Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

View Poll Results: Ce credeti despre acest fenomen (asociatie), este ceva pozitiv sau negativ?
Pozitiv 3 37.50%
Negativ 5 62.50%
Voters: 8. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 12 Nov 2004, 19:36   #1
jackpot
Guru

jackpot

Francmasoneria

Ce credeti despre farncmasonerie? Despre masoni? Se spune ca de fapt ei conduc lumea. Dati-va cu parerea. Filme despre francmasonerie.
Old 13 Nov 2004, 14:13   #2
WraIth
WitchKing of Angmar

WraIth

Send a message via Yahoo to WraIth
ma scuzi ca intervin,dar pt cei care nu au avut de-a face asha ceva pana acum,shi nu au avut nevoie de acet termen....nu poti sa te eplici mai concret..
doar asta vreau sa stiu
ms
Old 13 Nov 2004, 17:54   #3
jackpot
Guru

jackpot

Francmasoneria a fost o asociatie, societate secreta. In cadrul ei exista doua strategii mari : juramantul de pastrare a secretului si initierea ezoterica.
Azi francmasoneria nu se mai autointituleaza societate secreta ci societate discreta.
Multi oameni din diverse mediiau fost masoni. Churchill, la noi I.C. Bratianu, Nicolae Balcescu, iar la americani Benjamin Franklin.
Membrii aveau parole si un alfabet secret.
Si in Romania, exista, de exemplu actorul Florian Pitis face parte din aceasta organizatie.
Old 13 Nov 2004, 21:47   #4
WraIth
WitchKing of Angmar

WraIth

Send a message via Yahoo to WraIth
Belea
atunci eu m-ashi pronunta nici impotriva dar nici pentru

parerea mea...
Old 13 Nov 2004, 23:29   #5
Leonard
alter-ego

Leonard

Send a message via Yahoo to Leonard
nu cred cã se poate vorbi de pozitiv sau negativ. nu cred cã masonii sunt diavolul întruchipat, dar nici sfinþenia absolutã. Controleazã lumea într-adevãr, dar nu neapãrat îi dãuneazã, uneori poate sã ºi ajute o societate. Nu se ºtie exact în ce mãsurã.
Dintre artiºti, am câteva exemple sigure: Mihail Sadoveanu sau W.A.Mozart.
Dintre oameni politici actuali din România, am auzit de câþiva cã ar fi masoni, între care ºi cel puþin 2 dintre candidaþii actuali la preºedinþie, dar nu am nici o dovadã aºa cã nu dau nume.
Dintre preºedinþii americani, am auzit cã toþi ar fi fost masoni, cu excepþia lui J.F.Kennedy.
Old 14 Nov 2004, 15:00   #6
jackpot
Guru

jackpot

Se mai zice ca la intrunirile masonilor este interzis sa se discute despre politica si despre religie. Dar "Cartea Legii sacre" - care este Biblia, sta tot timpul deschisa la intrunirile lor. E ceva care se bate cap in cap nu?
Ei spun ca nu apartin nici unei religii dar francmasoneria te indreapta sa crezi intr-un Dumnezeu.
Old 15 Nov 2004, 12:07   #7
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

De acord cu ce au zis cei de mai sus. Toul este inutil ... dk ei conduc lumea noi degeaba zicem dk e pozitiv sau nu. Am citit o carte despre masonerie in kre se spunea de "FORMER US president Bush" k ar face parte din acest curent shi ca ar conduce lumea. Foarta multe chestii au fost dezvaluite despre existentza masoneriei dar nimeni nu poate aduce dovezi clare ... Tot in carte am citit ca ei ar lucra cu extratereshtrii de foarte multa vreme shi ca ar dispune de arme shi tehnologie ultra moderna. Efectiv ei conduc piatza economica, tot ceea ce se intampla in lume... de la razboi, foame, revolutzii, virushi mortali pana la politica: alegerea preshedintzilor ... absolut tot!

K vrem k nu vrem aduce a Matrix shi e cam scary ... sa te gandeshti k zilnic viatza ta este controlata de nishte oameni pe care nici macar nu ii shtim. Imi pare rau ca nu mai am cartea k va dadeam mai multe detalii ...
Old 15 Nov 2004, 20:11   #8
jackpot
Guru

jackpot

Originally Posted by Gaandalf:
De acord cu ce au zis cei de mai sus. Toul este inutil ... dk ei conduc lumea noi degeaba zicem dk e pozitiv sau nu. Am citit o carte despre masonerie in kre se spunea de "FORMER US president Bush" k ar face parte din acest curent shi ca ar conduce lumea. Foarta multe chestii au fost dezvaluite despre existentza masoneriei dar nimeni nu poate aduce dovezi clare ... Tot in carte am citit ca ei ar lucra cu extratereshtrii de foarte multa vreme shi ca ar dispune de arme shi tehnologie ultra moderna. Efectiv ei conduc piatza economica, tot ceea ce se intampla in lume... de la razboi, foame, revolutzii, virushi mortali pana la politica: alegerea preshedintzilor ... absolut tot!

K vrem k nu vrem aduce a Matrix shi e cam scary ... sa te gandeshti k zilnic viatza ta este controlata de nishte oameni pe care nici macar nu ii shtim. Imi pare rau ca nu mai am cartea k va dadeam mai multe detalii ...

De acord cu tine ei conduc piata economica (nu chiar in totalitate, dar in mare parte - chestie dovedita partial) si aproape tot ceea ce se intampla in lume, pt. ca multi oameni importanti fac parte din acest cerc, care are ca principiu, sau unul din principiile asociatiei este - pastrarea secretului - care priveste treburi interne si private. Care sunt acestea , "muritorii de rand " nu stiu, pt. ca ceremoniile lor sunt private. Se mai arata ca masonii se organizeaza in Loji si ca la intrunirile lor nu sunt acceptate femeile, dar ei specifica, ca nu sunt misogini. Cam ciudata filosofie.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules