Kriss_Kringle
Quote:
nu rupe gura targului si finalul numai EPIC nu e
|
Quote:
Cred ca Voldemort a fost probabil cel mai penibil in acest film din toata seria
|
Nagini, dinner!
PoliFanAthic
Quote:
Desi nu m-am dus inca sa-l vad (huo 3D), dar stiind prea bine continutul, aveam aceeasi impresie, ca aprecierile sunt mai mult pentru serie si spectacol, nu pentru ca ar fi ceva la nivelul unui film de referinta
|
Avada Kedavra!
Sa nu te duci la cinema, PoliFanAthic, ca ies Dementorii din ecran ca sa-ti dea un sarut.
Al naibii 3D! LOL
Ce motiv abracadabrant pentru a nu te duce la cinema. Sper sa-ti schimbi impresia macar la 90 de grade dupa vizionare.
Liviu-
Quote:
Desigur, nimic extraordinar, dar cu siguranta nu s-au facut de ras.
|
Au fost solicitati mai mult acum. Asta e diferenta. Nu ca ar fi jucat ei prost inainte. Oricum nu se compara experienta trio-ului cu a nimanui. E ceva unic! N-a mai crescut nimeni timp de 10 ani pe platourile de filmare din Leavesden cu Harry Potter. Poate ca exista actori mai buni pentru tine , de aceeasi varsta, dar cu siguranta n-au avut norocul si experienta actorilor tineri din Harry Potter. Si da, a contat si faptul ca au avut o sursa de inspiratie, ambitie, ca doar aceasta serie a strans unii dintre cei mai buni actori englezi(adulti). Cu timpul au invatat si cei tineri sa fie actori. Dar, in fine, ma bucur ca macar l-ai observat pe Alan Rickman(Snape). Trebuie sa fii statuie in sala de cinema ca sa nu te impresioneze acea scena stiti-voi-care, implicand stiti-voi-ce. Cat despre Maggie Smith(McGonagall), a fost geniala in ultimul film. Iar Emma Thompson(Trelawney), initial, nici nu semnase pentru ultimul film, dar ce bine ca a ajuns si ea in HP8(7.2). A aparut chiar mai des decat in ultima carte
Asa cum au personajele aparitii in carte, asa au in general actorii si-n filme. Oricum a fost un
full circle in ultimul film.
Quote:
cu riscul de a atata putin spiritele, inca mi se pare foarte departe de standardul impus de Stapanul Inelelor. Dar asta e alta discutie.
|
Te-as ruga sa dezvolti discutia, chiar daca e alta off-topic. Nu trebuie sa insisti prea mult. Doar spune de ce. Motiveaza. Altfel, ramane doar o opinie a ta, personala, dar de ce ai scris-o? Nu ca sa evidentiezi ceva? O lasi asa nesustinuta?
Quote:
Personajele devin ceva mai secundare in filmul asta, actiunea in sine e marele star
|
Poate doar fata de 7 Partea 1. Eu zic ca Snape e star-ul mai evident al acestui film. Filmul a fost mai mult concentrat pe distrugerea Horcruxurilor, nu pe batalie pur si simplu. Batalia mi s-a parut mai mult de fundal, ca si-n carte. Dar da, e drept, ca actiunea n-a fost niciodata mai evidenta ca in acest film al seriei.
Quote:
desi ca regie tot o prefer de departe pe cea a lui Cuaron.
|
Of, mai eu nu va inteleg...ce tot naiba aveti cu tolomacul ala? Voi ziceti de film...ca a avut o regie buna. Ca v-a placut filmul al 3-lea probabil cel mai mult din toata seria...ma rog. Dar voi aveti habar cate batai de cap i-a dat Alfonso Cuaron lui J.K. Rowling? Voi stiti ca putea sa faca in al 3-lea film niste greseli atat de mari incat ar fi schimbat aproape complet cursul/directia seriei? Incercati niste interviuri de acum cativa ani. Poate gasiti si pe YouTube. A facut el un film bun, ce a prins bine chiar si criticilor, evident, chiar si mie mi-a placut cel mai mult pana sa iasa urmatorul film(mie mereu mi-a placut ultimul film lansat cel mai mult; mi se pare chiar firesc), dar a fost tinut in frau de altii. Ca daca era doar dupa el, iesea prapad! Totusi, cand ma gandesc la Alfonso Cuaron, cred ca mai degraba ma gandesc la
Children of Men mai mult si la HP3 mai putin. Ador toate filmele Harry Potter, dar niciodata n-o sa inteleg de ce favoritul prea multora e DOAR al 3-lea si ca acesta merita cea mai mare nota. Eu oricum le favorizez pe toate, pentru ca fiecare in parte are plusuri sau minusuri daca ar fi comparate intre ele. Sunt filmele care imi plac cel mai mult. Am crescut cu aceste filme. Sunt filmele pe care am vrut sa le vad dintotdeauna. Acum...astept The Hobbit, urmatorul Alien...si alte sequel-uri/prequel-uri din serii preferate de mine.
Regizorii mei preferati, de asemenea pe care-i consider cei mai importanti... sunt Chris Columbus si David Yates.
Yates pentru ca lucrat cel mai mult din intreaga serie. Fix jumatate de serie. N-am avut niciodata nimic de reprosat in privinta lui pentru ca a avut o maniera deosebita de a ne apropria de personaje, de atmosfera de thriller, drama, chiar si de momente comice, etc. Eu nici acum n-o sa-i inteleg pe cei care sunt nemultumiti de el. Daca il chema Spielberg, Peter Jackson, George Lucas, etc. poate cine stie...doar un nume popular dadea alta impresie mai buna.
Chris, pentru ca a pregatit terenul. El a dat startul. Ceilalti regizorii n-au facut decat sa continue treaba intr-un stil propriu. Chris a avut cea mai grea treaba.Inceputul. El a strans toti acesti actori englezi, adulti si copii. El a strans majoritatea oamenilor importanti. Mai ales, un lucru important, la care doar adevaratii fani dau importanta...coloana sonora! Chris ni l-a adus pe John Williams, cel mai prolific/aclamat compozitor de muzica de film din lume. Singura persoana in viata cu 45 nominalizari Oscar(cele mai multe). El a creat laitmotivul/tema(atuul lui de a crea asa ceva) principala a filmelor Harry Potter.
Tema Hedwig
Au lucrat la Harry Potter persoane ce formeaza un talent astronomic mai mare decat echipa si actorii din Lord of the Rings, asta si din cauza numarului de filme, recunosc. 8 vs 3. Si totusi, altcineva ar putea zice..."
taci dreaq, Lord of the Rings e mult mai tare.....nu stiu, dar e mai tare, tu nu vezi cate Oscaruri a castigat din 3 filme si are note mai mari ". Oare? Stiti, doar pentru ca Harry Potter n-a castigat pana acum niciun Oscar, asta nu inseamna ca n-a meritat vreodata unul, macar la categoriile la care a fost nominalizat! Analog si pentru notele mai mici. De fapt, de abia acum filmul a primit atatea laude, pentru ca in sfarsit are parte de ce a avut mereu Lord of the Rings: batalii epice. Iar Harry Potter(nu personajul) a avut propriul stil de a orchestra o asemenea batalie, intr-un fel diferit de Lord of the Rings, dar impresionant si dandu-ti o senzatie similara ca in LotR in cele din urma. Sau ma rog...eu asa cred. Harry Potter e axat pe distrugerea unor Horcruxuri SI
dezlegarea de mistere, nu doar pe batalii si distrugerea unui inel. De abia in ultimul film exista o batalie, nu de proportii asa mari ca in Lord of the Rings, dar aia care e acolo, e destul de impresionanta si epica!
Nu va mai minunati atat pentru laudele pe care le primeste filmul. De abia acum este laudat asa pentru ca merita! Toti actorii, toata echipa, toti au dat ce au avut mai bun in ultimul film! Pentru ca nu va impresioneaza pe unii dintre voi, e problema voastra. Mai uitati-va inca o data la film. Poate il vedeti din alta lumina.
Quote:
insa m-a dezamagit finalul anticlimactic pentru ca in ultimele 30-35 de minute se ia piciorul de pe acceleratie si devine monoton
|
NYYYEAAAAHHH!
Kriss_Kringle, eu cred ca tu ai scris aici special ca sa incingi spiritele sau doar ca sa-i provoci migrene lui AeroX. Poate ca insinuez gresit, dar asemenea climax emotional ca in acest film mai rar vezi! Nici Lord of the Rings n-a avut asa ceva! Problema e ca unii nu puteti patrunde in universul HP ca fanii loiali ai acestor filme. Banuiesc ca nu intelegeti prea multe din firul epic sau exact ce trebuie inteles. E mult mai dramatic decat Lord of the Rings. Se observa ca in Harry Potter tema principala e moartea! Tu, Kriss, parca ai descris ce ai mancat aseara...ceva ce nu ti-a picat bine. In niciun caz n-as zice ca tu ai vazut HP 7.2 Macar apuca-te de citit cartile(desi ma indoiesc ca o vei face si eu iti sugerez asta in zadar), ca sa nu mai insinuezi degeaba ca a fost impartit in 2 datorita faptului ca WB a vrut sa stoarca ultimii bani din HP. Asta a fost o consecinta. Nu un scop! Cele 2 filme impreuna au durata de 4 ore si jumatate. In niciun caz n-as fi vrut ca Partea 1 sa fi fost mai comprimata. Se pierdeau multe. Erau atatea detalii in cartea 7 incat nu puteau sa le piarda intr-un film de 3 ore. Chiar si in aceste 2 parti si n-au inclus toate detaliile, dar nu le-a scapat nimic esential/important, iar asta e bine. Nici nu stii cat de pasionati sunt oamenii aia care au lucrat la Harry Potter. Ei au decis mai intai divizarea in 2, nu Warner Bros. J.K. Rowling insasi ii lauda pe cei care au lucrat la HP. E coplesita de talentul imens de care da dovada echipa filmului. Daca ea asa zice si e multumita de adaptarile dupa romanele ei, atunci ce mai e de insinuat? Tie poate ti se pare irelevant ce zic acum, dar pentru fanii aia, care au citit cartile, era o crima!
Chiar asa a fost HP6, chuckyfan?
Crucio!
Avada Kedavra din gura lui Harry Potter? Tu te auzi? Daca scria J.K. Rowling asa ceva ...pai ruina tot personajul. Shame on you! Ai o imaginatie bogata ce incape intr-o lingurita de baut ceai, cum zicea Hermione...
Acum n-o lua ca pe o jignire! Dar, hai sa fim seriosi! Nici chiar asa sa gandesti despre final.
***************************************SPOILER**** ***************************************
Quote:
Cred ca de fapt meritul ii apartine lui Neville care reuseste sa ucida ultimul Horcrux si sa il slabeasca pe Cap de Mort.
|
Da, asa e. Neville a iesit in sfarsit in evidenta. Dar in carte moartea lui Voldemort in sine ... a fost mai banala decat in film! Stim bine ca 2 lucruri l-au ucis pe Voldemort: lipsa Horcruxurilor si cunostintele limitate ale lui Voldemort despre baghete, implicit si nestiinta despre planul lui Dumbledore. Voldemort era doar un individ(sau ce naiba era) psihopat, innebunit dupa putere. Daca pierea ca Sauron, si crapa pamantul de ingropa discipolii lui Voldy, daca izbucnea un vulcan...era mai putin banal?
Un
Imperio si tie! Disciple: @AeroX, da ai dreptate. E ca tine! Moartea lui Voldemort a fost reusita! Cum sa nu!
Inca ceva, la filmele Lord of the Rings n-am varsat macar o lacrima. Insa la ultimul film HP am lacrimat la moartea lui Dobby, a lui Snape, dar mai ales la amintirile lui din Pensiv. Moartea lui Dumbledore m-a impresionat mai mult in carte decat in film. La fel si cu Sirius in HP5. Nu ca n-au fost facute bine scenele, dar pur si simplu nu m-au facut sa lacrimez. M-au emotionat, m-au intristat mult, dar de abia la Dobby am fost chiar impresionat. E altfel sa-ti sfasie inima o creatura magica adorabila, decat un bosorog care oricum avea sa moara(citisem cartea 7 inainte de aparitia filmului 6). HP6 a fost facut in graba, a avut un buget asa de mare, si ca sa fie si mai ciudat...a fost amanat vreo 9 luni de zile, ca sa fie lansat vara si sa aiba succes la incasari, ca asa a vrut Alan Horn, presedinte WB. Asta chiar a fost o magarie curata. Macar de ar fi iesit un film mai complet. Puteau sa nu omita inmormantarea lui Dumbledore, dar filmul n-a fost oricum "o laba trista".
***************************************SFARSIT SPOILER*******************************************
Sper ca n-am fost prea acid...mai mult m-am amuzat cu unii dintre voi. Sper ca nu v-am suparat, de o sa-mi moderati postul la greu. In orice caz, ma intristeaza opiniile nefavorabile de aici(si de pe forum, si de pe site). Nu zic sa existe numai laude, dar pur si simplu nu ma conving opiniile astea mai negative. Mi-e greu sa tot accept tot felul de critici negative(chiar daca nu doar negative, ci mixate de cele mai multe ori) atata vreme cat nu se aduc argumente solide si exemple care sa ma lamureasca. Sunt foarte atasat de filmele astea, de aceea nu pot sa tac.
E ciudat sa vad opinii negative ce ataca mai ales acele capitole care mi-au placut cel mai mult din film.