Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 14 Apr 2009, 13:20   #1161
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Lasa scuzele! Nu ai pentru ce.
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Apr 2009, 20:52   #1162
marcusARCUS
Guru

marcusARCUS

2 Filme:Monsters VS. Aliens
Fast and Furious 4
In viitor:Gremlins 2:The New Batch
In the event that you find some certain sequences or ideas confusing,please bare in mind,that this is your fault,not ours.You will need to see the picture again and again,until you understand everything.Turn.
marcusARCUS is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Apr 2009, 21:22   #1163
Kramer
Guru

Kramer

Send a message via Yahoo to Kramer
Si cum ti s-a parut Monsters vs. Aliens? Pentru ca vreau sa-l vad si eu , si nu stiu la ce sa ma astept.
Kramer is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Apr 2009, 02:53   #1164
redmen
Old School Hollywood

redmen

Originally Posted by erectia eunucului:
Ca bine le zice maestrul.

Ooo yeah !

Originally Posted by Kramer:
Si cum ti s-a parut Monsters vs. Aliens? Pentru ca vreau sa-l vad si eu , si nu stiu la ce sa ma astept.

Pai uita`te la el .. nu te lasa influentat/a de ce zic altii
Old 15 Apr 2009, 11:07   #1165
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Alice doesn't live here anymore, unul din filmele de inceput (cred ca al treilea) ale lui Scorsese, cu Ellen Burstyn in rol principal.

Onest, nu mi-a placut deloc scenariul. o Idee tampita si banala: o tanara mamica ramane vaduva (spre norocul ei) si pleaca impreuna su fiul logoreic si inteligent intr-un tur al statelor unite in cautarea jobului visurilor ei - cantareata (pian si voce). Ei, si ce e cu asta? Care-i smecheria?

Smecheria e ca fiul cel mic este extrem de amuzant, Jodie Foster (probabil avea vreo 8-9 ani in acest film) este absolut senzationala in hainele acelea lalai, care ii curg pana in pamant, iar Ellen Burstyn este o mama foarte umana dar mult mai amuzanta decat toate mamele: este umana pt ca se indragosteste de toti cretinii, este feminina in costumul de mers la interviuri, si este slaba atunci cand se isterizeaza din cauza pustiului care vorbeste exagerat de mult.

Scena de inceput, cu visul - amintire din copilaria lui Alice (in tara minunilor) este foarte plastica, la propriu, pt ca scenograful a pictat multi metri de cer, dealuri, case rosii, minunate, astfel incat senzatia de basm este foarte bine redata.

Dar dincolo de asta, nu exista un echilibru intre ceea ce ofera si cere filmul.

Last edited by illotempore2002 : 15 Apr 2009 at 11:12.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Apr 2009, 12:25   #1166
illotempore2002
Guru

illotempore2002

da, Ellen Burstyn a luat Oscar pt acel rol.

tot nota 6 i-as da si eu, e un road movie slab totusi!

nu-l poti compara cu Happy Toegether al lui kar Wai
Old 15 Apr 2009, 21:54   #1167
europe_east
Guru

europe_east

Printre altele: un film de actiune Taken, cu Liam Neeson. Tot inceputul e un pretext cusut cu ata alba ca sa se ajunga la partea principala: Neeson in actiune... Reminds me of a certain genre.
Dar un actor ca Neeson face minuni din orice prostie.. chiar daca scenariul e scris de Luc Besson..
Actiunea se petrece prin Paris si the bad guys are albanians in Paris --caractere pitoresti cu accent sarbesc - that's a plus. Una peste alta, entertaining.
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Apr 2009, 22:36   #1168
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Asphalt Jungle.
Old 19 Apr 2009, 20:30   #1169
Dragomara
Banned

Dragomara

Send a message via Yahoo to Dragomara
Thumbs up offf...

Baraka - http://www.imdb.com/title/tt0103767/ cred că l-am văzut pentru a 3-a oară. oricum, nimic nu se compară cu imaginea şi sunetul de azi.
Non ti muovere (2004) - http://www.imdb.com/title/tt0330702/- filmul meu, cel a cărui subtitrare nu a intrat, dar de care nici că a mai fost nevoie. nu cred să o fi văzut pe Penelope Cruz într-un rol mai bun.

NON TI MUOVERE http://www.youtube.com/watch?v=urKq17C4USg
Dragomara is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Apr 2009, 22:27   #1170
miercuri
Guru

miercuri

Dupa ce m-am indopat coplesitor la bunica m-am dus acasa si am revazut Zoolander cu o prietena, pentru a nu stiu cata oara.
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Apr 2009, 01:08   #1171
europe_east
Guru

europe_east

Sin Nombre - o productie mexicana de anul asta- cred - (printre producatori si Gael Garcia Bernal si Diego Luna!) si cu un regizor japonez! e un film despre niste ganguri din Mexic, cu ideologie multa si violenta cat incape, organizati in retele internationale.. dar filmul ia o alta turnura can unul din membrii il omoara pe seful gangului... mai departe nu va spun. dar e foarte bun filmul si foarte interesant... gangurile astea se pare ca exista!
Old 21 Apr 2009, 20:53   #1172
Dragomara
Banned

Dragomara

Send a message via Yahoo to Dragomara
re

Puccini for Beginners
http://www.imdb.com/title/tt0492481/
foarte pe scurt: Allegra o scriitoare lesbiană, cu un singur roman publicat, şi o mare iubitoare de operă are probleme grave cu realţiile ei sentimentale, ea fiind genul de femeie care simte cu creierul. după ce iubita ei, Samantha, o părăşeşte, tipa cunoaşte un asistent la filosofie, Phillipe cu care ajunge să se cupleze. tipul avea la rândul lui o realţie de vreo 6 ani, cu mai mult decât plictisitoarea frumuseţe blondă, Grace. Allegra (va ce nume frumos - cred că-nseamnă "bucurie", nu?) în încercarea de-a se vindeca de dorul Samanthei, vizionând constant zeci de filme la cinema-ul din cartier ajunge să o cunoască pe Grace, cu care, ŞI cu care începe o relaţie homosexuală. în final totul este dat în vileag la celebrarea logodnei Samanthei, cu fostul ei iubit, Jeff. Phillipe se împacă cu Grace, Samantha se întoarce la Allegra. şi asta e tot. scenariul e de milioane, însă interpretarea lasă mult de dorit, Allegra nereuşind să mă convingă nicicum. oricum, filmul merită văzut.
Dragomara is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Apr 2009, 23:53   #1173
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Seven Samurai, il pregatisem de ceva timp si abia azi am reusit. Trebuie sa iti face vreme si sa fii odihnit pentru asemenea film, dar merita!
Old 22 Apr 2009, 19:41   #1174
bre
Guru

bre

revazut meet the parents - pretty funny. mie-mi place de ben stiller
Old 22 Apr 2009, 19:42   #1175
europe_east
Guru

europe_east

vazut un film prost: Rachel getting married. yak.
Old 24 Apr 2009, 23:14   #1176
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Changeling (2008)

cosmetizat si impachetat frumos...numa' n-a reusit sa ma "prinda" nici cum

Angelina a jucat foarte "corect"...da' o prefer in Gia
Old 26 Apr 2009, 01:54   #1177
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Moartea unui ciclist.

Mi-am dat seama, vazand filmul, ca nu cunosc nume si titluri celebre din cinematografia spaniola clasica. Inafara de Victor Erice, Bunuel, voi mai stiti pe cineva?

Enfin: Moartea unui ciclist este capodopera lui Juan Bardem (nimeni altul decat bunicul lui Javier Bardem, THE Javier Bardem). Povestea pe scurt: doi amanti (o EA foarte bogata, sotia unui magnat si un EL modest, profesor la o facultate) calca cu masina un ciclist. EL ar vrea sa raporteze la politie, sa ia victima sa o duca la spital insa sub presiunea EI, cei doi fug de la locul accidentului (care prin fuga se transforma in crima).

Dupa consumarea intrigii, filmul se va concentra pe descrierea societatii de dupa raboiul civil din Spania. Simtim imediat faptul ca regizorul este de stanga (de fapt a fost comunist) prin critica foarte aspra asupra burgheziei, intruchipata si concentrata aici intr-un singur personaj - sotia magnatului. Aceasta este total amorala (imorala), pleaca de la locul crimei cu un sange atat de rece ca te ingheata, are o relatie extraconjugala, este de un materialism feroce, iar frivolitatea este cea mai cantata nota din repertoriul ei. Nici o urma de constiinta, parere de rau, principiu. Motiv pt care filmul a fost considerat de catre unii usor misogin, sexist.

Cum este rezolvata povestea in final? Pai simplu (cam prea simplu): EA va muri intr-un accident in incercarea de a ocoli un alt ciclist - care, atentie, se va duce sa ceara ajutor, neparasind iresponsabil locul faptei.

Cateva unde neorealiste: well, pai insisi acesti ciclisti, care erau de fapt muncitori la o uzina dimportanta din oras, Remember Ladri di biciclete, of course! Clasa sociala inferioare, saracimea (familia ciclistului accidentat fatal), cartierele sarace, copiii jucandu-se printre blocurile dezolante.

Nota 10 pt modul in care incepe filmul: cei doi deja il calcasera cu masina pe ciclist, si filmul incepe cu ei analizand vicitima pt a vedea daca a murit sau nu. Nu vom vedea victima niciodata, doar una din rotile bicicletei invartindu-se.

Last edited by illotempore2002 : 26 Apr 2009 at 02:21.
Old 26 Apr 2009, 03:17   #1178
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by illotempore2002:
Mi-am dat seama, vazand filmul, ca nu cunosc nume si titluri celebre din cinematografia spaniola clasica. Inafara de Victor Erice, Bunuel, voi mai stiti pe cineva?

de ex. Berlanga, Florian Rey, Carlos Saura
Old 26 Apr 2009, 03:19   #1179
illotempore2002
Guru

illotempore2002

multumex.
pe Saura il stiam, ceilalti doi sunt premiera.
Old 26 Apr 2009, 03:41   #1180
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Zodiac al lui Fincher. OK, dar sub Seven si mult sub Fight Club, care ramane, dupa parerea mea, cel mai bun film al lui Fincher de pana acum.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules