20 de lucruri pe care le vezi în filme și care n-au legătură cu realitatea

21 Iul 2020
Viața ar fi minunată dacă totul s-ar întâmpla exact ca în filme. Șabloanele de la Hollywood sunt atât de răspândite, încât uneori chiar ajungem să credem în ele.

Dacă totul ar fi ca-n filme, existența noastră ar fi total diferită, aproape perfectă. Tot ce vedem pe ecrane este creat ca să ne placă și să ne convingă, dar, de fapt, imaginile și poveștile pe care ni le livrează Hollywood-ul conțin multe șabloane. 

Unele dintre aceste stereotipuri sunt atât de răspândite, încât le înghițim "pe nemestecate" și le acceptăm. Altele sunt, însă, atât de grosiere încât frizează logica, devenind ținta ironiilor criticilor și cinefililor. Cele mai multe dintre șabloanele din filme sunt arhicunoscute: bătăi cu nenumărate lovituri care "se aud" spectaculos iar protagoniștii încasează și dau fără să se resimtă, tipul bun intervine salvator în ultimul moment, poliția ajunge prea târziu la locul unei infracțiuni, cuplurile se formează după un pahar la bar, iar sufletul-pereche e chiar după colț - și câte și mai câte! Citește continuarea...

Alte știri din cinema

Regizorul iranian Mohammad Rasoulof, condamnat la biciuire și 8 ani de închisoare înainte de premiera noului său film la Cannes

Cel mai nou film al cineastului Rasoulof, The Seed of the Sacred Fig, va avea premiera în competiție la Cannes în mai.

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Părerea ta

Spune-ţi părerea
makomomo pe 24 iulie 2020 12:44
Daca mai dau peste vreun articol scris aici pe Cinemagia cum e asta cu 20 de lucruri...si ma redirectioneaza pe alt site sa-l citesc ca sa le fac si la aia trafic nu stiu ce va fac...Imi sterg contul si ies si cu vreo 20 de useri/prieteni de aici...Nu sunteti in stare sa va pastrati articolele pe site?Eu intru pe Cinemagia ca vreau, nu ma obligati voi sa citesc articolul pe alt site ca nu fac asta.
Pastrati-va cititorii pe timpul asta jalnic ca e greu fara ei, un articol cu redirectionare daca mai vad, am plecat definitiv de aici!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells