Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 14 Apr 2004, 12:20   #1
Ilila
Tinkerbell

Ilila

Send a message via Yahoo to Ilila
Psiho 2

Firile opuse se atrag??
De fiecare data cind vorbim despre relatii, subiectul devine, brusc, sensibil O relatie cu cineva care iti seamana este una linistita, fara prea mari surprinze, dar in care exista riscul plictiselii. Complementaritatea face viata mai interesanta dar cred ca riscul e si mai mare...
Apelam iarasi la pelicule... in ce filme este pusa in evidenta complementaritatea personajelor interpretate (de preferinta, el si ea )?
Ilila is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Apr 2004, 15:43   #2
Lady_Skar
El Chewbaccabra

Lady_Skar

Send a message via Yahoo to Lady_Skar
Well... mai toate povestile bune de dragoste se bazeaza pe ideea relatiei dintre doi oameni foarte diferiti.

De exemplu Han Solo si Leia, este cuplul care acum imi vine in minte.
(ar mai fi si Buffy cu Angel si Spike, but that's just buffy-fan talk... so, ignore me)
Mi se pare totusi ca genul acesta de cupluri apartin filmelor si nu pot exista in realitate. In viata reala am observat ca numai cei care se aseamana se aduna. Sad but true.
Old 14 Apr 2004, 17:54   #3
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
Parerea mea sincera: firile opuse nu se atrag, sau daca se atrag la inceput, nu poate dura prea mult relatia. E foarte greu sa gasesti pe cineva care iti seamana (la nivelul esentelor desigur, nu pot exista 2 persoane identice), daca nu imposibil, si tocmai de aceea, daca gasesti, fiind ceva extrem de rar, dureaza. Plictiseala? Nu cred ca e cazul. Fiind cineva care-ti seamana, te poti cunoaste mai bine pe tine insuti. Nu cred ca poti avea o implinire in viata daca nu ai un/o partener/a care sa te sustina, sa aibe acelasi drum cu tine. Daca fiecare trage in alta directii, nu poate avea loc decat o ruptura.
Old 14 Apr 2004, 18:12   #4
WraIth
WitchKing of Angmar

WraIth

Send a message via Yahoo to WraIth
Eu sunt de acord cu leonard shi cred ca firile opuse nu se atrag(in general),dar mai sunt shi cazuri care fac exceptie(cele mai multe prezentate in film),unde cineva,hai sa nu zicem total,ci intr-o oareca masura este paralel cu viata pe care oare celalata persona,dar in timp,printr-o intalnire din asta "din greseala",se cunosc,incep sa se placa,etc shi inetul cu incetul devin foarte apropiati.Tind sa cred ca se poate intampla asha ceva shi in realitate,dar inca nu am intalnit cazuri......
Un exemplu sunt filmele cand un rege,printesa,etc se indragosteshte de cinva din clasa inferioara,persoane care nu sunt primite la curte
Old 14 Apr 2004, 18:48   #5
Ilila
Tinkerbell

Ilila

Send a message via Yahoo to Ilila
Originally Posted by Lady_Skar:
De exemplu Han Solo si Leia, este cuplul care acum imi vine in minte.
Bun exemplul!

Originally Posted by Leonard:
Parerea mea sincera: firile opuse nu se atrag, sau daca se atrag la inceput, nu poate dura prea mult relatia...
Poate ca se intelege ca 'opus' si 'complementaritate' ar fi doua notiuni diferite... nu, e acelasi lucru, doar mentalitatea noastra invechita vede in opozitie un dusman iar in complementaritate pe cel cu, care se potriveste (se complementeaza). Pentru ca o relatie sa fie perfecta, cei doi trebuie sa fie complementari! Cel care iti este opus ( deci complementar) te atrage si te respinge in aceeasi masura... de aceea si lipsa plictiselii, prezenta jocului continuu...

Din filme... am un exemplu simpatic: Jane si Eddie din Someone like you... cu specificatia... la nivelul profund amandoi gindeau la fel, doar la nivel de manifestare lucrurile stateau altfel.
Ilila is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Apr 2004, 22:26   #6
WraIth
WitchKing of Angmar

WraIth

Send a message via Yahoo to WraIth
:lol: complementari ca la matematica pt a forma perpendicularitatea perfecta(aici putin din romana de anu asta)
Continuati pls cu explicatiile ca incep sa inteleg destul de bine asemenea chestii :wink:

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules