Resurrection of the Little Match Girl
(Coreea de Sud, Regia: Jang Sun-Woo)
nu sunt un pasionat al jocurilor cu împuºcãturi (chiar deloc), dar cred cã asta e doar un pretext pentru a face un film demenþial. nici al efectelor speciale, dar aici te lasã mascã. alt pretext ar fi 'Fetiþa cu chibrituri' de H.C. Andersen
poate cã e cam brainless subiectul dar ceea ce face acest film unic este RITMUL (montajului). N-am vãzut ceva mai dinamic, atîtea schimbãri de cadre (cred cã în toate filmele lui Bergman ºi Antonioni la un loc nu gãseºti atîtea tãieturi). Îþi taie respiraþia.
Aº zice cã e un Natural Born Killers + eXistenZ duse la extrem. la efecte speciale, Matrixurile sunt mici copii pe lîngã ce vedem aici. filmul evident mai aminteºte ºi de alte filme: Arizona Dream (ideea cu peºtele zburãtor), Elephant.
Secvenþe halucinante (de bãgat la topicul Hypnotic):
-Fata cu cuºuleþul cu brichete, repetînd într-una ca o cerºetoare 'Cumpãraþi o brichetã' pe muzicã de Schubert (Ave Maria în coreeanã). Dupã 5 minute, pe aceeaºi muzicã, aceeaºi fatã cu mitraliera rãzînd totul în jur (ºi tot cu coºuleþul în mînã ºi figura aceea inocentã)
-faza de urmãrire a taxiului prezentatã în fast-motion. N-am mai vãzut aºa ceva!
remarcabile ºi secvenþele de film mut de la început ºi sfîrºit
8,5/10. (9,5 pentru imagine ºi montaj)
nu e un must-see dar nu vã închipuiþi ce pierdeþi dacã nu-l vedeþi.