2013: filme horror

de Ștefan Dobroiu în 16 Dec 2012
2013: filme horror

2012 nu a prea impresionat din punctul de vedere ai fiorilor stârniţi de premierele din cinema, dar poate compensează 2013? Iată în materialul de mai jos câteva „recomandări” în avans ale unor filme care te-ar putea ţintui în faţa marelui ecran cu atmosfera, sperieturile şi răsturnările lor de situaţie. Fără a fi un an bogat în horror-uri, 2013 oferă câteva posibilităţi cu mare potenţial, iar noi îţi spunem în ce constă potenţialul şi când le vei putea vedea la cinema.

World War Z
În ceea ce priveşte încasările, poţi paria fără teama de a greşi că World War Z va fi campionul horror-urilor de anul acesta. Cu Brad Pitt în rolul principal şi Marc Foster la regie, producţia a lansat acum ceva vreme unul din trailerele noastre favorite din 2012. ştii probabil că premisa blockbusterului este un război total împotriva unor zombi extrem de agili şi numeroşi, în cumpănă atârnând însuşi viitorul rasei umane. World War Z (de la zombi) porneşte de la cartea omonimă a lui Max Brooks, volum pe care Cinemagia ţi-l recomandă călduros, dar care a fost schimbat drastic pentru a i se face loc, într-un mod cât mai atractiv pentru publicul larg, pe marele ecran.

Nu ştim cât de fericite sunt schimbările şi cum au „îmbrăcat” cinematografic scenariştii Damon Lindelof (Lost, Prometheus, Into Darkness) şi Matthew Michael Carnahan (State of Play, The Kingdom) informaţiile atente din cartea lui Brooks, dar World War Z pare a fi în acelaşi timp un film cu mare potenţial şi unul din cele mai interesante pariuri ale anului. Faptul că producţia a trebuit să refilmeze finalul şi a necesitat încă două luni de filmări nu este de obicei de de bun augur, dar sperăm din tot sufletul ca World War Z să se ridice la înălţimea aşteptărilor. Vom vedea pe 21 iunie.

Stoker
Dacă e să rămânem pe teritoriul starurilor, Stoker, primul film în limba engleză al „brutalului” regizor sud-coreean Park Chan-wook, cunoscut pentru Oldboy sau, mai recent, Thirst. În rolurile principale o să le vezi pe Nicole Kidman, din nou pe teritoriu horror după apreciatul The Others, de acum un deceniu, şi Mia Wasikowska, mamă şi fiică devastate de moartea înt-un accident de maşină a soţului/tatălui lor. Stoker este numele de familie al celor două protagoniste, dar şi al „unchiului” Charlie (Matthew Goode), apărut ca prin minune pentru a-şi consola rudele, dar evident cu intenţii misterioase în ceea ce le priveşte. Găseşti trailerul la pagina filmului de pe Cinemagia, dar îţi putem garanta că nu o să intuieşti resorturile scenariului scris de nimeni altul decât Wentworth Miller, starul popularul serial Prison Break. Noi de-abia aşteptăm să vedem cât de bun scenarist e Miller, la sfârşitul lunii martie.

Mama
Poate că acum nu prea ştii cine este Jessica Chastain, dar cu siguranţă o să ştii după ce se vor anunţa nominalizările la Oscarurile de la anul. Protagonistă a lui Zero Dark Thirty, action-ul de război al lui Kathryn Bigelow despre misiunea ce s-a sfârşit cu uciderea lui Osama Bin Laden, Chastain a filmat anul acesta şi Mama, un horror cu o premisă cât se poate de clasică. După ce rămân orfane, două fete rămân izolate timp de cinci ani în izolata cabană din pădure a familiei lor. Când sunt în sfârşit descoperite, nimeni nu-şi dă seama cum au supravieţuit, dar mătuşa lor Annabel (Chastain) începe să bănuiască lucruri îngrozitoare după ce fetele vin să trăiască în casa ei şi-a soţului ei Lucas. Liniştea familiei se duce pe apa sâmbetei când în jur încep să aibă loc evenimente bizare şi crime inexplicabile, iar noi nu putem decât spera ca premisa clasică să transforme Mama într-unul din cele mai eficiente horror-uri de anul acesta. Premiera pe 1 martie.

Carrie
Faptul că martie e luna horror-ului devine evident când afli că pe 15 martie se lansează Carrie, revizitarea romanului lui Stephen King, de această dată cu Chloë Grace Moretz în rolul principal, care i-a adus lui Sissy Spacek o nominalizare la Oscar în 1977. Carrie te ajută să îţi dai seama că nu-i o idee bună sa maltratezi o adolescentă dotată cu puteri telekinetice şi, deşi noi credem că atât romanul, cât şi ecranizarea lui Brian De Palma sunt suficient de bine cunoscute pentru ca un remake să nu mai fie necesar, de-abia aşteptăm s-o vedem pe simpatica Moretz în cel mai solicitant rol al carierei.

Elemente horror mai are şi Hansel şi Gretel: Vânătorii de vrăjitoare, aşteptat pe 1 februarie şi care s-ar putea dovedi o idee mai sumbru decât te-ai fi aşteptat.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cosmin742000 pe 16 decembrie 2012 14:14
Slaba oferta de horroruri in ultima vreme , in ultimii 20 de ani daca s-au produs 20 horroruri de care sa nu iti fie rusine In rest ca destindere si relaxare merg (cel putin pentru mine)
darayawaus pe 16 decembrie 2012 14:41
"Poate că acum nu prea ştii cine este Jessica Chastain..." Banuiesc ca ai fost ironic. Orice cinefil in viata o stie macar dupa turul de forta de anul trecut, cand a jucat in vreo 6 filme cel putin bune. Si cred ca a fost nominalizata si la Oscarurile trecute pentru The Help (daca gresesc, mii de scuze).
snooper pe 16 decembrie 2012 14:49
Era o vreme cand filmele horror chiar te tineau in suspans si chiar aveau subiecte interesante si puneau accent pe atmosfera .
Acu vad ca se recicleaza orice idee din trecut .
Au facut cu The Thing asa , cu Silent Hill , acu si Carrie .
Faceti va rog si remake dupa Shining sau Eraserhead ca sa radem si mai mult .

legolas05 pe 16 decembrie 2012 19:10
World War Z mi se pare cel mai interesant
caRRey pe 16 decembrie 2012 21:48
Jeepers Creepers 3 ?
Macabru pe 17 decembrie 2012 17:23
2013 se anunta a fi la fel ca 2012. Multe, foarte multe slabe in materie de horror. De la Insidious, n-a mai aparut nimic marfa. Poate doar The Possesion, pe care inca nu l-am vazut si de la care mai am ceva asteptari, in rest CANCI !
carcel_claudiu pe 17 decembrie 2012 21:14
Am auzit ca fac Insidious 2 si in ianuarie apare The Texas Chainsaw massacre 3D, de care sunt curios!
Theodoric pe 20 decembrie 2012 17:30
nu sunt fan al genului si prefer sa vad macar un film bun in 2013 ,nu prostii!!
Sebastian96 pe 28 decembrie 2012 19:29
Sincer astept cu nerabdare Hansel & Gretel!
Gainusa69 pe 31 decembrie 2012 13:29
Evil Dead?
alex_il_fenomeno pe 4 ianuarie 2013 19:54
Stoker, de departe. Dar ma mir ca World War Z a fost catalogat drept Horror.
AndreBlack pe 7 ianuarie 2013 12:34
Cam putine horror-uri dar macar sa fie bune . Si Evil Dead o sa fie un horror foarte bun .
monicarusu25 pe 17 ianuarie 2013 15:29
de ce oare le plac unora filmele horror? mie imi dau fiori
Tyybi1 pe 2 mai 2016 21:28
Un articol foarte interesant!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells