Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Clasic

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 13 Jun 2009, 12:29   #1
illotempore2002
Guru

illotempore2002

The Misfits

Cu Clark Gable & Marilyn Monroe.

Ce film frumos am vazut azi noapte! The misfits! (in franceza traduc Les dezaxees )
L-ati vazut? Revin imediat cu comentarii.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Jun 2009, 16:12   #2
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Sunt proaspat divortata in urma unei casatorii in care sotul meu nu a avut capacitatea sa ma inteleaga. Am divortat azi si m-am decis sa plec pentru o vreme de acasa. Sa incerc o viata noua in alta parte. In Nevada. Aici am cunoscut un mic grup de prieteni, cowboys. Cu unul dintre ei am infiripat o relatie, e un om simplu, fara posibilitati mentale prea mari insa observ ca pentru mine face multe eforturi. Ne-am mutat in cabana nefinisata a unui prieten, si ne-am apucat sa plantam flori si legume in gradina din fata. Din cand in cand, ne adunam cu totii, ascultam muzica la radio, dansam si bem whisky. Dansez foarte bine intrucat am fost dansatoare profesionista in nightclub-uri.

Intr-una din zile am mers la un spectacol de rodeo. Acolo l-am cunoscut pe Perce, un barbat tanar, rebel de care am fost atrasa instantaneu. Ne-am imbatat cu totii intr-un bar iar eu am demonstrat tuturor ca pot sa nimeresc mingea cu o paleta de mai mult de 10 ori. De cateva sute de ori. In tot timpul asta, toata lumea ma aplauda, puneau pariuri pe mine si scandau impreuna cu mine.

Partea amuzanta insa a luat sfarsit in momentul in care am plecat cu totii sa prindem cai. Nu crezusem ca Gay, barbatul caruia i-am acordat incredere, ar fi in stare de asta. Sa prinda cai pt a-i vinde urmand ca bietele animale sa fie taiate.

A fost cumplit: barbatii au descoperit un grup de 5 cai am suferit pt acei cai, vazandu-i cum sunt alergati, chinuiti, agresati, trantiti la pamant si imobilizati. Puteti vedea aici, ca sa ma intelegeti cat de mult m-a afectat http://www.youtube.com/watch?v=BvGF0YhPSZg

Pana la urma, singurul care a vibrat la sensibilitatea si suferinta mea a fost tanarul Perce. Impreuna cu el, am fugit cu masina si am taiat funiile tuturor cailor, eliberandu-i.
Old 13 Jun 2009, 16:18   #3
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Si apropo de neadaptati, am o prietena mai batrana, Issabele, care este complet sarita de pe fix: ea si cu fostii ei sotzi isi trimit cadouri de celebrare a divorturilor. Tipa a asistat la 77 de divortzuri (al 77-lea este al meu) si detesta casatoria. seamana un pic cu Alex Leo Serban care nu poate trai cu nimeni. Dar este o prietena buna, m-a sustinut in cel mai greu moment al vietii mele.
Old 14 Jun 2009, 23:19   #4
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Nu a vazut nimeni The Misfits / Inadaptatii?

Old 15 Jun 2009, 10:14   #5
jactati
Veteran

jactati

Originally Posted by illotempore2002:
Nu a vazut nimeni The Misfits / Inadaptatii?

L-am vazut eu. Mi-a placut. Dar eu as spune povestea din perspectiva lui Gay (lord-I hope) si mi-e teama sa nu iau vreun ban(n). E ca titlul ala la moda acum ceva ani "Barbatii sunt de pe Marte, Femeile de pe Venus". Si uneori se intalnesc in filme. Ca sa prinda sau sa impuste cai, nu-i asa?
jactati is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Jun 2009, 10:23   #6
illotempore2002
Guru

illotempore2002

de ce sa iei ban???
spune filmul din perspectiva lui, te rog

eu am povestit din perspectiva ei pt ca efectiv mor dupa Marilyn Monroe, cine zice ca nu a fost o actritza buna e un natarau
Old 15 Jun 2009, 10:33   #7
jactati
Veteran

jactati

Si eu mor dupa Marilyn. Nu sunt destul de macho ca sa ma pun credibil in postura lui Gay. Dar cred ca ea era topita dupa "machismul" lui (in paranteza cred ca nu-i prea pasa de capactatile lui intelectuale - aici illo se substituie lui marilyn) fara sa-si dea seama ce inseamna cu adevarat. a aflat la scena cu caii. si nici gay nu e chiar rau, insensibil sau limitat. in lumea lui asa se traieste. cele doua lumi se ciocnesc si nu se pot reconcilia. cam asta e registrul in care am citit filmul.
Old 15 Jun 2009, 10:36   #8
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Intr-adevar, cred ca dupa Divort, mi-am prioritizat valorile. Fostul meu sot era genul macho, de care si in prezent ma simt atrasa irezistibil, tocmai de aia mi-a placut Perce. Insa am realizat cu timpul ca genul macho nu e de mine. Vreau un om bun capabil sa ma inteleaga. De aceea, ai dreptate, Gay e mult mai potrivit. El este numai aparent limitat insa daca ii ofer cateva repere, se poate schimba. Are orgoliu, nu suporta sa ia altii deciziile pt el, insa nu e un incapatzanat.

si tocmai, ca lumile noastre s-au reconciliat pana la urma. i-am zis ca nu imi mai e teama sa fac un copil cu el si sincer, acum chiar asteptam un copil
Old 15 Jun 2009, 10:45   #9
jactati
Veteran

jactati

Iaca cum eu, John Huston, nu va inteleg pe voi femeile. Pai eu l-am distribuit pe Montgomery Clift in Perce pen' ca e sensibil si plange cel mai repede dintre toate noile vedete Actor's Studio. Si tu-mi zici ca el e macho si Clark Gable doar baietzush bun si de casa. Cine sa va mai inteleaga?
Old 15 Jun 2009, 10:51   #10
illotempore2002
Guru

illotempore2002

pt mine Gay e un tzaranoi...de la fizic pana la tot ce spune si face....
Perce e mai fin...mai sensibil iar a fi macho nu inseamna a fi insensibil....e pur si simplu mai rafinat....are vana in el, ai vazut cum face rodeo si cu calul su cu taurul nu ii e frica de moarte, desi se loveste la cap cumplit....este un suflet sensibil dar salbatic. si arata incredibil de bine pe langa mitocanul (sensibil de altfel) da Gay. Dar mie barbati smecheri nu-mi mai trebuie.
Old 15 Jun 2009, 11:40   #11
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

mi se pare amuzant ca i-au zis perce si nu gay personajului lui Clift

merci, illo, ca mi-ai atras atentia in ceea ce priveste the misfits. L-am vazut aseara si chiar mi-a plăcut, urmărirea cailor şi soarta lor bate orice urmărire cu maşini, tancuri, avioane văzută recent. Pentru mine filmul a fost mai degrabă un thriller: cine o "omoară" pe Marilyn, asta în situaţia în care toţi "criminalii" au puşti cu ţevi strâmbe.
Old 15 Jun 2009, 12:07   #12
illotempore2002
Guru

illotempore2002

intr-adevar, seman cu un cal, si domnul Huston a ales foarte bine aceasta metafora cabalina

sunt frumoasa, sensibila, grijulie, gratioasa, libera si pasnica precum un cal....nu deranjez pe nimeni, nu fac pe nimeni sa sufere si ador sa traiesc in familie, precum caii pe care cei 3 barbati ii prind...tocmai de aceea, dezmembrarea casatoriei mele este atat de grea pt mine si iar nevoia mea de afiliere este esentiala....

si intr-adevar, la un moment dat m-am simtit "prinsa" intre cei 3 barbati, captiva, la fel cum au fost si calutzii....fiecare dintre cei 3 barbati tragea intr-un fel de mine, toti ma doreau intr-un anume fel, toti m-ar fi posedat....
Old 15 Jun 2009, 12:24   #13
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

esti si cam naiva, captivo

sincer sa fiu m-am cam saturat s-o vad pe marilyn facand pe prostuta pe ecran, mai ales cand auzi ca avea un iq considerabil mai mare decat al lui JFK

Last edited by StefanDo : 15 Jun 2009 at 12:31.
StefanDo is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Jun 2009, 12:35   #14
illotempore2002
Guru

illotempore2002

nu are rol de prostuta in Misfits, dimpotriva, e foarte spontana si ingenioasa, la un moment dat Gay ii zice ca are foarte multe idei

l.e. si apropo de IQ-ul ei, una din afirmatiile celebre ale lui Marilyn este "daca as fi fost atat de proasta credeti ca Arthut Miller s-ar mai fi indragostit de mine?"

Last edited by illotempore2002 : 15 Jun 2009 at 12:39.
Old 15 Jun 2009, 12:44   #15
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

ba e

poate nu prostuta, dar naiva si neajutorata da

doar la final da acea replica daramatoare (lui Guido, in camion, cand acesta ii spune ca i-ar putea opri pe ceilalti sa omoare caii daca... )

trivia:
On the last day of filming, Clark Gable said, "Christ, I'm glad this picture's finished. She [Monroe] damn near gave me a heart attack." On the next day, Gable suffered a severe coronary thrombosis. He died in hospital from a heart attack just ten days later.
Old 15 Jun 2009, 12:46   #16
illotempore2002
Guru

illotempore2002

shit....really?
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules