Originally Posted by dragonfly_drk:

Sau nu.

"Daca Dumnezeu ar fi unul din noi/ Ar fi un strain in autobuz". Melodia propaga ideea, conform careia, Dumnezeu este in noi toti. Atunci, el este si intr-un violator? Si in acei oameni care si-au omorat fiica prin infometare?

Last edited by danonino : 19 Nov 2010 at 01:32.
danonino is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Nov 2010, 02:06   #1023
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

ba e si in violator, si in mama aia si in noi toti...
numai vezi tu... unii nu Il simt. deaia fac chestii de genu.
Old 19 Nov 2010, 09:47   #1024
matmircea
Veteran

matmircea

liberul arbitru fratilor....oricum toti vom raspunde pentru binele sau raul care il facem...si fiecare o sa isi ia "rasplata" cuvenita

Last edited by matmircea : 19 Nov 2010 at 12:26.
Old 19 Nov 2010, 12:31   #1025
matmircea
Veteran

matmircea

punct ochit punct lovit Dragon,dar nu numai ca nu Il simt dar nici nu cred ca exista si asta le da motive sa faca orice! odata ce nu ti-e frica de nimeni si nimic crezi ca poti face orice...daca am fi asa toti ce haos ar fi in toata lumea? pana si africanii sau cine mai stie ce triburi ai frica de cineva care e mai sus de ei
Old 19 Nov 2010, 14:24   #1026
danonino
Guru

danonino

Originally Posted by matmircea:
punct ochit punct lovit Dragon,dar nu numai ca nu Il simt dar nici nu cred ca exista si asta le da motive sa faca orice! odata ce nu ti-e frica de nimeni si nimic crezi ca poti face orice...daca am fi asa toti ce haos ar fi in toata lumea? pana si africanii sau cine mai stie ce triburi ai frica de cineva care e mai sus de ei

Asa ma, zi-le tu! "Sa va fie frica de Dumnezeu!"
De ce sa imi fie frica de el? E vreun nenorocit, vreun ticalos?

Capul nu e exista doar pentru a nu va ploua in gat.
Old 19 Nov 2010, 14:39   #1027
copila_satanista
darkest music addict

copila_satanista

matmircea eu vad in tine ceea ce se cheama un religios naiv
Daca ajungi la un nivel mai inalt de experienta, cunoastere, inteligenta si alte d-astea, realizezi ca nu iti trebuie ideea unui D-zeu care sta pe pozitie, pregatit sa iti aplice o pedeapsa daca ai calcat stramb ca sa poti fii moral si sa alegi sa nu faci lucruri rele. Astfel de frica a fost intodeauna folosita de cei mai isteti pentru a manipula masele ratacite in prostie sau chiar mediocritate. Incearca sa deschizi putin mai mult ochii si sa gandesti cu propria minte
Daca religia, asa cum este ea inteleasa... ar fi fost uitata de mai multe secole, eu cred sincer ca am fi evoluat foarte mult atat pe plan stiintific, cat si spiritual fata de cum suntem in prezent. Problema este insa cu 2 taisuri. Ca sa reusim sa luam o pozitie dreapta, trebuie automat sa fim mai destepti...
In fine incep sa o dau in diverse si e prea mult de spus si nu am timpul ori cheful necesar.
Old 19 Nov 2010, 18:18   #1028
matmircea
Veteran

matmircea

Originally Posted by copila_satanista:

matmircea eu vad in tine ceea ce se cheama un religios naiv
Daca ajungi la un nivel mai inalt de experienta, cunoastere, inteligenta si alte d-astea, realizezi ca nu iti trebuie ideea unui D-zeu care sta pe pozitie, pregatit sa iti aplice o pedeapsa daca ai calcat stramb ca sa poti fii moral si sa alegi sa nu faci lucruri rele. Astfel de frica a fost intodeauna folosita de cei mai isteti pentru a manipula masele ratacite in prostie sau chiar mediocritate. Incearca sa deschizi putin mai mult ochii si sa gandesti cu propria minte
Daca religia, asa cum este ea inteleasa... ar fi fost uitata de mai multe secole, eu cred sincer ca am fi evoluat foarte mult atat pe plan stiintific, cat si spiritual fata de cum suntem in prezent. Problema este insa cu 2 taisuri. Ca sa reusim sa luam o pozitie dreapta, trebuie automat sa fim mai destepti...
In fine incep sa o dau in diverse si e prea mult de spus si nu am timpul ori cheful necesar.
te-as ruga sa vezi ce am scris despre frica de Dumnezeu si pe urma sa vb
Old 19 Nov 2010, 23:06   #1029
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

am ajuns la concluzia ca asceasta credinta in Dumnezeu sau lipsa ei, ne este data de experienta pe care fiecare o avem in viata. unii dintre noi, vad toate intamplarile din jurul nostru ca pe niste semne. le iau ca atare si chiar le merge. altii merg cu capul inainte, se bazeaza pe ratiune si chiar le merge.

concluzia?
oricat de mult a i crede sau nu in Dumnezeu, e tot una... cel putin aici.

mai incolo, dupa moarte... nu se stie.
Old 20 Nov 2010, 09:52   #1030
Windom
The Ultimate Badass

Windom

mai incolo, dupa moarte... nu se stie.
Vedeti, aici e tot şpilul: cind a aparut religia? atunci cind omul a devenit constient de propria moarte. Va dati seama ce soc a avut. Si atunci ce a zis: hai sa inventez eu o chestie care, pe de o parte sa-mi explice mie de ce trebuie sa indur soarta asta (si a venit cu faza "pedepsei de sus"), iar pe de alta parte, sa gasesc o solutie convenabila la toata tarasenia: ce misto ar fi sa nu se termine totul in momentul fatidic - it ain't much fun... Asa ca hai sa elaboram ceva atit de cool care sa ne astepte dincolo, incit sa merite toate rahaturile pe care le induram aici. Dar sa le scrijelim repede pe ceva pina nu uitam. Dup-aia mai elaboram. Adam si Eva, Cain si Abel, mai vedem noi... Pe moment bine ca ne-am luat o piatra de pe inima si putem dormi linistiti la noapte.

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Nov 2010, 11:59   #1031
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

Windom, cum ai ajuns tu la concluzia asta?
Old 20 Nov 2010, 12:49   #1032
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Nu e o concluzie, e ditamai setul de truisme. La care am ajuns printr-o serie de deductii de bun simt. Opinii de bun simt vs fabulatii - cam la asta se reduce topicul asta. Dar si fabulatiile pot sa fie de bun simt atunci cind sint emise de o judecata neprihanita.

Old 20 Nov 2010, 14:09   #1033
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

hai sa iti spun ceva... de cateva zile vorbisem cu un prieten pe mess. aveam ceva probleme asa ca mi-a sugerat sa citesc acatistul Maicii Domnului. zapacita cum sunt, nu l-am citit si nici nu l-am cautat. nu credeam ca am nevoie de el au ca ma va ajuta in vreun fel. pana azi cand, surpriza... ma intorceam cu mama acasa. pe drum ne-a oprit un tanar. avea in mana niste carti de rugaciuni. mi-a dat unul si a plecat mai departe. si cand m-am uitat pe el, ghici ce era... acatistul de care tocmai vorbisem.

e doar o pura intamplare, conincidenta, sau e si asta o fabulatie?
Old 20 Nov 2010, 14:20   #1034
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Pura coincidenta, Jesus freaks are everywhere these days...

Old 20 Nov 2010, 14:22   #1035
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

nu exista coincidente
Old 20 Nov 2010, 15:29   #1036
danonino
Guru

danonino

Ieri, am citit horoscopul, la zodia mea scria ca, din punct de vedere financiar, va fi o zi foarte buna. Sa nu imi vina sa cred, dar in ziua aia am primit bursa.

Nu exista coincidente, sunt sigur toti oamenii nascuti in zodia gemeni, au primit bani, sigur-sigur. Nu exista coincidente.

(Glumesc, evident.)

Ceea ce mi-ai spus tu, e acelasi lucru cu horoscopul. Coincidente exista, sunt niste intamplari, insa multi le impune, le atribuie valoarea de "minune" sau semn.
Old 20 Nov 2010, 17:07   #1037
copila_satanista
darkest music addict

copila_satanista

Thumbs up

Old 20 Nov 2010, 17:09   #1038
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Coincidence? I think not!

Geniala poza
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Nov 2010, 23:46   #1039
dragonfly_drk
Guru

dragonfly_drk

Originally Posted by danonino:
Ieri, am citit horoscopul, la zodia mea scria ca, din punct de vedere financiar, va fi o zi foarte buna. Sa nu imi vina sa cred, dar in ziua aia am primit bursa.

Nu exista coincidente, sunt sigur toti oamenii nascuti in zodia gemeni, au primit bani, sigur-sigur. Nu exista coincidente.

(Glumesc, evident.)

Ceea ce mi-ai spus tu, e acelasi lucru cu horoscopul. Coincidente exista, sunt niste intamplari, insa multi le impune, le atribuie valoarea de "minune" sau semn.

danonino, horoscopul e o labareala... e o metoda de a fraieri lumea. hai sa fim seriosi acum, viitorul nu poate fi citit si nici nu va putea fi vreodata... in fond, ce rost ar mai avea viata asta, daca eu as stii ca azi castig la loto?
nu poti sa spui ca faptul ca ai primit bani si ti-a spus la horoscop ca ii vei primi e o coincidenta bizara... e pur si simplu un fapt. putea foarte bine sa scrie ca o sa fii falit, ca tot primeai banii aia.
@copilo, e editata, nu? ca altfel nu are cum sa fie...
Old 21 Nov 2010, 10:41   #1040
danonino
Guru

danonino

tu nu te prinzi de cea mai evidenta aluzie sau ironie.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules