Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Vreau sa stiu

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 11 Mar 2007, 01:48   #1
Mikcael,dark angel
Novice

Mikcael,dark angel

Send a message via Yahoo to Mikcael,dark angel
Ajutati-ma ,va rog!

Va cer ajutorul vostru in calitate de cunoascatori mai buni decat mine. Sunt elev pe clasa a 12 a in orasul GHerla(poate este cineva din Cluj si dispus sa ma ajute) si vreau sa dau la Facultatea de Teatru si Televiziune,sectia Media din cadrul Universitatii Babes din Cluj-Napoca.Este optional facerea unui scurt-metraj,si eu as vrea sa fac deoarece consider ca va iesi bun pana la urma si ca ma va avantaja. Dar,acum vine problema. Eu nu prea am habar cu ce se mananca chestiile astea si ce sa fac. Daca stiam,nu va mai ceream sfatul. O idee asupra unui subiect nu am ci doar vag ori sa fac o poveste de dragoste atipica,demontand superficialitatea cu care e prezentata iubirea in unele filme si aratand si viata unor adolescenti cat de cat,ori sa fac un filmulet de prezentare a orasului meu natal,Gherla. Sau ma gandeam sa ma pun sa citesc povestiri de pe liternet si poate ,poate imi vor veni in minte niste subiecte de filme. Am lucrat acum doi ani la realizarea unui film si mai am scenariul ,dar acela nu a fost scurt-metraj. Va rog frums sa treceti toate ideile care va vin in minte ,si toate linkurile de pe net care ma vor ajuta ,linkuri cu privire la scenarii,la scrierea acestora,la film,meseria de regizor(axate pe scurt-metraj). Rog prin aceasta cale cei care au scurt-metraje si doresc sa ma ajute sa imi lase un mesaj privat(as vrea sa le primesc prin posta,sunt de incredere ,credeti-ma;mi-a facut unul din Iasi 7 dvd-uri cu animatii si m-au costat 150.000) .Sper ca am nimerit unde trebuie!
Old 11 Mar 2007, 09:57   #2
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Re: Ajutati-ma ,va rog!

Nici cä se putea sä nimeresti mai bine!
Una la mânä, avem pe-aici niste clujeni cum n-ai sä gäsesti nicäieri, niste dulceturi de bäieti - si fete! - niste gemuri de oameni, niste marmeläzi, compoturi în toatä regula, asa c-o sä aibä cin-sä bage-un ochi pe ce lucrezi tu si sä spunä "Wow, Mikcael,dark angelule, you are a genius!!!" :shock: sau "Hmm, mäi Mihaie mä, merge... da' fii si tu mai atent aici, si-aici, si-aici..." :hmm: sau, în fine, "Meri în pu... ncte-puncte, vitä, cä m-ai fäcut sä-mi pierd o orä din viatä cu ineptiile tale!"
Da' pân' s-ai tu ce sä le-aräti, ia sä vedem.
Primul sfat: NU TE ARUNCA LA FILM DE FICTIUNE! Chiar si în cazul unui scurt-scurt-metraj cum vrei sä duci la examen, e foarte riscant, pentru începätori. Filmul de fictiune, oricât de scurt si simplu, presupune exercitiu, practicä, o minimä experientä cu camera si actorii (mai ales dacä-s amatori! Da' nici cu äia profesionisti nu-i usor!)
In schimb, documentarul sau reportajul îti oferä sanse nebänuite. Poti alege un subiect pe care sä-l tratezi ca pe un documentar propriu-zis, exact, precis, cu date, cu comentariu, sau dimpotrivä, un reportaj-eseu, poetic, constând numai din imagine si un sountr track adecvat, färä cuvinte.
Ideea ta cu un film-portret despre orasul Gherla e foarte bunä. Poti s-o abordezi, sau poti sä te restrângi asupra unui singur aspect, mai special, al localitätii - de pildä:

- Memorialul luptei anticomuniste
- Catedrala armenilor si comunitatea lor.

Poti sä-ti alegi ceva mai putin cunoscut, mai putin caracteristic pentru oras, dar specific în sine (acum inventez niste teme):

- Oamenii din parc (dimineata copii mici, la prânz pensionari, dup-amiaza si seara tineri, rockeri, îndrägostiti, etc.)
- Lumea din centrul comercial (ce-oti avea voi acolo, cä nu stiu: supermarket, mall, stradä gen Lipscani, etc.)
- Elevii de liceu si drogurile
- Elevii de liceu si ce fac ei în weekend
- Cine se duce la cinema? Ce categorii de oameni, la ce filme?
- Animalele din oras
(cele de companie, cele de curte, etc.)
- Diverse chestii legate de U.E. (apropo de agriculturä, de animale, de nu stiu ce...)

Sau, în fine, ceva foarte particular, dar care te inspirä pentru un film:

- Balcoanele locatarilor de la blocul täu.
- Curtile vecinilor: garduri, case, zugräveli, animale, flori.
- Ploaie în centrul orasului.
- Portretul cuiva cunoscut
(poate fi cineva important, ca primarul, un om de afaceri local, un deputat, sau dimpotrivä, un profesor al täu, o învätätoare, un coleg, bunicul; poate fi si câinele sau pisica.)
- Ce se vede de la fereastra ta
- Locurile unde-ti pui încältämintea
(antreu, hol, debara, dulap, sub pat).
- Camera de musafiri.
- Computerul täu.
- Clanta de la usä.

Plus alte 3.459 de subiecte, la fel de interesante.
Hint: cautä pe net (ODC, etc...), filme de Joris Ivens - mai ales "Regen" ("Ploaia") si "Die Brucke" ("Podul"). Vezi-le. Te mai poti inspira si din Dziga Vertov - filme si bibliografie.
Tine-ne la curent!
Baftä!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 Mar 2007, 17:56   #3
aayana
Guru

aayana

Eventual cred ca poti cauta interviuri cu regizori celebri, ca sa vezi ce i-a inspirat pe ei, apoi vezi ce te atrage pe tine. Daca nu pui suflet in ceea ce faci nu o sa iasa, sa nu uitam de pasiune

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules