9-15 aprilie la cinema

de Gloria Sauciuc şi Ştefan Dobroiu în 9 Apr 2010
9-15 aprilie la cinema

Săptămâna aceasta Paul Greengrass vrea să rupă gura târgului plasând thrillerul său, Green Zone, într-un mediu extrem - Irak - şi într-o perioadă clocotitoare - în zilele de început ale războiului, un moment al haosului, arătând cum în astfel de locuri şi timpuri valorile morale sunt puse la încercare. Veţi remarca la Greengrass abilitatea şi meticuloziotatea cu care îşi documentează materialul, el însuşi fiind reporter de război vreme de 10 ani pentru postul britanic de televiziune ITV. În timpul ocupaţiei americane din Bagdadul anului 2003, comandantul american Roy Miller (Damon) şi echipa sa au primit misiunea de a descoperi arme ascunse în deşertul irakian. Mergând dintr-un loc suspectat în altul, soldaţii ce caută substanţe chimice letale dau din întâmplare peste adevăratul scop al unei operaţiuni extrem de elaborate, descoperind că misiunea lor este de fapt una de acoperire a adevăratei misiuni.

Pe de altă parte, ştim sigur că v-a lipsit o comedie smart la cinema. Nu deznădăjduiţi: săptămâna aceasta aduce în premieră Whatever Works/Ce-o fi o fi..., în regia lui Woody Allen, film care exorcizează din nou temerile regizorului, din nou cu mare haz, din nou filozofând despre Dragoste, Moarte, Viaţă, Relaţii. Ca formulă, Whatever Works se apropie de un sitcom, în care Woody Allen ne stârneşte hazul, dar în care ne face şi să reflectăm asupra propriei vieţi.

Steve Carell şi Tina Fey au parte de o seară de pomină, iar aventura lor din Date Night ar putea să le dea de gândit cuplurilor cu ceva istorie în spate, care au dificultăţi să găsească metode de a-şi mai condimenta viaţa împreună. Pe foarte scurt: niciodată nu te da drept altcineva, chiar şi doar pentru a pune mâna pe o masă liberă într-un restaurant cu fiţe! Claire şi Phil Foster (Fey, Carell) exact asta fac, iar urmarea va cuprinde focuri de armă, dansuri la bară, distrugeri de maşini şi... muşchii bine întreţinuţi ai lui Mark Wahlberg. O idee cam gălăgioasă pe alocuri, comedia regizată de Shawn Levy poate fi o excelentă alegere pentru o
ieşire în doi în weekend.
 
Cât despre Poker, Jojo se arată în toată splendoarea, iar Valentin Teodosiu, Horaţiu Mălăele şi Vladimir Găitan fac imense eforturi să fie expresivi în această nouă aventură a lui Sergiu Nicolaescu. Avem de-a face cu politicieni corupţi, mafioţi şi doctori fără conştiinţă, printre care se insinuează omniprezenta Jojo, mai mult goală decât îmbrăcată, în chip de contrabalans la atâta testosteron calitatea întâi. Nouă ne-a fost cam greu să râdem la glumele scenaristului Adrian Lustig, dar tu poate ai să reuşeşti.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Radu1711 pe 9 aprilie 2010 17:26
abia astept sa il vad
robbiex2 pe 1 mai 2010 14:30
Mda...nu e chiar un must see Green Zone.
Poker e penibil iar celelalte inca nu le-am vazut

shogwon pe 1 septembrie 2010 19:26
merg sal vad neaparat

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells