Der geköpfte Hahn

(2008)

Cocoșul decapitat

Poster Der geköpfte Hahn Postere Der geköpfte Hahn

Sinopsis Der geköpfte Hahn

Mai mult
Cocosul decapitat

In anii celui de-al doilea razboi mondial (1941-1944), tihna orasului Fagaras din inima Ardealului se destrama, prieteniile se rup, dusmaniile rabufnesc. Felix Goldschmidt este fiul unor intelectuali burghezi, citit si cultivat, generos si idealist, framantat de dilemele si prefacerile specifice pubertatii. Hans Adolf Bediner, "proletarul" filmului, fiul cosarului din oras, este un tanar cu puternice complexe sociale, patruns de ideologia nazista, pentru care este gata sa-si sacrifice fara scrupule…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Nota IMDB: 6.5
Ioana Iacob Ioana Iacob Alfa Sigrid Binder Axel Moustache Axel Moustache Hans Adolf Bediner Alicja Bachleda Alicja Bachleda Gisela Gluckselig
David Zimmerschied David Zimmerschied Felix Goldschmidt Dorel Vișan Dorel Vișan Mailat Vlad Rădescu Vlad Rădescu colonelul Popescu
Radu Gabrea Radu Gabrea Dr. Schul Ovidiu Schumacher Ovidiu Schumacher rev. Stamm Monica Ghiuță Monica Ghiuță Contesa Filality
Vezi toata distributia

Caseta tehnică

AKA

  • A lefejezett kakas
  • The Beheaded Rooster

Produs de

EPO-Film-Produktionsges

Tip Ecran

wide

Distribuitorul international

Stardust Filmverleih

Distribuit in Romania de

Transilvania Film

Box office Der geköpfte Hahn

Weekend premieră (24.03.2008)
  • Loc 15
  • Spectatori 762
  • Încasări (RON) 6.749,00
Total
  • Spectatori 3.766
  • Încasări (RON) 27.367,00
  • Încasări (USD) 11.669,64

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Pitbull pe 13 Decembrie 2010 15:42
Salam săsesc... cu soia
Salam săsesc... cu soia - Cocoşul decapitat
Cred că nimeni n-ar putea contesta principalele calităţi ale noului film semnat de Radu Gabrea:
Sageata conţinutul istoric, meritoriu prin încercarea de a aduce în prim plan un subiect semnificativ, dar puţin cunoscut: destinul ingrat al saşilor în Al Doilea Război Mondial, aşa cum a fost descris de romanul lui Eginald Schlattner;
Sageata valenţele plastice ale imaginii lui Walter Kindler;
Sageata acurateţea reconstituirii de epocă la nivel scenografic, prin remarcabilele eforturi ale producătorului Florin Paraschiv.

Nici nu e de mirare că avem de-a face cu un film atât de vizual, când Radu Gabrea ne-a obişnuit de aproape patru decenii cu apetenţa sa pentru expresivitatea imagistică, după cum a demonstrat-o remarcabilul Prea mic pentru un război atât de mare (premiat la Locarno,… citeşte

8 7
daniela_herman pe 27 octombrie 2014 01:08
Comentariu foarte pertinent
Stephen2D pe 2 decembrie 2016 23:41
Probleme are acum, toate în penitenciar "săracul".
Johannes pe 05 Aprilie 2009 11:09
Superb film
dupa cum am comentat si parerea Gabrielei Sirbu, aici repet din nou rindurile de mai sus: sint plin de admiratie de aceasta realizare cinematografica, am avut nevoie de ea (sper sa devina o trilogie). Atinge puternic sufletele sasilor si celor ce i-au cunoscut si trait cu ei!
97 min. de patimi si suspans, de istorie si dragoste, de nostalgie si durere, de bucurie si visuri, au fost prea putine!
Respect si admiratie tuturor celor ce au contribuit la realizarea lui!

7 4
daniela_herman pe 27 octombrie 2014 00:18
Si eu il consider excelent....L-am vazut pentru prima data astazi 26.10.2014 pe TVR 2. M-a fascinat scenariul , regia si interpretarea plina de sensibilitate a intregii echipe.....Un regizor Radu Gabrea : super talentat...
portofel pe 11 februarie 2017 22:54
Si mie mi a placut foarte mult filmul. Il recomand cu caldura!
Negulescu Corneliu pe 06 Aprilie 2008 15:18
Un film EXCELENT ! E drept ca pentru a-l aprecia iti trebuie o anumita sensibilitate si, cum zicea cineva pe aici, o inteligenta peste un anumit nivel. Cu actori potriviti, cu joc frumos, fara timpi morti, ca mai, o bijuterie !
5 3
daniela_herman pe 27 octombrie 2014 00:28
Aveti perfecta dreptate Herr Negulescu....
Ileana pe 21 Aprilie 2008 13:39
Un film plin de imagini-simbol, cred ca prea multe pentru spectatorul neavizat. Pentru a-l receptiona e nevoie sa recititi o parte din manualul de istorie si sa va aduceti aminte ce v-au povestit ( cu titlul de fapt divers) parintii sau bunicii. Cred ca e un film dureros pentru cei implicati sentimental in evenimentele tratate. Ma bucur de aceasta colaborare intre autorul cartii si regizor si cred ca filmul merita promovat in scoli, poate Centrul Cultural German ( din Cluj si din alte orase) se gandeste sa cumpere sau sa obtina cu titlul de sponsorizare dreptul de a-l difuza in licee, in special in cele in care functioneaza linii de studiu in limba germana.Cei care aveti cunostinte prin institutii de educatie si promovare a culturii, etc., dati-le o idee.
5 4
daniela_herman pe 27 octombrie 2014 00:20
Ileana...felicitari ...ai pus punctul pe I.....
sabin pe 07 Aprilie 2008 17:07
Un film de certa calitate,o surpriza placuta a acestui an cinematografic.Scenariu convingator,bine regizat,bine jucat.Am avut placerea sa-l revad dupa multi ani pe Ovidiu Schumacher in rolul pastorului,foarte departe de ceea ce facea in neuitata comedie "Operatiunea Monstrul" dar si aici reusind sa lumineze ecranul printr-un rol special.Dorel Visan e mai greu de recunoscut in rolul misteriosului profet Mailat dar este la fel de atasant ca in "Occident" desi si de aceasta data vorbim de partituri complet diferite.Mi-au placut si cei patru actori din tanara generatie cu o mentiune speciala pentru Alicja Bachleda Curus,o poloneza rapitor de frumoasa,cu nimic mai prejos decat,sa zicem,Keira Knightley.O pelicula trista,recomandabila celor care nu au in piept piatra in loc de inima.
5 4
daniela_herman pe 27 octombrie 2014 00:24
Ma bucur ca am descoperit , chiar daca tarziu , un regizor ce poate sa ne reprezinte fara echivoc la orice Festival international de film....!!!!
andreea pe 05 Iunie 2007 19:16
am o parere foarte bunaaaa
2 2
domnulk pe 10 Mai 2011 01:04
Vazut de curand. Un film de exceptie. Din pacate, prea putin promovat, cunoscut. Ca de obicei, tot ce nu intra pe reteaua aranjamentelor de fetivaluri, e prea putin bagat in seama. Cunosc o gramada de cinefili si chiar critici care vorbesc continuu pe la colturi despre 4 luni, 3 saptamani, 2 zile, ca despre un film foarte subtire, ba chiar slab. Insa nimeni nu indrazneste sa-si spuna parerea asta in mod public. Pai cum sa-si puna cineva o lume intreaga in cap pentru o parere onesta?
2 4
balta67verde pe 03 Noiembrie 2016 19:31
Un film destul de bun, Ovidiu Schumacher mi-a placut foarte mult. Cartea lui Schlattner e mai buna dar si filmul e OK.
1 0
Marinica pe 27 Martie 2008 20:53
In Resita o sa-l vedem?
1 4
ovidiu lechintan pe 07 Iunie 2007 15:36
o poveste de dragoste si un film mediocru...
1 4
Gabriela Sirbu pe 29 Martie 2008 15:45
In dorinta de a face un film despre adevaruri istorice dar si unul artistic, a iesit - dupa parerea mea - un film de 97 de minute foarte lung, pe o poveste folosita pina la uzura cind e vorba de cel de al II-lea razboi mondial, in care nici macar actorii nu ies cu nimic in evidenta.
Muzica foarte buna. Sper ca cei cu o inteligenta mult mai avansata decit a mea, sa se bucure de vizionarea filmului.

1 5
Johannes pe 5 aprilie 2009 11:02
Intr-o democratie si online, trebuie respectata fiecare parere, asta fac si eu cu Gabriela Sirbu, de accord insa cu ea nu pot sa fiu. Acest film este unul istoric, aratind trecutul apropiat al unei minoritati ce a marcat enorm Romania ca. 800 de ani! Este foarte reusit si treffend (punind punctul pe "i"). Sufletele sasilor si ai celor ce i-au cunoscut, sint cu siguranta rascolite. Am petrecut 97 de min. nedeslipindu-ma din fata TV-ului, savurind fiecare scena si personaj! Imi exprim toata admiratia Autorului, Artistilor, Regizorului, tuturor celor ce au contribuit la realizarea lui. Avem nevoie de asemenea activitati, asa ne vom regasi pe noi insine, in asemenea vremuri tulburi si ne vom recistiga respectul tavalit in picioare de saracia materiala, morala, sociala si culturala.
cosmin742000 pe 14 decembrie 2012 01:27
Gabriela stai linistita , filmul nu e pt oamenii inteligenti , e doar pentru cei ce vor sa para inteligenti. Eu pun pariu ca nu exista pe lumea asta vreun om care sa fi inteles ceva din filmul asta , si aici includ si regizorul , actorii , autorul cartii , cei care dau nota mare la astfel de film vor sa para ei " culti in cap"
cosmin742000 pe 14 Decembrie 2012 01:24
Dupa o porcarie de carte nu putea sa iasa decat o porcarie de film.
1 9
user-63b02ad8a0ee8 pe 09 Februarie 2023 16:48
Se putea mai bine....mult mai bine.....Filmul NU e suficient de interesant încât să te țină atent până la final........ Păcat ! Subiectul e generos............actori și mijloace cinematografice și montaj neconvingătoare .....
0 0
Horatiucrisan pe 14 Martie 2021 21:52
Desi sunt un cinefil pasionat, inclusiv in ceea ce priveste cinematografia romaneasca, recunosc cu rusine ca nu am vizionat pana astazi acest film. Ca si concluzie, nu am pierdut mare lucru. Desi actiunea filmului e plasata intr-o perioada tragica, filmul e unul superficial nereusind sa aduca la lumina cu acuratete acea perioada. Personajele sunt slab conturate iar realismul scenariului scartaie din toate incheieturile. Pot spune ca tot ve a fost interesant la acest film e legat de faptul ca personal cunosc destul de bine Sibiul unde s-au facut o parte din filmari, in ciuda decorurilor reusind sa identific scene din Sibiul anului 2007. Nota 5.
0 0
Iulidesprefilme pe 12 Februarie 2017 10:42
E bine de știut....e bine de văzut...e bine că s-a abordat acest subiect...
0 0

Spune-ţi părerea despre Der geköpfte Hahn

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Der geköpfte Hahn
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells