Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 02 Feb 2009, 16:18   #1061
Twinsen

Twinsen

Adica e din ala la care ramai :o . Pe scurt, o profesoare in varsta, bolnava, e vizitata de fostii elevi. Masa festiva, lacrimi de bucurie, alea alea. De fapt insa prin comportarea ei din trecut, sarbatorita le-a distrus la fiecare dintre ei viata. Prin urmare aproape toti vor s-o omoare, unii vor sa se omoare intre ei, ochi scosi cu capsatorul, lame de ras maruntite turnate cu apa pe gat, you get the picture. Bizar rau filmul, dar surprinzator de reusit, cu exceptia twistului final.
  Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Feb 2009, 15:52   #1062
redmen
Old School Hollywood

redmen

RocknRolla (2008)

Nu la fel de interesant si amuzant ca filmele care l`au consacrat pe Guy Ritchie dar este o revenire destul de buna dupa ultimele basini realizate.Pe langa povestea filmului in sine,cel mai mult mi`au placut personajele care au fost bine interpretate.De vazut doar de fanii Guy Ritchie,si de cei carora le plac filmele cu gangsteri(sau cu drogati).
Old 03 Feb 2009, 17:18   #1063
norina
Veteran

norina

Send a message via Yahoo to norina
"The Reader" (2008)

un film bun, o kate minunata care face un rol perfect.
o consider una dintre cele mai bune actrite ale momentului

"Slumdog Millionaire"(2008)
frumos filmat, muzica foarte buna (mia - paper planes e favorita mea), dar mi s-a parut destul de comercial
mi-au placut cei doi copii, cum imbinau joaca cu supravietuirea

"Remains of the Day"(1993)
foarte bun: jucat perfect de acesti doi mari actori: hopkins (ce trairi domnule) si thompson
norina is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Feb 2009, 21:03   #1064
Disciple
Guru

Disciple

Trapped-2002 cu Charliza Theron si Kevin Bacon in rolurile principale:thriller dragut,cu suspans bine tinut in frau,Bacon acceptabil,dar cu final trist de naspa...

Syriana-mare surpriza,super-scenariu,super bine filmat,totul la superlativ.Nota 10!
Disciple is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Feb 2009, 14:48   #1065
miercuri
Guru

miercuri

Paranoid Park, un Van Sant varianta statica. Foarte sensibil din punct de vedere vizual, un pic apasator, muzica bine aleasa, din pacate actorii amatori nu au fost de nivelul celor din Elephant. 7/10
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Feb 2009, 09:52   #1066
europe_east
Guru

europe_east

Waltz with Bashir - cutremurator, sublim!!!

http://www.youtube.com/watch?v=ylzO9...eature=related
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 Feb 2009, 15:09   #1067
norina
Veteran

norina

Send a message via Yahoo to norina
am vazut ieri un interviu cu regizorul Ari Folman
au fost multe imagini din animatia asta, dar inca ma gandesc daca sa-l vad sau nu
asta nu pentru ca n-ar merita, dar m-am saturat de razboaie, atrocitati...
norina is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 Feb 2009, 23:40   #1068
Twinsen

Twinsen

La diagonale du fou - 6/10
Thriller construit in jurul meciului pentru titlul mondial la sah. Campionul en-titre, un rus in varsta, se confrunta cu un tanar lituanian refugiat in vest. Dincolo de lupta de pe tabla se duce un razboi psihologic acerb, alimentat si de implicatiile politice ale rezultatului. Personajele nu au destula profunzime, insa filmul e impredictibil si reuseste sa pastreze suspansul pana la final.
Old 10 Feb 2009, 10:46   #1069
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by Twinsen:
La diagonale du fou - 6/10
Thriller construit in jurul meciului pentru titlul mondial la sah. Campionul en-titre, un rus in varsta, se confrunta cu un tanar lituanian refugiat in vest. Dincolo de lupta de pe tabla se duce un razboi psihologic acerb, alimentat si de implicatiile politice ale rezultatului. Personajele nu au destula profunzime, insa filmul e impredictibil si reuseste sa pastreze suspansul pana la final.

suna foarte misto povestea....
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Feb 2009, 20:15   #1070
europe_east
Guru

europe_east

Originally Posted by norina:
au fost multe imagini din animatia asta, dar inca ma gandesc daca sa-l vad sau nu

Waltz with Bashir mie mi s-a parut foarte fresh si original - asemanator cu Persepolis in multe privinte, insa mai dramatic. Fiecare moment din film e sublim - imaginea, muzica, dinamismul - dar e adevarat ca per total e mai mult o insiruire de momente decat un film. Insa subiectul - invazia israeliana in Liban - e intr-adevar cutremurator, si filmul nu incearca sa ascunda asta. Dar de cele mai mlte ori toata tragedia e oarecum indirecta, nu vezi atrocitatile, le SIMTI (e si muzica lui Max Richter si asocierea cu imaginile dezolante- very non-standard). Spoiler: aducerea in realitate in final era necesara, si are un efect incredibil de puternic sa vezi ca de fapt realitatea se potriveste perfect cosmarului. Eu am inlemnit in scaun - mi-a luat ceva pana sa ma dezmeticesc. Dar totusi, filmul nu e 'despre razboaie, atrocitati'. Mie mi s-a parut in primul rand un film foarte original, creativ, a good work of art.
Old 10 Feb 2009, 21:14   #1071
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by europe_east:
Originally Posted by norina:

Waltz with Bashir mie mi s-a parut foarte fresh si original - asemanator cu Persepolis in multe privinte, insa mai dramatic. Fiecare moment din film e sublim - imaginea, muzica, dinamismul - dar e adevarat ca per total e mai mult o insiruire de momente decat un film. Insa subiectul - invazia israeliana in Liban - e intr-adevar cutremurator, si filmul nu incearca sa ascunda asta. Dar de cele mai mlte ori toata tragedia e oarecum indirecta, nu vezi atrocitatile, le SIMTI (e si muzica lui Max Richter si asocierea cu imaginile dezolante- very non-standard). Spoiler: aducerea in realitate in final era necesara, si are un efect incredibil de puternic sa vezi ca de fapt realitatea se potriveste perfect cosmarului. Eu am inlemnit in scaun - mi-a luat ceva pana sa ma dezmeticesc. Dar totusi, filmul nu e 'despre razboaie, atrocitati'. Mie mi s-a parut in primul rand un film foarte original, creativ, a good work of art.

ne-am nimerit, l-am vazut si eu acum 2 zile.
tin sa fac niste precizari la ce ai spus tu europe_east: nu are loc nici o aducere in realitate la final, dimpotriva, este vorba de intoarcerea in trecut; filmul este de factura psihanalitica si principala lui poveste este REMEMORAREA unui eveniment tragic marcant. Este de fapt o reconstituire; personajul principal incearca sa afle ce a facut el in noaptea masacrului.
Spun de factura psihanalitica pt ca ceea ce i se intampla personajului principal este o refulare atat de puternica incat a cauzat pierderea acelui eveniment (masacrul) din memoria lui constienta. Oroarea a ajuns in inconstient iar toate drumurile si eforturile pe care le depune eroul sunt inspre sondarea acestui teritoriu intunecat.

Finalul e intr-adevar socant: de fapt, el era chiar autorul masacrului.

Nu cred ca poate fi comparat cu Persepolis decat pt faptul ca abordeaza teme istorice, ale evenimentelor din Orientul Mijlociu. Insa m-am gandit si eu ca Persepolis a deschis un nou drum in animatie si chiar ma asteptam sa vad ceva asemanator. In rest, Waltz with Bashir este efectiv sumbru, trist, tragic.
Old 10 Feb 2009, 22:26   #1072
europe_east
Guru

europe_east

ok, prin 'aducerea in realitate' n-am vrut sa zic decat ca noi spectatorii suntem treziti la realitate, ni se aduce aminte ca ce vedem e (a fost) realitate si evenimentele din film sunt pe alocuri IDENTICE cu realitatea. altminteri ramai in fictiunea filmului, ceea ce n-ar fi drept in acest caz (pentru ca nu pot detasa povestea psihanalitica a filmului de evenimentele care l-au provocat).
Old 10 Feb 2009, 22:34   #1073
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by europe_east:
ok, prin 'aducerea in realitate' n-am vrut sa zic decat ca noi spectatorii suntem treziti la realitate, ni se aduce aminte ca ce vedem e (a fost) realitate si evenimentele din film sunt pe alocuri IDENTICE cu realitatea. altminteri ramai in fictiunea filmului, ceea ce n-ar fi drept in acest caz (pentru ca nu pot detasa povestea psihanalitica a filmului de evenimentele care l-au provocat).

sigur, nu exista nici o ruptura de evenimentele istorice, categoric, doar despre asta este vorba in film; rememorarea unor evenimente istorice si in acelasi timp personale. prin prisma eroului principal vedem participarea intregii societati la acele evenimente: armata, politia, femeile-mame, tinerii, batranii, politicienii, jurnalistii, absolut tot ce inseamna o societate.
Old 10 Feb 2009, 23:01   #1074
Twinsen

Twinsen

Searching for Bobby Fischer - 3/10

Un "feel good" movie, in buna traditie americana. Eroul nostru, Josh, e un baietel care invata sah privind vagabonzii care joaca pe bani in parc. Fiindca da dovada de un talent nebanuit, ajunge la un club de sah. Acolo insa crunta dezamagire, sunt doar niste ratati, majoritatatea in varsta, care si-au petrecut toata viata studind jocul, fara sa ajunga campioni mondiali. Fiindca se stie, locul intai conteaza, restul sunt toti loseri.

Unul din mosnegii de la club ii devine profesor, insa baiatul e prea genial ca sa asculte sfaturile lui si se intoarce printre vagabonzii care ii respecta stilul, yo! Apoi ajunge cumva la camionatul national unde il infrunta intr-o partida decisiva la categoria lui de varsta pe un baiat antipatic care a studiat non stop jocul de la patru ani. Josh sta insa bine cu street smarts, plus ca s-a pregatit pentru concurs mergand doua saptamani la pescuit cu taica-sau, asa ca e in forma maxima. Suspansul atinge cote maxime, oare cine va castiga? :sleep:
Old 10 Feb 2009, 23:41   #1075
marcusARCUS
Guru

marcusARCUS

Slumdog Millionare
In the event that you find some certain sequences or ideas confusing,please bare in mind,that this is your fault,not ours.You will need to see the picture again and again,until you understand everything.Turn.
marcusARCUS is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Feb 2009, 20:23   #1076
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Traitor (2008)

entertaining ca actiune, insa slab in rest..si destul de previzibil
Old 15 Feb 2009, 19:11   #1077
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Asta :

http://www.cinemagia.ro/movie.php?mo...cle_id=1 3139

Excelent film, exact ce trebuie dupa o saptamana istovitoare. Faa puschi puschi si cichicean. Detaliul de epoca dus la paroxism, ecranizare dupa un autor celebru, filmata in locatii naturale splendide. 10/10

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Feb 2009, 20:40   #1078
buticut
Guru

buticut

Parca a fost la TV,nu?
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Feb 2009, 17:27   #1079
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Sambata seara, tvr1, neintrerupt de reclama. Cam singurul lucru de laudat la acest post energofag.

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Feb 2009, 00:31   #1080
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Death Warrant

ah..ce vremuri...cand eram puriu si ma uitam la filme cu van Damme

asta e unul dintre ele care inca imi place

e asa de simplu...totul converge spre scena finala pregatita numai si numai pentru van Damme casapindu-l pe ala mare si rau

un guilty pleasure clasic

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules